Клуб на родителите на деца с очни проблеми!!!!!№2

• 16 064
  • 425
  •   1
Отговори
# 90
Милото ми бабче, как си говори самичка.
Бабче , да видиш, че съм добър доФтор, защото с толкова малко описани симптоми , трудно се поставя диагноза.
Първо ме осведоми дали това"хрущене" е придружено от болка.
Все пак да те светна, най-често срещаното заболяване при хора във втората младост са шипве/костни израстъци/ и шийната спондилоза , която е признак на износване на прешлените на врата и хрущялните дискове между тях. Тя е най-честата причина за болка във врата при възрастните. Обикновено те се засилват и отслабват в зависимост от времето и натоварването /стоенето пред телевизор, компютър и нераздвижването на врата засилват болките и хрущенето Wink, от опит ти го казвам/.
Аз бабче имам сколиоза и немаш си на идея какви болки са по целия ми гръб, врат и главата ме боли почти всеки ден.
Обърни се към някой невролог да ти щракнат на фото вратлето, щото не е шега работа. Hug
ще ни се скарат бабче, говорим си за НЕочни проблеми, ама на нас нали не ни пука. Hug

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 11:29 от ajeliya

# 91
Чакайте аз сега да питам нещо за евокираните потенциали.
Не знам колко от вас знаят, че моят Йоан е с увреден слух, а освен това има и далекогледство+кривогледство. Когато установявахме глухотата, му правихме слухови евокирани потенциали (измерва се отговора на мозъка на слухови дразнения), което беше т. нар. обективно изследване на слуха. По-късно му правехме игрова аудиометрия, при която той трябва да съдества, като прави нещо при наличието на звук - това било субективно изследване на слуха. Та, въпросът ми е - може ли да се каже, че със зрителните евокирани потенциали се прави обективно изследване на зрението, а с тези прегледи при офталмолог, при които детето показва какво вижда на таблицата от различно разстояние, е субективното изследване на зрението, или не е баш така. Питам, защото Йоан много-много не съдейства на тези прегледи при офталмолог и ако изследване на евокирани потенциали ще ни даде повече информация за това колко вижда с по-лошото око, тогава направо да заминаваме и да го правим. Извинявам се, ако въпросът ми е тъп, ама нали сме затова тук - да си питаме.  Embarassed

# 92
zdaveite i ot men!tezi dni taka me e zavartila 6aibata 4e izib6to ne mi osta n ad adrasna niakoi red.Specialno iskamd ablagodari ana viki i mama za podrobnot opisanie na tehniat problem.stiskaite mi palci 4e trabva skoro da hodim na konsultacia pri na6ata oftolmolojka dano da ima niakavo razvitie v polojitelna nasoka.

# 93
Ieppe ,зрителния потенциал аз не бих го нарекла обективен метод,защото пак не дава точен процент, а е същото като при слуховите,просто се гледа отговора на мозъка и дали изобщо го има.По тази причина това изследване се прави предимно на тежки случаи, като при моето дете или при тежък неврологичен проблем ,когато е възможно детето да има корова слепота.Затова вие не сте подходящи,Йоан е теоретично напълно здрав като зрение,а проблемите му със очите ,ги имат една трета от децата,тъй че дишай спокойно,някой ден той сам ще си каже Hug

Забравих да кажа-всички методи за зрението при децата са субективни,по скоро лекарска интерпретация,затова аз държа и пропагандирам да си водим децата при добрите детски офталмолози Peace

# 94
   irna74 кога сте на преглед и кой ви е лекар/извини ме ако си писала ама не съм разбрала пък не ми се връща да търся Blush/
Отсега стискам палци Hug

# 95
  • София
Притъмня, тази вечер освен портиер, ще бъда и барман
ц

надявам се да има за всички  smile3534
Баси, изложих се

# 96
Viki i mama, мерси!  Hug

# 97
Ай де и от мен една новина Viki i mama страшно съм ти благодарна че ме насочи към кого трябва.Нали съм все със мой те подозрения за диагнозите реших да отида на един преглед тук във Габрово и просто когато влязох и казах къде съм ходила на преглед ми показаха вратата със отговора
-вие сте ходили при най добрия лекар който може България да има просто няма нужда да се съмнявате във диагнозата
затова съм ти страшно благодарна и между другото от днес сме със очилца малко зор ама се справяме и пак благодаря  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug Hug smile3525 smile3525 newsm51 newsm51  love001  love001

# 98
ц

Баси, изложих се
бабе какво предлагаш тази вечер newsm78

# 99
ц

Баси, изложих се

Аз проверих!  Mr. Green Бабче днес е много щедра и предлага цяла страница с алкохол!  Joy Joy Joy

Ей го на: https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png  Mr. Green

# 100
  • София
Абеее, водка, ама много водка. Но нали съм голям майстор, не се показа картинката Joy Joy Joy
Е, ся вече знаете с какво ви черпя  Hug
Ееее, Здравче, как го правиш тоя номер, винаги да си в помощ на тъпата бабетка  love001
И ся са сещам кво си мислиш - тъпа, ама готина  hahaha

# 101
аиде и по един портокалов сок,че само водка Whistling Joy Joy http://www.fashion-lifestyle.net/images/broi3/03_Juice-orange.jpg

# 102
ц

Баси, изложих се

Аз проверих!  Mr. Green Бабче днес е много щедра и предлага цяла страница с алкохол!  Joy Joy Joy

Ей го на: https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png  Mr. Green
Малейййййййй,цели страници ли пием днес Joy Joy Joy, и къв е повода за таз яка почерпушка Mr. Green

# 103
И ся са сещам кво си мислиш - тъпа, ама готина  hahaha

Hug Hug Hug

И малко извън темата да попитам djuliana_05 как да ти гепна снимката от подписа и да я метна в моя?  newsm78

# 104
  • София
Мааа, нали знаеш колко съм стисната Rolling Eyes
Стана грешка и се прее..х #Cussing out
Ми тъй де, търговка да черпи, къде сте видяли, па макар и виртуално? Аз имах предвид четири, пет бутилки, ама видяхте ли, какво става Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт