Отговори
# 180
  • София
Hotday, съчувствм ти, оттук нататък ти пожелавам всичко да е леко и безпроблемно!
Ето тук днес ми попадна малко информация за коликите:
http://yasen.lindeas.com/bg/book/raising-a-child-the-colics

ама колко съм активна , днес сме с два компютъра вкъщи и с Георги не се караме Mr. Green

# 181
Честити бебенца на Пламплам,ФФФ и Звездобройка newsm30 newsm51.

Hotday,наистина голям кошмар си преживяла Confused
Бебенцата наистина започнаха да валят.
Утре вече и аз ще се опитам да намеря време да ви разкажа за бързото и лесно раждане и ужасният престой след това в Бургаското родилно отделение.Малката ми мишчица засега много слуша,но баткото ми изпива силиците и все нямам време.

Лека вечер на всички Hug Hug

# 182
Честити бебчета на Пламплам и Звездобройка! Много се радвам и вълнувам за вас!   bouquet  bouquet  bouquet
Алинка, дано скоро отмине този период! Много  Hug!
Пухче, инфекцията беше в Тина Киркова Wink. Подобни инфекции има и в Шейново (майката на най-добрата ми приятелка е в детското там и знам как процедират с бебетата). Даже Шейново е на водещите места по инфекции.  Sad За МД също съм чувала за вътреболнични инфекции, главно за стафилококи. Ако питаш мен, Господ да ни пази с бебоците, да се родят живи и здрави и бързо да се прибираме у дома. Хубава болница няма. Peace
В този ред на мисли, Hotday, Дяволов е страхотен и за нормално раждане, а за секцио бил един от най-добрите лекари, вадел много бързо бебето и майката губела малко кръв. А що се отнася до раждането по естествен път - имал търпение да чака, което малко лекари правят. Не съм чула лош отзив за него, било от родили майки, които лично познавам, било от негови колеги!
Условията в МД в обикновените стаи наистина са в пъти по-добри от ВИП-а в Шейново, но само на 12 ет. Има и 7 ет. (Алинка, там не ни заведоха на обиколката Wink). Там се настаняват жените след секцио или травматично раждане по естествен път завършило с вакуум или форцепс, както и майките на проблемни бебета, които са под постоянно наблюдение.  Там условията са подобни като в Шейново, но за няколко дни се издържа (лежала съм на 7 ет, само че в патологията, което е "огледално" отделение). Рядко качват жена след секцио на 12 ет., май само като има уговорка с лекар или пък имат много свободни легла и не са претоварени. И обикновено ги качват не в обикновени стаи, а трябва да си вземе ВИП.
Аз си бях родила нормално и бях на 12 ет, честно да ви кажа за няколко дни много добре се възстанових и си починах. Дано сега пак да имам късмета да родя без проблеми и да не се налага да стигам до 7 ет. Praynig При всички положения ВИП няма да си взимам, каквото и да се случи.

# 183
Абсолютно съгласна съм, че хубава болница няма, но така или иначе няма да тръгнем да раждаме вкъщи. Аз поне не бих предприела това в 2008 г. На този етап предпочитам да мисля, че болницата, която съм избрала е прекрасна и ще ме носят на ръце newsm53. И без това ми е нервно, тъй като докторката, която ще ме изражда си счупи ръката и не знам дали ще се оправи, докато ми дойде времето. Стоя си и чакам, без никаква яснота по въпроса. Е, поне количка си имаме - Cangaroo Gabriel. На тази се спрях в крайна сметка и днес ме уведомиха, че са ни я взели. Яркочервена.

# 184
  • ВАРНА
Добро утро!
Нека днес за всички бъде един хубав ден, макар и във Варна малко облачен. Нека имаме много бебета, лесно родили мами и щастливи татковци!

Да са живи и здрави бебенцата на Звездобройка и Пламплам!

tchara, отивам да чета. Мерси за статийката   bouquet

# 185
Айде да пиша и аз, докато още спим, че вчера ми разказа играта, цял ден е църкал и само на ръцесе носехме и с бибероната в устата, никаква работа не можах да свърша. Незнам дали са колики, давам Лефакс, но само следобед, не ми се иска да го тъпча с лекарства, пък и пия чай за кърма (не че нямам, ама ей така профилактично), пък в него нали има копър и анасон, но явно не са колики, а просто така му дойде на детето. Накрая толкова му се спеше, че като го изкъпах и само сукна малко и най-накрая заспа. #Crazy

Честито на всички нови мами, да са ви живи и здрави бебчетата, много да ви радват и слушат и вие бързо да се оправяте.    bouquet

Да разкажа и аз за моето раждане. Ама нямах никакви признаци да раждам, даже бях се притеснла, че не усещам контракции, само бебчо се разхождаше упорито из корема ми. А иначе не се спирах. Ама в четвъртък беше такова хубаво време и аз ходих да си взема едно колетче от пощата (много целувки на подателя му  Heart Eyes), което си е доста път и после още малко разходка и после обратно, има няма 3 часа не се спрях. И през ноща в 5 часа отивам до тоалетна и видях, че има кръв, но примесена с още нещо. Викам си спкойно, това е тапата, не се знае скоро ли ще е. И легнах да си доспивам, не че заспах, ама поне си полежах. Станах, направих закуска на детето, накиснах боб да готвя, ама това си продължава да тече. Реших да ходя на доктор. Отивам в 8 часа и ми казаха, че той ще закъснее. Казах им, че ще го чакам там, че ако стане нещо, поне да има хора покрай мене. И в 9:20 доктора най-накрая дойде и като ме прегледа и вика имаш 3 см разкритие, това дето тече са ти водите и главичката е тръгнала. #Crazy Ама каза, че имам време, да си приготвя багажа и да заминавам за болницата. А аз изненадващо спокойна си тръгнах пеша към вкъщи, като по пътя звъня по телефоните да уреждам кой ще гледа детето и кой ще ме кара. Прибрах се, багажа беше полуприготвен, взех детето и си викнах такси (щото приятелката, която щеше да ме кара, точно днес я намаше в града). Оставих детето при една друга приятелка и продължихме към болницата, която е в друг град, на 10 мин от Търново. Ама шофьора никак не си даваше зор, аз вече с леки контракции, но се търпят. Стигнахме и там докато ме приемат, изследвания, запис на тоновете (който продължи сума ти време, щото акушерката ме забрави, за да си попълва документите) и вече бях с 7 см разкритие. И като почна да ме напъва и да имам по-силни контракции се сетиха да ми правят клизма.  Shocked И акушерката вика по най-бързия начин и идваш в родилна, да не го разпилеем по пътя.  Joy Ама пита ли ме като ме напъне в тоалетната и мене ме е страх да не родя там и се чудя как да задържам. С триста зора изчистих се колкото можах и хайде на масата, а дребчо напира да излезе. Та на две контракции, с 5-6 напъна и малко помощ от доктора и си имах вече момченце. Heart Eyes
С две думи това ми раждане почти не го усетих, незнам дали защото е второ или защото почти не спрях да се движа, но беше много бързо и лесно. Пожелавам на всички мами, които още не са родили и при тях да протече така.
Айде изчезвам, че момчето ми се събуди. Целувки на всички и чакаме днешните бебета.

# 186
Благодаря за пожеланията ,

гледам да драсна нещо докато спим Simple Smile . Честито за новите бебчета , да са живи и здрави !!!

Моето раждане беше толкова неочаквано , отивам на редовна ЖК и за половин час ме подготвиха за секцио. Важното е , че бебчо е добре. Оказа се , че съм със спукан мехур и ми изтичат водите и без родова дейност , а аз не съм разбрала покрай и другото течение от бременността. Просто са си изтичали малко по малко . И лекаря като се притесни за бебето да няма инфекция , оле какви тревоги изживях...  В началото се чувствах супер виновна за това , че не съм разбрала . Слава богу бебчо нямаше инфекция и не се налагаше да му слагат антибиотик.

Поздрави и лек ден!

# 187
Добро утро и от мен!
За първа сутрин се наспах - в смисъл такъв че се вдигнах в 9.30. Като се сметне че всеки ден ставам най късно в 7  Whistling
Толкова се радвам за всички които си имат сладки малки бебоци (няма да ги изреждам поименно). Нека дечицата ни растат здрави и щастливи. 261uu  261uu  261uu

Аз отчетно си казвам че съм си в обичайната си прекрасна форма: малко спане, високо кръвно, странни контракции, ужасни кошмари, никакво настроение и важни служебни решения, които трябва да се вземат СЕГА и без отлагане. Както винаги - всичко наведнъж ми се струпва. Как ще издържа още 7 дни - нямам идея......Снощи сънувах че ми пада тапата  Simple Smile и много се надявах да е истина за да запаля колата и да тръгна за Варна, ама сън било Crossing Arms
Пухи, децата като се родят ще ги запознаем слънце... на 1000%. Толкова откачени и работещи майки като нас едва ли има smile3532 hit
Хотдей, ужасно преживяване - помислих си че описваш бургаската болница... smile3511 Аз чакам с нетърпение Мама Ави да разкаже преживяванията си там. Алекс радвам се че при теб нещата са минали по вода. Ти го залужаваш  newsm51.
ФФФ и ти ме притесни с разказа си - и при мен изтича нещо по малко ама само рано сутрин... Много съм незапозната, все едно не ми е втора бременост. Абе откачила съм - това е ясно и за това си чакам с нетърпение другия smile3558 за да си стана нормална topicclosed

# 188
Здравейте и от мен. Днес имам кирилица  Mr. Green
Честито на Здравич, Иллинка, ФФФ, Пламплам и Звездобройка. Да са им здрави и послушни бебетата и много да ги радват   bouquet
Алинка мила наистина вярвам че всички при теб ще се подреди по най-добрия начин. Бъди спокойна имаш нашета подкрепа.
Аз вчера звъннах на Лейди-В, че да ги поздравя и тричките и бебетата им. Каза че се възстановяват, надява се да ги изпишат идната седмица и ще пише. Поздравява ви всички.
Момичета много се радвам като разказвате за раждането и за бебетата. Много сте ми полезни.
Аз да ви кажа нали нямам нито признаци за раждане нито нищо и едва вчера седнах да пера и гладя бебешки работи. Все ми се виждаше рано  Embarassed, ама като видях другите варненки как се подкараха и се замислих и аз  Laughing. Като ви гледам бебетата и аз искам моето да си го гушкам вечеее.
Хайде от мен целувки на всички бебета и коремчета  Hug

# 189
Здравейте!
Аз да се похваля, беба е добре и тежи 3370 (нали като това е приблизително) - ходих на ехограф в Тина Киркова и я гледаха.За първи път отидох, но бяха любезни.Казаха плацентата е 2ра степен.И сега очаквам кога ще дойде момента на раждането.
Чудя се за ВИП стаята как ли е - може би Чара или някои които е бил там във ВИП стая щв ме посъветва newsm78 . Интересно ми е през ноща дали взимат бебчетата и въобще как е?

На всички успешен и приятен ден!!!Много целувки и очакваме бебчета!!!
Hug Hug Hug

# 190
Здравейте, някой знае ли какво става с Мери  newsm78?
rosi_bosi и при мен го има това странно изтичане на "нещо" сутрин. В понеделник бях на ЖК и ми казаха, че околоплодните води все още са достатъчно, тоновете на бебо са нормални та и аз се чудя. Уж било нормално да имаме засилено течение ама  newsm78. А и на мен като ми е първо раждане само се шашкам  #Crazy.
От снощи постоянно ми се пишка, а като отида до тоалетна  и се оказва, че всъщност не ми се пишка чак толкова  Embarassed. Абе незнам вече.
И постоянно всички познати питат "не роди ли вече". Ако си мислят, че ми е лесно  Sad. И аз искам да видя вече дребосъка ама...има време.

# 191
Честити бебчета на Пламплам и Звевздобройка! Да растат здрави, послушни, умни и щастливи! На майчетата бързо възстановяване и много радостни мигове с малките съкровища!    bouquet

Джой  Hug тук съм мила, сега видях че има форум, снощи цяла нощ нямаше, работеха го.
Добре съм, но много ми се спи, даже мисля сега да си полегна и да спра и телефони  и всичко, че ми идва до гуша, да не можеш един час да дремнеш спокойно  #2gunfire

# 192
Здравейте, някой знае ли какво става с Мери  newsm78?
rosi_bosi и при мен го има това странно изтичане на "нещо" сутрин. В понеделник бях на ЖК и ми казаха, че околоплодните води все още са достатъчно, тоновете на бебо са нормални та и аз се чудя. Уж било нормално да имаме засилено течение ама  newsm78. А и на мен като ми е първо раждане само се шашкам  #Crazy.
От снощи постоянно ми се пишка, а като отида до тоалетна  и се оказва, че всъщност не ми се пишка чак толкова  Embarassed. Абе незнам вече.
И постоянно всички познати питат "не роди ли вече". Ако си мислят, че ми е лесно  Sad. И аз искам да видя вече дребосъка ама...има време.
JJOY все едно аз съм писала този пост....
Всеки ден се чувам с Мери - снощи последно си говорихме за сливенските болници. Днес не съм и се обаждала че току що се вдигнах след поредната криза на кръвното ми. Пак вдигнах 160/100 и вече незнам до кога ще издържа. Казах на Ники че ако и събота и неделя се случи - в понеделник тръгвам за Варна. Страх ме е за бебето. С тая прееклампсия ще направя някоя беля на финала....Все си казвам - добре е да си порастне още малкия в коремчето ми, но вече започна да става много опасно за него. Ще превъртя вече.... #Cussing out
п.с Ето я и Мери докато съм писала... Hug

# 193
Хайде, чакаме следващитет бебчета вече!
ПУХ, dont worry, - в Шейново горе на 3тия етаж, където е ВИП-а е доста спокойно- показаха ми стаите-има двойни и единични и няма да усетиш тези 3 дни които вероятно ще си там. Аз бях на 2рия етаж, където има ремонт но е голяма лудница.Там лежат момичетата за задържане и се разхождат по коридорите с едни системи..., а също там са родилните зали и някои девойки много викат Sick А бебетата нали и те са там, та като започне едно разкарване на 20тина бебета нагоре-надолу по асансьорите на всеки 3 часа, настава голям групов рев. CrazyАма са много сладки майнунките малки BlushЗатова ми се прииска докато бях там бебето да си е при мен, въпреки че ми е 1во раждане и изобщо не знам какво да правя с него реално Simple Smile Embarassed Ти като си с лекар и отношението към теб ще е много добро-сигурна съм, няма за какво да се притесняваш Peace
Аз лично съм доста изнервена напоследък и ме дразни почти всичко, затова реших да им тегля една майна на Шейново,въпреки че моята приятлка е акушерка там, но има и много доволни хора от лекарите.За краткия си престой мога да кажа че мернах и няколко лекари, които изглеждаха като истински професионалисти.Ти просто си питай за всичко,защото иначе никой не ти дава обяснение за нищо което правят с теб или бебето.
Rosi_Bosi и jjoy ако имате притеснения за течението, най добре си сложете по една превръзка или лигнин и като потече дори и леко идете в най близката болница да проверят дали това са води-там ги третират с нещо и веднага се вижда, защото на моя близка така изтекли за 2 дни неусетно и накрая бебока се роди 20дни по рано за малко да се натрови.Нищо не ви пречи да направите тази проверка и да се успокоите без да се чудите повече какво става.
Alex99, страхотно раждане!Много се радвам за теб!Искам и аз таковааа.. Flutter
 Heart Eyes на всички, в очакване на нови добри новини!

# 194
  • ВАРНА
Мами, вчера с нашия тати ходихме да си търсим количка. Тази, на която се бяхме спряли я няма никъде. Та от магазина ни препоръчаха ТАЗИ и тати много я хареса. Сега се е навил да ходи да я купува, но ми се иска първо да чуя нечии мнения. Моля, ако някой има инфо за нея да сподели. Мерси  Hug предварително

Общи условия

Активация на акаунт