Отговори
# 195
de3demonka хубава е количката. Става ли за новородено. Гръбчето има ли напълно легнало положение? На мен тази ми харесва по вече (може би ,  защото искам столчето да се закрепя за нея) http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 5d43b2aa5ef4a8000
Иначе ако искаш питай в На пазар, може да има мами ползвали тоя модел!

Hug

# 196
Дездемонка, количката изглежда добре, но на мен 15кг ми се струват множко.Ти ще я буташ повече от татито, така че помисли си според мен за по-лек вариант.
Виж тази-  същата е като модел Пуки на Чиполино,но по евтина:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=829

Писах ти на лични по подробно къде да я намериш във Варна Peace

# 197
Alex99, през цялото време си знаех, че всичко ще е наред, защото съм убедена, че бебето ти е невероятен късметлия, казвала съм ти го. Но такъв рев изревах, като разбрах, че Пламен се е родил, че си нямаш представа. Видя ми се страшно неочаквано, още повече, че си бяхме писали с теб вечерта. Плаках от щастие.
de3demonka, на мен ми изглежда много добре количката, която сте си харесали. Не че разбирам много, но така визуално е супер. Нашата е тази: http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=2096847. И за нея казват някои, че е тежичка, но аз се доверявам на две приятелки, които ползваха Cangaroo. Сега се опитвам да си представя къде стоят крачетата и как се обръща коша, но нещо не мога. Като ни я донесат вкъщи, ще видя. Междувременно ни подаряват още две колички - зимна и лятна, та ще си имаме автопарк. Един колега на мъжа ми ни ги е приготвил, както и креватче, та може и да се разминем с кошарката.
hotday, вече не знам и аз с какво съм. В последния момент може да се наложи да запиша другия доктор, който работи с моята. Няма какво да го мисля, бебо не бърза. И като слушам за контракции, тапи - имам чувството, че ще раждам след две-три години

# 198
Здравейте и от мен! Hug
Дездемонка,хубава е количката,но видя ли че тежи 15 кг Thinking,прецени дали няма да ти бъде тежка.
Пухка,честита количка и на теб 1stroller
Алекс,и моето раждане мина така бързо и лесно,на всички пожелавам такова.
Сега да ви разкажа как стана всичко.Нали се оплаквах последните 2-3 дни че бяхме болнички и ме мъчеше страшна кашлица Ill.Във вторник на 29.02. следобяд започнаха много силни и болезнени контракции.Пих няколко пъти но-шпа и си мислех че ще ми минат,а пък на другият ден сутринта така и така щях да ходя при АГ-то на консултация и изследвания,викам все ще изкарам дотогава.Тогава трябваше да се уговорим и за секциото.И така си изкарах целият следобяд с контракциите пред телевизора,никакво намерение обаче нямах да раждам. Мъжа ми се прибра към 18 часа,аз вече не можех да стоя от болка(а по принцип много търпя),искаше да ме води до болницата да ме видят,обаче аз му викам утре като отида ще ме прегледат сутринта,сега не ми се ходи.Влязох в банята,изкъпах се,направих си тоалет(голям зор беше с контракциите и с големия корем) #Crazy  Опитах се да засичам на колко време се появяват контракциите,но ми се стори че не са на равни интервали  ConfusedСложихме Петър да спи към 21,30 часа,а пък аз продължих да си се свивам на дивана и така до 23,30 .Реших вече да си лягам и като станах да ходя към спалнята ми се спукаха водите Sick,бързо си взех телефона и се обадих на моята лекарка,тя каза да си вземам багажа и да тръгвам по най-бързия начин към болницата.Обадих се после на една приятелка,която живее в съседния блок да дойде да седи при Петър,за да не го будим и разнасяме с нас.През това време водите ми продължиха да изтичат,мъжа ми пък се шашна като му казах че тръгваме да раждам,вика нали щеше да чакаш до утре JoyИ така към 12 часа ме приеха в родилното,докато попълним документите мъжа ми се върна до вкъщи да ми вземе личната карта,защото я забравихме в бързината  Blush  Като дойде моята лекарка и ме прегледа ми каза че съм със 7 см разкритие #Crazy и ме пита да събира ли екип за секцио,аз отказах.Имаше обаче много тежък случай същата вечер с едно момиче и тя не можа да поеме моето раждане,така че родих при акушерката която се падна в момента на смяна и направо на нея платихме. Money
Като влязох в предродилна зала ми сложиха абокат и щяха да ми включват система(обаче не остана време),контракциите ми обаче станаха много болезнени и започнах да усещам направо как бебето излиза Shocked,лекарят искаше да ме погледне с ехографа и като легнах на кушетката той извика на акушерката да ме мести бързо,защото бебето започнало да излиза  Shocked #Crazy,така с 2-3 напъна малката Моника излезе и изплака веднага Simple Smile.Дадоха ми веднага да я гушна,после я взеха и изкъпаха.Имам и снимки от раждането и рязането на пъпната връв,но още не сме ги взели,като ги вземем ще ги кача в албумчето.
Когато отрязаха пъпната връв ми казаха че малката била голяма късметлийка,защото пъпната връв беше вързана на възел и в такъв случай колкото по-малко и по-рано тръгнело да излиза бебето,толкова по-добре.Аз нямам никакви шевове и охлузвания,направо не можах да повярвам.
Мъжа ми дойде да почерпи,показаха му малката мишчица и той се прибра вкъщи при Петьо.След 2 часа ме преместиха на третия етаж при родилите мами.Там почти веднага станах,отидох до тоалетната и се преоблякох.Бебчето беше вече при мене.В болницата е много гадно,но се изтрайва няколко дни.Някоя от бургаските мами ако иска повече подробности мога да й разкажа.За мене гадното започна на другият ден,когато ми взеха малката,защото кръвната й захар била ниска и я заведоха и интензивния сектор,оставиха я там на системи 3 дни.Тези дни за мене бяха ужасни,даваха ми я да я погледна за 5 минути на ден ,много ми беше мъчно и обикалях около отделението,доста си и поплаках.Когато изследванията се подобриха ми я доведоха и започнах да си я кърмя,останахме още 3 дни обаче докато ни изпишат.През това време и Петър се разболя и за него мислех по цял ден ,но и това мина.Докато бях в следродилно се засякохме с една от нашите мами-Златомира Бонева,бяхме заедно в една стая и заедно ни изписаха на 4.02.Много мило и приятно момиче,но като гледам още не й е останало време да се отчете след раждането.
Сега малката ми мишчица е добре,спи и се събужда само когато е гладна,суче и после пак заспива Simple Smileбаткото обаче вече не го свърта вкъщи и доста ме ядосва.
Та това беше моето раждане,май много дълго стана,надявам се да не съм ви отегчила. Hugна всички.

# 199
Днес  08.02.08г в 13.15ч се е родила принцеса Габриела на мама Mirka iv., с мерки 3550гр/52см
Да са живи и здрави и двете и скоро у дома! Много щастливи мигове заедно им пожелавам!  Hug

Алекс страхотно раждане мила! Радвам се много за теб!
Хот всичко ще е наред! И аз бих постъпила като теб  Peace
Аз спах и се понаспах, а баща ми е звънял 5 пъти докато чуя вибрациите на тела, знам си аз че нямаше да има спане ако не бях пуснала безшумния режим Mr. Green Сега хапваме и ще изведа Ива на дължимата разходка че ме е срам  Blush

# 200
  • sofia
Дездемонка, количката изглежда много добре. Най-важното за мен е - там където ляга бебето да е достатъчно широчко, да е стабилна, маневрена, т.е. предните колела да се въртят на пълни обороти, също предпазните средства да са надеждни - да не може бебето да се изхлузва оттях, да има максимално хоризонтално положение. Не мога да разбера смисъла кошницата да се слага в самата количка - моята зимна е такава - защо? лично аз не бих си разхождала детето и да спи в кошницата, при положение, че има и легнал вариант, а пък и така количката допълнително става по-тежка. Единственото, което ме притеснява са кг - доста са. Но, ако няма да ти се налага да изкачваш стълби с нея и бебето - не е толкова страшно. Аз днес също бях да гледам колички - търся си директно лятна - бях си харесала 2-3 на картинки от Нет-а, но като ги видях на живо - тотално се отказах - толкова са малки облегалките, че имам чувството че ще стават само за новородени. Единия вариант, които тотално отпадна е на Пег-Перего - Ариа.
 Нали вече си имам опит и много добре знам какво ще ми свърши работа и какво не. Така че търсенето ми продължава с пълна сила, те първа все пак ще зареждат магазините с летни колички..

# 201
  • ВАРНА
Честита дъщеричка на Мирка ив! Да расте здравичка, да папка и да пълни памперсите!

Аз благодаря на всички за съветите. Алинка, количката има напълно легнало положение и става за новородено.
Аз имам няколко критерия за количката, която ще купим. Държа да е с цяла дръжка, да има големи гуми и да е синя.  Wink А ако може и за без пари  Laughing Mr. Green, няма да откажа. Та мисълта ми беше, че за малко пари не мога да искам най-добрата количка. А за килограмите, вярно, че 15 са си 15кг, но няма да я нося на гръб все пак. Не знам, засега мнението ми е такова. След няколко месеца може и друга песен да запея, но ... Аз също като  еmi_bademi съм на мнение, че няма нужда от зимен кош. За сега бебо е много малък и не шава много, добре завит няма къде да мърда. За следващата зима, вече съвсем няма да има нужда от него. Пък и цената й е много добра. Ние я гледахме за 220 лв.

# 202
  • София
Да е жива и здрава щерката на Мирка Ив Grinning, много радост да носи на мама и тате Grinning

Алекс99, мама Ави, радвам се, че леко и бързо е минало всичко,явно при второ раждане е така Grinning

Здравейте!
Чудя се за ВИП стаята как ли е - може би Чара или някои които е бил там във ВИП стая щв ме посъветва newsm78 . Интересно ми е през ноща дали взимат бебчетата и въобще как е?

beni f, ВИП стаите не са нищо особено-обикновени болнични стаи- мисля, че не им е правен ремонт скоро. Имат хладилник и телевизор. Двойната вип стая има две легла- между две стаи има баня и тоалетна т.е ползва се максимум от 4 майки. Баните както в двойните, така и в единичните вип стаи са супер чисти, удобни и нови. В единична вип стая банята си е само за теб. Сменят чаршафите всеки ден,чиста нощница ти дават всеки ден, почистват стаите 2-3 пъти на ден. Бебето е при теб през цялото време, само на родилите секцио ги вземат за първата нощ. Бебетата ги вземат само за да им сменят памперсите, сутрин около 9.30ч за визитация и вечер около 21.30ч, за да ги изкъпят.
 Предимствата на вип-а е, че могат да ти идват на свиждане в стаята- преди обяд от 10ч до 13ч и следобед от 16 до 19ч( ако държиш на това, разбира се). За мен по-важното е, че по всяко време може да си вземеш душ, да се измиеш винаги след ходене до тоалетната( това много облекчава, ако имаш шевове, аз първия път бях с епизотомия). А, разбира се, най-важното е че бебока е с теб през цялото време. Аз първия път ползвах двоен вип, но бях сама в стаята, нямаше много желаещи тогава, само за един ден се засякох с друга мама. Този път взехме единина стая, не за друго, ами защото почти всички искат вип стаи, а броят им е ограничен( 14 места са) и нямаше свободни никакви, та стоях в родилната зала близо 3ч, за да чакаме да се освободи каква да е  стая от някоя мама, която изписваха същия ден. Двойната стая струва 30лв на ден, а единичната 75лв на ден( това ми беше най-скъпия ходел в който съм отсядала Mr. Green) Нямям представа как е на втория етаж където са другите стаи- нито съм виждала, нито съм чувала. Може също да са добри условията- нямам представа. Само знам, че там бебетата са отделно и на 3ч мамите ходят в залата с бебоците и ги кърмят там(това ми го каза една акушерка, която ми обясняваше къде да си търся бебето, ако не вземем отделна стая).
Не че ми бяха излишни тези 375лв , които платихме за престоя, но ако пак ми се наложи пак бих ги дала, ако имам възможност. Просто много добре ми се отрази спокойствието, банята на разположение и най-важното за мен- бебето да си бъде при мен( за посещения от близки- аз бях твърдо против в това грипозно време да идва който и да е, само мъжът ми идваше за малко да ми  донася каквото е необходимо и на 4-я ден поисках да ми доведе Георги, защото ми беше станало много мъчно за него и предната вечер чак си бях поплакала).

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 16:38 от tchara

# 203
Mirka iv честито бебе ,  да ти е живо и здраво ,  много да ви радва и да е много щастливо!

Hug

# 204
Много ти благодаря Чара за подробния разказ,ами и аз мисля да си взема ВИП - само, че двойна стая.Сестра ми е раждала там преди доста време и ми каза, че тогава маи не е имало ВИП newsm78 или поне тя не е знаела, но стайте които са на 2 етаж били с по 4 легла в стая и тоалетната пак е една за 2 стай(т.е.за 8 жени, което ми се струва малко пренаселено), затова си мисля за ВИП пък и може мъжът ми да ни посещава по-често.  Simple Smile
Честито бебче на Мирка Ив!Да им е живо и здраво и много да ги радва!  bouquet
Мамо Ави и Алекс 99 - ами аз направо се разплаках при вашите разкази за ражданията (това ми е за 3 път откакто чета форума - предния път бе като четох разказа на Чара, колко лесно е родила).Много се вълнувам и моля всички мами да имаме вашия късмет!!! Praynig
Дездемонка - количката е хубава, пък и мисля , че цената и е перфектна.Така, че щом като сте си го решили Peace
Хубава вечер! Hug Hug Hug

# 205
  • Бургас
Здравейте от мен.Ние от понеделник сме си в къщи, но досега не писах защото немога да се организирам. Rolling Eyes
Честито на всички родили мами да им са живи и здрави бебчетата
Моето раждане мина сравнително леко според акушерката сложиха ми система и за 2 часа родих без нито един шев.
Сега с бебчо се гледаме много е сладичък, само дето мен ме мъчи да ме събори някаква дипресия.Да попитам по опитните майчета как се измъкват от това състояние?Напрово си се ядосвам на себе си.
Голям зор с това цедене направо #Crazy сега си поръчах електрическа помпа за кърма ето я http://family-bg.com/prX_2048.htm някои чувал ли е отзиви за нея?
Е това е от мен прегръдки на всички Hug Hug

# 206
Чара, и аз благодаря за инфото за Тина Киркова   bouquet

Мama Аvi, Alex99, чудесни разкази, дано да има повече такива!  Praynig

Mama Avi, а защо трябваше да си със секцио?

# 207
Честити бебчета на февруарски мами Slavi _Yo, Denil, Iveto_86, mozila, Kallyna, Illinka, Fff, Plamplam, Zdravi4, Zvezdobroyka и Mirka iv.

Нека вашите дечица растат здрави, безгрижни и много щастливи!

Мери, права си както винаги. Кърмя я на поискване и определено вече имам достатъчно кърма. Но и мойта кукла започнаха да я мъчат коликите и не искаше да спи по 10-12 часа, с малки дремки по половин, един час. Сега се наливам с чай от копър и анасон, давам й Саб симплекс и засега има ефект. Като я гушкам също много лесно се успокоява, унася се и заспива в мен.

Бубе, като ти остане време ни разкажи за раждането и как се справяш с двете кукли?

Duol, стискам палци всичко при теб да протече както си го планирала.

Аlina_si – дано лошия период за теб да приключи скоро, да си имаш голямо и здраво бебче и да забравиш бързо тревогите от тези дни.

Hotday – измъчили са те тези хора в Шейново. За д-р Дяволов съм чувала, че е много добър професионалист. Късмет!

Puhka, честита количка! Скоро да возиш бебче в нея!

Rosi_bosi – Колко ти е голямо бебчето вече? Почивай си и си вземай лекарствата за кръвното за да не направиш някоя беля накрая.

Аlex99,  mama avi – браво на вас, страхотно сте се справили. Дано и другите момичета родят бързо и леко като вас.
Mama Avi а ти защо беше решила да раждаш секцио?

Искам да благодаря, че сте ме добавили в списъка на 1-ва страница и да помоля, който има възможност да поправи рожденната дата на Андреа на 29 януари.

# 208
Здравейте момичета,
моля ви стискайте ни палци. Днес му правих изследвания заради жълтеницата и се оказа, че нивото на билирубина ни е доста високо и искат да ни вкарват в болница. Confused
Ходихме и при друга лекарка и тя каза да пробваме с подсладена вода и после пак изследване и ако няма промяна, тогава наистина ще се наложи да влезем в болницата.
Чудя се да спирам ли да кърмя, никой не ми казва от какво точно е жълтеницата.
Мери, ако можеш да ме посъветваш нещо по въпроса пиши ми моля те.
Ще ви пиша утре да ви кажа как са изследванията, дано са по-добри.  Praynig

# 209
Честита принцеса на Мирка Ив

За моето секцио което не се състоя-аз нямах никакво желание да раждам така(добре че ми се размина),но миналата година си правих лазерна корекция на зрението и моята лекарка като разбра ми препоръча секцио.Консултирах се с офталмолози и те така ми препоръчаха-секцио по медицински показания.Много ме беше страх,защото се надявах да родя нормално,добре че така стана.
Този път освен че раждането мина леко и възстановяването ми е такова-чувствам се все едно че не съм раждала.На всички пожелавам да се чувстват така PeaceЗа килограмите да не говорим-не знам колко свалих в родилното,но дънките от преди да забременея са ми широки Crazy
Златомирка,не знам дали другите родили мами имат някаква следродилна депресия,но на мене време не ми остава и определено не страдам.Дано бързо се оправиш Hug
Алекс,дано изследванията са добри Praynig

Общи условия

Активация на акаунт