Днешния филм си има герой "АПРИЛЧЕТО" кратко нарича се той!

• 11 945
  • 300
  •   1
Отговори
# 45
аз пък съм болна, и ми е много лошо.

# 46
Точно написах едно дыылго сыобщение и ми гырмна системата и се изтри Sad

Здрасти Осси - наистина на някои хора медицината в Холандия може да се стори малко стряскаща, но след време свикваш, та даже виждаш и положителните страни. Аз раждах в болница сыс секцио ( по медицински причини) - нещо изключително радко за Холандия. Тук голяма част от жените раждат в кыщи, и ако се наложи да е в болница (пак нормално раждане), някои го приемат направо като психична травма.  Упойка при раждане не се дава и трябва специално да си "резервираш" таква опция и то ако раждаш выв нормалните работни часове и има свободен анестезиолог и отидеш рано в болницата. Тук сывета е да чакаш контракцийте да са през 3 минути с продылжителност 1 мин и тогава да се обаждаш и да трыгваш  Simple Smile. ( ако добре си спомням) - обаче  тогава вече е кысно за упойка така или иначе.

За болестите, ще дам пример от преди 3 седмици. Виктор имаше почти 41 градуса температура, сывета по телефона на лекаря беше, че ако искам за мое успокоение и за комфорт на детето може и да му дам парацетамол ( аз вече бях дала разбира се), но че не е задылжително и така ще си мине. Shocked А след последващите 6 дни на пылен глад и само чиста водица, все още лекарите не виждаха причина да го прегледат - ясно било че е грип и ще си мине.  Shocked Наистина, Виктор и този пыт оцеля, а официалните данни преди време сочеха че Холандия е страна с една от най-ниските детски смытрностти, но.......наистина са много "хард" лекарите и го дават малко на естествен отбор.

Иначе аз сега сым в кыщи и си гледам сырковището. Сыжалявам за дылгото сыобщение, просто при нас напоследык освен боледуване нищо друго няма.

Мирела - бырзо оздравяване- дрыж се!!! Hug

# 47
Илче,
добре дошла!   bouquet Интересни неща разказваш! А от кой край на България сте?
Wink

# 48
Мирелкаааа, кво е това болна съм, чао  Crossing Arms я драсни нещо повече, може и да звъннеш и по кафе да викнеш  Naughty
Илче, добре дошла  Hug Наистина много интересни неща разказваш, но много ме шокира това отношение на лекарите и въобще цялата система  #Crazy Разкажи повече за теб, за Виктор, от къде си, ще е интересно на всички, а и снимкииии  Mr. Green
Татянка, направо ти съчувствам  Tired а ако иска нещо и наистина не й го дадеш пак ли се тръшка, както когато и го дадеш  newsm78 поне да не се хабиш да й угаждаш  Thinking

# 49
Татянка, направо ти съчувствам  Tired а ако иска нещо и наистина не й го дадеш пак ли се тръшка, както когато и го дадеш  newsm78 поне да не се хабиш да й угаждаш  Thinking

Във всеки слу4ай се тръШка и реве  ooooh!  И тя не zнае какво иска, аz ли да zнам?  Crazy Но в интерес на истината, днес е много кротка и послуШна. Да видим до кога  Laughing

Ил4е, елате у немско, тук при 39.5° дават парацетамол  Mr. Green Но виж, zа преглед няма проблем, когато го смятам zа необходимо отивам и ме приемат. Вие в кой град сте? А таткото холандец ли е, или българин? Много сме любопитни тук  Blush

Енви, какво става с теб, само транzитно минаваШ напоследък  Crossing Arms Я дай един от4ет, как сте, как я карате?  Hug

Мирела, да се оправиШ  Hug

А тук има грипна епидемия  Crazy

# 50
  • 2 етажа над тавана
Здравейте и от мен днес.
Нямам настроение нещо, вероятно и времето ми се отразява  Confused

Добре дошла сред нас, Илче Hug Попаднала си май в най-любопитната компания Laughing

Танче, Маги имаше такъв период, отмина от самосебеси. Кратко трая, дано и при Миленка е така.

Бубка, благодаря за линка - то ние това го минахме вече доста пъти, скоро не се е случвало, но като прочетох какво НЕ трябва да се прави - ами ние с тъпите си глави май точно това сме правили - опити да я събудим. Дано няма последствия глупостта ни. ooooh! Но някак си го свързвам с моментите, когато на Маги й пробиваха най-агресивните зъби, тогава го отдавах на зъбоникненето, ама може и да не съм права.

Много гушки на болничките - бързо да оздравяват и малки, и големи. Hug

Нещо темата ни е дооооста заседнала на едно място, слаба активност - нещо , което изобщо не е характерно за нас. Я да се стягаме Mr. Green

# 51
Татянка Heart Eyes,
права си! При нас нищо ново - децата на ДЯ/ДГ, ние - на работа. И четиримата си влачим кашлиците и сополите вече почти месец. Аз май я карам по немско-холандската здравна система, сега обаче ще водим децата на док, да видим, какво ще каже. Лошото е, че Пепи като се закашля и много лесно повръща, и да не описвам, какво става.  Rolling Eyes Ами, това е! Останалото - предусещане за пролет! Flutter

# 52
Олелеее хора , вие ме шашнахте от выпроси, бре.

Половинката е чист былгарин. Близо до Хага сме. Иначе сым от София. Терапевт сым (в Бг май се превежда като клинично-социален терапевт), но понастоящем сым щастлива домакиня и от време на време правя терапия Simple Smile.
Виктор - много сладык както казах, обича да готви с мен и обожава да чисти с прахосмукачка, така че быдещите тыщи ще быдат доволни  Grinning.
Снимки- не си падам по публикуването на снимки в Интернет.
Надявам се задоволих малко любопитството...Simple Smile

# 53
Здравейте момичета.
След страстите от вчера и аз да взема да пусна някой смислен пост Embarassed
Първо, Иленка мноого се радвам на добрата новина. Hug
Много болнички, желая им бързо възстановяване Hug
Честит отминал празник на милите ни рожденички.  bouquet
Илче, добре дошла  bouquet

Татянка, Симона е същата един ден прекрасна, друг ден дяволче. Да синтезираш после прочетеното в книгата за пубертета Laughing

Ние петък, събота и неделя бяхме на Елена в една махала на язовир Йовковци. Беше идеално, хубав хотел, хубаво обслужване, хубава компания, хубаво време.  Но не става за априлска среща - малък е.
Другото прекрасно нещо, че Симончето единия ден ме прегърна и каза "Мамо, бичам те".  Grinning
 Приятна вечер на всички Hug

# 54
Татянче, Иво понякога има такива епизоди, но при него винаги има някаква скрита причина. В момента просто е преуморен от смяната на различните хора, които идват да ми помагат. Това го претоварва и - естествено - се отразява и на поведението му. Днес сме сами и  е просто страхотно - забавлява се, помага ми, почти не мрънка. Ще видим и утре как е  и мога да отсвиря помагачките, то и прекалено много помощ не е на добре.

# 55
А аз като новобранец тук да попитам - за каква априлска среща се спомена по-нагоре? Да не би да има традиция да се сыбирате по това време?

# 56
Благодаря ви момичета за поздравите но не знам от каде ги взимате тези страхотни снимки зе почерпка иначе бих ви почерпила.Може би само аз не съм побликувала до сега.
Както ви споделих Мадлен беше с херп ангина и ме зарази та в момента немога да гледам,такава хрема имам че от сутринта съм исхабила един стек носни кърпи.
Наде, и ние имаме пантофи в детската.

# 57
  • София
Привет!
Илче, събираме се / за втори път/ през май след като минат рожденните дни! Миналата година бяхме/ аз имах изпит и не отидох Sad /  в Усоето, сега обсъждаме къде. Ако сте тук за първи - шести май - тогава ще да е!

Матей
се събуди кихащ, после почна хрема и сега тече не по много навън и явно повечко навътре!
Набухах го с Оцилококцинум, едни капки за имунинета и едно хомеопатично, че да видим.

Методите в Холадндия
ми допадат - ние практикуваме подобна медицина/ давам парацетамол към то 39 и то ако е вечер!

За пантофите мога да кажа - носят се и се остават да си стоят там в шкафчето, също и един кат дрехи за преобличане носехме поне до 3 група!

# 58
  • Варна
Николай и той болен!
 Тече му носа и има много зачервено гърло. Съответно сив пуснах  малко отпуска да се гледаме. В ДЯ не го искаха хремав. Пък и на мен хич не ми седи на абота, голяма е скука.
Айде до скоро, че му се спи на болника.

# 59
Може и да се класираме за сбирката. 

Х ех хе хе сыбраха се почитатели на холандската медицина. Да ви кажа - не е лесно в началото почти на всичко да слушаш "вирус е ще си мине без никакви лекарства", но се оказва че выв 99% от случаите са прави. Така казват и за кашлицата (ако дробчетата са чисти), дори да продылжава сыс седмици, за ушите ако са вызпалени......В началото се чудех - абе как оцеляеат тези хора тук, но някак си оцеляват и тези които успяват са здрави като камык (по мои наблюдения). Охх дано и ние да успеем, че половинката пак се катурна болен - няма свыршване този коремен грип и това си е......

Общи условия

Активация на акаунт