В очакване на ....Свети Валентин.... или .... Трифон Зарезан? Испания

• 27 414
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Писали сме заедно Рали и Габи.  Grinning

Габи, добре, че ме подсети за дечицата да кажа....
Днес ще пиша на директорката за списъка на дечковците и предлагам, който иска да се включи в изпращането на картички сега за Великден, да каже, за да си разделим дечицата.
Весел ден на всички за сега

# 61
здравейте момичета, мими благодарско за закуската!  bouquet Иначе сме добре, и татито излекувахме, сега ме чака последната ехография и последните изследвания преди да влезна в 9 тия. Общо взето нищо интересно под слънцето, вече като не съм на работа и само в къщи  нищо не се случва.
ANETT за гърдите по добре отивай на лекар, че много ми прилича на мастит с тая температура, за да не ти се усложни положението. Тези симптоми които описваш е това което ни учеха  в курса много ми прилича на мастит, тъй че взимай на време мерки. До кога е срока за подаване на документите за тези публични жилища?
bgangeleyes успех с отслабването!newsm10
gery_to тази рецепта за правене на кисело мляко я знам от моята баба, тя заквасваше по същия начин кисело мляко от прясно и ставаше много хубаво.  chef
silrai не ме очудва никак това което пишеш, жалкото е че и ние трябва да минем по същия път с оправянето на документите на малкото. Е злобата и простотията винаги ще ги има, вярна че сега са в много по голяма степен от преди за съжаление, и май с всяка година положението се влошава. Съжалявам че сте имали такива неприятности с изкараването на документите на мъничето. Относно инициативата за децата от дома мога да ви подкрепя с изпращането на картички, парички ми е трудно да изпратя понеже и нашето положение в момента не е цветущо и не мога да си го позволя.
dun4e и аз като съм като теб винаги ще ме дърпа към бг, незавсимо колко е зле положението там, да работата е там че за сега трябва да се нагаждаме към тукашните условия на живот, просто нямаме друг избор.

# 62
Mimii как ми се услади твоята закуска, както бях гладна.

Mimki радвам се 4е сте по добре. То хи4 не ти останало,ей на живот и здраве 6те ни зарадва6 и ти с бебо. Предполагам 4е ве4е си спряла да ти4а6 насам натам.

silrai и аз като теб се натоварих като си ходих в бг, но все пак вси4ки се връ6таме с една цел, да си видим роднините и да им се порадваме. Аз съ6то се вклиу4вам с карти4ки, 4е и ние сега сме на късо със спестяванията.

Вес много хубава статия, то е прав 4овека bowuu, те хората са толерантни, но все пак ние трябва да се съобразяваме с техните нрави, норми.

Пиятно изкарване на уикенда на вси4ки. Heart Eyes Hug

# 63
  • La casa de Mickey Mouse
здравейте и от мен
silrai добре дошла, за дечицата и аз се включвам
сега вечната тема за бг
много пъти съм казвала, зависи къде и как (проблеми с папелео има на всякъде в испания също, тук например дай им да искат и документи и копия и каквото можеш се сети, сега съм приготвила поредната папка за поредната инстанция, така че...)
за положението, ами не съм съгласна, във варна заплатите са се вдигнали неимоверно, градът е реконструиран и е неузнаваем, мен всички приятели и роднини ме посрещат с усмивка и винаги си изкарвам страхотно, на моменти не ми се тръгва, така че не може да се слага всичко под общ знаменател, аз винаги си тръгвам с желание и знам, че се прибирам при хората които ме обичат и които държат на мен

silrai не ме очудва никак това което пишеш, жалкото е че и ние трябва да минем по същия път с оправянето на документите на малкото. Е злобата и простотията винаги ще ги има, вярна че сега са в много по голяма степен от преди за съжаление, и май с всяка година положението се влошава. Съжалявам че сте имали такива неприятности с изкарването на документите на мъничето.
и с теб не съм съгласна за каква злоба за какво нещо говорите вие при роднини и приятели ли отивате или при чужди хора, а ако толкова ви натоварват, то просто не трябва да се обаждате и това е, аз данък обществено мнение не плащам и няма никога да започна да се съобразявам, а това че трябва да се обадя видиш ли, дори и да не ми е приятно, от хорски срам, при мен отдавана не съществува, не знам наистина винаги много са ме учудвали изказвания от тоя род
най се дразня когато се правят пред испанци, ами как искате да ни уважават и да ни приемат за равни, когато постоянно им обясняваме колко е зле в бг и как няма пари и как не знам си какво, ами хората започват да ни приемат като измет едва ли не, долна класа хора, ми не става така, аз винаги се опитвам да им докажа че не са нищо повече от нас, ама като дойде една и казва ооо то при нас супер зле, то няма какво да се яде, то не знам си какво, какво повече да кажеш, пак започнах да се ядосвам
за мен това са хора които не се самоуважават
извинявам се за острия тон, но е така, научи се да се уважаваш, за да те уважават
dun4e и аз като съм като теб винаги ще ме дърпа към бг, незавсимо колко е зле положението там, да работата е там че за сега трябва да се нагаждаме към тукашните условия на живот, просто нямаме друг избор.

е хайде сега обяснете ми го това "дърпа ме на там ама не искам да си ходя защото е зле", ми тя вашата работа става боли ме, сърби ме драго ми е
след като е толкова зле и има такава злоба и завист, какво ви дърпа на там??????? наистина не мога да ви разбера, тръгвате за място където знаете, че е зле, отивате негативно настроени, за какво отивате въобще (мъжо също смята, че в бг е зле и не иска да се прибира дори за ваканция, за това близките си ги води тук, хем за тях ваканция хем той ги вижда, но никога не е казал лоша дума за бг, особено пред испанци или които и да е друг)   
мимки за нагаждано не е вярно че няма избор, сами сте си избрали да дойдете тук, сами сте си избрали да живеете живота си по този начин, така че не ми говори за нямане на избор, избор винаги има и всеки си взема решенията сам, ако не ви харесва в бг не живеете там, ако и тук не ви харесва отивате на друго място и така до като ви хареса, но това за няма как, нямам избор не е така, кой както си го направи
то какво става от лошото уж, се дива на по хубаво, аз се живее в писос компартидос, работи се какво ли не и после то тук е много по хубаво, а там където условията са по добри е много зле и после то избор нямаме за това
никой не ни е постал червен килим и не ни е поканил тук, сами сме дошли и или приемаме или не, но приемайки положителното и отрицателното от испания и испанците, това все пак е тяхната държава и сме длъжни да респектираме навиците и привичките им
silrai за заплатите ако е шофьор на камион и то международен и не се прибира в къщи (на месеца 2 пъти може и да стигне до 3000 иначе не знам къде и как), а за бизнес на новодошли ми то мисията не възможна, за деца над 3г колехиото е безплатно (плащат се само учебниците и ако майката иска комедор), за квартири пак различно и зависи сами или компартидо 
за кърмата, послушах съвета на гери и асто и днес съм много по добре, снощи нямах температура, бяха ми само напрегнати гърдите (не толкова както преди) изцедих смешните 30гр от двете и се оправиха, май без хапчета ще се оправя, дано
bgangeleyes и аз като габи я кажи малко повече за тези процедури, аз нали съм луда на тема диети и отслабване (знам само едно че при следваща  бременност няма да си позволя и посмъртно да напълнея толкова, това е престъпление, спрямо тялото)
вес какво става с колелото 

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 14:23 от ANETT

# 64
  • E-CLM & CH-VD
Aнет, мисля, че не си разбрала точно какво е искала да каже Мимки.  Thinking

За положението в Бг се развиват добре само големите градове - София, Варна, Пловди, Бургас най-вече. Малките градове замират - едно, че заплатите там са много по-ниски, второ, консумацията е по-малка, съответно и търговията не върви, а и възможностите за развитие са много по-малки, а и в сферата на услугите търсенето е много по-ниско. Ти, като адвокат, във Варна ли би имала повече въможност или примерно в Долно нанагорнище? Laughing

За положението, колко сме зле, си е народна черта да се оплакваме  hahaha, че ако се похвалим, току виж някой ни завидял и се развалила работата.  Joy Народопсихология.

А за дърпането към Бг, ами нормално е, всеки от нас, който е дошъл на малко или много зряла възраст, всичко родно е свързано с мястото, където е израсъл, където ми е минало детството и където са роднините му. В този смисъл, за мен е повече от нормално да те "дърпа" към родното място. Аз лично, с нашите местения, вече се обърках тотално и на всичко казвам "у дома"  Laughing

А за респекта на навиците и интегрирането, напълно съм съгласна.  Peace

Щях да пиша още нещо newsm78, но излизаме. Като се върна - пак.  Hug

# 65
Здрасти и от мен Simple Smile

Ето тук няколко снимчици, които обещах Simple Smile да го видите мойто диване колко е пораснало, а такова шило е станала, не се спира на едно място  Simple Smile

Гледам подхваналисте пак старата тема за и против Бг ... аз мойто мнение съм го изказвала хиляда пъти, спорила съм, че и до заключване на теми и предупреждения съм стигала, та сега ще се въздържа да коментирам ситуацията в Родината  Wink

За пазаруването, ние май основно от Меркадона пазураваме - най ми е удобно там, а и продуктите ми допадат. Алкампо също го любя, ама ни е доста далечко. сега най-близо са ми Кайетано и Суперсол, та май станаха най-често посещаваните магазини. Абе, общо взето от кадето падне от там пазаруваме. Да ви кажа, че в Пунто-каш има български кашкавал, произведен е в Германия, на опаковката има истанбул, ама се казва Kashkaval  Mr. Green едно към едно е като нашия, само ми е малко соленичък.

Анет, дано успееш да се правиш с гърдите без хапове и безболезнено. Аз през това още не съм минавала, кърмим се, ама съветите на Асто и Гери ми се струват много разумни (и аз съм го чела същото)
Вес, абсолютно съм съгласна с изказването на тоя Хауард, много точно казано - на който не му изнася да хваща пътя  Mr. Green
Вие къде сте сега ?
Габи, кое точно мляко в Лидъл е с бг бактерия ? Не знаех, че има такова  Confused

Айде, имам повикване, толкова беше  Mr. Green
Цунки на всички мами, малки, големи и неродени бебоци Simple Smile  Heart Eyes

# 66
Здравейте набързичко да ви кажа на които се интересувате

bgangeleyes и аз като габи я кажи малко повече за тези процедури, аз нали съм луда на тема диети и отслабване (знам само едно че при следваща  бременност няма да си позволя и посмъртно да напълнея толкова, това е престъпление, спрямо тялото)
вес какво става с колелото 

Мезопунктурата е като мезотерапия,само че няма химия.Хомеопатия.Освен това ти правят и персонална диета...Това е което ми обясниха на мен в центъра за красота който посещавам.Лекарят който извършва процедурите е от www.acunatur.es

# 67
Здравите!Одавна не сам писала но с тези мои проблеми с малкия Sad.Парво о4ето му полу4и конектевит поду се милия оправи се ,сега сополи не моге да ди6а ужас.Сирлаи добре до6ла мила Hug.clara малката е голяма сладурана Flutter.Вижте какво отких докато се ровех :Dhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=264420.140 дано не ми се р5азсарди.4ЕСТИТ СИН МИЛА ПЛАМ ПЛАМ!МНОГО ДА ВИ РАДВА МАЛКИЯ МАЖСтрахотно име сте избрали Peace

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 18:41 от ROZI24

# 68
yani_ta мила за мен няма спиране, май и до края ще е така. Предпочитам  да се движа отколкото да се застоявам на едно и също място, за бебка не знам дано да е добре ще си проличи във вторник.
ANETT наистина не си ме разбрала какво искам да кажа. Първо винаги се завръщам позитивно настроена, не за друго, а за това че ще видя родителите си  и приятелите и въобще моето си обкръжение, колкото и да е зле положението, никога не са ме натоварвали с техните проблеми особено сега, винаги са ми казвали че са добре и че ще се оправят, макар че аз знам че не е така. Никога (дори още не бях дошла тук в Испания) не ме е интересувало хорското мнение, колкото и да са се опитвали да ме засягат по различни поводи и начини и то много жестоко, всеки си гледа в собственото канче, поне аз това се опитвам да направя. За това казвам че има злоба от страна на хората, не говоря за най близките ми хора, а за другите бивши колеги, съседи и т.н. Между другото не поддържам контакт с тях, опитвам се да ги избягвам и като си отида в бг, макар че е трудно, като ги срещнеш на улицата, или във входа.

мимки за нагаждано не е вярно че няма избор, сами сте си избрали да дойдете тук, сами сте си избрали да живеете живота си по този начин, така че не ми говори за нямане на избор, избор винаги има и всеки си взема решенията сам, ако не ви харесва в бг не живеете там, ако и тук не ви харесва отивате на друго място и така до като ви хареса, но това за няма как, нямам избор не е така, кой както си го направи
то какво става от лошото уж, се дива на по хубаво, аз се живее в писос компартидос, работи се какво ли не и после то тук е много по хубаво, а там където условията са по добри е много зле и после то избор нямаме за това
никой не ни е постал червен килим и не ни е поканил тук, сами сме дошли и или приемаме или не, но приемайки положителното и отрицателното от испания и испанците, това все пак е тяхната държава и сме длъжни да респектираме навиците и привичките им
Не съм съгласна с теб, наистина нямах избор от гледна точка на това дали искам семейство или да се разделя с човека който обичам страшно много, нещата бяха на кантар е да направих избора да съм с човека до мен, но трябваше да се откажа от доста неща, дали си е заслужавало времето ще покаже. Тук започнах от нула, за това казвам че трябваше да се нагодя към тукашния начин на живот, без език, без работа, само човека до мен. Нямала съм нагласата въобще да излизам извън страната, но обстоятелствата за които не ми се говори в момента и са лични ме накараха да замина извън бг. Това че живеем компартидос, и на мен не ми се иска, но обстоятелствата за момента го налагат. Нека още нещо да кажа, уважавам хората около мен, и надявам се и те мен. Не съм лигла която ще се предаде при първата пречка или неприятност, която се изпречи на пътя, опитвам се да се боря и се имам за борбен човек. Нека го кажа така- където и да се намирам, независимо от страната в която се намирам, ще се опитам да изплувам, и да постигна целите си, независимо какви и колко ще са препятствията по пътя. Пред испанците винаги съм хвалила страната и не съм казала една лоша дума за нея.

# 69
Напълно съгласна съм с Анет.
Зависи кой от къде е и каква му е средата.
Ние с мъжът ми сме по_разли4ни,не се вписваме в общият типаж.Затова и контактите ни са с тесен кръг хора,които няма да си позволят подобно отношение.А какво мислели и говорели останалите,не ни пука.Ли4но аз все съм в устите на хората,пръскам ги отвсякъде.И по_хубаво там,отколкото да съм с тях.
В Испания също е така,не виждам разлика,така 4е няма шок,когато се прибера.
Съпоставка България Испания ве4е няма смисъл да правя.Тук има доста по_добре уредени неща,но има и много бюрокращина и спънки.В България пък има други важни неща,които тук ги няма.
Например се оказа,4е в България е по_лесно да поставиш на мястото освирепял комшия,отколкото тук.
Казвам го от ли4ен опит,защото снощи викахме полиция,тъй като кретена въпреки денунсиите не се спря да кърти и вибрира до 21.00.Оказа се,4е полицията тука няма в такива слу4аи никакви правомощия.
Докато при нас има закон,след 3 глоба,изселване.А тука трябва да драпаш по съдилища.Където корупцията и шуробаджанащината е на същото ниво,както и в България.
Между другото съм срещала испанци,които живеят по над 10 год.извън Испания и я плюят ужасно много.Явно се полу4ава същия феномен както при българите в 4ужбина.

Вес,ако говориш на Рахой за изказването относно 4ужденците,той отдавна си е показал отношението.
А за бг народопсихологията съм абсолютно съгласна с теб.Много рев за нищо и ако някой може да работи вместо тях.... Joy

# 70
ПЛАМ ПЛАМ ЧЕСТИТ ТИ СИН! ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО РАДОСТ ДА НОСИ В СЕМЕЙСТВОТО!  newsm44

# 71
  • ES
Иеее, Плам Плам, имаш си бебенце.   bouquet Да ти е живичко и здравичко и много да те радва.  En hora buena! Kak се казва?

Момичета, това, което е казал Рахой, днес го спрягаха в офиса. Една от колежките ми каза, че това е толкова крайно и тя не мисли така. Че няма значение къде си роден, а къде живееш и работиш. Но явно Рахой е напипал това, което вълнува част от испанския народ. И както казва Асто, че ще се счупи клона, но когато гори сухото покрай него отива у суровото. В крайна сметка държавата трябва да защити своите граждани.

За спора България и испания нем оже да има едно мнение. Всеки пее от своята камбанария, зависи от какви причини е тръгнал за насам, знаел ли е език, на кого е разчитал като е дошъл и до колко му е провървяло. Всеки започва от малкото, от незначителното, но е похвално, когато се стреми към по-доброто и получава, това, което заслужава. И за Бг е вярно, това която е казала Вес. Има развитие, но в по-големите градове, където пък и разходите ти са по-високи, от по-високия стандарт. Ако не работиш добре заплатена работа, ще живееш колкото да не си в малкото си градче. То и тука понякога е така..

Браво Мимки, все така мила! Пък щом живеете с разбрани хора в квартирата. Има хора и хора, такива, които с други не могат да живеят и такива, които пък нямат нищо напротив. Имаме познати, много добри хора, които като търсят апартамент нарочно търсят с повечко стаи за да вземат някой да живее с тях. Свят като цвят! А то в Мадрид квартирите са баснословно високи.

Клара, вие сега накъде сте? В Марбея? Като продадохте бара, с какво ще се занимавате.

Лъвли и Вивиян съвсем се изгубиха. Дано да е за добро!

# 72
  • La casa de Mickey Mouse

НЯМА нищо ПО КРАСИВО ОТ ТОВА ДА СИ МАЙКА, ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ СИНЪТ И САМО ДА ТЕ РАДВА
сега нямам време, но по късно ше обясня какво съм имала в предвид и какво исках да кажа (мисля че всички сте ме разбрали правилно)
ха сега като блондинка  Joy пак да питам, вече питах, но май не получих отговор, до кога стерилизирахте, че мен вече ми писна (не че е голяма философия, стерилизирам с течност)
и се оплаках как ядем последно време, но явно и с това никои не се е сблъсквал, не знам какво да го правя това дете, май ше се захранваме ли знам ли
bgangeleyes това на мен не ми звучи добре с тези игли не е за мен, изпитвам ужас от игли

# 73
Моми4ета,забравяте един много важен факт_в големия град се пе4ели много пове4е,но и се хар4и също така.В малкия град заплатите и разходите са по_малки.Т.е полу4ава се уравновесяване.
Никоя от вас в по_малък град или на село няма моите разходи,както и аз живея по_евтино от моми4етата в Барселона и Мадрид.
Също така и не навсякъде малките градове в България са в лошо положение.В южна България има такива град4ета карти4ки,доволни са хората от заплатите и живота си и ходят в "големия град" за покупки и работа.

ПЛАМ ПЛАМ,4естита рожба!!!
Бъдете здрави и щастливи и много весели моменти с малкото 4ове4е!  bouquet

# 74
  • E-CLM & CH-VD
На 05 февруари и аз се присъединих към ва6ият отбор. (термина ми бе6е на 03.02.08 г).  В 08 и 40 4аса сутринта се роди сина ни Александър 3710 гр (разказа ми играта) 53 см (разбира се не се разминах с епизиотомията) но както казват вси4ки майки, като си види6 съкрови6тето вси4ки ужасии се забравят.  Аз съм много изморена, но отивам да из4ета пропуснатото а по_късно и аз 6те сложа снимки на Алекс в албум4ето.

Честит ви син, Пламплам Hug!
Много щастие и радост да ви носи, и да расте здраво и усмихнато дете!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт