Машина за хляб - 8 част

• 50 534
  • 668
  •   1
Отговори
# 210
Момичета,имам нужда от спешен съвет за козунак Simple Smile
Сложих го да се меси и мисля да го пека във фурната.Но да пусна ли два пъти програмате месене? Или един е достатъчен? И като го сплета(ако успея Simple Smile ) къде да го сложа да втасва - на парното или във фурната на едно? И колко време горе-долу?Знам,че повечето не гледате време,но за лаици като мен е определящо Simple SmileАко се сетя нещо друго пак ще питам.Сега отивам да си гледам тестото Simple Smile Не че нещо разбирам  Wink

# 211
Djina не го пускай да се меси втори път. И един е достатъчно. Остави го да втаса в машината след измесването, след това сплети. Нямам опит с парното, аз втасвам изплетения козунак във фурната , на 50 градуса, не - повече около 45 - 50 минути. Толкова втасва и първия път в машината.

# 212
Djina, не че съм най-подходиящият човек да отговори, имайки предвид последните ми злощастни опити с козунаците  Twisted Evil , но...
Ако ти е достатъчно малка топката, можеш да месиш и само веднъж, няма нужда от повече. Но ако си натоварила машинката с по-голямо количество, няма лошо да пуснеш два пъти.
Слагай на топличко, все дно къде. Важното е да не му става течение. Аз пъхам във фурната на около 30-50 градуса.
За времето, пак зависи. От големината, тежестта на тестото, но ако всичко е наред, не като при мен  Twisted Evil, около час или малко над си втасва добре.
Грубо изчисляване на необходимото време - 30 минути месене, 40 мин -  час втасване, оформяне, пак втасване около час и печене около час. Бе на мен си ми отнема 4 часа едно козуначе.

# 213
Djina, аз пък смятам, че не е излишно да се меси по-дълго, хубаво да го пуснеш поне още веднъж да меси - за повече конци! Wink Или поне аз така правя. После както ти е казала Лебедуна - преди последното втасване (виж си в книжката кога е ) го извади, изплети, накипри.. Simple Smile и ако имаш фурна с вентилатор най-удобно е там да втасва на 50 градуса, минимум 30 мин. Печенето като време вече зависи от печката. Успех!  Hug

# 214
благодаря за бързите отговори  Hug
май ще го пусна само веднъж да се меси да не оплескам нещо и ще го сложа във фурната - моята не е с вентилатор и е на степени,но за хляба я пускам на едно и оставям там да втасва,та и сега така ще пробвам.
Дано този път да стане добре Praynig

# 215
Ех, Лебедуна, моя го чакам цял ден да втасва, ама това е отделен въпрос. Мислех си да хвърлям тестото, ама ме досвидя, защото мирише фантастично, идва ми да го изям сурово вече. та преди малко го сплетох и бамнах във фурната на 50 градуса. и ще чакам максимум два часа   Whistling
И ко не мръдне, повече не ми се хващат козунаци. Аман от мен.

PS: Само аз ли имам проблеми със сървъра? Един ден имам възможност да вляза през деня и такъв кутсуз  Crossing Arms

# 216
curly sue днес явно не е ден за козунаци... Cry Моя втасва 50 минути в машината и едва мръдна...Извадих го, оплетох го и пак го върнах да довтасва, но като гледах тестото докато плетох...май няма да го бъде Cry Аз при звуковия сигнал за добавките го наблъсках със сушени плодове (имах приготвени за мъфин кайсии, стафиди и ананас) Дали тестото стана по - тежко и затова ми се пъне...Имам 1 час по програма да втасва преди печенето...ще видим.  Crossing Arms

# 217
Аз го чаках час и половина. Рисунъкът се посплеска, откъдето съдя, че все пак тестото ми е било редичко. като добавим, че и тежичко беше... Друг път ще слагам с 1/4 кубче мая повече. За всеки случай  Peace
Че то, ако е казано 500 гр брашно, на мен все ми гълта доста повече. Ще се презастраховам, а днес ще ядем тухлички май май
Тухлички, ама оплетени, че едното даже кранч го направих  Laughing

500 - Internal Server Error, тоя надпис вече ме дразни  Twisted Evil

# 218
Моят час мина и замина..Спрях програмата, за да втасва още 15 минути, ама не мръдна. Намазах павето и го пуснах да се пече - да става каквото ще Crossing Arms

# 219
А аз даже забравих да го намажа. На всичкото отгоре! Само това липсваше. "Паве" е точната дума  Close

Сега ще изчакам малко и ще го вадя да го мажа и ръся захар. да замажа малко положението, дето се вика

# 220
Момичета от баба ми бог да я прости знам,че те като са месили козунаци навремето са ги втасвали и месили по 5-6 пъти и са биели тестото да може да влезе въздух вътре но сега с тези машинки.........не знам на мен ми се струва,че едно месене му е малко

# 221
Бе хич даже не му е малко. Обяснявам си го с факта, че едно време са месели доза като за цяла рота. То това количество няма премесване. А сега с нашите скромно машинки - около кило. Пак повтарям, ако се прави нормална за машинката доза, тестото си се омесва идеално. Що козунаци правих миналата година, а сега  Confused

# 222
Знаеш ли аз още нямам но съм си харесала една та кога ли ще ме прещрака и да ида да си я купя то ми писна smile3511все на ръце да меся свършил хляба айде меси защото ги мързи мойте да идат до другия магазин искаме пица ама с домашно тесто айде бе келеши #Sniper

# 223
Аз вече могс да се оплача  Sad тестото ми стана супер и се надигна много,оплетох го този път добре,НО идва голямото но,оказа се ,че формата ми е малка и половината излезе да ме търси.много ме е яд smile3515 трябваше май да го сложа в йенската тава,ама хайде де,като не мога да преценя.всъщност то си ми сеж видя голямо за тази форма,но защо не  се послушах. хайде пак следващия път.

# 224
Да обобщим: Докато се печеше напълни формата, поразпука се...Ей сега го извадих - отврат! Отвън черен направо. Знаех си аз, ама кой дявол ме накара да пека козунак в машината. Ще го изядем (може би), няма да му се размине. Явно заради многото захар в тестото така почернява, хем на най - светло запичане го сложих. Повече козунак печен в машината НЕ  Crossing Arms

Ето и хронологията на провала: 2-ра кандидатура за приза "Пробит черпак"

На първата снимка ясно се вижда, че тестото е малко сухо. Още при месенето не беше съвсем гладко, а се късаше, което е признак, че (май)трябваше да добавя 1 - 2 лъжици мляко. Нейсе... ooooh!
На последната снимка се вижда черната външна кора. Иначе структурата е не лоша (може и по - добре) Naughty И не на последно място липсата на лимонова кора (или есенция)се усеща...Има мирис на плодов хляб, не на козунак. Само си изгубих времето Crossing Arms

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 18:30 от Lebeduna

Общи условия

Активация на акаунт