Отговори
# 165
  • Пловдив
Честито на всички новообебили се мамчета!!!
Разплаках се сега,като видях колко много слънца са се появили Grinning.Да са им живи и здрави и много да ги радват.

Момичета да ви попитам нещо-имам съмнение,че днес ми падна тапата,но пък не беше с кървави нишки,а едно такова слузесто като сопол точно(извинете),с някакъв жълто-прозрачен цвят,като количество около чаена лъжичка.Според вас това тапата ли е или е засилено течение,че и аз вече от чакане и дебнене на признаци за бременност съм се побъркала Tired

# 166
  • София
Честити бебоци на Илинка, Пламплам, Звезди и ФФФ!
Алинка, ужасно е! Sad Кураж и много късмет ти желая! Бебенцето ще компенсира, нали знаеш всяко зло за добро!  bouquet
Аз да се оплача малко, днес на ЖК-то ми измериха набързо тоновете, не запис! и кръвното ми видяха и това е. Нямало нужда от запис, защото ми правили на 29.01, та аз съм с термин след десет дни! Whistling Както и да е! Утре ще се разходя до Света София да ми направят. Да не говорим, че в Шейново не искат да ми дадат и направление за хоспитализация! Shocked Е, какво да обяснявам надлъж и шир, че няма да раждам при тях или какво?! Thinking

# 167
честито на най щастливото семейство днес-звездобройка и татко ган!много да ви радва малкото бебче!    ох хора вече имам чувство че ще родя последна,искам и аз да гушкам бебче вече Praynig Praynig Praynig

# 168
Здравейте момичета!
Едва успявам да  ви изчета и не ми остава време и да пиша!Още не мога да си настроя режима  кое първо да направя , но всичко с времетоси , ще свикна , няма как.От операцията почти вече няма и следа .Не меболи , мажа със спирт и контратубекс за  белези.Даже почти съм влязла в предишната си форма Laughing, само 4кг отгоре.
Бебка е добре , отначало се беше запекла мъничко, но засега успяваме да удържим положението с акането.Понякога се храним на 3 часа, понякога на  по-малко, общо взето както дойде.Не мога да го държа гладно детето.Гледам предимно да я кърмя, до вчера изцеждах и и давах  и от шише, но днес си чувствам гърдитепо-добре и не толкова напрегнати след ядене и не съм цедила.Надявам се това цедене да не ми се налага повече,че то голям зор, гърдите ме заболяха от стискане.
Искам да поздравя всички нови майчета  и да им пожелая съкровищата им да растат весели и спокойни.
Роси , как си , май за 15.02 остана само ти?Стискам ти палци!

# 169
Eхо, какво правите бе, момичета? Скоро ще се броим на пръсти тумбачестите preggo Честито на Зведзобройка и Пламплам! Пожелавам и на двечките послушни бебета и татковци!

# 170
Честито на Звездобройка и Пламплам!Нека бебчетата бъдат здрави и мноого да ги радват!!!Бързо възстановяване на тях!  bouquet

Алинка, мила дано нещата по-скоро да се оправят, стискам палци! Praynig
Маи наистина малко останахме 2 в 1.Утре ще ходя на ехограф в Тина Киркова(за първи път ще ми е ) досега съм ходила само при мойта си докторка на ЖК.Казаха ми по телефона, че струвало 20 лева.КАто отида там ще питам и за тоновете.

Приятна вечер! Hug Hug Hug

# 171
Момичета,бебето на evil се казва Агафия

# 172
Честито на новообебилите се!Нямаше ме 4 дни и направо не мога да повярвам колко мами са родили:)

Да ви кажа накратко какво ме сполетя, момичета.. Rolling Eyes
В неделя отидох на профилактичен запис на тонове в Шейново, при моя приятелка-акушерка, но нещо си бях вдигнала нервите сутринта, за глупости и записа се оказа лош- "тахикардия на плода" или много висок пулс- 180-200(моя също беше висок).Иначе се чувствах перфектно както по време на цялата бременност.Та тази моя приятелка показа записа на лекарката и тя каза да се разходя и пак да се върна след час за нов запис.Новият запис- пак същия и айдее останах си болницата, както се бях настроила за пържоли вечерта ooooh!Даже не ми позволиха да си отида за малко да си взема багаж, да не избягам случайно- много се подтиснах Confused
И оттам като ме метнаха- записи през час..чудят се какво става, аз се чувствам спокойна вече, но пулса на бебето- като на реактивен самолет.Както и да е като преспах, на другия ден се успокоиха от самосебе си, аз си мисля- тръгвам си, но мойта одисея едва сега започна.Каква бе изненадата ми като разбрах на сутрешната визитация че е назначен ФОТ- аз бях чувала че това се прави при пренасяне, за предизвикване на контракции..а още 3-4 седмици до термина?! ShockedАйде клизма и фот в бързината- без да ме пита никой искам ли- не искам ли..А бебето висооооко в корема-още малко ще ме ритне по брадичката - никакви признаци че иска да излиза Laughing Слава богу-ФОТ-а излезе отрицателен, т.е. бебето не реагира на контракциите и никакво разкритие.Аз доволна и нахилена-викам си- ето-изписват ме, ама НЕ! Едва дочаках другата сутрин и пак записи ..тоновете перфектни, ама някакви контрации се отчитат, които аз изобщо не усещам дори!И познайте какво- сложиха ми система- магнезий за задържане #CrazyЕ, това нормално ли е си викам- единия ден-предизвикват, на другия задържат...леле как се изнервих, не е истина #Cussing outТая система тече ЦЯЛ ДЕН- междувременно се скарах с някаква груба акушерка и я наврях на кучето да не казвам къде.Как обичат да си се правят на важни тези комплексарки и да си го изливат върху горките уплашени момичета дето лежат там, не е истина.Казах и да извика лекарката и да си подписвам квото трябва за да си ходя вкъщи!Тая ми се тросна- "няма я"- по късно разбрах че там била, ама...като ревнах и пак си викам - ей сега пак ще вдигнем пулса и тоновете и край- останах си тук! Но няма как- трябваше да изчакам поредната сутрин(междувременно обляках си дрехите под нощницата и избягах за 1 -2 часа от болницата вечерта да хапнем с татито навън и да пия една безакохолна бира, че не издържах вече).Сутринта казах- излизам!Те -НЕ!Пак контракции отчита детектора на лъжата, както го нарекоха!АА не- казах-излизам- давайте да се разписвам!Аз такива контракции дето не ги усещам не ги броя.Та си излязох по собствено желание и междувременно трескаво започнах да мисля къде да раждам, само и само да не се връщам пак там.Даже писах смс на Мери че само нейния тел.си бях записала, тя ми се обади и доста се успокоих.Благодаря ти, Мери Heart Eyes
Щах да събирам мнения от всички раждали в София до момента, но отидох първо при д-р Дяволов от Майчин Дом и се уговорих с него там да раждам, така че моля, някой да поправи отпред на страницата!НЕ-на Шейново!
Д-ра ми каза че официално е 450лв раждането в Майчин Дом с епидоралната упойка и избор на лекар на касата на болницата( 800лв е в Шейново), чувам че някои давали допълнително и това малко ме притесни де..незнам как да процедирам.Стаите в Майчин Дом били след ремонт от половин година насам- по 2 майки+собствен санитарен възел и бебетата са при тях Party- на мен ми звучи като ВИП, след Шейново където няма да ви кажа с 1 тоалетна на етажа след клизма как се чувства човек Sick На момичето от моята стая не бяха дали бебето почти 16 часа след като беше родила и без обяснения- побърка се от нерви!
После разбрах че тея мизерници държат хората насила по 5дни, защото от здравната каса толкова им плащали..
Междувременно няма да ви разказвам колко девойки покрай мен идваха, раждаха, някои се чудеха и те като мен защо ги държат там аджеба.. newsm78 Все ги разпитвах няма ли някоя февруарка измеджу тях- те ме изглеждаха станно Joy
Ох много може още да пиша, но стана ужасно дълго, важното е че се оплаках и ми олекна Blush
Много ми липсвахте!Леки последни дни на всички!Аз лично мисля да си кротувам вкъщи поне още 2 седмици Whistling
 Hug Hug Hug

# 173
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ЗВЕЗДОБРОЙКА И ПЛАМ!ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ НА ТЯХ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА!

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 20:15 от __ZLATO__

# 174
hotday съжалявам за това ,  което си преживяла! В Майчин Дом наистина е хубаво ,  поне изглежда добре. Ходих на отворените врати. Колко е така ,  ще кажа след като се роди бебето там. Има мами ,  които са раждали там ,  да кажат и те. Мисля ,  че сме го обсъждали. За Д-р Дяволов ,  не го познавам ,  но съм чувала само хубави работи.

Успех!

Hug

# 175
ЧЕСТИТО на новообебилите се мами!!!!

hotday съчувствам ти за мъчението на което са те подложили!!! За мен това е най-голямото претиснение всеки път като ходя на ЖК, че ще ме задържат в болницата, а аз както имам страхова невроза от болници....и така и болежки забравям и всичко и като ме питат - "някакви оплаквания?" и аз "ааааа, не, всичко ми е наред!" Но, дано при теб да важи принципа "повече пот в тренировките и по-малко кръв в борбата" - и да имаш едно бързо и безболезнено раждане  bouquet

# 176
ЧЕСТИТО НА ЗВЕЗДОБРОЙКА И ПЛАМПЛАМ МАЛКИТЕ СЛЪНЧИЦА!
ЕЕЕЕЕХХХХ....И АЗ СИ ИМАМ АДАШКА .....МИРА.... Heart Eyes НЕКА РАСТЕ СЛЪНЧЕВО И ЛЪЧЕЗАРНО ДЕТЕ.
hotday - леле миличка, какво си преживяла само....добре, че си запазила самообладание и си си тръгнала навреме.Дано всичко лошо си остане назад в гадното Шейново и от тук нататък да си мътиш без тревоги baby_neutral
Успех на всички....

# 177
Айде сега "гадното Шейново" Whistling. След случая с инфекцията в Майчин дом аз пък никога не бих се насочила там, пари да ми дават. Чакам Звездобройка да каже как е минало, но както разбирам от Татко Ган, е доволна от раждането си в "Шейново".

# 178
hotday,наистина много гадно,разбирам те защото и мен така ме държаха точно преди коледа за високо кръвно,на консултацията ми го измериха 130/80 и решиха да ме вкарат в болницата,държаха ме 5 дена само и само да теглят пари по клиничен път от здравната каса.накрая и аз си тръгнах с подпис,обаче за съжаление трябва да ходя да раждам там защото нямам избор,в бургас не ми се ходи там е още по зле.и така...

# 179
Честито бебе на мама ЗВЕЗДОБРОЙКА И ПЛАМПЛАМ!
Само радости да им носят децата, да са послушни и игриви.

Общи условия

Активация на акаунт