Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за целуването на деца по устата?
Какви са различните родителски подходи към целуването на деца по устата?
Какви са мненията относно хигиената и целуването на деца по устата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за целуването на деца по устата?
Мненията са разнообразни. Някои родители смятат, че целуването по устата е естествено и израз на обич, докато други го отхвърлят поради хигиенни и интимни причини. Някои са учили децата си да се целуват само по бузите, челото или други „сладки“ места, като се стремят да изградят този навик. Важно е да се отбележи, че мнозина считат целуването по устата за интимен момент, който трябва да бъде запазен за специални хора, като мама и тати.
-
Какви са различните родителски подходи към целуването на деца по устата?
Различните родителски подходи включват обучение на децата да се целуват само по бузите, челото или други места, които не са устата. Някои родители смятат, че целуването по устата е неподходящо поради хигиенни причини, докато други го приемат като израз на обич. Освен това има и родители, които са против целуването по устата поради интимни причини и смятат, че това е привилегия само на мама и татко.
-
Какви са мненията относно хигиената и целуването на деца по устата?
Много хора изразяват загриженост от хигиенна гледна точка, като смятат целуването по устата за неподходящо поради възможността за предаване на микроби и болести. Те предпочитат да учат децата си да се целуват по други „сладки“ места, като бузите, челото или ръцете. Важно е да се подчертае, че хигиената е сериозно обсъждан аспект в контекста на целуването на деца по устата.
Никога не съм целувала сина си по устата, а самият той досега никога не е посягал да целува изобщо. От няколко дни обаче започна и ние много се зарадвахме, разбира се. Само че нацупва устничките и ни целува по устата. Не е неприятно, разбира се, но не знам и аз какво да мисля. От една страна се радвам, че вече целува и не искам да му отказвам или сега да го уча да целува по бузите. От друга страна да не му стане навик и да започне всички да целува така, нещо, което не искам. Свекърва ми налетя отначало така да го целува, един път я видях и много неприятно ми стана. Помолих мъжа си още веднъж ако я види да й каже да не го прави повече. Не знам и аз какво да мисля, какво е вашето мнение и правят ли така и вашите деца?
, но за сега ги целувам където ми падне