Хипоспадия-операция или не???????

• 94 220
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
MuJIuHka успех и всичко да приключи с една операция! Praynig Peace

# 691
Настанихме се. За съжаление сме в обща стая. Малкия никак не е послушен и спокоен. Сега съм го сложила в количката, че иначе не става. Мина прегледа при педиатъра и нови притеснения имам.  Cry Има и лека анемия според анестезиолога /хемоглобин 99/. Каза да отидем при детски хематолог за изследвания  ooooh! Последно в 4 ч. мога да го храня и вода в 6 ч. Направи неуместна забележка, защо го кърмя след като е вече голям /на 11 м./  Crossing Arms
Утре в 8 ч. ще е операцията.

# 692
Настанихме се. За съжаление сме в обща стая. Малкия никак не е послушен и спокоен. Сега съм го сложила в количката, че иначе не става. Мина прегледа при педиатъра и нови притеснения имам.  Cry Има и лека анемия според анестезиолога /хемоглобин 99/. Каза да отидем при детски хематолог за изследвания  ooooh! Последно в 4 ч. мога да го храня и вода в 6 ч. Направи неуместна забележка, защо го кърмя след като е вече голям /на 11 м./  Crossing Arms

Стискаме ви палци, дано всичко мине много леко и успешно и повече да не се връщате там Hug Praynig

# 693
Ама изобщо не се тревожи. Това са глупости. Ок. идете на хематолог но и педиатър може да ви изпише Малтофер и да ви посъветва детето да яде повечко червено месо - телешко, зеленчуци - спанак, броколи, яйца. Впрочем кой педиатър ви прегледа? Михаил беше с анемия, почти никакво желязо, 2 при мин. норма  10 и хемоглобин 92. Оперираха си го, и си е ок детето. За кърменето, следващият път като ти направят забележка не им оставай длъжна. Тия дето са ти я направили са пълни неграмотници и тъпаци. Кърми си детето, и не обръщай внимание. Ще се възстанови много по - бързо. Михаил го кърмих допреди 2 месеца, и все още проверява има ли мляко. Гордея се с това, не го крия. Постоянно слушах забележките на околните как може да кърмя дете на 2,4м. И да ти кажа дори ми беше забавно да влизам в спор с тях и да гледам учудването и ужаса им какк така моят син който тича и играе и цока все още.  Кърмих го при всичките ни операции, а на персонала който се е опитвал да ми прави забележка не съм оставала длъжна. Нашият лекар в Токуда е д-р Мирчов, и на дълго и широко сме говорили за ползите от кърменето, особено при деца с проблеми. Не само физически но и емоционално кърменето е от огромна полза за бебето.
За общата стая - аз съм я виждала. Не мисля че стаята е лоша, е да не сте сами. Но не се тревожи от това, ще си имаш компания и с кой да споделяш. Чакаме добри новини.  Hug
И само да допълня че забравих, именно в Токуда, анестезиоложката на нашата операция ми каза - чудесно че детето е още на кърма. Михаил беше на 1г.

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 00:04 от marychery

# 694
Анестежиоложката която ми направи забележка, че все още кърмя /Крали Марко бил/, имаше някакъв проблем с дишането /докато говореше си поемаше въздух, но сякаш не през носа ... уф не мога да обясня/.
като ходихме на прегледа при педиатъра /възрастна жена, дребна, слаба и с гърбав нос/,  аз я попитах за обиколката на главата на синът ми, че ми се струва малка / 44 см. на 11 м./ да ме насочи на какъв специалист да го заведа или тя да изкаже мнение. И ... какво ми каза ... "ами да, тя обиколката е малка, формата на черепа е характерна, има големи и ниско разположени ушни миди, големи, дебели и двойни вежди, груби черти на лицето /не приличал на другите бебета/ ходилата били леко криви /водих го на преглед при Алексиев като беше на 8 м./, което на нея и изглеждало като признаци на някакъв синдром, но не каза кой и ме посъветва да му направя генетични изследвания или да го заведа на детски ендокринолог да изследва надбъбречната жлеза. Останах с впечатлението, че хипоспадията му е свързана или по- точно е следствие на някакво генетично увреждане и все едно и психически не е добре  Cry
Направо ме уби с това си изказване. Сега търся генетик при когото да отида за направи нужните изследвания. Не знам проф. Кременски в Майчин дом дали ще може да помогне в случая  Cry

Забравих да ви попитам за храната- Такова ми каза, че на майката се пологало, но като попитах сестрите, те ми казаха, че мога да си купя от ресторанта на 9тия етаж  newsm78

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 06:00 от MuJIuHka

# 695
MuJIuHka успех! Дано всичко приключи бързо и безпроблемно за детенцето ти! Не се притеснявай. Стискам ви палци! Hug

# 696
MuJIuHka, стискам палци всичко да е минало и малчо вече да е при теб!  Hug
Храна ти се полага, но първата я носят след като детето вече излезе от упойка и се счита, че може да се храни. Т.е. храната е за детето, но предвид, че е бебе е за теб. Първият ден и ние нямахме, мисля, че ни донесоха обяд в деня на операцията или вечерята, не помня.
Това за генетичните заболявания го изпитах на гърба си, само че в Педиатрията тук в София, когато влязохме заради продължилата жълтеница на Калоян. Той беше на 2 месеца и според тях тъй като се е родил с високо тегло (3,100 в първия ден на 9-тия месец от бременността  #2gunfire ) и е "дебел" - 5 кг. на 2 месеца ( #2gunfire ), че стоял с отворена уста в по-голямата част от времето и т.н.  #2gunfire Казаха ми, че няма да ми кажат в какво се съмняват, за да не чета в интернет  Twisted Evil и че най-вероятно го няма "това", но за всеки случай в идните месеци да ни приемат за 3 дни за изследвания (не разбрах защо за ген. изследвания се предвижда и престой). Казах на нашата педиатърка и тя ни увери, че са глупости и ми назова какво точно имат предвид!
Чакаме новини от вас и стискаме палци!

# 697
Не знам вече какво да си мисля??? Ако споделя на нашата лична знам какво ще ми каже. Та ако мога през тези дни докато съм в Токуда да отида до Майчин дом при Кременски.
Операцията ни започна в 9.30 ч. Такова каза, че ще е тежка и продължителна.
June вие ходихте ли за генетични изследвания?
Йоан в 38 г.с. се роди 3.600 гр. и първия месец беше 5 кг. Втория 6.100

# 698
MuJIuHka, не сме ходили. Много ме ядосаха обаче с това - има нещо, ама няма да кажем какво, за да не се притеснявате,ама по-скоро да го няма  Twisted Evil !!! В Педиатрията има една доцентка, с която се срещнахме, но и тя ми каза същите неща, което мн. ме ядоса и ми изглеждаше като да мине още нещо по клинична пътека с това настояване да ни приемат в някой от другите месеци. Нашата педиатърка ни каза, че това, за което се съмняват има видим признаци, както е при Даун и не може и съмнение да има, че Калоян е с това заболяване! Все пак това може да ти е насока, явно тази доцентка е специалист точно при децата, щом е в Педиатрията. Не се сещам за името ѝ, но е само тя с такава титла там - ако решите, може да отидете. Чуй се все пак и с вашия педиатър, кажи какво са ти казали - не ти пречи да чуеш друго мнение.

# 699
Именно педиатъра ни изпрати на трансфонтанелна ехография когато Йоан беше на 2 месеца. Искала да се избегнат всякакви съмнения. Имал странна глава и черти на лицето, по- голям лицев череп и по- малък заден. Йоан все още не казва никакви срички /ма, ба, та, ам и т. н./. Изправя се, но докато седи е много отпуснат.

# 700
Мила, първо, след като хипоспадията ви е в тежка форма и операцията няма да е лека да. Но не се тревожи излишно, ще го оправят детето. За кърменето - написах ти, да не ти пука особено. Кърми го, за да се възстанови по бързо. Слабата жена предполагам че е д-р Лазарова, тя е гастроентеролог и педиатър. Непременно си направи изследванията които ти е препоръчала, докато сте в София, поне издири телефона на лекаря и се обади да си запазиш час. Желая ви успех и всичко скоро да е зад гърба ви. А вашата педиатърка всичко това не го ли е забелязала, за да ви насочи към специалист за консултация?

# 701
Не знам какво е забелязала, само на ТФЕ ни изпрати и толкова. Но педиатъра от токуда ми каза, че ТФЕ нямала никакво значение.
Излязохме от операционната, но не се е събудил и чакаме Такова да дойде да обясни положението.
А за генетичен тест ще направя само да разбера колко време ще е с катетър.

# 702
Поне 7 дена детето ще е с катетър.
спокойно, много искам да те успокоя Hug. Да си силна, да го гушкаш много малкият мъж. Кърми го колкото иска, а с тъпаците които ти правят забележка вземи и се позабавлявай малко, защото няма нищо по хубаво от това което правиш.

# 703
Между другото и в Токуда има детски ендокринолог.

# 704
Всичко ще отметнете едно по едно, не бързай да се вкарваш във филми! И наистина е добра идея да видиш дали може да свършите нещо направо в Токуда. Калоян беше с количката и въпреки катетъра (при него беше Цистофикс) лесно се придвижвахме из етажите! Не се притеснявай и ако днес д-р Такова не дойде да ти обясни как е минало и какво е положението. И аз я чаках, но не дойде в деня на операцията. В следващите дни разбрах повечето неща, докато му сменяше превръзката. Според мен може да я питаш и нея за мнение, свързано с това, което са ти казали и евентуално тя да те насочи към специалист в болницата. Днес денят може да ти се стори малко тегав, но не се притеснявай - утре със сигурност нещата ще са по-добре и с всеки изминал ден малчо ще е в по-добра кондиция! Дано изкарате по-леко нощта, кърми си го за успокоение и за да може все пак да хапва нещо той - Калоян в болницата беше с много лош апетит и едва изяждаше по 2/3 пюре или каша. В този ред на мисли - кърменето ти е безценно!

Общи условия

Активация на акаунт