БЕБЕТА ЮНИ - 16

• 14 988
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
viki127 ако вкъщи нямаш легло което после да стане детско по добре си вземи от тези които стават на  легло по късно.Аз лично ще взимам от сгъваемите.Всичко зависи от условията.
Зърната май не са за постоянно.Дано до лятото да измислят някъкви дето стават за кърмене до последно.

# 61
  • варна
Понеже възникна въпрос, обяснявам. Ползват се при разранени зърна или при неоформени зърна. Моите бяха доста плоски и първият ден много трудно кърмих, докато ми ги купят. Благодаря от сърце на човека, който ги е измислил.Аз ги ползвах цяла година непрекъснато,докато кърмих. За това време се наложи да купя още едни, защото бяха направо изгризани около 6-ия месец.препоръчвам на майките, които сериозно са решили да кърмят, при проблем да ги използват, от голяма помощ са.Ще опитам да ги покажа.
http://mal4o.com/product_info.php/cPath/36_111/products_id/105?o … d8823095715f4f9e6[/url]

# 62
 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
 smile3501 smile3501
Още утре ще си купя и то няколко.

# 63
Здравейте, мами, МНОГО благодаря на всички за хубавите поздравления - наистина е голям кеф да се дипломираш и да нямаш такива разни ангажименти, когато акълът ти е съвсем другаде! bouquet Много сте мили всички! Heart Eyes  bouquet
Иначе по темата за пазаруването - и ние не сме купували засега нищо, мисля на първо време да минем с легълце, скрин за повиване, количка, кош за кола и там каквито аксесоари трябват - бутилки, биберони, такива. Кошарката не знам за какво се използва - ако някой може да ме светне... Embarassed
И комплект за изписване ще си купим, няколко бодита, чорапчета, ръкавички и шапчици, и мисля с това да приключа, защото имаме две баби и три прабаби, да са ни живи и здрави, които със сигурност също ще искат да се включат Simple Smile И така. Аз също не съм много запозната с марки, модели, особености и тн, та се надявам от форума да се понауча Simple Smile
За списъците, и аз имам едно от една колежка на мъжа ми, която роди март 2007, пратила ми го е на мейла, но още не съм го погледнала - може и аз да го пейстна тук, за да има плурализъм на идеи Wink
Иначе ние сега стягаме апартамент, та основно кухни са ми в главата. И си мечтая за пролет, за слънце и за мирис на треви и цветя!
Доскоро от мен и поздрави на всички!   bouquet  bouquet Hug

# 64
  • Стара Загора
За креватче, много размишлявам... самимами и другите мами които са ползвали от тези преносимите кошарки -- стабилни ли са? Особено тази с приставката за смяна на памперси, на снимка ми изглежда направо нестабилно... Но може би напразно се притеснявам?  newsm78
Всьщност не сме ползвали такава до сега, но от коментарите вьв форума и от мои познати се убедих, че са доста удобни. За това и се навих. Сьщо сме и малко "Пантелей пьтник", досега с едно дете все се намираше кьде да ни настанят, но с две ще е по-трудно, така че  ще ми е по-полезна. Колкото до приставката за смяна на пелени, аз сьщо не я харесвам, но вьрвят в комплект. Аз ще си ползвам старата, от която бях много доволна.

# 65
Първа днес!
Simple Smile

Аз ще си купя значи от тез силиконовите джаджи, пък да видим... в кърмаческите теми често попаднах на твърдения, че ако има разраняване, то бебето не засмуква правилно  newsm78 но нямам никакво мнение, понеже ми е рано още...
Шише ще си купя само едно, ей тъй да има, понеже смятам да си го кърмя малкото колкото може по-дълго, и вода няма да му трябва.
Айде, че започвам да работя  Sad

# 66
  • Miami
Добро утро момичета  Hug

newsm78 принципно всяко нещо, което има само три упорни точки, е по-стабилно от тези с повече (пр: трикраките столчета никога не се клатят, за разлика от четирикраките такива).
Offioly и аз не съм съгласна с теб, колкото са повече опорните точки, толкова е по стабилно. Аз си мисля, че ако беше по стабилно с три колелета, леките автомобили също щяха да са с толкова newsm78  Не споря де, това е моята примитивна логика само Peace На мен също ми харесват повече с три колелета, но и аз не съм решила още каква ще бъде. Една приятелка, която роди преди две години, ми каза да гледам количката да е лека и да може да се обръща дръжката.
За тези силиконови зърна - те как се закрепят за гърдите newsm78

# 67
Привет!
При силиконовите зърна ме притеснява много това, че някой жени не успяват да ги използват  Sad А аз много се надявам на тях, щото ми се е случвало гадже с няколко докосвания да ми възпали зърната, представям си какво ще ми се случи от няколкоминутно дърпане ooooh! Да не говорим ,че ще умра от ужас, щото моите зърна по принцип са за гледане, не за пипане  Naughty или за многоооо нежно пипане... Разтривах ги с мокра кърпа - зверски неприятно и след два месеца спрях, от време на време ги мачкам ,за да ги моделирам  Sick отвратително е усещането и не забелязвам да са станали по-големи или по-постоянни ... Притеснявам се, че беб ще се чуди подигравам ли му се или наистина си мисля, че трябва да суче от тези пародии  hahaha
И на това кремче за разнанени зърна също много се надявам, но май най-важното е да имаме кърма... Някой вече се похвалиха със секретиране, ама при мен няма нищо още  Sad Ще е срамно с тези огромни очи да не мога да си храня бебчето  Crossing Arms

# 68
Добро утро и от мен  Hug

Леле, колко криво ми тръгна днес денят  smile3516 Ходихме с милото рано-рано до апартамента, за да си изберем цвят за латекс в кухнята и още с влизането виждам, че част от фриза не е нареден както трябва  smile3511 Лелееее, побърках се! Има 14 фризчета, а 3 от тях са объркани и сложени на обратно  newsm61 Докато бяхме там нищо не казах, обаче ми стана толкова криво. Като си тръгнахме казах на милото за това (той изобщо не беше забелязал, обаче аз нали обичам всичко да ми е симетрично...) и сега ще трябва да се слагат нови фризове. Най-тъпото е, че сме ги поръчвали под бройка, защото в магазина нямат склад и им ги носят от някъде на майната си и сега ще чакаме сума ти време сигурно да донесат новия фриз  smile3515 И като дойдох в офиса като му ударих един рев  newsm45 Тия хормони много яко ме тресат...

Айде това е от мен за сега. Дано ми мине скоро, че сега ми е толкова тъжно и криво  cry

# 69
Здравейте!

Да се изкажа набързо по няколко теми:

Силиконови зърна: не бих препоръчала да се купуват отсега.  По принцип бих ви препоръчала първо да се информирате по-подробно за кърменето (има доста материали из форума, Ла Лече Лига е много полезен източник на информация и съвети).  Накратко мога да споделя, че кърмих дъщеря ми до 1 годинка и правилата бяха много прости: ако искаш да кърмиш, просто кърмиш бебето (когато е гладно, де)- не се изцеждаш постоянно, не дохранваш бебето, не си правиш "подготовка" от сорта на натриване с хавлиена кърпа и т.н.  Всички допълнителни приспособления се ползват само ако възникне проблем и трябва хубаво да се проучат и страничните ефекти.  Всъщност, кърменето е един много естествен процес и природата се е погрижила и за подготовката, и за "смазването" на зърната, и за още много неща.  Не искам и не мога да разкажа цялата налична информация в един пост.

Колички: Като цяло триколките са по-стабилни и стават за "офроуд", но обикновено са по-тежки, по-трудно се побират в асансьори и багажници на по-малки коли и са доста неудобни за качване на прекрасните софийски бордюри.  И още нещо: ако някоя количка ви се стори много евтина и с много екстри, може би си има причина Wink

Simple Smile

# 70
  • Стара Загора
Някой вече се похвалиха със секретиране, ама при мен няма нищо още  Sad Ще е срамно с тези огромни очи да не мога да си храня бебчето  Crossing Arms
Не се притеснявай. Както вече бях писала, при предната си бременност, коластра ми протече още в началото на 5-я месец, но успях да кьрмя само 40 дена. Това НЕ Е показател за това колко кьрма ще имаш.
P.S.Сега аз сьщо още нямам такьв секрет, което не означава че ще имам повече кьрма, но пьк силно се надявам.  Praynig

# 71
  • София
Здравейте, по-добре да не пиша други работи, че и без това като видите списъка няма да ме изчетете. Само да отбележа, че това е списък не съвсем за лятно бебе, но не се заблуждавайте ,че ви трябват за начало само дрхи с къси ръкави - бебето е свикнало на вашата вътрешна температура и ще обича в началото да му е топличко.

Списъкът съм го събирала от 100 теми преди, допълвала и оптимизирала, затова не е нужно да пълним темите с още списъци, които повтарят нещата, а може, ако забележите някой пропуск да свиркате да го отбележим и може да се копне в началния пост.

ДРЕШКИ
Потник боди - 3 бр.
Боди с дълъг ръкав и крачол – 5-6 бр.
Гащеризони (дълъг крачол, без ръкав) – 1-2 бр. (изискват отделно блузки)
Блузки с дълъг ръкав – 5-6 бр.
Ританки –5-6 бр.
Комплект ританки с блузки - 2-3 бр
Жилетки с дълъг ръкав – 2 бр.
Елече – 1-2 бр.
Чорапки – 2-3 чифта
Ръкавички за спане – 1-2 чифта
Шапка - 1 бр. за навън (ватирана), 1-2 броя за вкъщи (памучна)
Терлички – 1-2 чифта
Лигавници – 2-3 бр
Якенце / Космонафт 1 бр.

ЗА СЪН
Креватче
Матраче за креватчето
Непромокаема подложка – пази матрака, пере се
Обиколник за легло – 1 к-кт
Музикална висяща играчка
Комплекти за спане (завивка, чаршаф, калъфка) – 2 бр.
Одеалце тънко – 1 бр.
Одеалце дебело – 1 бр.
Олекотена завивка – 1 бр.
Спално чувалче без ръкави – 1-2 бр.
Тензухени пеленки, или големи памучени носни кърпички – за лигите докато спи

ЗА РАЗХОДКА
Количка
Дъждобран за количка
Чадърче за количката
Дрънкалка/играчка на връв за количка
Чанта за носене на бебешките неща (обикновено се продава с количката)
Порт бебе
Одеалце/пелена
Мушамена постелка за преобуване (навън или на чуждо място)
Кенгуру, след 2 месец (или от момента в който бебето си държи стабилно главата)
Столче за кола

ЗА СТАЯТА

Термометър за въздуха
Повивалник
Пелени върху които бебето се преобува и се сменят памперсите
Бебефон

ЗА ПРАНЕ
Кош за мръсно пране – отделно от другите членове на семейството
Прах за пране „Сано Максима” или „Тео бебе”
Омекотител – само „Сано Максима” или никакъв друг
ЗА БАНЯТА
Анатомична ваничка - добре е да е със стойка
Възглавничка (хавлиена) за вана – може и малка сгъната кърпа
Кана за поливане (за изплакването)
Термометър за вода
Пяна за вана (има и с неизплакване)
Бебешки сапун
Бебешки шампоан
Хавлийка - 2 бр.
Малки кърпи (за др. нужди) – 2 бр.

КОЗМЕТИКА СЛЕД БАНЯ
Бебешко олио / мляко
Крем против подсичане / хума
Мокри кърпички
Памперси

ДРУГИ БЕБЕШКИ АКСЕСОАРИ
Биберон-залагалка – 2-3 бр.
Кутийка за биберон – 1-2 бр.
Клечки за уши с ограничител
Ножичка за нокти
Четка и гребенче (против млечни корички)
Червено конче със синьо мънисто!!!

ЗА КУХНЯТА
Четка за почистване на шишета и биберони
Термо кана за преваряване на вода
Сухо мляко – за всеки случай, 1 опак. (напр. „Фризолак”)
Шишета - 2 бр. шише 125 мл., 2 бр. шише 250 мл. (за вода, за сок, но ако е на изкуствено хранене ще трябват повече)
Стерилизатор (за микровълнова)
Термобокс – 1 бр.

АПТЕЧКА
Спирт 70% или 90%
Лепенки за пъпче – 1 опак.
Сироп Панадол и Ефералган – х 1 шишенце
Антибиотична пудра за пъпче (Бивацин)
Термометър за бебе
Цинкова паста (за подсечено) – може и хума
Памук – 1 пак.
Физиологичен р-р – 1 банка
Капки против колики - Babynos или Sab Simplex
Риванол
Кремче против слънце
Чай против колики
Аспиратор за носле

ЗА БОЛНИЦАТА

ЗА МАЙКАТА
ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
ИЗСЛЕДВАНИЯ И ОБМЕННА КАРТА, КАРТОНЧЕ С КРЪВНАТА ГРУПА
Помпа за кърма
Протектори за сутиен / Тампони за кърма – 1 опак.
Крем „Гармастан” за разранени или травмирани зърна
Джапанки
Хавлиена кърпа, голяма – 1 бр.
Хавлиена кърпа, малка – 2 бр. (1 за лице и 1 за изплакнати гърди преди всяко кърмене)
Ластик и гребен
Четка и паста за зъби
Сапун, шампоан
Самобръсначка еднодневка (за всеки случай)
Лигнин - 500г нагъни си го още от вас
Дамски превръзки, нощни – 1 пак.
Мокри кърпички – 1 пак.
Носни кърпички – 1-2 пак.
Тоалетна хартия – 1 руло
Малка минерална вода, сок (само от ябълка)
Бисквити, солети, ябълки – никакви шоколади и цитруси!
Нещо за четене / химикалка
Джобни пари
Мобилен телефон + зарядно
Фотоапарат
Парацетамол
Свещички за обезболяване
Вилица, лъжица, чаша

ЗА БЕБЕТО
Памперси за новородено – 1 пак. от 20 бр. за нормално раждане (+1 пак. допълнително за престоя ако е след секцио)
Мокри кърпички - малък пакет
Ръкавички за бебето – да не се драска с ноктите
К-кт за изписване – дрешки, шапчица, пелена

# 72
  • Miami
Валентина страхотна си, благодаря за списъчето   bouquet

# 73
Благодаря за списъчето! Hug
Нека наистина всички майчета ,които имат детенце вече да добавят нещо, ако липсва и да го боднем в първата страница на темата ... Това е много добра идея  Laughing

Искам да Ви попитам също, какво мислите за термометрите за чело? Ползвал ли е някой, защото мисля да подаря на снаха ми, а са по 80 - 160 лв....  Да не само да си хвърля парите и да не върши работа

# 74
Валентина, благодаря за списъчето   bouquet Ще бъде на всички ни много полезно.

Много ми се иска да го сложа на първа страница, обаче само като линк не знам дали ще стане... Моля по-запознатите с компютърната технология да ми пишат на лични, за да знам какво да направя  Wink Ако няма друг вариант ще го копирам целия в началото и готово  Joy

Общи условия

Активация на акаунт