Празника на виното и любовта, с усмивка среща МАЙската тайфа!

• 14 066
  • 290
  •   1
Отговори
# 15
Сисе , сънувах те! Правихме си спагети, пък аз ги аранжирах красиво в чиния.  Mr. Green

Предлагаш ли нещо Mr. GreenОт мен виното Blush
за мен бяло

подсети ме, че наскоро се обсъждаше среща... може да си направим една пролетна....на Арбанаси например...

# 16
  • София
Олче специално за теб  bouquet,заслужаваш и много повече,но като се видим.
 Руми,Честито ти дипломиране,пожелавам ти да си все така отличничка в живота  bouquet
 Любе,направо незнам как си издържала на този кошмар,добре,че сте овладяли положението и дано скоро да оздравеете.Още веднъж се убеждавам колко силна жена си,аз сигурно да бях получила удар,много прегръдки от нас и скоро чакам да се похвалиш с добри новини.
 Даниеле,направо се разплаках след като прочетох разказа ти,тия ИДИОТИ са за  #2gunfire,като не са хуманни да не са ставали лекари  #Cussing out
 Браво на чевръстите мами и татковци при вчерашното записване,аз до 12.00 не можех да заредя сайта,а когато успях да се регистрирам ме изхвърли от кандидатсването.Резултата е,че сме 161,138,152 номер в трите ясли за които кандидатсвахме.Ванче,какви са тези бройки при вас-125,около нас масово яслите приемат по 9-10 деца.Сега вече проучвам частните в района,но май и там няма да ни огрее като им гледам цените.Има само една,която е по 16лв на ден,но трябва по-обстойно да я проуча.

подсети ме, че наскоро се обсъждаше среща... може да си направим една пролетна....на Арбанаси например...
Срещата само между Банкови и Чемширови ли ще е,защото за спагети и аз съм готова да си вдигна задника до Търново(дано само таткото ни да почива),пък като знам Ани как аранжираш и ми се пълни устата.

# 17
Олче, чак сега видях новата снимка на сина ми. Благодаря за старанието и за времето дето отделяш за нас Heart Eyes

# 18
Давайте да правим една обща пролетна среща, че пак  ми се иска да видя колко са пораснали сладурите, а и срещите ни са много приятни и ценни!

Имарче, сега като спомена за цена на частните ясли ми стана интересно каква е цената за месец в тези в които кандидатствате?

# 19
  • София
Ани не съм се интересувала за цена конкретно,но доколкото знам е около 45лв на месец.Мисля,че таксата за яслите и детските градини се определя от общинските съвети.Ако общината дава по-големи субсидии таксата е по-малка и обратно.Ако има просветени мами моля да споделят.

# 20
Здравейте МАЙ-ски любителки на виното и малки МАЙ-ски създания на Любовта!
Олче, страхотна темичка - след всички тъпотии и гадости, много празнично ме настрои!   bouquet 1000-ди благодарности за всичко, което правиш за нас!
Руми, честито дипломиране! Изобщо не съм се съмнявала в твоите възможности, успех за напред!
Даниеле, направо нямам думи, дано никога повече малкия чаровник не попада в болница, да го нацелуваш от нас и тебе силно те прегръщаме! Само не разбрах в коя болница сте били?
Подкрепям мнението на Дени за болница Токуда - бяхме там и наистина всичко е много цивилизовано и лекарите са прекрасни! А, бе дано на никой не се налага!
По въпроса за новата система за записване в детските заведения в гр. София - моето мнение е, че докато има 3000 и повече на брой недостиг на места, каквато и система да се измисли за записване, корупцията ще си я има. Не системата на записване е проблем, а недостигът на детски заведения, и това ще става още по-голям проблем с течение на времето и не само в София, но и в другите големи градове, тъй като не се търси разрешаването му, а се измислят и харчат пари за по-нови системи. Така хората псуват системата, а проблемът е ясен - незабавно изграждане на нови детски заведения, съобразно новото строителство по квартали.
Таксите за детските заведения се определят от съответната община - за територията на гр. София таксата за месец е 40 лв., за сравнение частните детски заведения, които аз проучвах преди половин година, за нашата възраст започваха от 400 лв и нагоре, като тази сума не включва транспорт, той се плаща допълнително.
Лек ден и много  Hug!

# 21
  • София
Здравейте и от нас! Сега виждам новата тема, а даже не съм изчела старата. Аз вчера се занимавах разбира се с великото кандидатстване. Рано се включих, към 10.10, но в нашият район е ясно, че недостигът на места е от най-големите. Не съм в класиралите се, но имам шанс за второ класиране.

# 22
Bubilina, проблемът дори не е в изграждането на нови ДГ! Аз ще съм доволна да си вземат обратно старите, дето ги отдават под наем....
Ама наистина май този проблем няма да се разреши без "опълчение" пред общината от страна на майките!
Ще трябва да се съберем и да полетят мялко камъни и коктейли "Молотов", та да влезнем в историята веднъж завинаги!!!
Много съм бесна, така че спирам да пиша по въпроса!

# 23
Руми,честито дипломиране!!! Пожелавам ти много успехи занапред!
Бубилина, бяхме в "Пирогов" #Cussing out Но вече забравям тази случка...Макар че твърдо реших нещата да не останат без последствие за изнудвача (който всъщност беше главният виновник за случката).
Олче, поздрави за темичката Simple Smile

# 24
  • София
МАЙчета, благодаря за поздравите и пожеланията!  Heart Eyes
Няма да е лошо да взема да почна работа, но стази ситуация с яслите не знам как ще стане, а и направо нямам идея къде да я търся тая работа /ако да речем пуснем Косьо на частна/  Crazy

И  като една видна айлякчийка да не пропусна да кажа, че идеята за пролетна - примерно мартенска среща на Арбанаси много ми харесва  smile3521

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 17:43 от Rumya

# 25
Здравейте и от нас!

Аз вчера реших да не пиша в старата темичка, че то след цялата простотия по кандидатсването ми идваха само не особено приятни работи на устата. В крайна сметка може би имаме някакъв шанс в едно от ОДЗ-тата, близо сме до заветната бройка, но никога нищо не се знае, така че ще видим.

Олче новата тема е прекрасна, Тото си разтопи от кеф на Мики-маусите /е той настоява. че са ме-мета, демек мечета/.

Даниеле, дано забравите бързо всичко лошо. Много целувки на малкия юнак!
Руми, честито дипломиране! Много успехи!

Лека и приятна вечер на всички майки и на малките сладурковци.

# 26
  • София
РУМИ,ЧЕСТИТО!Хайде сега на работа Joy
И аз се смахвах вчера и не успях да вляза даже в системата до 11 и 30;
хайде да направим и една тукашна среща за невъзможните да пътуват Wink

# 27
Здравейте,

Честито дипломиране на Руми!

Даниелче, много съжалявам, че сте минали през това. За съжаление така е в България. Дано никога повече да не се налага да преживявате такова нещо! Praynig Peace

Аз да кажа за ДГ. Вчера се борих със системата за да регистрирам детето на моя приятелка. Успях към 11,15 часа да избера и градините. След това се борих да избера градините и на едно друго детенце на друга приятелка, защото тя го регистрира, но не може да избере градина. Та и там успях. И да се похваля малко след това като излязохме за яденето и седнахме да хапнем по един дюнер ми се обадиха, че ние ще почваме ясла. Обадих се на директорката в този дом (то е дом за изоставени деца, но са направили сега и дневен център за деца с проблеми до 3 години) и тя ми каза да правим изследванията и в понеделник да отидем на място. Много бях щастлива първите 2 часа, но след това като почнах да осъзнавам, че детето ми няма да е при мен, а ще го гледат чужди хора всичко ми се сви.
Но ще я даваме, защото там ще е по-добре за нея. Те ще й правят рехабилитации, имат и логопед и психолог. А и Цеци като се прибра и говорихме той е на мнение, че трябва да я водим, та това така малко ме поуспокои.
Преди малко ми се обадиха, че в понеделник съм на изпит от автошколата (записах се и на шофьорски курсове), та ще видя как ще го съчетая.

Аз съм ЗА да си направим срещичка, но се присъединявам към предложението на Пилето да направим тука среща, защото с Цвети е рисковано да пътуваме. Всичко се случва.

Аз отивам да решавам листовки  Embarassed
Лека вечер!

# 28
Забравих

ОЛЧЕ, ТЕМАТА Е СТРАХОТНА! БЛАГОДАРЯ! Hug

# 29
Запис  Mr. Green
Отивам да дочитам старата тема, пък после ще се включа по-адекватно (даже може да се подмажа със снимки  Wink )

Общи условия

Активация на акаунт