Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се покриват тортите с марципан?
Какво представляват лакта бонбоните?
Как се правят торти пате и трюфели?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се покриват тортите с марципан?
-
Какво представляват лакта бонбоните?
-
Как се правят торти пате и трюфели?
Тортата пате може да бъде направена като торта с рула, като вътрешността е фъдж. За покритие се използва чаршаф от марципан. Главата на патет може да бъде закрепена с шишчета, а украсата може да бъде направена с маслена глазура или бита сметана и пош. Тортата трюфел се приготвя с бита сметана без загар и черен шоколад с високо съдържание на какао, като например шоколад с 80% какао. Вътрешно може да бъде от тънки слоеве рула, намазани с крем. Украсата може да бъде направена от маслена глазура или бита сметана и пош.
-
Как се правят трансфери за торти?
-
Как се използва желето за торта?


Ще видя дали тук се продава такава сметана, никога не ми е трябвала и не съм търсила. Ще пробвам и с крема, който ми препоръчваш
А това за белтъците на сняг - няма да е за деца тортата, ние ще си я ядем
). Ама наистина май ще дойдат множко белтъците за една торта с рула. За начало ще пробвам по-обикновена тортичка с пандишпанови блатове със сметанов крем между първия и втория блат и белтъци между втория и третия.
ви момичета бъдете снизходителни.
.Освен блатовете(сиропирани) и крема на Рафаело сложих и 2 шоколадови блатове,сметана,разбита със сладко от къпини,банани и киви,а глазурата е разтопен течен шоколад.Получи се страхотна комбинация на продуктите,но пък украсата беше пълен провал.


.


- тъй като когато пека блата за тортата си изрязвам за дъното на формата колело от хартия за печене, запазвам си изрезката от квадрата от който съм разяла и при мазане и украса отстрани я слагам около тортата. Дори и да се изцапа, после просто маха и готово!