Водна аеробика при Мария Шпицер

• 101 408
  • 527
  •   1
Отговори
# 480
 Отдавна следя темата и както е очевидно за всички момичета, тук се коментира аеробиката във всички басейни, та дори и не само в София.
Желая от сърце много усмивки и стегнати тела на всички,които обичат водата:)

# 481
  • Пловдив
Темата не е реклама на Мария Шпицер, а за водна аеробика. Да, в заглавието фигурира името, но така е пусната и е оставена. С течение на времето се обсъждат тренировки навсякъде.
Лично аз това, което написа Спорти го възприемам като тренировка във вода и не виждам голяма разлика от водната аеробика. Засега не мисля, че има нужда от нова тема.
При положение, че Вероник непрекъснато прави реклама, дава диетични съвети, които изобщо не са по темата не виждам повод да критикува останалите потребители.
Призовавам всички - без реклама. Имате лични, където можете да общувате при нужда.

# 482
Не съм писала нищо с цел реклама, просто се старая да отговоря на въпросите на всички и някои от тях са така зададени, че се споменават имена на басейни.
Ще продължа да го правя на лични съобщения, така че пишете ми там Simple Smile
Хубава вечер!

# 483
И аз се присъединявам към желаещите от Надежда, в Кристал някой посещава ли водната аеробика вече, струва ли си за тази цена (също малко извън темата, да препоръчате в Кристал добър треньор по плуване за възрастни, може на лично съобщение)? Мен там не ми допада стената прозорци на фитнеса към басейна.
veronique До Бокар в натоварен трафик за колко време стигаш? Аз определено се замислям за там, вече се сдобих с бански, скоро и с шапка и остава да се наканя и да стигна и до басейна Simple Smile

# 484
^Сънчо^ Мисля, че в Кристал е най-скъпичко  newsm78, ако си близо до метрото в Принцес нали е 7лв, не ти ли е по-удобно  newsm78

# 485
И аз се присъединявам към желаещите от Надежда, в Кристал някой посещава ли водната аеробика вече, струва ли си за тази цена (също малко извън темата, да препоръчате в Кристал добър треньор по плуване за възрастни, може на лично съобщение)? Мен там не ми допада стената прозорци на фитнеса към басейна.
veronique До Бокар в натоварен трафик за колко време стигаш? Аз определено се замислям за там, вече се сдобих с бански, скоро и с шапка и остава да се наканя и да стигна и до басейна Simple Smile

Аз съм от Обеля, но ходя в 153 ПГ при Ели. Събрали сме се доста добра групичка забавно е и въобще ми е супер. Лично аз не съм посещавала водната аеробика, но една мацка от групата е и каза, че в сравнение с това, което ние тренираме , на Кристал-а си е просто отпускане във водата. А за стената с прозорци - на един му изкочиха очите, като си правех "кофичките" (излизане до кръста от водата на басейна с набиране) на самосиндикална тренировка. Ми така де, да не ме гледа.

# 486
  • София
Здравейте, и аз имам желание да посещавам водна аеробика. Единствения ми опит с този спорт е от хотелите в Турция в анимационната им програма Laughing Предполагам, че тук е доста по-натоварващо newsm78
Според вас колко пъти в седмицата е нормално да се посещават часове по водна аеробика?

# 487
Аз започнах 2 пъти седмично, сега 3 пъти посещавам. Моите тренировки са натоварващи, за други места не мога да кажа от личен опит.

# 488
Зависи от това, дали ще я съчетаваш с друг вид физическо натоварване, както и от целите.
Но като цяло е хубаво да се спортува три пъти седмично... поне Simple Smile

# 489
  • София
veronique, storm76, мерси много за отговорите. В момента ходя 2 пъти в седмицата на народни танци и 2 пъти на уроци по плуване, които напредват доста бавно, защото имам голям страх. Та се замислих, че натоварвам предимно краката, а определено трябва да поработя и върху корем, паласки и ръце. Много ми харесва идеята за водна аеробика, но мога да ходя само 2 пъти седмично, та се чудех дали ще е достатъчно, за да постигна някакъв резултат? А и след колко време може да се види резултат с този спорт, ако човек е сериозен?

# 490
В такъв случай - два пъти е напълно достатъчно:)
А за резултатите - зависи и от хранителния ти режим и индивидуалните особености - години, тегло, ръст, начин на живот, метаболизъм и мн други.
Видима промяна при някои има още на първия месец, при други - на третия и тн.
Просто трябва да си постоянна и да ти е кеф Simple Smile да вярваш, че нещата ще си дойдат на мястото.

# 491
Ще ти споделя моя опит: Тренирам от месец и 10-тина дни. Отслабнала съм има-няма 2-3 кг (в зависимост от момента в който се меря). Обаче обиколките - почнах от 119 см ханш, споменавам го защото той ми е най проблемна зона,  сега съм 113-112. Просто се стягам, и аз самата незнам как се получава. Момичетата от групата вървим с различни темпове на отслабване и стягане - мои наблюдения. При мен показателното е, че се пъхнах в стар панталон 50 размер, а най-скоро купения вече ми е по-широк.
Твърд хранителен режим не пазя ( днес с едно тирамису ммммм се икуших например, вчера беше мазна принцеса). Пия билките за ускоряване на метаболизма и наднормено тегло от билковата аптека на ул. "Поп Богомил" - има тема за тях тук във форума. В града ежедневно ходя пеша ( от 2 до 5 километра, качвам стълби и прочие. Обикновено чантата ми е пълна с поне 2 кг хартия.
Аз си мислех, че корема се натоварва само с коремните преси (вкл. и във вода). Да ама не. Дори най елементарното бягане назад пак го топи. Като си във водата усещаш по-осезаемо кои мускули ти се натоварват. Водната аеробика е определено моя спорт. Опитах с тренировки на Румяна Илиева в домашни условия - спор няма, добри са, но после имам болки по ставите, губя опора при ножици и въобще работа с крака. Във водата каквито и упражнения да правя - болка няма и съм стабилна.

# 492
 Simple Smile Аз започнах само с 1 път седмично, още на 2-рия месец бях стегната. Сега ходя по 2 пъти, и съм много доволна, друго не тренирам.  Embarassed Също като storm76 се случва да наруша програмата, нямам определен режим, но в последно време гледам повече салати и плодове да консумирам. Moharet нямам вече страх от водата  Mr. Green, а не мога да плувам.

# 493
  • София
Ехааа, момичета, много ви благодаря за отговорите  Hug Определено ме навихте и още този уикенд ще пробвам и ще ви пиша как е минало Simple Smile

storm76, невероятни резултати си постигнала за такъв кратък период от време!
Не знаех, че има тема за този чай, но откакто се помня всички жени в семейството пием от него Simple Smile

NTP, и аз се надявам скоро да преодолея страха си от водата и може би с аеробиката ще ми бъде по-лесно:)

# 494
Всъщност е заблуда, че коремната мускулатура се оформя най-добре от безкрайни коремни преси.
В изключително много движения тя има участие - къде като основна, къде като асистираща мускулна група.
Това е ядрото на тялото.
Във водата няма болки в ставите, защото теглото на спортуващия до голям процент се поема от водата. Всички движения са по-меки и щадящи ставите (особено при тези, в които имаме отскоци от дъното и приземяване обратно).
А при движенията, при които нямаме допир с дъното, се изисква участие на цялата мускулатура, едно за да се задържиш на повърхността, друго - че едновременно с това трябва да изпълняваш и конкретни упражнения.
Коремните мускули участват през цялото време. Трябва да се научите как, да знаете при всяко упражнение коя мускулна група заема основна дейност и да мислите как тя работи по време на изпълнение.
А по въпроса с килограмите - че сваляте малко на брой, а пък размерите на дрехите намаляват значително: мазнините са по-леки и по-обемни от мускулите. Нормално, и желателно е, когато отслабвате да горите предимно мазнини. Така мерките намаляват, но тъй като тренирате мускулите, а те тежат повече - килограмите на кантара може да стоят близки до изходната позиция.
Нали сте виждали снимки, в които се сравнява килограм мускулна маса с килограм телесни мазнини?: )

Общи условия

Активация на акаунт