Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 206 447
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
STRAH ME E

Казах ти всичко е строго индивидуално. Терапията и каква и колко се определя основно от хистологичните изследвания.
При мен е хормонално зависим, ХЕР2 отрицателен. И за това сега съм на Нолвадекс.
Не ства въпрос за навиване. Става въпрос за нашето здраве. Здрава ли си, всичко си идва на мястото.

Нещо тая докторка много объркани съвети ти дава. Хормоналната терапия е всъщност изкуствена менопауза. За нас, грубо казано, яйчниците са ни като заспали, не функционират.... (много тъпо обяснение,, но са по-добро в момента не се сещам)...Но това пак казвам се определя от хистологичните изследвания...

Хехе, и на мен така мъх ми растеше. И сега, веч`е година след химиото пак расте къдрава...За лъчето - пий всеки ден по една чаша сок от морков и няма да го усетиш. Най-важно кожата ти няма да изгори зверски...

Мамамария, мойте пък колеги разбраха за диагнозата ми. Знаят я. И слаба Богу нито са си променили отношението, нито нищо. Т.е държат се с мен и към мен, както преди. За това съм им адски благодарна.
Хормоналната терапия е много по-лека в сравнение с химиото. Единственият проблем,  (ако мога така да го нарека) е  #Cussing out #2gunfire че нашишкавях доста. Но, май е нормално. Обмяната на веществата след химиото така се обърка, сега и хормоните...

Но, трай бабо за здраве....  bouquet  bouquet

И тъй като не искам да изпадате в паника, ето ви линк към нашите сестри в Щатите, диагностицирани преди 40 год възраст. Има и много истории, след проведените терапии, после и раждането на деца.
Така, че мили момичета, горе главата. Както казва една приятелка (модераторката на "КЛуб на раково болните"), ракът не е присъда, а само една диагноза...

цък към линка

# 181
Здрасти пак

veselinap- значи си щастливка да си сред такива колеги- приятели; аз просто не сметнах за необходимо да обяснявам каквото и да е newsm78 и по принцип съм такъв характер- държа личните си неща много далеч от служебните и така ми е добре Peace

Да те питам - как се справяш с нашишкавяването? И мене това ме притеснява малко и се ограничавам в храната. но явно  е въпрос на отделен организъм Sick Аз ги започнах от декември и засега се движа в норма но се ограничавам в храната- ако имаш някаква идея я  дай насам  Hug

Чао засега

# 182
Амииии, не се справям #Cussing out Embarassed Sick
И аз се ограничавам, т.е стремя се на да не консумирам глупости. Да се храня здравословно.... но по пвреме на химията, за има няма месец качих от раз 15 кг. Сега се мъча да ги сваля, обаче става много,много трудно.... newsm78 newsm78 newsm78
Сега, пак съм се амбицирала.... месо почти не консумирам, основно плодове и салатки, варени зеленчуци, риба. Освен това на работа започнах да си нося пластмасови кутии с храна. Избяхвам по принжип храната от ресторанти и кръчми ...

#Crazy #Crazy и аз така търся идеи... Като се погледна в огледалото и ми става лошо... Sick Sick

# 183
 Simple Smile Сладурани...
Направо ви се чудя, какви неща сте преживели а за какви глупости се тревожите сега...
Знам, знам.... лесно е да се каже, но и аз вървя по вашия път и ако няма химио след лъчето т.е. края на март и аз започвам. Да не говорим, че аз винаги съм била слаба, много се поддържах и сега доста зависнички ще се поуспокоят....но, няма как ще трябва да намеря с какво друго да ги превъзходствам  Laughing

# 184
Със сигурност ще ги превъзхождаш- с много повече мъдрост.  Hug

# 185
Моите колеги не знаят точно какво става. Знаят, че съм много болна и че доста време няма да ме има но едва ли предполагат какво точно става. Аз работя в голямо учреждение и сред много жени. Всеизвестно е за съжаление, че клюкарницата е голяма. Още не съм решила какво да им кажа когато ме видят. Няма как, ще трябва да кажа нещо....Някой много близки колеги знаят и се държа страхотно. Но са много малко. Едната от тях ми е и добър приятел и ми е голяма опора. Оптимист е и е непукист...страхотна комбинация Laughing

# 186
Оptimistce - наистина са глупости ама нали сме си суетни #Crazy

Значи рецептата е ясна- глад и инат- поне без слади работи де Sick аз не съм качила 15 кг но току виж и това станало Crazy

Поздрави  Hug

# 187
Момичета - забравих да споделя че пия Pantogar витамини за косата /плюс всички други добавки/  и съм доволна; малко са скъпи  и гадни за пиене - но се свиква, с какво ли не свикнахме вече  Whistling

И изискват да се пият по-дълго време- 3-6 месеца;

bouquet

# 188
Със сигурност ще ги превъзхождаш- с много повече мъдрост.  Hug

Абе и аз така уж, с по-вече мъдрост... Обаче тая пуста мъдрост ми изненерява сутрин, когато застана пред гардероба и се чудя какво да облека... newsm78 newsm78 Joy

Пий всеки ден сок от моркови - помага и за косата и кожата

# 189
Здравейте момичета първо едно въпросче.Има ли ли сте проблеми с зъбите по време на терапиите,аз никога не съм имала проблеми,а сега само кървят мия се с специални  пасти,имам чуството че до края ще остана без зъби.
Знаете ли объркана съм и аз за тези хормонални, optimische моя Хер е отрицателен и с 25% шанс за отговор което въобще незнам какво значи.
А за напълняването и мен това ме претиснява,а иначе от химиото отслабвам с 3 килограма за 4 дена защото ги изкарвам зле,но след това имам страшен апетит.
mamamariq знаеш ли че и една друга жена ми каза че косата и станала по тъмна което е много страно защо ли,а пък аз лично искам да ми порасне тъмно кафява.Значи вече си имаш косица,а колко време е минало от тогава,мисалта ми е за колко време ти е пораснала тази дължина,а явно и ти не смееш да си махнеш още перуката.Исках и аз да си взема естествена перука,но намери само на едно място за 600лв,твойта от къде я взе и за колко парички.

# 190
  • София
Нали обеща нещо  newsm78
Моята коса порастна с два тона по-тъмна от тази, която имах и както ти казах растеше къдрава, като на негърче. Ще видя дали ще стане черна след тази химиотерапия, която ми предстои.
ХЕР няма нищо общо с хормонотерапията. Тя се определя от естрогена и прогестерона.
Според мен ХЕР има отношение към химиотерапията, която ти вече май приключи ?
А за зъбите..... незнам. Не съм имала проблеми. Може и да имат връзка със стреса, който се изживява  newsm78
Не ти пречи да направиш консултация със стоматолог.
Май ще ви целуна тази вечер, а...  love001
Всички, до една.
 Защото сте силни личности, защото можете да се справите с това, което съдбата ви поднесе, защото живота продължава и вие го знаете и го искате Peace
Защо ли изключвам себе си newsm78
Дълъг път извървях и още по- дълъг ми предстои.
Но аз мога да ходя и докато мърдам ще се движа Peace
Защото исках да изкажа възхищението си към Вас  newsm10

# 191
Добро Утро момичета Peace

Страх ме е - обеща нещо Rolling Eyes промени го този ник- нали се разбрахме че вече няма да те е страх WinkНие сме с теб  Party Относно зъбите - боляха ме малко  но слава богу нищо не им стана-  baby_neutral
За косата - порасна да и е къдрава- почна да расте  по-сериозно когато приключих лъче-терапията- 6 декември; а докато стигна  в промеждутъците също растеше но от лъчето беше в застой; Ами незнам защо ми е по-тъмна но ще го преживея -  като расте обаче изсветлява Thinking та се надявам  да стане по-светличка; освен това ми казаха че е трудна за третиране след химиотерапия  ooooh! но засега не мисля да я третирам де- ще видим какво ще стане Simple Smile Моята перука я взех  от Дима Стил-  много свестни момичета се оказаха а иначе навсякъде е скъпа щом е естествена- няма начин - излезна пак някъде  към 600 лева и при мене;но тук вече е въпрос на настройка дали и кога да я махнеш - ако ми растеше светла коса може би щях да я махна по-рано  bowuu

Поздрави  Hug

# 192
Здравейте момичета първо едно въпросче.Има ли ли сте проблеми с зъбите по време на терапиите,аз никога не съм имала проблеми,а сега само кървят мия се с специални  пасти,имам чуството че до края ще остана без зъби.

Не, аз не съм имала проблеми със зъбите... И аз така отслабвах от повръщането, обаче после имах един апетит.... Joy hahaha да ми завиди човек...
И на мен косата ми порастна къдрава. Дори и сега след трето вече постригване пак е супер чуплива... Това е то, цял живот си мечтаех за къдрава и чуплива коса... smile3521 Вече си имам.... Sick Embarassed

Аз перуката я махнах, когато косата ми беше около сантиметър. Ходих си и ми беше адски кеф... И много по-побеляла от преди.... smile3515 smile3515 И стана много, много по-гъста....

# 193
Бабо Хулиганке   bouquet- забравих да те поздравя

Пътят е дълъг но ще го вървим - няма начин  Hug Ти си повече от силна и всички тук ти се възхищаваме  Hug

Peace

# 194
Момичета, да сте чували защо санаториумите са противопоказани за болни с новообразувания?
Четох една статия, че от 2008 вече ще имат право да ходят и те, но къде??

Общи условия

Активация на акаунт