И без някой да ми е искал мнението реших и аз да си кажа какво мисля по въпроса:
Незнам защо някои хора си мислят,че няма балон,сигурно защото въздуха,с който се надува балона им храни семействата.
За всички които имат елементарни познания по икономика е ясно от какво се формира цената на една стока-от търсенето и предлагането.Търсенето на инвестиции от какво зависи-от лихвения процент.Лихвеният процент от своя страна се определя от търговските банки,а те от своя страна са зависими от политиката на Централната банка.
И какво ще стане когато Търговските банки повишат лихвените проценти по кредитите?Ами най-простото обяснение е,че ще се получи ефекта на доминото,което ще започне да изпуска въздуха от балона.
И все още се чудя как някои хора могат да си мислят,че ще влезем в еврозоната с валутен борд
.Едно от условията ,за да приемем еврото ,е националната ни валута да е стабилна,а самото наличие на валутен борд говори за обратното.А относно статиите в икономическата преса,отдавна спрях да ги приемам насериозно,трябва да си абсолютно незапознат с икономическите въпроси,че да се довериш на некомпетентните мнения,изказани в платени публикации.
Пожелавам успех на решилите да инвестират в недвижими имоти в големите градове на България,дано да го правят със собствени средства,а не срещу дългосрочни ипотечни кредити.И ако все пак са решили да рискуват поне да теглят кредит във валута,в която си получават доходите.