Машина за хляб - 8 част

• 50 534
  • 668
  •   1
Отговори
# 405
Още довечера,ако пак не стане...причината ще е или в майстора или в машината.

# 406
Bili, как мериш брашното?

Това, което аз направих за пръв път в машината беше:
300мл прясно мляко
2 суп. лъжици олио
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички захар
500 гр. брашно
2 чаени лъжички суха мая.

Не може да не стане. 500гр. брашно е около 4 чаени чаши (200мл). Следи като меси дали маже под бъркалките, тестото трябва да стане на топка.

# 407
  • Плевен
Bili аз съм от 3 дена с машина и първия път имах същия проблем,само че правих хляб с бяло брашно,
мисля че проблема е в маята,поне при мен беше това,пробвай със суха мая .Успех   bouquet

# 408
  • Балчик
За тази вечер няма хляб,направих питки "Пайд". Не съм чела всички теми, не знам дали я има рецептата някъде. Ако някой я иска да пише. Много са вкусни, миришат на топъл хляб. М-м.
В суров вид:

Изпечени:

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 18:15 от Джемма

# 409
  • София
Джемма, бързо давай рецептата, всичко което съм правила по твоите рецепти е фантастично!  bouquet

# 410
  • Балчик
Рецептата е повече от простичка, обаче питките са страхотни.
240 мл вода
450 гр брашно
2 с . л. олио
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
1 пакетче суха мая (7 гр) 

1 жълтък и 2 ч л вода - за намазване
маково семе или сусам за поръсване

Втасалото тесто се разделя на парчета, от които се одормят питки с длан, не с точилка- чарът има е в това, че са неравни отгоре. Като втасат се мажат със жълтък, с тъпата страна на ножа се правят бразди и се ръси със сусам. Пекат се на 200 -220 гр, в загрята фурна.
От това количество тесто излизат 3 питки с диаметър около 20-25 см. Малко ми се зореше машинката и затова капнах още малко водичка.

# 411
  • ГОре на черешата...
Ето Кашкаваленото хлебче от Гответе с мен. Разкошно е Peace!

# 412
  • София
Джемма, благодаря ти!  bouquet Само едно въпросче, заедно ли ги печеш питките или поотделно?

# 413
  • Балчик
Пякох ги върху пекарска хартия-направо на дъното на фурната, без тава. Понеже сега сме на вилата и фурничката е една малка Терма- само по две питки се събираха. Обаче станаха много добре така направо на дъното, без тава.

# 414

Ами с една колба-точно 500гр ми е.Маята ми не суха,а на пакетче,разтварям я в малко вода-да не би там да е проблема?
Slanced,радвам се,че има и успешни новобранци Simple SmileЛошото е,че докато си тръгна,ще затворят магазините и пак няма да си купя суха мая,ще мога чак утре вечер да пробвам с нея.

# 415
Ама 500гр. или 500 мл. Щот аз в началото с това се бърках  Mr. Green Пробвай със суха мая.

# 416
Джемма, страхотни са ти питките!! Hug  То това си е Пиде! Пайд сигурно е на английски прочетено  newsm78  Турски питки са, много ги обичам, задължително ще ти пробвам рецептата... Crazy

# 417

Ами с една колба-точно 500гр ми е.Маята ми не суха,а на пакетче,разтварям я в малко вода-да не би там да е проблема?
Slanced,радвам се,че има и успешни новобранци Simple SmileЛошото е,че докато си тръгна,ще затворят магазините и пак няма да си купя суха мая,ще мога чак утре вечер да пробвам с нея.
Мисля че това е проблема.Колбата е 500 мил.,не 500 гр.Най добре е да имаш кантарче и няма да имаш проблем с грамажа Simple SmileНе вярвам проблема да е в маята,аз винаги ползвам само прясна и съм много доволна.

# 418
здравейте, съвсем нова съм във форума, но от 2 месеца го следа редовно и бих казала, че мненията и рецептите много ми помогнаха за моето производство на хляб в домашната фурна. Имам я от Коледа и в началото не бях много сигурна в ефикасността и използваемостта на този уред. Първият ми хляб беше направо ужасен - като тухла, но много, много по-твърд. Отчаях се, но след като прочетох вашите мнения и рецепти се обнадеждих и .... направих още един. Той беше превъзходен - с прясно мляко, яйце и другите съставки - стана нещо като кифла. Сега, с течение на времето започнах са експериментирам с различни марки брашно, различни рецепти и може да се каже, че вече съм "по-навътре" в хлебопекарството.От моя малък опит разбрах, че от брашната Панино са хубави само - типовото, пълнозърнестото и донякъде козуначенето. Но, със сигурност мога да твърдя, че Техра са много хубави брашна. Но, не навсякъде се намират всички видове. Наскоро правих царевичен хляб от Техра - стана превъзходен. Онзи ден направих хляб с маслини и сирене /с рецепта от форума/ - стана много вкусен. А днес направих хляб с 50/50 типово и бяло брашно от Панино - направо превъзходен и много вкусен. Даже направих и снимка, която, ако се справя, ще я пусна. Та това е, много се радвам, че ми помогнахте и с ваша помощ не се отчаях от домашната фурна, а продължих. Simple Smile

# 419
Момичета,влизам набързо да ви похваля и аз тутманика на Джемма,страхотен е,ммммм:) Сутринта го правих и не остана. Няма и снимки Simple Smile
Гледам за тези силиконови форми пишете,ще трябва да прочета по-добре и аз.

Общи условия

Активация на акаунт