БЕБЕТА ЮНИ - 16

• 15 013
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Уау, Валентина, ти си злато. Този огромен списък...и това за количките...супер, супер! newsm10 Вече който каквото и да ми говори за колички нема да му вярвам. Твоята версия е закон за мен  newsm20.
Сериозно, това беше най-полезния пост досега за мен! Благодарско!

# 91
  • варна
 Майченцето, май наистина сме няколко при Славова. Аз утре сутринта ще ходя на консултация и изследвания.Не се засичаме, защото ни вика според термина на различни дати ,вероятно.
 За силиконовите зърна ,мисля, че обясних, че аз имах проблем, с който просто не можех да кърмя, затова ги ползвах непрекъснато.Те изобщо не са нужни на хора, които могат да кърмят нормално без тях.
 Валентина, и аз съм избрала Кенгаро круизер, но една приятелка обеща да ми даде нейната Чиполино спортива и ще опитам първо с нея, пък после ще видим. Старата ми количка беше с малки въртящи колела и много друсаше и захождаше непрекъснато по наклона на тротоарите. Затова сега искам големи гуми и амортисьори. А това Чико какъв модел е, че не съм го забелязала в Интернетмагазините.
 За списъка само бих казала, че които няма да си прави ограничения, може да купи всичко от него, но за мен някои неща са излишни. Например дрешките са много, може би защото не е наистина за лятно бебе, космонавта е съвсем излишен. За мен са излишни и не съм ползвала и следните неща- шапки за вкъщи, ръкавици, термометър за вода, шишетата за кърмещи майки две стигат, стерилизаторът се заменя от най обикновена тенджерка с вода, термобокс също не съм ползвала, възглавничка за вана ,гребенчета за коса и бебешки сапун - аз къпех само със шампоан. Прането на бебето съм прала от самото начало в пералнята с моите и на таткото дрехи с общия прах за пране- Рекс или Бонукс и не съм гладила абсолютно нищо от дрехите му. Никога не е имал зачервявания и обриви. За крема против подсичане, препоръчвам на Варненските майки кремът, който се приготвя постоянно в аптека Попова на ул.27-юли.
 Всякакви дрънкалки играчки и много дрешки ще ви подарят още на първия месец.  BlushНадявам се да не ми се сърди Валентина, просто си казвам мнението от опит.

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 15:38 от orhid

# 92
Здравейте, момичета!!!
Ама човек за един ден да ви остави и гледай какво става....голямо писане Simple Smile
Валентина, браво за списъка - бях виждала подобен , но много по-малко изчерпателен - товят е направо супер  bouquet
Аз за сега само оглеждам за разни бебешки неща и трудно се одържам, но мисля да поизчакам малко, но не от суеверия, а понеже този месец правим ремонт на спалнята и ново обзавеждане и пръво него да наредим, а после и за бебо....
Сега като знам, че ще бъде девойка (нали като са ти казали на 3Д, няма как да се обърка) ми е много трудно с това розово - никак не го харесвам - затова зелено, оранджево и жълто:).
Хаиде към края на седмицата би трябвало рабоата ми да понамалее и ще пиша по-редовно.
Момичета от София и Офиоли (като организатор) Thinking, моля ви като решите за среща нека да се разбираме по-отрано, за да има време всеки да види в темата - аз сега събота и неделя и нас нямам нет и понеделник видях вече след свършен факт.
Благодаря!!!
Лек ви ден на всички

# 93
Здравейте момичета Hug
Ох...имам чуството,че аз съм най-неука и най-малко запозната с повечето бебешки неща Confused Направо се чудя как ще се оправя!!!И все си мисля,че ще забравя нещо да купя Sad
За силиконови зърна,незнаех че има.По принцип мойте зърна са много чуствителни...Но мисля,че ако нямам проблем няма да ги ползвам Thinking,но се съмнявам...
За колички,аз мисля да пробвам триколките..Е поне за сега,въпреки,че повечето сте на друго мнение.Има време и до
юни може и друго да съм решила
Валентина мерси много за списъчето.От голяма полза ще ми е Hug

# 94
И аз ще се изкажа за количките. Най удобни според мен са с амортисьори. Комбинираните на мак ингланд ги имат. Тротоарите в Бургас са ужасни и ако не беше от този тип количка имах чувството че малкото ми момченце ще се деформира от друсане.

# 95
  • София
Пак съм аз - разбира се, че не се сърдя за коментарите за ненужни неща, това е по-универсален списък, естествено че космонафт няма да ви трябва поне 3-4 месеца например. Термометър за вода също не съм ползвала, но имам 2 - уж смятах като започне да се заседява да си играе на един етап, да й стои при нея, че да я контролирам, ама то нямало нужда - като пипнеш, разбираш на детето ти студена ли му е водата или не. По-ненужно е според мен да се правят скъпи покупки като колички за 1000 лева например - казах ли ви, че едно мамче от форума купи нашата количка МАГ Ингланд на половин цена след 1 година ползване, тъй като беше останала абсолютно недоволна от новата си Чико за 900 лв и после ми писа, че е още по-доволна и си джитка налево-надесно и така. В този ред на мисли съм прекалено доволна от стерилизатора си на Чико - за микровълнова, 24 лева струваше, супер лесен за употреба, жив и здрав - пак ще го ползвам.

Тази Чико в Jumbo не й обърнах внимание на модела, но на вид е почти същата като Кангару Круизър - със зимно чувалче беше също, гумите обаче не мога да се сетя толкова големи ли бяха - пак ще ходя май... но със сигурност изглеждаше по-лека, поне по-ефирна (за съжаление беше вързана към рафта, един господ знае защо?!?) пък и бързахме след малката, та не догледах добре).

Докато съм се сетила, да дам съвет и за бодитата. Ние сме ползвали с разкопчаване само отдолу и примерно на врата, беше ми удобно, супернеудобни са тези дето се закопчават отзад или пък са с едни премятания и връзки тип "прегърни ме" - то бива премятане на детето, ама чак пък толкова. Но най-важното е еластичността на трикото (плата) - гледайте да е от това трико дето е доста разтегливо настрани, повече рипс ли го водят, знам ли (терминът ми е окуцял) - да не е много стегнато, че съм купувала и са ми подарявали и съм не-ползвала сума ти бройки дето уж е номера на детето или по-голям, а не можеш да го облечеш - нали трябва ръчичката да си провре покрай коремчето и гърдичките, да се разпъне достатъчно, а като са едни стегнати, е почти невъзможно и детето си на такова не съм го подлагала от втория път.

# 96
  • Вече в моята си приказка...
А и често в подфорум Майки чета по разни теми че много малко новородени всъщност си спят в легълцата - повечето са на спалнята при мама и тати поне първите няколко месеца. Да не вземе таз кошарка да служи за паметник....

Всъщност, наистина, Ивайло някъде до 4 или 5 месец не ползваше за нощния си сън креватчето. Слагах го в количката, а нея близо до спалнята, че през нощта ме мързеше да ставам и да го взимам от креватчето. После започна много да мърда, да рита и ме беше страх да не изпадне от количката. Е, тогава ползвахме повече креватчето. Между другото няма опасност креватчето да стои като паметник до някоя от стените - Ивайло до преди няколко седмици си ползваше неговото. Щях още да го оставя да си спи в него, но взехме ъглови и обособихме детската и вече нямаше място за бебешкото креватче...

sevi_84, viki127, обикновенно по време на бременността се препоръчват масажни движения на зърната на гърдите с някаква по-груба материя. Това се прави против чувствителни зърна. Иначе нацепването на зърната е наистина много неприятен момент, но може да се избегне. Сега има доста добри кремчета, с които се намазват зърната, за да не се стига до рагади...

Валентина, благодаря и аз за списъчето. И аз не съм ползвала шапчици за вкъщи, не съм ползвала и термометър, стерилизатор - кърмила съм Ивайло и нищо не съм стерилизирала, освен за кратко време биберон-залъгалката и някоя и друга гумена играчка, но във вряла вода на котлона. Не съм ползвала и помпа - тогава ми се виждаше много гнусно /сори за израза, въпреки че цялата процедура с изцеждането е най-неприятната част от майчинството, според мен!/ Не съм гледала кърмаческия подфорум, но мисля, че сега не се препоръчва изцеждане, което ми се струва малко нереално, особено в първия месец, когато бебечето не суче толкова и остава доста мляко...

А колкото до изтичането на коластра в тези начални месеци на бременността, не е задължително, за да имате после кърма. И само да допълня, че и тампони /за кърмата/ не ми трябваха - нямах този проблем да ми изтича сама кърма и да зацапва дрехите ми... Така че, според мен, може и да не се бърза с купуването на всички неща от списъка на Валентина.
А иначе от опит, ще споделя с вас, че май бях сгрешила, че в първия ден от изписването нямах биберон-залъгалка вкъщи. Просто не бях купила, а много се нуждаех от нея.

Сега да кажа нещо и за кошарките - някой по-напред беше питал за какво служат.
На мен ми вършеше много добра работа - сутрин, когато ми се спеше ужасно, а Ивайло вече беше поотраснал и седеше сам и се изправяше, го слагах в кошарката с куп играчки и си доспивах, преди малкото човече да започне да протестира за закуската си.

# 97
Ухаааааааааа, ама вие пишете като за световно!!!   #Crazy  Браво, момичета!  yesyes
Валентина, благодарим много за списъчето! Особено за инфо-то относно количките!   bouquet
За пазаруването да ви кажа момичета, някак си ми се струва рано все още и засега не мисля да купувам нищо. Някъде предполгам след 7 месец, живот и здраве. Може и от суеверие да е, знам ли.  preggo smile3539
Но все пак си имаме първа покупка - тя е още преди да забременея.  newsm24 Много я харесахме и си казахме, че така или иначе един ден ще си имаме нашия Константин, та решихме преди година да му купим нещичко още незаченат дори.  coolcool dance
То нали сега чудна мома се оказа, че ще имаме - ще бъде за нея. Това е една играчка (по-скоро нежно звучно украшение) от онези с металните висящи тръбички, които като ги разклатиш и издават нежен звук. Много е яка, с една много сладка дървена луничка, която виси. Да си я приспиваме с нежен звук всяка вечер.  newsm76  sleepuu
Иначе за щастие относно дрешки ние дълго време няма да се притесняваме, защото сестрата на съпруга ми е с 2 дъщери (едната на 4, другата на година и половина) и оттам ще има помощ голяма.   Hands Clap Пък и тя е една малко ''луд умора няма''  newsm57 на тема пазаруване дрехи за децата и купува нон-стоп, тъй че и за нас съответно ще има в изобилие. Тя парички за харчене има много, те децата не успяват да износят всичко, защото имат прекалено много дрехи. Пък и сестра му наистина малко няма мярка в пазаруването и все маркова стока им купува  основно от Benetton, а баща им носи разни бутикови стоки от Франция, Аржентина, Германия, Италия и къде ли не. Та, ще можем и на тежки мацки да се правим, разбирате ли.  smile3521 Hands Clap 4470
Аз лично смятам, че няма никакво значение какви марки са дрехите на детето, стига да е живо и здраво. Тя баба ми едно време на село само с дрехи Benetton е обличала майка ми.  smile3533
А за кошарките - ние пак ще ползваме на сестрата бивша покупка, те имаха за първата дъщеря една много хубава дървена кошарка, която са отнесли на вилата, защото за втората дъщеря имат от тези сгъваемите и сега ще ни я донесат почти нова.
Хей, хубава помощ си е това, определено.  newsm44 coolcool
Иначе майка ми нещо се беше пощурила и преди няколко дни и ми купила комплект шишенца със стерилизатор на AVENT.  Misc Baby Bottle Аз нищо не разбирам от видове шишенца все още, но уж били хубави чета по форумите.

Относно количките да ви кажа честно, че аз искам евтина, удобна и лека количка (като Mamas and Papas примерно, има едни черни семпли дето много ме кефят), а не някоя адски тежка известна и маркова със сто неща към нея. Аз ще имам 4 етажа в нашата кооперация без асансьор да изкачвам, тъй че важно ми е да е лекичка.  1stroller Сто процента ще си търся евтин практичен вариант, а и няма 10 години да се возим в таз количка, затова не смятам да давам куп парички за нея.  Naughty

Айде че и аз се разписах....  smile3555
Хубав и усмихнат ден, момичета!   bouquet

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 17:00 от maristuta

# 98
имам един тъп въпрос: бебето като рита добре ли му е или му е зле? Цяла нощ като се обърна на ляво и почваше да рита и аз се притеснявах, че нещо го притискам, а на дясно просто полудях. Та как да тълкувам ритниците общо взето.

И аз същото се питам?  newsm78 Тази нощ се събудих от едни страшни ритници + това усетих и пулса на бебето  #Crazy Като не мърда, питаме "що не рита, добре ли е", като рита много, пък "що толкова рита, добре ли е". Изобщооо - бременни булки - за всичко се тревожим (относно бебето де)!  ooooh! След малко отивам на консултация и шпионаж, та ще питам доктора има ли повод за притеснения. Стискайте палци да видим какви ще са ни гащите, че да спра да мрънкам!  Flutter

Това за количките дето го разисквате, чета с интерес, само дето не разбирам нищо от различните модели, нито марките нещо ми говорят - изобщо, пълна бебешка неграмотност от моя страна!  Blush Но, пък съветите са ви много добри, така че ще се водя по вас, както и по това, какво се предлага тук. Знам дори, че има колички за майки с ролери. Имат си и спирачки, че мамчето като закара бясно по улиците, да може да се спре  hahaha Уф, такова чудо, естествено няма да си купя, да не съм луда да си троша главата някъде по улиците, въпреки че на бебето сигурно ще му е голям кеф.

Списъка с необходимите неща също ще си го адаптирам за тук. Благодаря на Валентина, че "нарисува" общата картина за необходимите неща. Сега се надявам да ми е станало ясно!

# 99
Аз имам въпрос към мамите дето вече си имат малки съкровища в къщи и са с опит...
Относно количките, аз много държа на две неща: количката да е с 4 колела, и бебето да гледа с лице към мен. За колелата - ясно, но въпроса ми е, на всяка количка ли мога да обърна коша, за да може бебето да гледа към мен, или трябва точно такава да си търся? Хайде кажете ми, моля ви сладки мами  Grinning

# 100
Чета ви и ми е много интересно! Особено от майките с дечица  bouquet
Сега вече знам какви ще са ми условията за избор на количката Mr. Green
The Sleeping Beauty , тъкмо щях да питам какво стана с теб и ти взе, че писа.
Стискаме ти палци  всичко да е наред Peace Не се притеснявай!
Като се прибереш да пишеш какви са новините;-)

# 101
  • Стара Загора
Но най-важното е еластичността на трикото (плата) - гледайте да е от това трико дето е доста разтегливо настрани, повече рипс ли го водят, знам ли (терминът ми е окуцял) - да не е много стегнато, че съм купувала и са ми подарявали и съм не-ползвала сума ти бройки дето уж е номера на детето или по-голям, а не можеш да го облечеш - нали трябва ръчичката да си провре покрай коремчето и гърдичките, да се разпъне достатъчно, а като са едни стегнати, е почти невъзможно и детето си на такова не съм го подлагала от втория път.
Добре си се сетила и аз имам гирчив опит с неразтегливи бодита или блузки. Ама ако знаете колко е трудно да обясниш на продавачката, че това и 3 номера по голямо да го купиш като не се разтяга няма как да го облечеш. За това много мразя магазини, в които за да видиш нещо трябва да го поискаш от магазинерката. Да живеят хипермаркетите, кьдето можеш да попнеш всичко без да ти висят на главата.
Аз сьщо не сьм ползвала термометьр за водата. Най-добрия начин за проверка е от вьтрешната страна на лакатя.

# 102
Относно количките, аз много държа на две неща: количката да е с 4 колела, и бебето да гледа с лице към мен. За колелата - ясно, но въпроса ми е, на всяка количка ли мога да обърна коша, за да може бебето да гледа към мен, или трябва точно такава да си търся?

Ще трябва да търсиш- но то си е доста приятно Simple Smile  

Има колички, на които се обръща коша; други, на които се обръща дръжката (само че обикновено в едната посока върви доста тежко); има и такива, на които нищо не се обръща.  На комбинираните колички в повечето случай зимният кош е обърнат към майката, а летният- напред.  За нашите летни бебета обаче зимен кош според мен не е необходим, достатъчно е количката да има пълно легнало положение- обикновено на 4-5 месеца на бебето вече му е тясно и скучно в зимния кош, т.е. няма да можем да го ползваме през зимата.

# 103
  • Разград
Здравейте и от мен! Благодаря за списъчето на Валентина. Много ще ми е полезно. Аз, първо не можех да вляза във форума, а после се оказа че ви четох два часа. Да ви пиша честно аз вече съм си поръчала много сладки неща от сайтовете - хавлийка в комплект с халатче, плюшена играчка, която свири и изтривалка. Също смятам да започвам с боденцата. Понеже и нашият цвят е в тайна - до петък, се спирам на бяло, жълто, зелено и шарено. Съжалявам че нямаме фотоапарат за да ги щракна и да ги копна в албумчето. Вече съм си избрала и кошарка - на Кенгуро, а май и количката ще ни е от тази марка. Аз обаче харесвам повече с четири колела, защото имам познати които имат триколки - при това Маркови, но ме посъветваха да не съм си вземала такава, защото били трудно маневрени, а и се обръщали. Но аз и без това не ги харесвам особено, но все пак всеки си има предпочитания и вкусове.
ryan не на всички колички могат да се обръщат дръжките или кошчето. За целта си избираш такав модел и естествено в магазина питаш за тези неща и би трябвало да ти покажат на кои се обръщат. Ами аз стига съм писала, че май много стана!  Hug

# 104
Много сте полезни, благодаря  thumbsup
Казвате неща, които са много полезни

Общи условия

Активация на акаунт