Ще се спука ли скоро имотния балон

• 46 405
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 795
Следя темата от самото начало и много се забавлявам,за което благодаря на активно участващите в дебата.
 И без някой да ми е искал мнението реших и аз да си кажа какво мисля по въпроса:
 Незнам защо някои хора си мислят,че няма балон,сигурно защото въздуха,с който се надува балона им храни семействата.
За всички които имат елементарни познания по икономика е ясно от какво се формира цената на една стока-от търсенето и предлагането.Търсенето на инвестиции  от какво зависи-от лихвения процент.Лихвеният процент от своя страна се определя от търговските банки,а те от своя страна са зависими от политиката на Централната банка.
 И какво ще стане когато Търговските банки повишат лихвените проценти по кредитите?Ами най-простото обяснение е,че ще се получи ефекта на доминото,което ще започне да изпуска въздуха от балона.
 И все още се чудя как някои хора могат да си мислят,че ще влезем в еврозоната с валутен борд newsm78.Едно от условията ,за да приемем еврото ,е националната ни валута да е стабилна,а самото наличие на валутен борд говори за обратното.
 А относно статиите в икономическата преса,отдавна спрях да ги приемам насериозно,трябва да си абсолютно незапознат с икономическите въпроси,че да се довериш на некомпетентните мнения,изказани в платени публикации.
 Пожелавам успех на решилите да инвестират в недвижими имоти в големите градове на България,дано да го правят със собствени средства,а не срещу дългосрочни ипотечни кредити.И ако все пак са решили да рискуват поне да теглят кредит във валута,в която си получават доходите.
Добре казано  Hug

# 796
*Маги*  - искам от теб един професионален коментар на статията за англичаните и Банско.
http://www.capital.bg/show.php?storyid=459519

# 797
никой въобще не говори за приемане на България в еврозоната реално

# 798
Тук пишете за луксозно строителство,някои може ли да ми пусне линк да видя поне на снимка как изглежда защото като се разхождам из Варна виждам все новостроящи се или вече построени кооперации които не се различават особено една от друга.
Въпроса ми е как да разбера коя сграда от всичките е луксозна при условие че всички ми изглеждат почти еднакви с различни архитектурни идеи.

# 799
*Маги*  - искам от теб един професионален коментар на статията за англичаните и Банско.
http://www.capital.bg/show.php?storyid=459519
Така, така, точно това мислех по-горе да цитирам, ама не ми се занимаваше.
И то не просто цитат , та дори и от "Капитал", ами лични наблюдения само от преди седмица време.
Така си стоят луксозните комплекси, празни, ФОР СЕЙЛ е на всяка крачка.
А агенции за недвижимо имущество в Банско-с лопата да ги ринеш.

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 21:41 от Не тази вечер, Жозефина!!

# 800
  • Варна
И все още се чудя как някои хора могат да си мислят,че ще влезем в еврозоната с валутен борд newsm78.Едно от условията ,за да приемем еврото ,е националната ни валута да е стабилна,а самото наличие на валутен борд говори за обратното.

Литва, Латвия и Естония също са с валутен борд, освен нас. Проблемът е във високата инфлация и двойно по-високия ръст на икономиките, а не във обвързаността на националната валута с еврото. Икономиките без валутен борд са по-гъвкави и компенсират инфлацията с промени във валутния курс. Което ние не можем да направим. Естествено, че ще влезем във еврозоната, просто ще е малко по-късно.

# 801
  • Плевен
Тук пишете за луксозно строителство,някои може ли да ми пусне линк да видя поне на снимка как изглежда защото като се разхождам из Варна виждам все новостроящи се или вече построени кооперации които не се различават особено една от друга.
Въпроса ми е как да разбера коя сграда от всичките е луксозна при условие че всички ми изглеждат почти еднакви с различни архитектурни идеи.
Като се обърнеш към, човек,който разбира от това. Архтект например. А и качеството като изпълнение от строителната фирма, няма нищо общо с вида на сградата(имам предвид проекта).Дори и най-добрия проект може да се прецака от кофти изпълнение.

# 802
Като се обърнеш към, човек,който разбира от това. Архтект например. А и качеството като изпълнение от строителната фирма, няма нищо общо с вида на сградата(имам предвид проекта).Дори и най-добрия проект може да се прецака от кофти изпълнение.
Мисля че има разлика между това как е изпълнено дадено строителство /независимо какъв тип е/ и между нормално и луксозно. Ако говорим за лукс нека не забравяме че първо парцела е на супер място, второ довършителните работи по един апартамент ще са с по-скъпи плочки, дограми, към всяка спалня да има баня и тоалетна и т.н., второ аз лично бих искала и едно вътрешно басейнче да ми сложат като ще е лукс, хубаво е да има подземни паркинги, денонощна охрана, не на последно място е и хубавата фасада.

# 803
  • София
Думичката "лукс" вече я слагат за всеки апартамент, който има хубава дограма или теракот. Направо смехотворна работа. Колко луксозно е луксозното строителство в БГ, ако е пак насред пушилката, прахоляка или няма инфраструктура?

# 804
Думичката "лукс" вече я слагат за всеки апартамент, който има хубава дограма или теракот. Направо смехотворна работа. Колко луксозно е луксозното строителство в БГ, ако е пак насред пушилката, прахоляка или няма инфраструктура?
И аз това се питам ???? hahaha Joy

# 805
ами явно българина така е свикнал с малко лукс да се задоволява, пък и толкова години живял в комунизъм и в желязна завеса от света, къде ти е видял той лукс hahaha

# 806
Като знам как го строят тоя "лукс" направо ми е мъка... такава икономия на материали не е истина...

# 807
То излезе че тези лукс имоти са кът щом ще се налага с архитект да се обикаляш да ги търсиш. А цените им да се вдигат колкото си искат те не са повече от 1 процент от всички новопостроени сгради,така че не разбирам защо се пише толкова много за тях.

# 808
# 809
  • Плевен
То излезе че тези лукс имоти са кът щом ще се налага с архитект да се обикаляш да ги търсиш. А цените им да се вдигат колкото си искат те не са повече от 1 процент от всички новопостроени сгради,така че не разбирам защо се пише толкова много за тях.
Разбира се ,че ако искаш да купиш качествено строителство в България трябва да се допиташ до архитект. Понеже всички разбират от всичко,за това куцо и сакато започна да строи,а големите разбирачи да купуват. Понеже в момента строим и много добре виждам за какво става въпрос.
Когато се спука имотния балон ще коментираме пак,но много се съмнявам да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт