ДЕКЕМВРИйската беля кани мама на игра

• 16 397
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
Давайте и насам рецепти за питки.  Hug Аз не съм правила такова чудо, но заради дятито си струва да опитам.   chef

# 106
Момичета, ето рецепта за тази питка, която аз правих.
Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия
3 яйца
2 с.л захар
1 с.л. сол
около 1 кг.брашно влиза/колкото поеме/

Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). След като втаса маята в тава слагате пресято брашно и смесвате всички продукти по- горе, да не забравите и другата половина от прясното мляко! Слагате вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти на плота. Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част като кифлички и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса.
Източник:Chrisi/biberon.bg/
Аз я нарязах и наредих по друг начин само тестото използвах от тази, но и по този, който е описано става красива Peace
Ето я моята:Питка за прощъпулник
Дано да Ви хареса Peace

Zori.13   bouquet

# 107
# 108
Здравейте!Минавам само да ви "видя"!
Честити проходили крачета на Вики!Относно питката-за Соня не правих-купихме готова.
Пешеходке, за леглото пиша на лични.
Магеста, много устойчив тоз Георги!И го каляваш, гледам!Аз карам по обратната процедура-повече дрехи и по-ниска Т вкъщи-около 20 градуса.Вие на каква Т оставяте децата да си играят?А да спят?
Хубава и спокойна вечер!

# 109
  • София
Magesta, страшен е Жижи. Много си му е секси шкембенцето Hug
То верно по-умничко си върви детето, ама да не си решила да прескочиш проблемите с яслите и детските градини и да вземеш да го пратиш на училище от 2-годинки Laughing

esy, ти си от жените, на които се възхищавам и каквато за съжаление никога няма да стана newsm78...всеки ден ново ястие ooooh! и какви красотииии! Страхотно е, че ти доставя удоволствие  chef

За петък какво се разбираме?

# 110
  • Варна
и ние сме за прощъпулник, та ще си запиша някой рецептичка  smile3508
сега качвам клипчета от нащо ходене  Laughing

# 111
Добре дошла на новата мама. Не съм лежала в Тина Киркова, само в МД, когато родих и толкова Laughing И аз съм родена на 13 и съм си ок Crazy, не сме фаталисти. Нещо блокирах и затова пожелавам лека нощ Embarassed

# 112
Понтес, мнооооого благодаря за хубавите думи!  bouquet
Ами да наистина ми доставя удоволствие, особено пък сега и като си ги виждам на фото  chef
Хубава вечер и от нас.Отивам да скоча до малката цокалка Wink

# 113

Туй Vessito  ли да е  newsm78 .... Уф бая време се дивих , кой ни се намърда в темичката  Wink Grinning

Ех, тези питки не ми дават мира  Wink  ...  Grinning
Вижте какво изрових :
 Тук

И ето тук

Мерси ви за комплиментите  Hug  Hug А относно калявката, то е по скоро изнежване , но нямам избор ..... искаме не искаме тук е централна газ и е постоянна температура около 26-27 градуса вкъщи  Crazy
Сега като се замисля , това е било и причината да преболедуваме и двамата, веднага след като дойдохме  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 23:31 от Magesta

# 114
  • Vaudreuil Canada
Наскоро обсъждахме питките за прощъпулник в тази тема. Аз правя по принцип много хубава питка на такива завити топчета - ей така изглежда, но за прощъпулника ще правя цяла питка с повърхностна украса /вероятно по сходна рецепта/.

# 115
  • Бургас

Туй Vessito  ли да е  newsm78 .... Уф бая време се дивих , кой ни се намърда в темичката  Wink Grinning

голяма си хиена, тя е!  Joy

# 116
  • Варна
http://andonova.multiply.com/video
тука можете да ни видите как ходим Laughing има и още 2-3 клипчета,но много бавно се качват, и ме мързи Tired

# 117
 hri2672, ние сме с подобниобривчета на бузките.Да питам от колко време са при вас и как и поставиха диагнозата?

Добро утро и от мен. Magi,aми при нас обривчетата не са само по бузките, ами се появяват по цялото тяло и стават едни много ярко червени петна и кожата започва да се лющи.Това нещо се появи още когато Пипи беше на 3 месеца,диагнозатат я постави дерматолог.Лекувахме се  с Атодерм с цинк и Линола фет олио за баня и като се загубиха петната използвахме пак Линола фет, но кремче като поддържаща терапия.Но сега пак се появиха тези сухи петна и дерматоложката каза,че през зимата се обостряли и че просто детето така ще си порасне с мазилцата.Еееее ,нали все пак е  мацка и няма проблеми да се плескотим,ама с тези кремчета от по 20 лв. Shocked
По-важното е,че дететнцето се оправя бързо, явно му е улучено лечението,надявам се да го израстне.
Нямам търпение да дойде утре и да отидем да я видим каква маймунка е станала.
Лек ден!

# 118
Добре е да ползвате козметика само за атопични кожи.
Избягвайте кремовете с кортизон, цинк и антибиотици, обривите наистина изчезват, но временно.
Козметиката А-Дерма е действително добра.
Препоръчвам да къпете с Aderma Exomega Shower & Bath Oil.
Мажете с кремче поне 3-4 пъти на ден. Къпете рядко.
Вече къпя веднъж в седмицата. При нас нещата се влошават след баня. Но обривите на Алекс освен по лицето са и по краката.

Сцепих си тиквата, избродираха ме с 3 шева, по-лошото е, че съм обръсната централно  Simple Smile
Алекс се фрасна точно до окото, посиня и се поду, сякаш са му забила някой тупаник.
Мъжа ми се ядоса и не отиде на работа, остана при нас да ни пази  Laughing

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 10:13 от shrew

# 119
Сцепих си тиквата, избродираха ме с 3 шева, по-лошото е, че съм обръсната централно  Simple Smile
Алекс се фрасна точно до окото, посиня и се поду, сякаш са му забила някой тупаник.
Мъжа ми се ядоса и не отиде на работа, остана при нас да ни пази  Laughing

А бре мацка,какви ги вршиш на дърти години???На скинарка ли ще се правиш??? Party
 Heart Eyes Хайде по бързо възстановяване и целувки на Алекс от Лорка по очето,да му мине синината. Hug

Жижо,е супер с тези обувки,и колко е смел.Само така в живота!

Мили дами утре ще има ли среща..................?

Общи условия

Активация на акаунт