ДЕКЕМВРИйската беля кани мама на игра

• 16 178
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
нащо фонтанче е затворено. имаме 12 зъба,чакаме 13ти Crazy,
ходим сами ама много ни е кеф да разхождаме мама  Close
нещо се опитваме да се гевезим, вкарваме мурафети и физиономии, но засега удържам фронта Stop
днес се научихме да казваме "ако""дупи" и "дайба" #Crazy надявам се до утре да ги е забравила Rolling Eyes трябва вече много да внимавам какво говоря пред нея  censored!!! голяма е попивателна  ooooh!

# 211
Здравейте най-сетне и от нас. Нямаше ме доста време защото Теди беше много зле и аз само около нея обикалях. Благодаря ви за отговорите за кръговете под очите   bouquet много се бях стреснала. За сега теорията е че всичко е от зъби, но не мисля, че кашлица придружена със зверски болки и писъци е просто от скапаните зъби.Моето слънчице отказа тотално да яде, дори и вода насила и давах. Отслабна с килце, което с доста мъки качихме та сега сме пак около 8 кг. Температура не вдигна, но пък странното е че се потеше. Имаше ужасяващи пристъпи на болка и невъзможност да диша, докато не повърне някоя храчка и не и пръсна стеримар. Тия дни бяха просто кошмар, но от вчера слънчицето ми хапва и е доста по-весела и жизнена, не че е оздравяла де. Та междувременно направихме и прощапулник и се хвана за елката, т.е. финансист ще е детето, но първо доста се огледа в боичките.
Питката въпреки целият ми страх стана много хубава (с което се гордея, тъй като е първата през живота ми). Но всичко от което се опасявах се случи: 1. Беше ме страх, че няма да търкулна питката и стана. Втория път беше успешен. 2. Дали детето няма да се метне на питката.....ами разбира се, че си седна долу до нея и не обърна внимание на вещите, та трябваше да я скрия. 3.  Че мъжът ми няма да запише каквото трябва....ето тук сгреших, той просто нищо не записал, та и нямам снимков материал и клипче.  Laughing Надух ви главата, за което много се извинявам.
Ето единствените 3 снимки от прощапулника, на които си личи и какви торбички под очите има моето момиченце.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5144699
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5144700
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5144701

А сега по-ведро искам и аз  bombs ама много ме е страх. Та исках да питам не те ли боля много?

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 02:12 от Пижулинка

# 212
  • Vaudreuil Canada
И друг път да не се смеете като се оплаквам от сняг и студ!!!!!!! ..... щото се получава присмял се хърбел на щърбел ...  Mr. Green
Пижулинка не съм доктор за да слагам диагнози но като знам колко болезнено избиват нашите зъби мога само да кажа че е голям зор. Понякога се мразя че тъпча детето с обезболяващи но ако не го натъпча нито спи нито яде и полудяваме всички в къщи.
Много се смях на реализиралите ти се "опасения"... ние още не сме се организирали за прощъпулника ... така че сподели рецептата за питката.
Betty L. не се коси ... не си струва.
Таман да кажа, че морския отбор липсва ама то само Никки май остана в фотошопска-нелегалност.

# 213
Шемет ми аз си падам малко "късметлийка" та затова ми се сбъднаха опасенията. А за питката по-назад бяха дали рецепти, но аз реших да омеся обикновена содена питка, че е по-лесно, пък и уж по традиция било така. Та на мен баба ми суфлираше по телефона как да я правя.
1кг. брашно
2-3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. (равна) сода за хляб
1 масло
1 ч.л. сол

Та в една по-голяма тава си изсипваш брашното и си правиш планинка с дупка  (на дали ме разбра)Laughing там сипваш разбитите яйца; предварително разбитата сода в киселото мляко, за да шупне; солта и разтопеното масло. И започваш да месиш (в моя случай да мачкаш и да гониш сместа из тавата) не е задължително да използваш цялото брашно. Тестото трябва да е меко и да не се меси дълго, защото питката ще стане твърда. Слагаш да се пече в предварително загрята фурна на 220 за около 10 мин. и после намаляваш на 150 за около 30-40 мин. вадиш и пръскаш с вода и завиваш с кърпа. Забравих да кажа да намажеш питката с жълтък отгоре и ако тръгне да ти се препича много отгоре да и метнеш набързо един лист фолио, за да не изгори горната коричка.
Изумих се че помня всичко наизуст, явно много съм се била шашнала.  Laughing

# 214
  • Vaudreuil Canada
Пижулинка откога чакам някой да каже с точни пропорции т.нар. обикновена содена питкаHug Благодаря за рецептата   bouquet

# 215
И нашия прощъпулник мина, момата хвана парите - да има винаги пари в джоба си! Понеже кръстницата и каза че до три пъти се взимало от наречените предмети, та второто беше ГСМ за шефска позиция и ланец за жената с главно Ж... Та в кратце - джиджана мацка с пари и на шефско място.... Joy
Питката си я месих аз, посъветваха ме да е без яйця - не знам защо така...
Малко по малко от 1 кг брашно
И кофичка кисело мляко
1 пълна лъжичка сода
1 лъжичка сол
1 лъжичка захар
около 4 лъжици олио

Оставя се малко да "почине" на топличко и се пече. Казаха че се прави отпечатък на крачето на бебето, но понеже Дивното пешеходче спеше направих от малко тесто тъничко въженце и очертах ходило на питката. Още за всяко от присъстващите деца сложих в хлебно гнездо по една паричка около ходилцето и после ги раздадох - много им харесаха на дечицата, изядоха си я с удоволствие.

# 216
Ааа тя таз обикновенна питка има 350 вариянта, аз казвам рецептата на баба.  Mr. Green Ех че си ми далече, та не мога да се самопоканя на събитието, но дано поне вие се сдобиете със снимков матерял, та да ви видим.  Grinning

# 217
Добро утро!Домъчня ми за дечковците с трудните зъби.Като ви чета вас, май нямам право да се оплаквам от трудни зъби.
Бети, Hug Hug Hug Дано се разсееш с местенето. Hug
С тези рецепти на питки, направо ми се хапва пак.
Откривам, че Соня разбира почти всичко, което и говоря.Изпълнява с охота молби, но вчера направо ме разби.Събувам на Митко ботушите и ,без никой нищо да и е казал, ми носи пантофите му. #Crazy #Crazy #Crazy И на нея и е скучно вкъщи.Дори бяга от всекидневната-отварям и вратата да влиза, а тя се обръща и отива към другите стаи.А снощи направо ме изуми.Брат и нещо създаваше проблеми с лягането и баща му не можеше да се справи, а Соня си ядеше десерта.Чух аз скарването и отидох да помагам, че да не стане лошо между двамата мъже.И докато обяснявам на Димитър, че трябва да си ляга и играта е свършила, Соня отвори вратата.А я бях оставила на стола до масата-висок стол.Как е слязла без дасе пребие-не знам Whistling Whistling Whistling
Хубав и весел ден!  bouquet

# 218
  • Düsseldorf
Здравейте, момичета!
Май пак ще стигна само до тук с писането, малкото се събудии почна да вършее пак.... Simple Smile
Но поне за се запиша, че предната тема я пропуснах нещо....
Не пиша много, щото поработвам вече, а и с тия довършителни работи по вилата време съвсем за нищо не остава. Инак сме добре!
Ако има среща в МОла на Стамболийски с удоволствие ще се включим, онзи в редута  ни е твърде далеч..
Целуваме ви!!!

# 219
Привет момичета,ние сме ок.Малката вършее навсякъде,и много пее и танцува.

Моята питка я правих с 1кг.брашно,1/2 коф.кис.мляко,1 яйце,1 к.л сода за хляб,щипка сол и щипка захар,малко олио и оцет.

Честито зъбче на Алекси.Муунлейди и нашата фонтанела е затворена,ощена 7 мес. спрях вит. Д.Хиляди  Hug на Бети

Честит Рожден Ден на Кундурджиева.Иве,да си жива и здрава и много щастлива и повече усмивки.

# 220

Честит рожден ден, Kundurdjieva!
Здраве, щастлив живот и много положителни емоции с любимите ти хора!

# 221
Привет дружки мои Hug

Ние в неделя ще правим прощъпулника на Елена Grinning

А сега нека Ви досадя малко Wink

С Елена участваме в този конкурс:
http://mamita-bg.com/forum/viewtopic.php?f=66&t=3249&st= … sd=a&start=15

Ние сме втори от долу на горе, но може да ни намерите и по моя аватар: dideto, пък и Елена си я знаете Laughing
Та ако някоя мама се е регистрирала на този сайт и има желание, ще се радваме да гласувате за нас Hug

А ето тук се гласува: http://mamita-bg.com/forum/viewtopic.php?f=66&t=3403

Весел ден и целувки от нас с Елена  bouquet

# 222
Честит рожден ден, Kundurdjieva!    bouquet

# 223
ЧРД и от мен! Да си много щастлива!
Диде, само потребители с над 10 мнения могат - ще чакаш малко Grinning!

# 224
Благодаря ви момичета!Почерпка за мое здраве.

Ние се прибрахме от дълга почивка при баба и вече сме на линия. Simple SmileПо-късно ще чета и пиша повече.

Общи условия

Активация на акаунт