Първите кокичета надничат от снега - ЮЛЧЕТО очаква Пролетта!

• 21 916
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
Теди, Розеолата не е заразна. Или поне не се води заразна. Освен като шарка е известна и като "Тридневна треска с обрив". Като цяло е описана преди 5-6 години от италиански лекари и не се знае какво я предизвиква. Някои твърдят, че това са състояния, предизвикани от голямото количество ваксини, които се слагат на децата. Честно казано изобщо на никого не ща да вярвам, защот все от някъде нови предположение изскачат. Confused
Абе шарки да се - друго да не е. Шарки всички сме карали Praynig да не се стига до белодробни заболявания и разни други, пък шарките... с мед да ги намажеш Wink

# 76
Ара Честно казано на педито почти никакво доверие нямам вече. Всеки път е едно и също и вече ходя само ей така, за бележка за яслата или ако е нещо по-сериозно да го чуе. Иначе го воих при УНГ в ИСУЛ, от който останах доволна и той каза че това е от 3 -та сливица, която е увеличена и възпалена, но за нея можем да говорим най-рано слад 3-тата годинка. Другото което е че е предразположен към алергии, но и за това трябва да чакаме защото тестовете които могат да се направят сега няма да се разбере точно какво е със сигурност, и затова най-добре да изчакаме до 4-5 год. възраст за такъв тест. Та за сега чакане по мнение на лекари ..............   

# 77
Оффффффф ние пак сме с Т - вече ще полудея, то не бяха болести не бе чудо. Днес дядо му го взел от ясла с Т и се прибрах на бързо. избил му е последният зъб и се надявам това да последното, но факт е че е кисел и утре пак си оставаме в къщи. Ако ме издържат още в работата няма да повярвам - всяка седмица отсъствам поне по 1 ден  Cry

# 78
Ние пък имаме гадни екземки по ръчичките и по кръетата, около пишлето Sad Личната му изписа олио за къпане без парфиум (сори, не мога да намеря иу-то на новата клавиатура Blush) и също силно омазняващ крем по нейна рецепта, но ефекта не е особено голям Tired Пак ще трабва да го заведа другата седмица...

Иначе с градината сме добре, не мога да се оплача! Имахме малко проблеми по едно време, но сега всичко върви гладко и дано така да си остане Praynig Peace

# 79
  • София
bubka, при подобни проблеми много добър ефект имат продуктите на Мustela, а по-точно тези: http://www.roditeli.info/mustela/dermo-pediatrics/irritation/ и тези: http://www.roditeli.info/mustela/dermo-pediatrics/dry/ . Аз съм ползвала първото - Stelatria® за една много упорита, макар и единична екземка на крачето на Ади като бебе. Преди това бях пробвала последователно с предписани от лекар български кортикостериоид (не помня в момента името), "Линола фет" крем и олио и "Нахткерцен" - балсам на д-р Тайс. И трите бяха с никакъв или кратковременен ефект. Мustela-та ми я препоръча аптекарката с цел да избегна кортикостероида. Като споделих с педиатърката, тя също ми каза, че съм постъпила правилно. Споделяла съм с мами с подобни на вашия проблем собствения си опит и те, като нищо не помагаше, бяха пробвали с Stelatopia® Овлажняваща крем-емулсия и олиото на "Линола фет", а не бебешки сапун/ шампоан за всекидневното къпане и бяха много доволни. Отделно помага и ако се намали мокренето на засегнатите участъци до минимум. Когато на Ади й беше излезнала екземката, бях поразредила къпанията, а за по-често почистване ползвах тоалетното мляко на "Нивеа - бейби" и кърпичките на Pampers за чувствителна кожа. Нейната екземка не беше атопичен дерматит или алергия към храна, а по-скоро прежулено от памперса и дрешките и в последствие инфектирано място. Това последното просто за инфо.  Hug

# 80
Здравейте момичета и от нас Simple Smile

Освен че се подлудих от чистене и около блок и вкъщи, Мая тези дни направо са я хванали всички дяволчета. И както си мислех как няма да си пляскам детето така го отнесе тези дни. Много ми е криво, но ни се качи на главите. Започнала е като не й харесва нещо да пищи, все едно я колиш. Не чува когато не й изнася, ама въобще. Сърди се, мърморясва. Тамън си мислех че тоз бебешки пубертет е свършил и пак влезе в период  ooooh!

Виждам че обсъждате екземи. И на нас ни се появи такава, точно на свивката горе на бедрото. Пробвах с разни кремове и олио на д-р Тайс, но не помага. Прави ми впечатление че и кожичката и е много суха. Може би трябва и аз да пробвам с крема на Мустела макар че хич не ни помогна за бузите, които все още си седят обринати.

Иначе вече останахме и ние само по нощен памперс, даже тази нощ се събуди да пишка. Махнахме и решетката на леглото, нали вече е голяма Wink Само биберона ни е голям проблем, не може да заспи без него и това си е  ooooh!

Записах я за частна градина, "Ежко Бежко", но ще тръгне от есента, да свикне малко с братчето си Simple Smile Flutter Ходихме там с нея, не можахме да си тръгнем сума ти време после. Много й хареса и дано така да си остане Simple Smile

Много целувки на всички вас и дечковците  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes И да сте здрави  Hug

# 81
  • welcome to the Jungle
Риткее, като ти гледам тикерчето и чак мило и свидно ми става   bouquet
Относно екземите - аз трябва да похвая г-жа Чамурлийска отново, защото пребори зверски АД на Любослав. Ама като казвам ЗВЕРСКИ, разбирайте нещо от рода на над 30-40 петна по телцето на 2 месечно бебе...
Като помощно середство използвам ЛИНОЛА ФЕТ ОЙЛБАТ, което замества шампоана в коритото.  Смея да твърдя, че и ЛИнолата върши чудеса  Mr. Green. След баня мажа с някакъв испански крем ТРОМПИ, но ...ЛИНОЛА и хомепотаия решават глобално проблемите.

Относно Огнян - трябва да го похваля, че напоследък, вероятно с помощта на ПУМПЕЛИНА   bouquet Hug  bouquet е станал друго човече. Много е разбран, доста комуникативен и изпълнителен, а да не говорим колко грижовен батко е станал. До този момент изблици на ревност почти не е имало в къщи  Mr. Green, дано и занапред да бъде така.

# 82
Честит Празник на всички!
Бъдете много желани и обичани.
Весело изкарване

# 83
Честит Празник Мили Мами   bouquet Hug  bouquet

Лионес Heart Eyes

# 84
  • в шоки-land
Честит пра3ник, мили момичета  bouquet  bouquet  bouquet

Желая на всички Ви най-красивата любов на 3емята, бе3крайно 3драве i невероятен кьсмет    bouquet  bouquet  bouquet

хубав ден от мен Hug Heart Eyes

# 85
Първо да честитя отминалия празник на всички майета и млади госпожички Hug Hug Hug

Спящата красавица, много мерси за инфото (Гале и на теб също за допълнението Hug), със сигурност ще ги пробвам, че голям проблем с тези екземи  Close Само не разбрах този почистващ крем на Мустела, като олио за къпане ли се използва? И за косата ли или само за тялото?

Ритка, и аз искам да се оплача от мойто Гоше, много беше непослушен този уикенд Close Изкара ме сумати пъти извън нерви и си получи съответните наказания и шамарки  Crossing Arms

# 86
  • София
bubka, за екземката на Ади съм ползвала само Stelatriata-та + олиото за къпане на "Линола фет", а една приятелка за АД на малката, тогава бебе на няколко месеца, Stelatopia® Овлажняваща крем-емулсия + олиото за къпане на "Линола фет" (бебешки сапун за тялото - най-много веднъж в седмицата). Мина им за има-няма около 2 седмици.  Peace Мисля, че Миленчето (mouze) ползваше за АД на Емма Stelatopia® Почистващ крем.  newsm78 И същото - бебешки сапун за тялото: най-много веднъж в седмицата, като бяха понамалили и мокренето, т. е. поразредили и къпанията.

# 87
Аз не съм се вясвала тук от 100 години, но специално се включвам да поздравя Ася!
Всичко най и лека бременност  Simple Smile

# 88
Джидже, мерси, душа Hug А към нашата махала вясвала ли си се? Защто с ивето не сме се виждали и чували сигурно от 5-6 месеца.
И докато все пак съм седнала да пиша - Гале, Флейче, благодаря много за пожеланията Hug Heart Eyes Много ме трогнахте. И Гале, понеже явно по къщите трудно се намираме. На Сияната още не й е паднала карантината. Дидо се опъпчи... чакаме и ние всеки момент, че да са живи и здрави много леко им минава Praynig Дидо има всичко на всичко 6 пъпки. То не пречи да се видим ние на кафе, обаче тази седмица ми е абсолютно невазможна ooooh! Днес съм при бебе в Х.Димитър, а после при едно в Красно село. Утре сутринта сме в БТВ, а следобед имаме пресконференция Crazy
Вчера записвахме в Часът на мама, та да знаете в петък 14-ти март ще ни дават на талавизора Mr. Green Само мен, де - детето си е чинно на ясла.
А в петък заминаваме на конгрес в Плевен. И от понеделник съм волна пеперуда Hug Hug Hug

# 89
Привет отново  Simple Smile
Асе, не се вясвам в махалата ви, че аз съм на работа плътно, а дребния на ясла, та не остава време.  Събота и неделя за нищо не стигат вече. А с Ивчето не съм се виждала от януари. Общо  взето се виждаме от дъжд на вятър.
От днес обаче сме вкъщи - той болен с висока Т, доста червено ухо и сополи. Много е кисел милия. Май този път няма да ни се размина антибиотика.

Асе, ти телепортираш ли се??? Наистина - ПОЗДРАВЛЕНИЯ за всичко с което се справяш  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт