НОЕМВРИЙЧЕТА 2005- №10

• 16 921
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
мда, по-добре не стискай нищо. Майките не са на единно мнение какво да се направи.
..жалко.. Rolling Eyes Sad

за ЕГто мисля, че не е редно ние да ти накланяме везните. Аз поне със сигурност.
Май пак не съм успяла да се изразя както трябва  Embarassed Embarassed Embarassed......
аз съм си решила какво да правя , но ми се иска и да чуя мнения, примерно "Имам позната...." или "Чула съм това и това за негито" и пр.., защото аз нищо не знам за ЕГ-то и така пак, моля ви ако някой знае нещо или е чувал да пише..това е ..
Благодаря предварително!!!  bouquet

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 19:22 от nikiki

# 91
Момичета я ми кажете, моля ви,  на колко от вас децата казват изречения, аз често си пиша с Буба по скайп и съм удивена от Кати Heart Eyes,
 но проблема при нас взема да става все по - сериозен, Rolling Eyes Cry
 знам, че първото което ще чуя е "не се притеснявай", но това детето ти да иска нещо, а да не може да ти каже какво е то и вместо това да се тръшка по земята и да се нерви... Cry..много се измъчвам вече........  Tired
Когато й говоря въобще не ме слуша, не внимава, за концентрация да не говорим.... Tired
Писна ми да чета темите за хипер кенетичните деца и във всяко определение/сравнение да виждам нея, но защо ги няма отговорите на въпросите ми там? Confused
Надявам се и се моля, когато отидем на 18-ти да чуя добра новина.. Praynig Praynig Praynig..но корема ми се свива всеки път когато си помисля за този ден  Sick , а за това на което ще я подложа да не говорим! Cry

# 92
това, което ви предстои е гадно, но трябва да се направи, за да се отхвърли или не някаква диагноза. и колкото по-скоро се направи, толкова по-добре! и това ще отмине!

колкото до говоренето - петра проговори мнооого късно. сега прави кратки и нелепи изречения, които обаче за нас имат смисъл. от сорта на 'дай сок'; 'бебе ками бебе сънце /слънце/'; 'марш тати', 'ела мамо/ела тати', 'пипи има моко' и сочи какво има - петно по блузата, например; 'още мако пляс-плаяс' /иска още малко да се плацика в банята/ и др. подобни. в много случаи изобщо не се разбиура какво говори, защото има една и съща дума за много неща - 'тата' е със значение от тати, овцата /любима играчка за сън/, елхата, вратата и прочие.
така че, според мен, докато не се постави диагноза /което искрено се надявам, че няма да се случи/ няма никакъв смисъл от притеснения  Peace към момента е редно да си гледаш детето като здраво и да не му се взираш толкоз с очакване да намериш проблем  Peace стискам палци 18ти да не се окаже повратен ден за вас  Rolling Eyes

# 93
колкото до говоренето - петра проговори мнооого късно.

еее, майче, недей тъй. Ако вашето е много късно, нашето как да го нарека?  Wink

# 94
nikiki Подкрепям majceto в това което казва, за съжаление аз нямам никакви познания за ЕГ-то и за това не се включвам. Чувала съм, че не е полезно, но всяка ситуация е различна - може да се окаже по-малкото зло. (дано не Praynig) А за говоренето наистина е рано да се притесняваш - чак след 3 год, ако непроговори трябва да се търси причина. До скоро и аз се вайках за същото, но последно като я видяхме Ники - немлъкваше. Просто изведнъж реши да проговори. Друга е темата защо при баба и дядо, а не при нас му се оттвори приказката на детето Mr. Green, но явно сега му е дошло времето. А с Кити не се сравнявай, ние си я знаем от малка - тя е първенец в тази област Heart Eyes
Както всички тук  и аз се моля страховете ти да не се оправдаят, а и недей да дърпаш дявола за опашката. Пак съм съгласна с това, което каза majceto гледай си дъщеричката, като едно здраво дете, пък времето ще покаже....

# 95
никики, съвет не мога да ти дам, не съм запозната. аз на твое място бях искала да видя здраво ли е , не е ли и бих я подложила на процедурата, макар че пак казвам, че не знам плюсовете и минусите.
колкото до проговарянето при нас, кейти правеше вече цели изречения на една годинка. а какви думи употребява напоследък, направо ме шашка: всъщност, като се замисля, може би трябва да еди-какво-си, елементарно е и други копирани от нас изрази. но при всяко дете е различно. няма смисъл да се притесняваш.

# 96
majceto благодаря ти, че се включи  bouquet
Цитат
това, което ви предстои е гадно, но трябва да се направи, за да се отхвърли или не някаква диагноза. и колкото по-скоро се направи, толкова по-добре! и това ще отмине!
..да гадно е, но е необходимо! Praynig
За говоренето, тя и Крис говори, бъра-бъра по цял ден, но е много бързо и сякаш слива няколко думи в една newsm78, незнам..
Цитат
редно да си гледаш детето като здраво и да не му се взираш толкоз с очакване да намериш проблем
Мила, не мога да не се взирам, детенце ми е, виждам и усещам, че нещо не е наред, та тя се развиваше по-добре преди около 4-5м., сега сякаш върви назад, а не напред...иска ми се, но не мога! Tired Peace
Цитат
А с Кити не се сравнявай, ние си я знаем от малка - тя е първенец в тази област
Sis, не се и опитвам да я сравнявам с Кит, то детето само до магазина ходи Joy , много й се радвам даже newsm76, а и Буби чакам само да каже и да ги съберем/запознаем "хулиганките" Joy
Цитат
Както всички тук  и аз се моля страховете ти да не се оправдаят, а и недей да дърпаш дявола за опашката.
... Praynig Peace..., а за дявола, а съм го видяла, а съм му отрязала опашката!! Naughty

# 97
  • София-там нейде в западната част
привет
виждам че още си говорите за градините,мен ми премина еуфорията от 4- ти и ще чакам да видя какво ще стане в понеделник нали уж ще решават какво да се прави анулиране или не ... ако не се доредим,решението ще е като при майчето защото ни е близо и на нас пък и доста от поголемите деца от квартала са ходили или ходят още тъй че отзивите са добри а бебето живот и здраве ако Емата не я доредим в градина и догодина,че пробвам в ОДЗ ...иначе се оказа че сме сравнитело предни номера -45,52 и 72 
микки страхотен аватар и така ме умилява сега че мога да си ревна  Mr. Green последната седмица като видя малко бебче и ми става едно милоооооооооо  Heart Eyes
*MILADY* ягоди сега не съм давала на Ема и по принцип гледам да са сезонни плодовете ,въпреки че сега взех едни ужасни турски круши ... Ема обаче яде много сухи плодове стафиди,кайсии,манго и подобни ако има и компоти
тити поспивай си  Joy и аз съм така сега
били добре дошла ... пиши как си
ники какво да ти кажа за съвет не смея да давам но дано се разрешат бързо нещата иначе за говоренето както и за останалото й поведение  виждам че голяма част от нещата са копирани тоест използва думи които ние употребяваме у дома както и дори да си поиграе с някое дете за 1-2 часа след това има копиране на думи,действия и поведение в нейните игри ... забелязала съм дори че неща за които си мисля че няма да забележи тя ги е видяла и после използва - една случка Асен ми подова очилата си но понеже не му се ставаше ми ги плъзна по дивана и аз ги прибрах,Ема в този момент се занимаваше с играчка и беше на около 2 метра от нас леко в профил и ако не беше повторила случката щях да си мисля че нищо не е видяла и изобщо нямаше да обърна внимание,тя след 20 минути отиде взе очилата и почна да казва "татиииииииииии" ние се чудим какво става до момента в който тя не му ги подаде по дивана и така дупе да ни е яко и да внимаваме какво се говори и прави  Grinning
Ема изпитва отскоро някакъв страх от водата тоест къпането и по специално като се мие косата,при вас нещата със страховете как са има ли ги и в какво състояние - педито каза че е нормално все още и много да се говори както и да променим нещо при къпането ... сега се мием на мивката  Confused а също така на палеца на крачето има нещо като мазол или кокоши трън  Confused тепърва ще се установи какво е като мазолче е но като че ли има и връх и е малко твърдо - педито не можа да каже конкретно
аз днес ви затрупах ама и време и компютър ми остана от останалите от семейството ... пък мача е интересен  Joy
това от мен  Peace

# 98
  • Измир
БИлИ, добре дошла  Hug
КажИ как сИ?

nikiki , дано на 18 да чуеш добрИ новИнИ Praynig
СевИма също много говорИ И копИра, но напоследък като че лИ Има застой. Аз го отдавам на напредъка й с ''бащИнИят езИк'' Simple Smile

Sissa , благодаря за комплИмента! Майка мИ като вИдя брИтончето по Скайпа възклИкна ''А, прИлИча на Иванчо глупака''. Обаче аз успях да я убедя,че така е модерно Laughing

desytka, прИ нас мИенето на косата от месецИ насам е съпроводно с ИстерИчен рев. Пробвахме какво лИ не. Даже съм я вИкала да ме гледа аз как сИ мИя косата, но не...  рев И пак рев. Иначе сама се съблИча И чака пред банята, всяка вечер да се къпем.

# 99
  • Gabrowo->Sofia
Ох, тази вечер ни се случи нещо смешно-страшно. Малко преди девет вечерта, Ваньо кротко си гледа Мечо Пух, а ние с Дани си говорим в другата стая. По едно време се чува "тряс..... уаааааааааа". Отиваме на бегом в хола и заварваме Ваньо споринат межд масата и дивана да плаче сънливо. Милото дете, то както си гледало, явно, е заспало и се е килнало през глава от дивана, през масата, та чак на пода... хем ми домъчня за него, хем ми стана смешно, хем страшно, че можеше да си счупи главата...

Сега лека нощ и от мен. Аз си приключих домашното, миавам през  банята и се отправям към леглото.

# 100
nikiki, наистина е важно да имаш диагноза. Понякога получаването на такава става с помощта на нещо не толкова безопасно. Стискам палци новините да са добри, а ти се настрой положително. за говоренето - казвала съм го в много други теми - всичко си е до дете. Каката ни проговори думички след 2 годинки, а изречения сигурно след 2-3. но пък проговори правилно, нямаше бебешки думи. Карина говори сигурно от 1 годинка, като от 1 г. и половина говори с изречиния. вече прави разкази от по 5-6 смислени изречения. Гледала съм еднакво (дори на Рая съм обръщала повече внимание), но проговориха по различно време. така че за това не се притеснявай.
diddi, наистина е много смешна и страшна ситуация. имали сме подобна, но ние бяхме в стаята и тя не падна на пода.
Ох, успокоих се, че не сме само ние с ревовете в банята. С тая коса е истински кошмар - реве, пищи, дърпа се. Иначе много обича да се къпе, но всяка вечер се съблича и почва с уговорките - без косата, без косата.
Били, радвам се, че си добре (така се надявам щом си вкъщи).
Лек ден на всички!

# 101
привет
diddi ние този метод го използваме когато трябва да спи,  уж да гледа и тя заспива  hahaha защото ако кажеш че ще спи може да не можа очите да си отвори и скача като опърлена че няма да спи,
Били , добре дошла
nikiki дано новините след прегледа да са добри
а за поведението на детето, моето иска памперси, въпреки че от една година не съм и слагала, с баща си може да е много пораснала, но с мен е една малка лигава госпожичка, не знам как я докарахме до това непослушание, но изобщо си прави каквото си е решила ако се опитам да я накарам нещо друго почва да реве и се тръшка, все едно е на 1г както беше,
За градините ще го оставя без коментар, не ни стигат другите ядове и проблеми та държавата да ни създава още, но ние сме си за бой че си мълчим  и ни правят на маймуни, и си пълнят джобовете за наша сметка

# 102
Били какво казват лекарите? Това временно ли е? Стискам ти палци всичко да отмине без последствия  Praynig
никики и аз бих подложила детето си на процедурата. По-добре да се види дали има основание за притеснение. Стискам палци на 18 и се моля всичко да е наред  Praynig
Иначе Ния говори много. Прави някакви изречения и човек който е свикнал на говора й спокойно се разбира с нея. Използва и доста сложни думи. За пример преди няколко дни я питам "Искаш ли салата", а тя ми отговори "Не искам. Въобще не искам"  #Crazy Много ми стана смешно Simple Smile
Иначе вечер като се върна от работа и започва едно бързо говорене едно през друго.От бързане чак слива думите в една. Сега си спомням, че аз като дете говорех страшно бързо. Толкова бързо, че казвах само началото на думите. Просто нямах време да изчакам да кажа края на думата. Нашите доста се мъчиха да ме научат да говоря като хората. Сега ги казвам думите, но пак говоря като картечница  Embarassed

# 103
Я, Еххо също била карнавалена Laughing Да не сте били на бала на немско-българската търговска камара?

# 104
Сердика не, не съм била на карнавала. Това е снимка от Новогодишната вечер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт