БЕБЕТА ЮНИ - 16

• 15 000
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!

Супер тема сте захванали. Аз, макар че вече съм гледала едно бебе, съм много затруднена и това все едно ще ми е първо. То преди 9 години нямаше такива екстри като силиконови зърна, кошарки с колелца и триколки. Сега да ти е кеф да купуваш.
Но този път задължително аз ще си избера и купя всичко каквото ми трябва предварително, и няма да оставям в последния момент, или пък още повече - след като се роди бебето. Понеже имам неприятни спомени от първия път.
Трънче, и моите приоритети за количка са като твоите. Бих добавила и 5- ако има и някой да ти я бута тази количка.... (хехехе .....шегувам се). Абе то шега, ама си спомням, в началото голям мерак имах да излизам на разходка с детето в количката. Но след няколко месеца с удоволствие предоставях бутането на някоя приятелка, дето пък й беше кеф.

Аз за първи път чувам за тези силиконови гърди. Супер е, че са ги измислили Ей, ревала съм от болка в началото като се учех да кърмя сина ми.
Валентина, виждам, че си публикувала списъчето. Благодаря!  bouquet  

# 76
Валентина, много ти благодаря за списъчето - букмаркнах го. Букмаркирах и половината линкове, които сте изпратили с колички и кошарки - аз още не съм мислила по тоя въпрос, чака да изкарам и тоя месец и тогава, пусто суеверие.

Аз пък съм се замислила за друго - тъй като първоначално бебето ще спи при нас, ще трябава нашата спалня да се ремонтира - да сменим дограмата и да пребоядисаме. И се замислям, че едва ли е добре аз, а още по-малко бебето, да спим в прясно боядисана стая. Дали да не спеша пребоядисването още този месец, за да ми е мирна главата и да може да се проветри? А то пребоядисванео ще трябва да направим след смяната на дограмата, така че цялото мероприятие май ще трбява да го преместя възможно най-скоро ... Някоя от вас ще  прави ли такъв козметичне ремонт или ще се нанася ли в прясно боядисан апартамент около момента на раждането?

Трънче, не питай за свеки, мила, тъкмо достигнах до едно състояние на нирвана след много Ооооооом и "аз левитирам, аз летя"... в което не забелязвам 4те половинки полунасктискани лимона в хладилника, счупените чинии от поредния сервиз,  идеите да не си оправя апартамента, а да продава и да купува на зелено и да прави "бизнес" (без концепция къде ще живее през това време, естествено при нас!)... ПИтай ме след седмица, Трънче, още една седмица.. Омммммм

# 77
  • София
За количките ще пиша, че имах опит с всякакви, защото нашето бебе къде ли не сме го водили и все на някои места ни даваха друга количка за ползване, та добих опит.

Стабилност - 4-колките са несравнимо по-стабилни. 3-колките имат изместен център не тежестта повече към 2те колелета, като добавите и чантата за бебето, която се слага пак зад 2те колелета при дръжката, нещата стават понякога опасни - с 2 пръста натиск по дръжката можех да обърна количката. за протокола - обръщали сме я.

Маневреност - 4-колките са по-маневрени, особено ако имат въртящо се предно колело (аз май не съм ползвала и не знам има ли без въртящо се колело). важното обаче е не само колелото, а и дръжката - най-удобно е ако е цяла дръжка, а не с 2. когато е с 2 може да се кара задължително с 2 ръце, иначе много не ви слуша количката, а когато е с 1 цяла дръжка като я хванете през средата можете да си бутате с 1 ръка и да си носите бебето, щото има и такива моменти, не много кратки при това. 3-колките заради този център на тежестта се качват лесно на тротоарите. Качване по стълби става също лесно, като я дърпате от 2-3 стъпала по нагоре и държите предното колело високо, все едно количката е в хоризонтално положение, лесно се поддържа количката в това положение. на слизане е в обратния ред - ама пак сте на по-високото стъпало.

Гуми - Най-добре да са големи, но още по-добре е да не са помпащи се, защото това означава, че ще има и спукани гуми и лепене и неползване на количката заради това и т.н. По-големите гуми се качват и спускат по стъпала по-лесно, докато се завъртят бече са докоснали долното стъпало, а с по-малки колелца има превъртане на колелото и после спускате количката на собствени мускули докато допре стъпалото. 3-колките може и да са по-тежки понякога, но лесно се качват и от самотна байка по стълбите заради големите гуми.

Дръжка - както казах, по-добре цяла, но още по-добре "чупеща се" - т.е. да можете да я прехвърляте така че ту да гледате бебето докато бутате напред, ту да бутате количката с бебето гледащо напред. Тази чупеща се дръжка е удобна дза по-малки асансьори, в които количката влиза, но дръжката някой път - не. Тогава я прехвърляте към другата страна наполовина докато пътувате в асансьора, а като пристигнете на съответния етаж си я връщате в удобното положение.

Генерално
- Най-добре е количката да е комбинирана. Някой беше си харесал на предишната страница една количка със зимен кош. Такава няма да можете да ползвате повече от 5 месеца, горе долу тогава бебето вече може да стои седнало, но доста по-отрано да лежи ще му е безкрайно скучно. Количката е добре да е с възможност за изправяне на гърба на няколко степени.
- Също е хубаво покрива на количката да има прозорче отгоре, особено ако е от количките които се бутат само с бебето напред - за да държите под око настроението на детето - да не ви кажат насрещни минувачи, че детето ви се е свлякло и почни ходи по алеята...
- Имайте предвид, че портбебе-то може да се ползва много кратко време, много е удобно, но много бързо окъсява...
- Преценете на място габаритите на сгънатата количка, дали е подходяща за багажника ви.

Този път смятам да си купим количка с 3 колела, въпреки всичко. Ще внимавам повече с товаренето на дръжката, но е от особено значение да е маневрена и да я качвам лесно. Харесала съм Cangaroo Cruiser, а онзи ден в Jumbo видях и подобна Chicco за 220 лева! Мнилаия път масово сме ползвали Mag Ingland и Hauck.

# 78
Добро утрооо! Joy
Все като реша да пиша отговор и ми се накачулват 100 човека на скайпа и забравям какво съм чела Flutter
За кошарката и аз смятам от тия сгъваемите и без това ще е в спалнята при нас, а по нататък за детската ще купим дървено.
И аз така като офиоли щеси купя едно шише за ей така Heart Eyes и смятам да кърмя сьмо и без да давам вода, ама ще видим.
Сега говоря едно , а тогава може и да е друго- знам ли  newsm78
Валентина, много благодаря за списъка, сега ще го прегледам и ще си го пейстна на мая компютър Mr. Green
Ох, много пишете... почвам да чета

# 79
  • София
Здравейте,

имам един тъп въпрос: бебето като рита добре ли му е или му е зле? Цяла нощ като се обърна на ляво и почваше да рита и аз се притеснявах, че нещо го притискам, а на дясно просто полудях. Та как да тълкувам ритниците общо взето.

# 80
здравейте мами
най сетне приклучих с четенето и викам да понапиша малко..
двете Галита   наистина чуствам бебчетата доста, ама нали знаете хората са казали двойна радост но и двойни грижи Simple SmileSimple SmileSimple Smile ноо не се оплаквам, в никой случай. понякога като заритат си мисля кво ли правят тия калпазанчета сега- да не би да се бият вътре  smile3516 е има си някои неудобства като повечкото килограми, тежестта която почнах да изпитвам рано рано... ама не е болка за умиране- ще го изтърпя  smile3503. решила съм всеки месеж да ис снимам тумбака за да го гледам как е пораснал. онези снимчижи са ми от 5 месец и сега тия дни ще си направя нови да видим какво е станало  preggo
а по въпроса с количките- на мен лично никога не са ми харесвали тези с 3 колела.. но то си е въпрос на вкус и личен избор, а за кошарки сме решили да си вземем дървени.

# 81
Ей Пършинг, ти ме утрепа... ами то аз нямам право да хленча от моята свеки... Вчера ми беше направила сърмички... И няма досадни поучения, намеци и забележки... Въобще... прекрасна вечер...
Но на път към нея в таксито тъпия шофьор като чу реклама по радиото и като взе да ми обяснява как нямало вече от онзи стар хамбургски салам... Сравнява марки, грамажи, форми, естествени обвивки и наелони... Cry А аз щях да се удавя в слюмка ... и като слязох беж в магазина за хамбурски салам...

Пършинг за боядисването ... Брат ми чакат бебето до 5 дни а преди две седмици приключиха с боядисването, току що завършиха ремонта, проветряват още сериозно и утре ще нанасят мебелите ... Според него на климатик боята е изсъхнала за два дни , а след седмица и нареден ламинат и почистване въобще не личало  ,че току що е боядисано... А ние ще очакваме бебчета лятото когато и без климатик съхне боята за дни... Така че не се притеснявай... Давай с Омммм   love001 и другата седмица ще му мислиш за боядисването...

# 82
Здравейте момичета, Валентина,  Hug благодаря за списъчето!

Момичета, не знам защо искате да кърмите със силиконови зърна през целият период на кърмене. На мен ми изглежда неестествено и доста, как да кажа не нормално. Вярно е, че при проблеми помагат. Вечна слава на изобретателя им!!!  Grinning Но не се нагласяйте да ги носите през цялата бременност. Пробвайте още от сега да избягвате сутиените, грижете се за гърдите си, обръщайте им повече внимание. Не е лошо и татковците да се включат, на тях им е приятно, повярвайте. Присъединявам се към поста на joribebe, влезте в кърмаческият форум, ще откриете цял нов свят там, за който не сте и подозирали. Аз лично се зарибих по книжката на Хана Лотроп "Книга за кърменето", дори имам 2, а не една, така че мога да преотстъпвам Simple Smile)))). Все пак процеса на кърмене е нещо съвсем естествено, надявам се да се справя с това, изглежда ми една от най-най-най-приятните части от деня с бебето.

# 83
Здравейте и от мен  Hug
Благодаря много на Валентина за списъчето   bouquet Аз, като имаща една дете, си мислех че съм наясно, но като прочетох се оказва, че за доста от нещата не бих се сетила  Wink

За количките, Валентина е казала почти всичко, аз искам само да добавя, че е добре количката да е колкото се може по-лека. В началото, когато бебето е малко не се усеща, но като попорастне си трябват здрави мускули  Wink като решите да я пренасяте  Mr. Green, особено ако имате късмета с пухкаво бебе, каквото беше моето  Laughing

Аз смятам да взема трикола с въртящо се предно колело, без зимен кош (т.е без кош за новородено), тъй като освен че се използва кратко време, няма позиции на облегалката, а и бебетата ще са лятото, но държа да има зимно чувалче и по възможност превъртаща се дръжка.

За кърменето и силиконовите зърна е много индивидуално. Аз да си призная претърпях неуспех първият път, от незнание, липса на кой да ми покаже, и нито силиконови зърна ми помогнаха, нито нищо. Дори не искам да си спомням колко неприятно ми беше и каква болка изпитвах.
Сега мисля да направя всичко възможно, за да мога да кърмя, ще чета, ще чета, ще отида при някоя мама, ако трябва нагледно да ми покаже  Heart Eyes
Още обаче не бързам с покупките, но към 8мия месец ще започна да купувам някои неща. Не мисля да се увличам, защото от сега 2 приятелки с бебета ми отделят дрешки и аксесоари  Laughing

# 84
  • Стара Загора
Благодаря много на Валентина за списъчето.
Дано не се разсьрди, че ще коментирам нейния списьк. Правя го без лоши чувства.
Дрешките- мисля, че са малко множко. Общо 5 комплекта/бельо+врьхно/ са напьлно достатьчни, като всяка да избере за себе си коя комбинация и е най-удобна.Врьхно: цял гащеризон/ЗАДАЛЖИТЕЛНО да се разкопчава напьлно/ , гащеризон без рькав + блузка или ританка + блузка, ползвала сьм всички варианти, но залагам на гащеризон без рькав + блузка . Бельо: бодитата или камизолки, аз лично предпочитам бодитата и то, тези които се разкопчават изцяло. Шапки аз лично не виждам смисьл от тях, особенно за в кьщи. Сами беше зимно бебе и използвахме само за навьн, но за лятно бебе...  newsm78 Жилетки, елеченца, чорапки, терлички, лигавници, рькавички/да не се дере, че големия на изписването беше все едно е ходил на война/- напьлно сьгласна.  По другите точки сьщо сьм сьгласна. Peace
Това е за сега, обещавам и аз да се включа с някакви предложения, а не само да коментирам другите.   Wink
Hug
Браво Валентина и за количките си се справила чудесно.

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 11:14 от samimami

# 85
Мн хубаво списъче. Благодаря.
Относно силиконовите зърна - аз като ми се разранихамоите тогава си купих от аптеката изкуствени но малкия въобще не пожела да суче и беше страшно трудно. И приключихме бързо с кърменето само два месеца. И сега така съм решила иначе имах кърма.
А относно кошарата - купих голяма 1,40 на 70 с люлеещи се дъги, сега решетката е махната и става мн хубаво голямо легло. Дори става и за игра на 2 годишния ми син.
А относно покупките има време бъдещи майки. Все пак ще раждаме чак Юни. Heart Eyes

# 86
Добро утроооооооооооо.
Валентина благодаря за списъчето.Вече си го качих на компютъра и сега отивам да го вадя и да го разгледам по подробно.
Днес съм решила да ходя по магазините и сигурно ще напазарим крупните неща за бебка.Спряла съм се на чиполино.Незнам защо.
Приятен ден на всички.

# 87
Приятно пазаруване севи. Дано си предвидила за бебко голям гардероб. Laughing

# 88
Приятно пазаруване севи. Дано си предвидила за бебко голям гардероб. Laughing

ДА ТИ КАЖА ЧЕСНО ,ВЕЧЕ СЪМ ПРИГОТВИЛА НЕ САМО ГАРДЕРОБ, А ЦЯЛА САМОСТОЯТЕЛНА СТАЯ СЪС ВСИЧКИ ЕКСТРИ ЛИПСВА САМО ДЕТСКОТО ОБЗАВЕЖДАНЕ.

# 89
  • варна
Здравейте и то мен мамчета  bouquet
Аз май доста време не съм се разписвала тука - срамота Rolling Eyes
Не че има какво нова да напиша и споделя...а и се опитвам да съм в час в това което се обсъжда...ама все се намира някоя мама с моето мнение и да за не ставам излишна си спестявам писането.
Аз май и цели теми съм пропуснала #Crazy...Гледам вече обсъждате покупките..и аз съм на мнение че никой друг няма да се радва на това преживяване така както аз Thinking..так аче смятам да загърбя вскчи предрасъдъци и само да влзяза в 7мия и аз започвам с бебепазаренето. Вече съм си набелязала и количката, и кошарката /и двете алтернативи - дървена и платняна - да видим на коя ще се спрем накрая Laughing/
Виждам че и срещата във варна съм изпуснала ooooh!..абе направо съм за замерване с камъни Embarassed
Разгледах снимките от срещите - всички сте мн сладки мами Heart Eyes..прекрасни сте Hug
Аз докато четях и останах с впечатлението че май повечето варненски мами посещаваме една и съща Доки newsm78....дали не се бъркам... И Аз ходя при Славова..ама как така веднъж не съм засякла нито една от вас Thinking..Нали говорите за Славова в МЦ Кооператор в бившия дом на Красотата?. Кака Мая - ти май си при нея със сигурност...сега се сещам че тя един ден нещо обърка картоните и каза че има и друга Мая Joy
Иначе по моя проблем с плацентата...още не знам какво става вътре....поне за сега нищо не ме притеснило и затова не отивам на лекар....Дано на следващата консултация Славова каже че всичко е наред и се е закрепила вече горе Praynig

АМи за сега е това от мен, че станах излишно подобно Embarassed..Целувки на всички коремчета preggo

Общи условия

Активация на акаунт