Първите кокичета надничат от снега - ЮЛЧЕТО очаква Пролетта!

• 21 938
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
МД е Майчин дом. Родилният дом към Медицинска академия. Те нямат статут "Приятел на бебето", защото след секцио бебетата са отделени от майките. Иначе пи нормално раждане дават бебето два часа след раждането и то си спи при мама Grinning
Иначе по програмата Болница приятел на бебето в София работятсамо Втора градска. Има още 6 болници в цялата старана - Добрич, Шумен, Плевен, Враца, Кърджали и Генералтошево (само за последната имам колебания, ама май е тя Grinning )
Предстои акредитацията на родилното в Стара Загора, ама те малко се бавят с някои от изискванията. Ще видим кога ще ги включат и тях.

# 121
Здравейте момичета Simple Smile

Ние сме още 2 в 1. Вчера бях на мерене на тонове и преглед и за съжаление ми казаха че съм доста тясничка и вероятността да родя нормално е доста малка  ooooh!

Докато ми мереха тоновете обаче слушах лекарката която обясняваше нещо на някой в другата стая, каква лудост ги е обхванала майките, всички със секцио искали следващо нормално раждане  Crazy

Асе, абе 1 АГ Света София не е ли болница със статус "Приятел на бебето" ?

А и да похваля Мая, махнаме биберона от 1 седмица, край  Hug Абсолютно безболезнено, без криене, без рязане, просто детето реши че му е време вече Simple Smile

Целувки на всички мами, дечица и коремчета  Heart Eyes

# 122
Не, не е Mr. Green От много време се гласят, ама все не им достига нещо Mr. Green Хак им е! Crossing Arms

# 123
Привет, дами Flutter

Доста време стана откак не съм писала Blush
Първо да споделя, че Гогата ми е с Варицела Rolling Eyes Интересно ми е, че грам не е вдигал температура и докато една приателка не ми подметна, че може да е шарка, си мислех, че нещо го хапе  Laughing

Краси, тук отскоро рекламират едни хапове с 25 милиона добри бактерии за червата и мисля от другата седмица да взема, че откакто сме на градина периодино се разтройваме  Crazy Не знам дали в Бг ги има, но твоята дружка винаги може да попита в аптеката за нещо подобно, а доколкото знам и Активията е на същия принцип - с бактерии от типа Бифидус и Лактус, освен, че подобряват чревната флора действат и много добре на имунната система  Peace

# 124
  • непостоянно
Не, не е Mr. Green От много време се гласят, ама все не им достига нещо Mr. Green Хак им е! Crossing Arms

Еее, защо така, бе душа? Какво не им харесваш на "Св. София" Thinking?!?

Асинка, ще ти скъсам ушите дето не се обади около 22ри Crossing Arms И не приемам извинения Naughty Може би единствено, ако не си идвала в Бургас Crazy

Здравейте момичета Hug Надявам се, че всички и мами, и дечица, сте добре Grinning Много целучки от нас на всички вас  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ритка, гледам, че твоят час е дошъл вече Wink Пожелавам ти много леко раждане  bouquet и здраво и пухкаво бебче да гушнеш в най-скоро време Heart Eyes

# 125
Ивонче  Hug

За 1 АГ и аз относно кърменето нямах проблеми. Даже малката нали беше в кувьоз, агитираха ме да изцеждам и друго освен моя кърма тя в АГ-то не е опитвала, въпреки както казах храненето със сонда и кувьоза 5 дни  Hug После беше на антибиотик още 5 дни, но въпреки това я разкачиха от абоката и ми я качиха във ВИП-а денонощно само и само детето да е при майката и да бъде кърмено денонощно.
Тогава Мая се възстанови изключително бързо от проблемите, сучеше като за световно за радост на всички неонатолози.

Там имам други забележки относно неонатолозите, относно даването на информация и т.н. Така и не разбрах какво е станало с бебето и как се стигна до кувьози, кислородни палатки и т.н. Но за кърменето забележки нямам  Hug

# 126
Ивонски, имам най-доброто извинение - забравих ooooh! Изобщо забравих, че сте в Бургас. Аз и този път само с една дружка се видях, че големи емоции имахме около годежа на зълвата. Повечето с отрицателен знак. Другата рода решиха да се правят на интересни, ама ме мързи да пиша, за да разкажа. Ще го издиря къде го писах и ще го копна, за да видите за какво идеше реч ooooh!
А за Света София - не им харесвам шефа Mr. Green Все нещо увърта... все шикалкави... да го бяхте чули на пресконференцията - и те си били имали кабинет по кърмене. И си имали и филмче вътре и съветвали майките - дрън, дрън Crossing Arms Колко от вас знаят, че такъв кабинет имат от две години насам???

# 127
  • непостоянно
Ей на това му викам аз извинение ooooh! Просто няма как да не го приемеш hahaha Айде, от мен да мине, ще отдам разсеяността ти на бременността и хормоните Crazy Не бих могла да ти се разсърдя и да искам, ама много ме е яд Crossing Arms Така ми се щеше да се видим Tired

А иначе, шефа на "Св. София" и аз не го харесвам  Naughty (за Янков става въпрос, нали? newsm78)
Колкото до кабинета, сефте чувам от теб за такъв Wink

# 128
  • welcome to the Jungle
Ритка, стискам ти палци  Hug! Бързо, леко, безболезнено и здраво бебе в обятията на най-щастливата майка ти пожелавам  Hug

Ивонската - УЕЛКЪМ!   bouquet

ЛЕлееее, какво сте цачесали г-жа Тина Киркова  Mr. Green. Супер болница е! От второто раждане и престой по-точно, съм много доволна. Страхотни промени - усещат се навсякъде. В това число и отношението на акушерките и чистотата и всииичко. За разлика от първия път, когато не изтраях и нужните 72 часа, този път не ми се тръгваше. Обаче относно кърменето са МНОГО ЗЛЕ  Whistling. Ама толкова много, че чак ми идеше аз да им изнасям лекции, дето ни съм чела толкоз ни съм учила за разлика от Асенцето... Като ме подхванаха с безумните " Кърмене САМО през 3 часа и САМО редуване на гърдите  #Crazy (а аз винаги храня и от двете, даже и до ден днешен), та през Задължително да се цедиш след хранене..." Акушерките нищо не знаеха за това как се облекчават състояния при запушване, при препълване. Гледаха ме бая опулено как ще си слагам зелеви листа, когато ми слезе кърмата с гръм и трясък и ми се ревеше от болка.
Обаче няма да забравя и една бая пълничка акушерка, дето положи неимоверни усилия и успя, УСПЯ да накара бебе, което отказваше категорично плоските зърна на майка си и упорито си чакаше шишето с АМ, да засуче. А майката все беше дала фира от Т и стартиращ мастит.

А в детското отделение са като призраци - със специални послания можеш да получиш отговор от тях  hahaha. Но пък са страхотни педанти в работата си и се славят със супер професионализъм. И от детското доста настояват бебетата да се кърмят.
Та ако смея да попитам - на Янков ли му трябва статута "Приятел на бебето" или на болницата  Mr. Green. Щото ако е за болницата - едно бързо опресняване на знанията относно кърменето и ще ги прати в челните редици.

# 129
Гале, то не е до опресняване, душа. Наясно ли си колко от тези хора искат да им бъдат "опреснени" знанията? Мнооого е трудно това. То всъщност там е основният проблем.
Нали знаеш за МОисей и 40-те години през пустинята... ей така ще е за кърменето в БГ. Важното е, че пътят е започнат... предстоят 40-те години Wink Току виж сме успели да ги понамалим... на 38 Wink Догодина 37 и така...

# 130
  • София
Момичета, доколкото ви познавам, повечето, мисля, че ще разпишете това: http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html .

# 131
 bdbaloniЧ*Р*Д Zayo! bdbaloni Желая ти здраве, много забавни моменти с малките ви сладури, късмет и добър, любвеобЛИВЕН мъж  Grinning ! То си е голям късмет само по себе си да се родиш на такаква дата де  Grinning ,,,, аз умирам за тоз готин шегаджийски ден!
Поздрави на всички малки, големи и почти пораснали Simple Smile .
Забравих минутките за реклама  hahaha - моля, който е пропуснал по основателни или не толкоз основателни причини да гледа снощи по канала българския филм "Заради леля Снеже", да вземе да си го свали и да го изгледа. Пуснат е за свободно теглене, така че молим!  Grinning
http://becauseofher.com/ Автографи - при поискване  hahaha !

# 132
  • непостоянно
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЗАЙО!

ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, УСПЕХИ, КЪСМЕТ, ЛЮБОВ И  МНОГО ДЕТСКИ СМЯХ И УЮТ ДА ИЗПЪЛВАТ ЖИВОТА И ДОМЪТ ТИ  bouquet  bouquet  bouquet

# 133
Момичета, включването е, за да ви съобщя нещо важно Grinning
Вчера бяхме на цирк. Препоръчвам с две ръце да заведете малчовците. Хем ние бяхме на късното представление от 7.30 до 10 часа вечерта и дребната не искаше да си ходим десетина минути по-рано Crazy Много се впечатли и днес се събуди с разкази за цирка Grinning
А и за нас с Иван имаше впечатляващи неща. ПРограмата е доста богата и добра. Един от превъзходните номера е жонглиране с крака, изпълнено от китайската трупа. Беше невероятно. Ей така гледахме #Crazy И няколко страхотни еквилибристични номера - тези хора правят чудеса с телата си и на земята, и във въздуха.
Лъвовете и тигъра са страшни, според Сияна, ама ги беше зяпнала и не мърдаше докато траеше номерът. После в почивката язди пони с/у 3 лв. Билетите ни бяха по 15 лв. на първия ред в червения сектор.
Днес предстои да идем до НДК, за да видим дали са останали места за мюзикъла Мечо пух през Юни. И какви са цените, че на първите редове са по 45 лв. Rolling Eyes Мен ми се ще малко по-височко да се качим, хем да може Сияната добре да вижда.

# 134
Асе, страхотно включване! Благодаря!  bouquet На Дани от миналата година сме му обещали да го водим, сестра му е влюбена в цирка (както и аз де) и всяка година я водим. За Дани до миналата година ми се струваше невъзможно!
Предполагам става въпрос за Монте Карло?! Къде е цирка сега? Казвай подробности мооооля  Grinning!
Да допълня, че направо съм впечатлена от активността ти напоследък  Heart Eyes - значи да знаеш, че докато сте били на цирк ние ви гледахме със Сияна по ТВ-то. Браво! За каузата иде реч!
За незнаещите да уточня- в репортажа ставаше въпрос са ужасните препарати, с които мият в детските заведения Rolling Eyes. Та да продължа- точно защото в групата на Ирен имахме и алегични деца, а пък и на доста от нас ни беше омръзнало да гледаме избелелите дрехи на децата , след поредната Родителска среща, на която се обяснявахме с директорката  се разбрахме, че ще си купуваме ние препаратите, с които се мие, независимо от изискванията на ХЕИ. Не сме имали проблеми след това. Но не навсякъде се съгласяват. В яслата на Дани не мога и да помисля за такова нещо. Сигурно ако предложа ще ме изядат с парцалите  Rolling Eyes
А сега - хубав ден на всички. Ние се отправяме към Зоопарка след около час  Grinning. Това ни е задължителната дестинация събота или неделя напоследък!

Общи условия

Активация на акаунт