БЕБЕТА ЮНИ - 16

• 14 983
  • 295
  •   1
Отговори
# 45
  • Стара Загора
Честита нова темичка!
Момичета, изглеждате чудесно на снимчиците, сигурно на живо сте още по-добре.  Hug
Честити сини гащи на Катенцето.
Добре дошла на Тирамису.
Мира55, чувала сьм, че триколките са по-нестабилни и лесно се обрьщали, но нямам лични впечатления.
А сега да се изкажа и по новата тема. Не сьм от суеверните и нямам задрьжки за покупките на бебето, но и сега/както с баткото/ няма да се впускам в безмислено пазарене. Преди да се роди баткото, братовчедка ми ми даде страшно много дрешки + подарьците и случайните покупки за Самито, сега имам всичко необходимо. Шишета сьщо имам много. Освен старите имам и много нови+ биберони, които получихме като подарьци от конкурси, в които участвахме. С баткото бях много амбициозна мама и непрекьснато пращах негови снимки.  Laughing
Единствените нови неща, за които дьржа са:
-комплекта за изписване, но сега на пазара са само зимни такива и за това не сьм трьгнала да тьрся
-1 спален комплект
-хавкийка за баня
-количката, за сега сьм се спряла на тази http://images23.snimka.bg/005097063-big.jpg
и разбира се кошарката / http://images23.snimka.bg/005097065-big.jpg /, защото баткото все още спи в неговата, а както бях споменала ме е страх да го преместя на легло. Макар, че и този вариант още се обмисля, тогава ще порьчаме двуетажно, а бебо ще е в кошарата/ http://images14.snimka.bg/002321324-big.jpg тя сьщо не е нова, на племенницата ми беше/

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 22:28 от samimami

# 46
Аз предпочитам количка на четири колела.

# 47
Здравейте, най- после и от мен...
Аз не съм писала повече от месец, и си мислих първо да ви изчета и тогава ама се отказвам щото многоо сте писали и затова ако се повторя с някой въпрос се извинявам предварително.
 Blush
Та така на Коледа се случвали чудеса и точно тази свята нощ се наложи да влезна в болницата по спешност с обилен кръвоизлив и с диагноза- отлепване на плацентата.Но днес след дългичък престой в болницата, компетентно лечение, страх и надежда- вече сме добре и аз и малкият.(  stork-boy СИНИ гащи) показа се още 18 г.с.)
С нищо не го свързвам това отлепяне, нито работя, нито вдигнах нещо тежко , но явно че нещо все пак го е предизвикало и затова искам да ви призова момичета - пазете се, щадете се !!! Praynig
Да си призная мислех да не пиша вече а само да чета , но осъзнах, че чаках първа да се появи темата за юнски мами и съм толкова свикнала с вас че трябва просто да се включвам.   smile3525
А относно покупките особено бебешки- е това вече ми е мания ( хм мания мания ама нищо нямам още) а такааа да ме сърбят ръчичките, smile3508  че ако не беше разумът и таткото досега щях всичко да купя.
По цял ден съм в онлайн магазините и само точа зъбки... ама още мъъничко и атака. Харесах си и количка

И кошарка и люлка (а нея реших че ще я ползвам и за столче за хранене) и още куп нещица  Money
Ами това е мили мами, ще се включвам вече доста по активно и извинете за дългото словоизлияние, но имам да наваксвам !!!   bouquet

п.п. тоя адрес нещо не се получи май, ако е така еи сега пак ще пробвам... Embarassed

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 23:13 от _ALISA_

# 48

И аз също, както и ми се стува, че тези на три колела са по-нестабилни. Някъде из форума бях чела постинги от настоящи майчета, че е така и понякога залитали  newsm78

# 49
чувала сьм, че триколките са по-нестабилни и лесно се обрьщали, но нямам лични впечатления.
newsm78 принципно всяко нещо, което има само три упорни точки, е по-стабилно от тези с повече (пр: трикраките столчета никога не се клатят, за разлика от четирикраките такива). А и на триколките гумите са доста по-големи, и доста по-стабилни (какво им апречи да слагат и на другите 4 такива гуми, винаги се чудя)! Та това за стабилността. Моят малък като беше в триколката, никога не можеше да се обърне с нея (не говорим за самоволното скачане от количката), докато със лятната малка с 4 колелца - стой та гледай!  Вече е въпрос на много други "екстри" кой коя предпочита. Но моят опит е твърдо ЗА триколките! Дори в чакъл като съм го возила, е много по-лесно, и почти не друса!
А и на завои е много по-лесно!

ПП Alisa да се пазиш много, и да си почиваш (пред форума естествено) Много е хубаво, че всичко е минало успешно!

# 50
  • Вече в моята си приказка...

И аз също, както и ми се стува, че тези на три колела са по-нестабилни. Някъде из форума бях чела постинги от настоящи майчета, че е така и понякога залитали  newsm78

Да, и аз предпочитам количка с четири колела. А относно - големи или малки гуми, първата ни количка беше с малки гуми, доста подвижни /предните се въртяха във всички посоки/ и нямах проблем с качването по тротоарите. Имах приятелка, която имаше количка с големи, неподвижни колела. Е, да не ви казвам как се мъчеше да качва тежката количка по тротоарите. Аз определено бих си взела количка с малки, помпащи се /гумени  Laughing/ гуми...
newsm78 принципно всяко нещо, което има само три упорни точки, е по-стабилно от тези с повече (пр: трикраките столчета никога не се клатят, за разлика от четирикраките такива).

Не съм сигурна дали е така. Имахме колело-триколка /вярно, че беше от по-старите модели, не като сегашните, леко усъвършенствани/. Да не ви казвам колко пъти "правих опит" да обърна Ивайло. Така че не е задължително да е с три опори, за да е стабилно.
Явно ще трябва доста да се поровя във форума, за да открия най-подходящата количка за мен.

А и още нещо, аз съм височка и ще търся количка с по-високи дръжки. Първата ми беше малко неудобна откъм дръжки и трябваше леко да се навеждам... Така че имайте и това предвид при избора на количка... Peace

offioly, нямам представа каква е била височината на оградката на старото ни креватче, но предполагам, че е някакъв стандарт - все пак е правено преди 29 години... Shocked

# 51
Аз пък имах 4етирколка ,първите две колелета бяха въртящи.Е мн е удобно ви казвам.Но ще видим сега май ми се иска триколка ,да ги изпробвам и тях Simple Smile о още не сме решили каква ще е Simple Smile
Лека ве4ер ще се опитам да спя,4е снощи не съм мигнала.Легнах си снощи в 20.00ч и заспах тая сутрин в 9ч.  Shocked  Shocked  Shocked .И сега ще се мъ4а ,пък дано да заспя

# 52
  • Стара Загора
Моят малък като беше ...
newsm78 е това вече не го разбрах. offioly нали чакаш пьрво бебе?

# 53
Моят малък като беше ...
newsm78 е това вече не го разбрах. offioly нали чакаш пьрво бебе?

Мда. Първо мое. Но съм "задочна майка" на едни четири зверчета... Две години ги гледах, ама сега са вече големи... Та най-малкия си ми беше като мое бебе, понеже постоянно бяхме заедно (е, без през нощта, когато майка му си се занимаваше с него... за щастие!) Така че... наясно съм в какво се забърквам  Crazy Затова и понякога така се изказвам "вещо" за проблемите с по-големите дечица...

# 54
http://dizainbaby.com/bg/products.php
това е сайт за кошарки,много са готини.Аз ще си купувам нещо подобно. А за това дето питах ,като количка ама за вкъщи май се казва бешик (дано не бъркам),та ако някой има снимка да видя какво представляваще съм благодарна.

# 55
  • варна
 Добре дошла на Тирамису.  Flutter С теб имаме еднакъв термин, години и местообитание.
 Кака Мая, и на мен Славова не ми е казвала такива данни за големина и дължина. Като ходих при Балев разбрах мерките.
 Говорите си за покупките вече. Аз още 3 месец купих няколко дрешки. Част от тях розови Tired, които сега ще подаря на една приятелка, чакаща момиченце. Имам от баткото останали малко дрешки, дървена кошара и  много играчки. Количка, кошара за игра и разни кошове и кошници ми обещаха приятелките. Една клиентка ми подари вече всичко необходимо за кърменето- ел.помпа ,подплънки една кутия, силиконови зърна ,дори крем за стрии на Виши.
 Остава да се снабдя с ваничка, един комплект чаршафчета, 2 хавлийки и 2 шишета за чай и вода, защото аз смятам да давам чай и вода на бебето, макар че модата сега е да не се дават в началото.
 Сега избирам плоскости за кухнята ,която се заемаме да си правим с таткото, като стане готова, ще ви покажа. Ние сме много надъхани майстори "Направи си сам",вече сме натрупали опит с доста мебел. Crazy

# 56
Силиконови зърна  Shocked
Това не се ли ползва за едни други цели... предшестващи зачеването...  Joy

шегувам се... обаче действително не знам за какво служи при кърменето, и ако може някой да каже!

А пък за чаршафите се сетих нещо забавно... на племеницата ми като се роди, носим подарък - чаршафчета, едни червенки, с кученца, голям кеф! Слага ги сестра ми, всичко точно... на другата сутрин - абе нещо не му е наред на това бебе, едно  такова странно, зачервеничко, направо главата му червенка... Брех, бабата се притесни, нещо болно да не е!  Joy понеже чаршафките новички, и му боядисали главичката, дето си я е търкало цяла нощ  Joy

# 57
И аз знам че триколките са по-стабилни от количките с 4 колела. (Количките направени специално за бягане - jogger strollers - са всички с по 3 колела, големи.) Но ми се струва че за маневриране - завой наляво, надясно, па качване на тротоар, па влизане в асансьор - тези с 4 колела са по-лесни... не съм пробвала на живо обаче и все още не знам.

Иначе на мен приоритетите ми са 1. да е стабилна за да не си обърна детИтУ някъде, 2. да е лека за да мога да я нося лесно по стълбите на метрото, и 3. да е издържлива и е желателно колелата да имат ресори, за да не се тръска детето, че по тези тротоари... А, и 4. има, ако може самата количка да се "обръща" - т.е. да може детето да е с лице към мен или с лице към улицата, както си избера. И също така да е в жълто, оранжево или друг весел цвят.  Crazy Май засега само бъгабу отговаря на всичките ми претенции.

За креватче, много размишлявам... самимами и другите мами които са ползвали от тези преносимите кошарки -- стабилни ли са? Особено тази с приставката за смяна на памперси, на снимка ми изглежда направо нестабилно... Но може би напразно се притеснявам?  newsm78
(Ако си заслужава такава кошарка, бихме взели поне за първата година, докато евентуално се преместим в апартамент с втора спалня за детска. Че иначе в спалнята ни буквално я ще остане, я не и 30 сантиметра място за минаване между леглото ни и това на детето...)

Пак се изписах...

ели24, много хубави кошарки си харесала - и ние по такива мултифункционални се заглеждахме, но ако ще ни свършат работа тези по-малките може и да се въздържим в самото начало...

А и често в подфорум Майки чета по разни теми че много малко новородени всъщност си спят в легълцата - повечето са на спалнята при мама и тати поне първите няколко месеца. Да не вземе таз кошарка да служи за паметник....

оффиоли, силиконовите зърна се ползват ако бебето ти има силна захапка (някои така предъвкват майките си, до кръв) или ако имаш "плоски зърна" - мисля такъв беше термина. В кърмаческия пише за тях, много мами се кълнат че ако не са били те, сигурно едва ли са щели да преодолеят трудностите по кърменето.

# 58
OffiolyСиликонови зърна   Shocked

При някои мами, още в началото се получава разцепване на зърното ,защото не са свикнали да кърмят или пък им се разраняват зърната жестоко и затова се ползват тези силиконовите.И се лекуват разбира се.Аз ще си купувам такива smile3521,  дори и да нямам проблем пак ще ги ползвам, защото мразя да ме докосва някой там камоли да смуче. newsm45.

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 23:14 от sevi_84

# 59
Това з асиликоновите зърна е направо страхотно и аз напоследък чета доста за тях по сайтовете, ама имам въпрос newsm78 може ли да се използват през целия период на кърмене, а не съма временно, защото и моите зърна са много чувсттвителни и незнам как ще кърмя ooooh! а на мен тук от няколко вече раждали приятелки ми казват, че можело да ги ползваш само ако са ти разранени зърната и то временно докато се оправиш.
Отностно кошарките, аз съм в страшно горлямо чудене какво да избера дали кошарарка от тези сгъваемите или легълце дървено, но със сигурно ще е от тези които после стават на легло за по-голямо дете.  newsm78 ох много ми е трудно да реша и като ще вземем да купим и двете неща накрая и толкоз Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт