Отговори
# 210
Честито на Мирка ив. Да й е живо и здраво бебешорчето и много да я радва.
Мери радвам се, че си на линия  Hug. На теб сигурно вече ти се ще да раждаш ама срам не срам - на нас ни е по-спокойно докато си още тук. В смисъл ,че после едва ли ще имаш много време за нас, а тези които не сме родили (особено на които ни е за първи път) вече доста се притесняваме. Е поне аз де, за другите незнам как е. Много ми е шантаво вече  Embarassed.

# 211
Alex99, цитирам от "Книга за кърменето" на хана Лотроп:

"След раждането повечето детски еритроцити (червените кръвни телца) се разпадат и възниква билирубин - отпадъчно вещество, което трябва да бъде изхвърлено през черния дроб. Поради преработването на този жлъчен оцветител след раждането се наблюдава по-значително или не толкова голямо покачване на билирубина, което - според най-новите изследвания - има дори защитна функция (антиоксидантно действие). При около една трета от бебетата повишените стойности на билирубина се запазват до третата седмица, което според новите научни постижения е е напълно нормално за здравото доносено кърмаче."

Съветите, които тя дава:
съкращавам малко, за да го напиша по-бързо

- Често е достатъчно да държиш детето на светло, стъпалата, главичката и черният дроб да са на топло (влажно топли компреси за 10-15 минути с вълнена кърпа отгоре и да го кърмиш по много пъти дневно.
- Колкото повече суче бебето, толкова по-добре. Майчиното мляко помага за изхвърлянето на билирубина. Даването на чай или вода възпрепятства опосредствано образуването на мляко и не сваля нивото на билирубина. Затова се старай да кърмиш бебето колкото се може по-често!
- В противоречие с предишните възгледи жълтеницата на новороденото не е причина за прекъсване на кърменето.
- Ранното кърмене влияе положително върху жълтеницата. Коластрата ускорява изхвърлянето на билирубина.
- Едно средство от китайската медицина - три връзки магданоз се варят на тих огън в два литра вода един до два часа, прецежда се. Майката трябва да пие тази отвара за да предотврати жълтеницата.
- Можеш 3-5 пъти дневно да натриваш телцето на бебето с 0.4 процентен мехлем от стибиум.

Стискам палци следващите изследвания да са по добри  Praynig

Ето я книгата http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=58_116&products_id=996 На мен ми беше много полезна при отглеждането на първото ми дете. Препоръчвам ви я!

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 17:59 от Duol

# 212
Честито на Мирка Ив.!!!!

Хей момичета всички ви ще изчакам да родите, така да знаете! Днес бях на преглед и ми казаха, че мойта мома хабер си няма да излиза! Не ми се е смъкнал корема за последната седмица, просто бебето е пораснало  Crazy , а защо ми изглежда да е по-малък не знам! И тъй като ние все си вървим две седмици назад и с моя дълъг цикъл от 35 дни - не ме виждат преди 23 фев да почна да раждам  Crazy Е, какво пък ще си пуфтя като парен локомотив до края на месеца и ще ви се радвам на бебоците!

Хайде лека вечер и без депресии на младите мами - я вижте какви слънчица си имате!!! Споко всичко е от хормоните и ще отмине! Всичко лошо минава и само хубавото остава - едно ухилено бебешоче което гука на мама!!!

# 213
Момичета след всички приказки колко е трудно и страшно да се ражда, се убеждавам от ден на ден, че на страха очите са големи. 

Като гледам Мама Ави и чара (не ми лови главната буква ч ??) и Златомира, колко лесно са родили се питам дали се ражда толкова лесно само при вторите бременности?
Много благодаря за разказите ви. Предполагам, че в момента в който се гушне малкото същество, всичко се забравя.
Мамо Ави, разкажи ми за Бургаската болница, да се стресирам още малко, ако имаш време на лични, защото скоро ми предстои да я посетя. Колкото и да ми е неприятно искам да вляза в болницата и да си гушна бебчето вече Simple Smile

# 214
  • Варна
Честито бебче на Мирка Ив!  bouquet
Алекс стискам палци утре изследванията да са наред. Praynig

# 215
Момичета , я кажете какво мислите за това , че на кърмачетата не трябва да се дава водичка за пиене , а само кърма newsm78

# 216
голям карък съм бе хора.снощи ми нямаше нищо днес съм с болно гърло и температура.какво да правя,притеснява ме тази темп.кажете нещо за сваляне.от сутринта съм пила 2 парацетамола и не искам повече.оффф и ако сега се запътя да раждам незнам. ooooh!честито на мирка живи и здрави ,това е най важното!

# 217
east_lights пробвай с малко бабини илачи - накисни си краката в много гореща вода, после обличи една дебела пижама и се пъхни под юргана да се загрееш хубаво за да се изпотиш - така се сваля температура. Може и компреси с оцет на челото и ръцете!  Пробвай! А за гърлото ти препоръчвам таблетките за смучене на Д-р Тайс със салвия (те са детски и са безвредни за бременни и кърмачки), аз така си лекувах гърлото миналия месец! Дано го пресечеш навреме!  Praynig

# 218
Знам едно нещо за сваляне на Т ,  скоро го чух. Не съм го пробвала. Лимони под мишниците. Пробвай!

Успех!

Ако не мине ,  обади се на лекар !

Hug

# 219
Голям зор с това цедене направо #Crazy сега си поръчах електрическа помпа за кърма ето я http://family-bg.com/prX_2048.htm някои чувал ли е отзиви за нея?
Златомира, за тази помпа незнам, но за електрическите помпи на МЕДЕЛА съм чувала прекрасни отзиви.
http://www.kolichki.com/index.php?m=320&prodid=6026&lang=1
Виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=202788.msg4377391

# 220
Днес 08.02.08г  в 17.25ч се роди принцеса Александра с мерки 2900гр/49см! Мама thedragonbg е родила нормално, с малко шевове, чувства се добре!
Да са живи и здрави и двете, да се наслаждават пълноценно една на друга! Чакаме разказа на Драгончето скоро!  Hug

Ма много оскъдно се пише вчера и днес, какво става?  Thinking
Алекс, според мен нека се направят втори изследвания, да се види покачва ли се билирубина или спада постепенно! Ако се покачва ще се наложи да цедиш 2-3 дни кърмата си, да я пастьоризираш като загряваш на водна баня до 60 градуса (кърмата не водата) и така да я даваш. Нека видим как ще се развият нещата мила и пак ще говорим. А ти само спокойно! Наистина не е чак толкова тревожно!
Пави кърмата е над 80% вода, за това не се додава. Ти можеш ли да живееш на таратор и вода? Има си достатъчно количество вода в майчиното мляко, чиста, стерилна и топла, така че да не се налага на новородения незрял организъм да се бори допълнително с още странни и опасни бактерии. Факт- колкото и дълго да преварявате водата по голямата част от съставките (бактериите) в нея си остават живи и неразрушени!
Елеонора слънце, ти си силен човек и много ти се радвам!   Heart Eyes
Роси всеки ден те мисля и се моля и за теб!  bouquet
Аз кърмих племенницата днес повече от час. Майка и беше на лекар и я гледахме с татко, та като ревна и ми падна пердето, звъня и питам може ли да и дам, сестра ми казва може, и айдеее един час висене на гърдите ми. Как не родих от множеството контракции които ми докара не знам ама беше много хубаво иначе  Heart Eyes

# 221
  • София
Честита щерка на Мирка Ив., да расте здраво и щастливо момиченце и бързо възстановяване на мама  Hug!!!

За бившата Тина Киркова искам да кажа, че аз раждах там и имаше голям бум на бебета, та по този повод нямаше свободни ВИП стаи и се наложи да остана на 2 етаж. Там условията са силно болнични  Laughing, тоалетната е за две стаи, а стаите са с по 4-5 легла. Бебетата на родилите по естествен начин са си при тях, водят се само за тоалет и визитация в определени часове, а бебетата родени със секцио се взимат в определени часове за кърмене и през нощта не са при мамите!

По повод на водата и кърмачетата аз знам, че е хубаво след кърмене поне една глътка вода, за да се отмие млякото и да не се образуват гъбички. Педиатърката ми каза да давам, толкова колкото иска вода. Сега заради коликите давам чай на ХИПП с копър и анасон вместо вода!!!
 Докато пиша виждам, че имаме още едно бебче - Честита дъщеря на мама thedragonbg!!! Hug
Спокойна нощ на всички бременлийки, мамчета и бебчета!  Hug

# 222
thedragonbg да и е честито бебето (любимото ми име) .  Жива и здрава и много щастлива! Да радва мама ,  тати и кака!

Ефросина
се губи днес! Дали няма да ни изненада с хубава новина?

Хубава вечер!

Hug

# 223
  • Варна
Честита дъщеря на мама thedragonbg!!!  bouquet

# 224
  • София
Добър вечер и от мен!
Честито на Мирка и Thedragonbg! Много здраве им желая на цялото семейство! smile3525
Дай Боже всекиму такова лесно и бързо раждане, без шевове и усложнения, като на Чара и Мама Ави! newsm10
Хот, направо не е за вярване! Егати отношението! Stop И аз напоследък съм им взела мерника на Шейново! #Cussing out И аз съм чувала само суперлативи за д-р Дяволов!
Честито на всички новите придобивки! Със здраве да се ползват!
Болничките бързо да оздравяват! И аз съм в това число.....
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт