Party time за АвГусТинСкАтА дружина, стават на ГОдина и ПоЛоВина!

• 15 054
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Вентолина не е толквоа безобиден медикамент и не се  приема току-така Naughty
Елфче, моят мъж сменя памперси, ама не в това е проблема. КАжете еми КАК успявате ooooh!.Напоследък е мисия- невъзможна Crazy.ГОним се из стаите...абе- лудница.И в последно време ми казва "пиш", носи гърнето, сваля гащите, аз съответно памперса и ....доволна Mr. Green че е на  голо без памперс.Ама  ме лъже за това пиш, само и само да я събуя.После пак се гоним за да й сложа някакси памперс ooooh!

# 121
  • София
Здравейте!

Аз успях да стигна до работното място най-накрая, че много задачи ми се натрупаха напоследък.

За гледането - Калоян си го гледаме двамата с Митко. Тъй като и двамата работим на смени си го предаваме обичайно на вратата, така че мога да кажа, че засега се справяме. Когато смените съвпаднат или не можем да си го предадем на вратата идва татко или майка за по 1-2 часа, докато някой от нас се появи на хоризонта. С две думи лудницата е пълна.

Аз от другия петък отивам на новата работа и ще е още по-трудно, защото ще съм от 9 до 18 ч. Та в дните, когато Митко е дневна смяна ще разчитам татко да бяга от работа Mr. Green /което му е слава богу възможно/ и така ще гледаме да оцелеем до септември, когато се надявам да го приемат на ясла.

За гърнето - Калоян още не знае за какво служи. Един-два пъти се опитвах да го сложа, но той става веднага и реших да не го мъча. Лятото ще се опитам още веднъж, а ако пак не стане ще оставя тази дейност на лелите от яслата.

Аз трябва да го водя за последния Пентаксим другата седмица, както и да видим на електронния кантар мерки и теглилки, защото обикновения кантар показва 15 кг  Laughing

# 122
Elwing, Вентолина е много силно лекарство но и много ефикасно. Дава се когато кашлицата слиза към гърдите и при бронхит. Дава се според кг, защото ако е в по-голяма доза натоварва сърцето. Сашко е пил много Вентолин, поне 4 шишета е изпил, но наистина помага, много пъти ни е спасявал от АБ.

# 123
Вентолина също така се изписва като помощно при остри ларингити и астма.МОля ви, внимавайте с приема на лекарства, че аз в момента съм малко параноична на тази тема Sick

# 124
  • София
Ааа, аз няма на своя глава да го лекувам с вентолин, просто питах какво е. Иначе д-ра ни изписа капки Синекод. И миналата година съм му ги давала, ама нещо нямаше ефект  Rolling Eyes Ще видим сега.
Велмар, слагането на памперс и при нас е след гоненица. Мирясва като му дам една от мокрите кърпички да си играе и се опитва да си я напъха в гърлото, докато аз го оправям  Crazy

# 125
Аз имам спомен от детството, че брат ми, който е с астма се инхалираше с вентолин, ама друго за него незнам  Embarassed

За памперсите - ами за това нямаме никакъв проблем, стои си даже си играе с нещо или пеем песнички  Peace На нас ни е по-голям проблем сушенето с кърпата на главичката вечер след баня. Не е за разправяне какви писъци падат. А от сешоара, както и от прахосмукачката изпитва ужас, пищи, захласва се, започва да трепери. Абе ужас е  Rolling Eyes А татито винаги сменя памперсите като си е вкъщи  Peace

# 126
  • гр.Добрич
Ивчо пък много харесва прахосмукачката и сешоара. Чак трепери от кеф. Памперсите обаче много трудно слагаме вече.

# 127
  • София
Аз пък съм в ужасно състояние и психическо, и физическо,ама няма да ви товаря с подробности.
Бланк,мерси за темата за 25тия елемент Mr. GreenОсвен като майка на такъв, се интересувам от въпроса и чисто професионално Wink
Спинки,стискам палци този път нещата да са по-добре и да попаднете на ангажирани и компетентни хора Praynig
Може аз да съм по-параноична, но на мен Вентолина ми се струва по-страшен от АБ,сигурно защото единствения път,в който давах на Ина Вентолин гърдичките й при дишане свиреха така зловещо,че още ми се пълнят очите като се сетя Sad
Обещавам да дам точна информация как е минал прегледа при зъболекаря и дали се наложило да отварям на Ина устата с крик Laughing(Имам такива опасения...)
Албена-Влади,ще съм ти много благдарна ако ми пуснеш на лични телефона на сестра ти за очния преглед на Ина,както и малко повече информация за това как точно протича самия преглед Peace
Пух, и на теб много ти благодаря за координатите на очния лекар Heart Eyes
А за памперсите вече и аз не знам как ги слагам... Rolling EyesТо са гоненици,залъгваници и какви ли не неща.Направо не знам баба ми как се оправя през деня с тази задача newsm78А колкото до мъжа ми, той не само наакани памперси не сменя, никакви и никога не е сменял,но това е друга тема Stop
Вст,аз си мислех,че само при нас я има тази истерия с бърсането на буйната грива след баня Mr. GreenГоляма мъка е това,не знам защо така плаче,а сешоар не ми се пуска,защото косичката е много тъничка и ще вземе да се изсуши много newsm78Иначе проблем със звука му и с този от прахосмукачката нямаме,даже иска тя да чисти с нея Party
Елфче,да ти е жив здрав сина,а също и останалите лъвчета от днешната дата  bouquet
Пепър,аз не разбрах ти от страх ли припадна  или от рекция към упойката,защото аз определено щях да припадна веднъж от страх,ама тогава ми вадиха зъб и горкия ми зъболекар се беше хвана за главата с мене. Щом кажеше "Айде да пробваме сега,отвори си устата" и аз обръщах очите... Blush
Пожелавам приятен ден и до после Heart Eyes

# 128
Здравейте мамчета Laughing
 На последък нямам много настроение за писане,но поне препочитам да видя как сте.
 И пак болести Sad хайде да свършва тази зима,че да се стабилизират дечицата Peace
Спинки дано не е нищо сериозно този път  Praynig Много се измъчихте с тези доктори и това разтакаване.Пращам ви много Hug Hug Hug
Елфче да ти е живо,здраво и много послушно момчето  bouquet
  Ще драсна и за нас някой ред,че повечето неща ,които щях да пиша ги забравих Embarassed
 За гледането,в повечето случаи Наско остава при свекърва ми,а ако тя е заета се гледат с тати Peace
 На гърне сяда,но сега много не ми се занимава,че то поне половин час виси там докато свърши нещо или както той казва да има "браво" Mr. Green
 Сега обаче най големият ми проблем е с храненето  Crossing ArmsИска сам и въобще не ми дава да го храня аз Close Бих казала,че се справя доста добре,но когато реши той.Иначе си играе,мажи на всякъде Twisted Evil ще кача някоя снимка после.
  Хайде,после пак ще пиша,като се сетя какво имаше още Wink

# 129
Аз да се похваля, че Деница вече не пищи от прахосмукачката, така че мога да чистя спокойно. Със сешоара е свикнала, защото ние само така сушим косата. А за пишкането, от известно време си казва преди да се напишка. Ако случайно се изпусне, почва да вика "Мамо, моко /мокро/". Памперсите ги слагаме сравнително лесно, но те нашите са само два, преди спане. Нашия татко е сменял памперс само няколко пъти и при това много мрънка. За сметка на това Влади много добре се справя със сестра си Heart Eyes Друг е въпроса, че понякога я мисли за 8-годишна и не съобразява игрите.
Бубче, писах ти на ЛС.
Като гледам, че пишете кг, само ние отдавна не сме били на консултация. Нашата лекарка каза към края на февруари, началото на март да й се обадя, че били забранени консултацийте. По тази причина не е направена на Деница последната ваксина, но тя каза, че не било проблем забавянето.
Ние като сме си в София няма на кой да оставяме децата, та са си с нас. Като ходим при родителите ни, понякога оставям Деница на майка ми и то основно като спи. За сметка на това на Влади не можем да му видим очите, все са някъде с дядо му. Освен това при родителите ми има много деца и е сравнително спокойно, та има с кой да играе.
Пепър, много е неприятно това с упойките и страха. И на мен ми се е случвало преди, понеже много ме е страх от инжекции. С течение на времето се научих да се контролирам, а и сега нали се налага да държа Деница когато я боцкат. Аз изпитвам ужас от самата инжекция та решението за мен е да не гледам докато я приготвят и след това затварям очите. При мен помага Peace
Честито на днешните минирожденници,   bouquet честити ви нови зъбки
Браво на Марти, че оставя мама да поспи, дано продължи така Peace
Дано всички болнички се оправят бързо Praynig
Като се сетя друго, ще пиша пак.
П.П. Докато пишех, мойта оправна щерка си събула чорапите, опитва да си облече "дамите"/пижамите/, само че сложила и двата крака в един крачол и се ядосва. Така е като иска да ги обуе върху панталона Laughing, иначе на боси крачета се справя с обуването им:love:

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 14:57 от albena_vlady

# 130
Валка, този вентолин какво е - АБ ли? Ще поровя за инфо из нета  Rolling Eyes
Честита ви Годинка и половина   bouquet
Елфче, мило не е АБ това е лекарство което разширява бронхите и спомага за улесняване на дишането и по тоя начин успокоява кашлицата...аз останах много доволна от него  Peace Като инфо да знаеш, че задължително се дава абсолютно точното количество, че и по малко даже, защото се учестява сърцебиенето на детето и е възможно ако се даде голямо количество да доведе до треперене. На нас педи ни беше изписала 3 пъти х 2,5 мл. но аз от страх не пълнех даже дозичката до горе - давах по мъничко  Peace Но наистина  на Али и помогна много, още на втория прием се беше успокоила и не кашляше така зверски както предния ден  Peace За Т следи да не мине 39 - тогава давай Хексалгин от 8-10 капки можеш да даваш  Peace Когато е над 38 под мишницата редувай - Ефералган свещички, Панадол и Нурофен през 6 часа. Може да му даваш и Калциев глюконад лактат на сиропче, много е хубаво подкепя организма в такива болестни състояния. Сироп за кашлица съм доволна от Флавамед. Ние се оправихме с тия неща. Дано и Ивчо се оправи по бързо с тях! Praynig
Разбира се и всички други болни сладури да оздравяват много бързо!  Praynig

Аз пак не чета всичко тъй като съм поела една задача да направя на мамите от Русе банери за благотворителен карнавал, който организират, та съм заета супер много тия дни с това...така че после ще наваксвам  Hug

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 15:13 от val_stef

# 131
Здравейте,майчета!Докато успея да се разпиша,вие вече сте започнали нова тема  Grinning.За известно време ще отсъствам от темата,защото с русенските мами организираме благотворителен пролетен карнавал и със средствата,събрани от него ще подпомогнем децата от русенските домове.Имаме много задачки и няма да ми остава време за вас,за съжаление!

# 132
Здравейте и от мен, най накрая си направих албум и мога да ви покажа малко снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217270
Слагането на памперси беше много трудно при нас и за мен беше огромно облекчение да ги махна. Алекс напоследък пишка през 2 часа, понякога през 1, друг път през 3, но на всеки 30 мин. ми се струва прекалено често. Иначе, аз никога не съм го държала повече от 2-3 мин. за да се изпишка. Моя Алекс недолюбва гърнето, та аз го държа над леген или над тоалетната. Отскоро пишка прав в гърнето, дори като му се допишка го носи и вика "пи-ка паав" (искам да пишкам прав)

Бързо оздравяване на болните дечица! Аз съм много предубедена към лекарствата, досега съм давала веднъж АБ ( спорд мен излишно, но за първи път се разболяваше малкия и не спорих с докторката) и още 1-2 пъти Панадол. Още е наполовина шишенцето, което купиш при раждането. Докторката ми е изписвала и други лекарства, ама аз само ги купувам и не ги давам, като им прочета листовката и се отказвам. Все решавам да изчакам 1 ден и малкия в това време си оздравява и без нищо.

Алекс не се страхува от сешоари и прахосмукачки, но пък все иска да ги гледа и пипа, та е трудно да го държиш настрана за да свършиш работа.

Спирам засега, че пак написах роман.... Embarassed

# 133
  • Бургас
Велмар, слагането на памперс и при нас е след гоненица. Мирясва като му дам една от мокрите кърпички да си играе и се опитва да си я напъха в гърлото, докато аз го оправям  Crazy
Елфче,ние сме по същия начин,все едно става въпрос за Ирен.

Честита годинка и половина на малкия юнак и всички останали родени на тази дата.

За слагането на гърне и аз малко се ослушвам.Лятото и после есента се бях пробвала няколко пъти и след неуспешни опити се отказах.До сега не сме вършили нищо на гърне.Но смятам ,като се позатопли да започваме по настоятелно.
Нашия тати също не е сменял никога памперс,с изключение на веднъж,когато имах адското главоболие и не можех да стана от леглото.Тогава  си  беше за първи и за последен път.

А при нас удоволствието от сешоар и прахосмукачка е огромно.Като започна да чистя и Ирен хваща маркуча на прахосмукачката и навсякъде върви след мен.Голям кеф и е .

elen@,тъй като нашите родители и на двамата не живеят в Бургас, сами си се справяме.Когато имам да свърша някаква работа,тръгваме с количката и я вършим заедно с Ирен.Ако не,вечер татито ,като се прибере я гледа и аз си я върша.Но по принцип не ми се е налагало почти.
spinki,много  Hug от нас за Ивчо и не си мисли лоши неща.Всичко ще бъде наред.
И дано всички болнички скоро да оздравеят

# 134
  • София
Е, пак сте добре, че проблема е със сушенето на косата - при нас е с миенето  Crazy Мрази да му се мокри косата.  ooooh! А се сушим с печката - духалка - докато си пие АМ го гушкам, седнала на ръба на леглото, пускам я да духа към него и така се оправяме.  Crazy
yanast , много ти е чаровен младежа!  Hug  bouquet
Валка, мерси за съветите! Нурофен обаче не мога да давам, защото имахме стомашни проблем, а той дразнел стомаха, според д-ра. Хексалгина също каза в краен случай да го давам.  Rolling Eyes А банерите са супер!  Peace Heart Eyes
Ели78, дано скоро ти се оправи настроението!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт