Ще се спука ли скоро имотния балон

• 46 421
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 690
  • Countryside
А дано Клок си прав, аз на това се надявам  Laughing

# 691
забелязвам друго. Масово новобогаташи или замогнали се си влагат парите в ново строителство. Купува си човек апартамент в такъв блок и с енадява на щастие. Да, ама не!
Цялата сграда изкупена, а в нея живеят 10 семейства. Другите апартаменти заключени и не се знае до кога. Отказват да плащат входни такси, разходи и тия 10 семейства покриват всичко.
Много познати се оплакват от това.
Изобщо нещата се изродиха и не знам до къде, ще се стигне. Всяка втора фирма строи блок или бизнес център....

# 692
забелязвам друго. Масово новобогаташи или замогнали се си влагат парите в ново строителство. Купува си човек апартамент в такъв блок и с енадява на щастие. Да, ама не!
Цялата сграда изкупена, а в нея живеят 10 семейства. Другите апартаменти заключени и не се знае до кога. Отказват да плащат входни такси, разходи и тия 10 семейства покриват всичко.
Много познати се оплакват от това.
Изобщо нещата се изродиха и не знам до къде, ще се стигне. Всяка втора фирма строи блок или бизнес център....
За това имам наблюдения и аз. В квартала има една гоооляяяма кооперация, с дворче, с подземен гараж.....ми няма никакви признаци на живот, да ти кажа. Тук-там май някой живее, има отдолу помещения за магазини, гледам, вече и фризьорски салон. Crazy
Ама.....обитаващи, комай, много немА. Thinking

# 693
  • София
И в какво се състои далаверата, че нещо не ми става ясно?
В момента лева е вързан към еврото, т.е. няма значение.
Едиствено би имало длавера заема да е в лева ако курса на еврото е по-малък след махането на борда. Което не виждам как ще стане. Единствено далавера от скок на еврото ще има ако в договора за заплатата е записано, че се получава левов еквилалент на някаква сума в евро. Тогава наистина ще си на далавера. Но ако нямаш такава клауза, заплатата ще се преизчисли по новия курс на еврото и оставаш с пръст в уста.

# 694
  • Countryside
Пример :
Теглиш 50 000лв, курс 1Е=2лв
След 4 години (да речем) махат борда преди да  влезем в Еврозоната и курса става: 1Е=3лв, заема ти е 50 000лв(плащал си само лихвата дотогава), т.е. обеценява се наполовина, сега изясни ли ти се. Разбира се, има вариант да влезем в Еврозоната с борд - тогава ти се преизчислява заема от лева в евро и нищо не губиш, даже може да спечелиш от прекалкулацията на валутата  Whistling Е, леко си се прецакал с лихвата през тези 4години, но предпочитам това пред поемането на риск от падане на борда  Laughing

# 695
И в какво се състои далаверата, че нещо не ми става ясно?
В момента лева е вързан към еврото, т.е. няма значение.
Едиствено би имало длавера заема да е в лева ако курса на еврото е по-малък след махането на борда. Което не виждам как ще стане. Единствено далавера от скок на еврото ще има ако в договора за заплатата е записано, че се получава левов еквилалент на някаква сума в евро. Тогава наистина ще си на далавера. Но ако нямаш такава клауза, заплатата ще се преизчисли по новия курс на еврото и оставаш с пръст в уста.
Без коментар.... върни се и прочети внимателно какво съм написал.

# 696
  • София
Пример :
Теглиш 50 000лв, курс 1Е=2лв
След 4 години (да речем) махат борда преди да  влезем в Еврозоната и курса става: 1Е=3лв, заема ти е 50 000лв(плащал си само лихвата дотогава), т.е. обеценява се наполовина, сега изясни ли ти се.
Ами не. Защото за заплатата нищо не споменаваш. Какво става с нея?

# 697
# 698
Евростат: Българите и румънците са най-бедните в ЕС
14.02.2008 13:18

Оживеният метрополис Лондон е най-богатият регион в ЕС, сочат данните на Евростат. Жителите на британската столица са приблизително три пъти по-богати от средното за ЕС. На обратния полюс обаче са България и Румъния, коментира EUobserver.

В някои региони жителите на двете страни са близо четири пъти по-бедни от средното за общността.

Анализът на благосъстоянието е направен на базата на показателя БВП на глава от населението. Средното ниво за страните от ЕС е 22,4 хил. евро. За жителите на Лондон обаче данните показват, че БВП достига до почти 68 хил. евро. А за България и Румъния - съответно 7,84 хил. и 7,93 хил. евро.

Лондончани са най-богатите граждани в ЕС. В престижната класация ги следват още жителите на Люксембург с БВП на глава от населението около 59 хил. евро, Брюксел (54 хил. евро) и Хамбург (45 хил. евро).

Тъжният контраст – в Северозападна България БВП достига до около 6 хил. евро или 27% от средното за ЕС. В североизточните региони на Румъния пък е 5,4 хил. евро на човек.

Освен различията по държави, статистиката отчита и големи контрасти между регионите в отделните страни. Най-ярък е примерът с различията между Севера и Юга в Италия. В южната италианска провинция Кампаня БВП на глава от населението достига до 15 хил. евро, а в северната Ломбардия – доближава до 31 хил. евро.

# 699
http://www.imoti.net/nd/obqvi/show-pic.php?id=781093

до Нови хан. Комплексът е разположенСАМОна 13 км от София, на 500м
Пусков срок юли 2009г. Апартаментите се предлагат в два варианта- на шпакловка и замазка цена 570Е/кв. м. и завършени до ключ (с настилки, обзаведени бани и климатик) с цена 650Е/кв. м

# 700
Отворете нова тема Naughty.
И в нея сложете линк към старата Peace.
Над 30 страници нали се заключват..уж Rolling Eyes

# 701

Неуспях всичко да прочета до тук , но все пак мернах нещо от рода- има много новозакупени празни апартаменти , та по този случай мога да кажа само , че купувачите са емигрирали българи я от ИСПАНИЯ , я от ИТАЛИЯ  ,които там са с добри заплатки от порядъка на  мин.  2-3 хиляди евро    и так те искат да инвестират в имоти, София  или на морето купуват жилища . 
Може ли адреси,телефони на тези в Италия, моля!
На мен и макс. 3 хиляди евро са ми достатьчни.Веднага захвьрлям всичко и хуквам. Joy

# 702
     Нещо немога да разбера като се спука имотния балон, какво се очаква да се поВИшът или поНИжът цените за кв.м ?
     Неуспях всичко да прочета до тук , но все пак мернах нещо от рода- има много новозакупени празни апартаменти , та по този случай мога да кажа само , че купувачите са емигрирали българи я от ИСПАНИЯ , я от ИТАЛИЯ  ,които там са с добри заплатки от порядъка на  мин.  2-3 хиляди евро    и так те искат да инвестират в имоти, София  или на морето купуват жилища .  Така се получава голямо търсене и от там цените скачат. newsm78  що не завърших икономика, може би щях да съм по веща.
Малеееее откъде пък ги изкопа тия минимум 2-3 хиляди евро заплати , бе мила ????Те на местните си не дават такива заплати , пък ти май за бг говориш ????Някой големи приказки ти е разправял май ...

# 703
  • София
Има една друга тема във форума за лошото строителство. И какво се получава? Строителството лошо, цените високи, пък хората са готови на всичко, за да купят жилище.  Thinking

# 704

Общи условия

Активация на акаунт