Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 194
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Добро Утро от мен момичета   bouquet

Много сте изписали събота и неделя- явно са Ви по-свободни дни Stop Optimistce - Гаврилов работи в Онкологията в Дървеница; Strah me e - първо промени си ника- не трябва вече да те е страх и ни обеща до го промениш; Незнам на колко години си - аз на 28; ами туморът беше в горната част на гърдата и при предварителната химиотерапия  уж се сви и се ограничи, но Гаврилов беше категоричен че няма гаранция  че ще ми остави гърдата - тоест ще решава на операционната маса; след това мина и каза че е предпочел да я махне  за да не се повтори цялата история и впоследствие разбрах че всъщност така е предпочитал да процедира; Но както е известно  той не обяснява а една от операционните сестри ми каза че е мълчал през цялото време на операционната маса, накрая е казал че е доволен че си е свършил работата перфектно Simple Smile което ми беше достатъчно да не го разпитвам  повече; след това той се интересуваше лично как и докъде съм стигвала с лечението и  беше категоричен че поема пълната отговорност за здравето ми! След това му изказване се убедих че мога да му се доверя и се надявам догодина по това време да започна с пластичните/ реконструктивни операции.
Иначе направих 6  курса химиотерапия преди операцията и 10 след това  SickКак ги издържах незнам Sad После бях на лъче- 1 месец-  и то мина нормално  baby_neutral и сега на хормони- незнам за 5 години какво ли ще стане но ги почнах вече да видим.
Решила съм да се преборя докрай- пък каквото е писано да става Thinking
Когато разбра че съм болна- гаджето ме остави и изобщо тази болест ме накара да оценя и разредя хората около себе се! Значително стесних кръга на познатите Mr. Green и  съм доволна- бъдете силни, заслужава си!
Приятен ден на всички Hug

# 166
Момичета - сега погледнах- много разхвърляно съм се изразила Party

Извинявам се за което Peace

bouquet

# 167
 Grinning Изобщо не е разхвърлено...сигурна съм, е всички те разбраха прекрасно  Peace
Мога само за кажа, че си много ама наистина МНОГО мъжко момиче  Hug Hug Hug ЕВАЛА  Laughing
Защо ти правиха химио преди това? Много ли беше голям тумора?

# 168
mamamaria ,аз съм на 27години всичко това ми се случи преди 3мес.още не бях направила 27.
Гаврилов  за съжеление по никакъв начин не се поинтересува какво става с мене,попитах го след като ме изписа кога да го посетя ,а тои каза след 6 месеца.Беше ми казал само че ще имам само Лъчетерапия и Хормoналнатерапия,а комисията реши да имам химиотерапия,много си мислех дали да го питам дали да я правя ,но си мислех ,че ще се развика пак.Иначе на мен ми остави гърдата и каза че някой ден мога да кърмя с нея,но незнам колко адекватно лечение ми се провежда.Ти  кой стадии се водиш,че си имала толкова химиотерапии,и възтановили се след тях.Искам да знаеш   че безкрайно много ти се възхищавам,мислех че само аз сам на тези години,но ти си изтарпяла толкова много и си страхотен оптимист.Моя прятел е до мене,а мислех че и той ще си отиде,така че само си се отървала от човек който е пълен страхливец.Извиняваи за въпроса,но по потребителското ти име мамамария си мислех че имаш детенце,греша ли.  bouquet  bouquet  bouquet
optimishche какво става с твоита химиотерапия.
Целувам ви.Следващия път  обещавам да съм с друго потребителско име  Simple Smile

# 169
Една позната с всичките ми документи /а те са доста малко/ се консултира със доц. Цекоава от ИСУЛ. Нейното мнение е - без химио. Сега ще вия и доц Кръстева, какво мисли по въпроса  Wink
А относно мъжете....никога не можеш да бъдеш сигурен в човека до себе си....според мен. Та ние дори себе си не познаваме, камоли другите хора. Това обаче съвсем не означава, че не вярвам в любовта  Heart Eyes...
нещо много философски взех да го раздавам  Laughing
лека нощ

# 170
Добро Утро момичета Hug

Благодаря Ви за милите думи-  бих предпочела да не съм толкова мъжко момиче- да съм си една малка   hahaha          лигла, но  явно живота беше намислил да ми поднесе друга изненада- лимон и аз реших да си направя лимонада Wink

Страх ме е - това поведение за Гаврилов е повече от нормално- ние се разбирахме чудесно- той си викаше аз си питах Joy- не е трябвало да се стряскаш и отиди и питай; при мене туморът беше в 2 стадий и той предложи химиотерапия преди операцията- мисля че го направи за сигурност а щом доц Цекова не ти е препоръчала химиотерапия звачи нещата са добри при теб-  baby_neutral - искрено ти го пожелавам; при мене всичко  стана толкова бързо  че когато се осъзнах беше  почти минало Wink

Optimistce - мерси за похвалите-  bowuu- човек се учи докато е жив- преди ги преживявах нещата много тежко и болезнено Whistling Но сега просто няма начин нещо дребно да ме изкара от равновесие Crazy А за любовта- все още вярвам в нея и тя се появи по много странен начин- човек когото бях забравила  изникна на точното място и в точния момент  bouquet А бившето ми вече  още съжалява и съм сигурна че така ще бъде  Heart Eyes

Обичайте се и бъдете обичани  Hug

Лек и приятен ден на всички  Peace

# 171
Момичета пак се убърках

optimistce - за тебе се отнасяше това за доц Цекова не за Страх ме е   bouquet

Извинявам се- още пия кафе Naughty

# 172
STRAH ME E, по принцип хируржът, който те е оперирал + онколога + хистологът се сбират на една комисийка и тя определя (с оглед на хистологичните изследвания, възраст и т.н) каква ще бъде терапията като цяло. Доколкото разбирам при младите жени (ненавършили 40) се препоръчва химиото, като един вид застраховка. Ако някъде по тялото ти има ракови клетки - да се трепнат с химиото.
Лъчетерапията на фдна на химиото е песен. Съвет, когато започнеш лъетерапията - прави си всеки ден по една водна чаша сок от моркови. Действа страхотно на кожата и няма да имашш изгарания. Мажи се и всеки ден с крем, купен от аптеката (Bepanthol). Скъп е, но е много добър.
каква хормонална терапия ще проведеш? Казаха ли ти?

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 10:41 от veselinap

# 173
Здравейте мили хора!Аз съм само гост ,простете че се намесвам,просто искам да изразя мнение.Аз съм на 26 години и миналата година загубих баща си.Имаше рак на панкреаса.В началото криеха от мен,но после разбрах.Почувствах се ужасно ,че не ми казаха веднага,та това се отнасяше за моя баща...Беше ми много тежко,с думи не може да се опише.Но никога нямаше да простя на близките  си и на баща си ако криеха това от мен!Бях станала и по-близка с него и се подкрепяхме ,бяхме заедно.Ако не знаех едва ли щях да стана толкова близка с него.И моля ви не бъркайте това със съжалението!Просто когато губиш някого започваш да го оценяваш и да виждаш по начин по който все ти е убягвало.Сами си решавате дали да кажете на близките си,но поставете се и на тяхно място.Баща ми до края се държа мъжки и с нищо не показваше болката и страха си.Не позволявайте и вие да ви обхванат,борете се,бъдете силни и усмихнати!Прегръщам ви горещо и успех

# 174
Хулиганке, какво става с теб....притеснявам се, че не пишеш...

# 175
malenabel, уникално е как нещастието- в този много тежък вариант- успява да извади в нас толкова много добри качества... Човек се пита защо трябва да се случи нещо толкова лошо, за да забравим злободневието и да станем по-добри хора...?! Трябва ли да се застраши нечий живот, за да прогледнем за стойностните неща...?! Аз не мога да отговоря на тези въпроси. Факт е обаче, че всеки малко или много засегнат от тази болест, променя светогледа си, избистря преценките си и проглежда за истинските неща...

Съжалявам за баща ти... Praynig Поставяш важни въпроси за размисъл. Hug

# 176
veselinap и на мене така ми казаха,че за младите момичета е препорачително да се прави химиотерапия,за хормонално още нищо незнам,някой доктори казват че май няма да се наложи(как искам да ми се размине)Докторката която така да се каже ме нави да правя химиото каза подобре я направи нея отколкото хормоналната терапията,след химиото ще се изчистиш до 1-2 додини.
mamamaria да разбирам ли че сега отново си имаш причтел Simple Smileтова ще страхотно.Кажи ми моляте преди колко време минаха всички тези терапии при тебе,имаш ли вече коса(на мене нещо като мъх ми расте)от 4 март почвам лъчето.И още нещо казахалити че след хормоналната терапия можеш да си имаш детенце,защото на мене ми казаха че е вид кастрация,но само докато се пият.

# 177
  • София
Включвам се само за да обясня отсъствието си.
Много проблеми имам, но не от здравословен характер.
Много неща сте написали, ще ви прочета.
Мамамариа, ти си от моята кръвна група, усетих го  Peace
Момичета, как да ви кажа ???
Трябва да вярваме, че това което правят лекарите и ние им помагаме е правилното лечение, защото за момента друго няма. Или има, но то е между другото.
Малко странно се изразявам тази вечер, но ще ми простите, нали ?
Оптимистче, не съм те забравила.
Проведох днес една консултация. Мнението беше, че е трябвало да се направи мастектомия и само малко , примерно 5 лъчетерапии
Химиотерапия не се налага.
Това засега.

# 178
Благодаря хулиганке  Simple Smile
Надявам се проблемите ти бързо да отминат и да усетим пак ентусиазма в писанията ти Hug
Не че сега не си ентусиаст но се усеща, че нещо не е наред...

СТРАХ МЕ Е твоят рак хормонално зависим ли е? и ако да, колко процента има шанс за отговор. При мен са 75 %. Не знам това много ли е, малко ли е ....едни казват, че било хубаво, други не чак толкова...
На мен никой не ми е казвал, че мога да заменя едното с другото...имам предвид химио с хормоно лечение. Може би има значение във всеки отделен случай, естествено....те за един и същ случай всеки казва различно...
И аз имам приятел, с когото съм малко преди да ми се случи всичко това...чудя му се как стои още с мен. За съжаление мисля, че не си дава реална представа за положението. Радвам се ако вашите приятели са истински мъже, осъзнават прекрасно за какво става въпрос и ви подкрепят безрезервно

Последна редакция: ср, 27 фев 2008, 07:53 от optimistche

# 179
Добро Утро момичета Party

Как сте днес? Хулиганке -   bouquet наистина сме от една кръвна група и аз го усетих още в началото Hug Затова сме тук - да се подкрепим и да вдъхнем надежда една на  друга;  Момичета надявам се да сте добре и да Ви вдъхваме кураж защото това е истината - с оптимизъм се постига всичко- и болестта се побеждава Simple SmileХулиганке - надявам се скоро да имаш време за  писане и да разрешиш проблемите си bowuu
Страх ме е -   имам приятел да който ме разбира и ми помага;  той е бившо мое гадже и ме познава много добре затова съм  спокойна  с него и доволна;  Hug при мене нещата се случват много инцидентно и неочаквано- и добрите и лошите затова  вече не се изненадвам от нищо! Значи свърших лъчетерапията на 6 декември и след това почна да ми расте коса по -бързо и сега вече е доста и е много гъста, даже  почва да става къдрава Whistling- проблемът - силно казано проблем де-  трудно свиквам с факта че ми е по-тъмна от преди- но ще го преживея; затова още си ходя с русата перука - докато се настроя напълно да я махна Peace И това ще стане предполагам като почнат големите горещини от само себе си- аз си взех перука от естествена коса- максимално близка до предишната и ако човек незнае никога няма да предположи че не е моята!  Crazy  Тръгнах и на работа и колегите усещам как се чудят че съм в много по-добър тонус отпреди-  baby_neutral - но само една приятелка знае за истинската диагноза и съм доволна че се доверих на нея Naughty
Казаха ми че след приключване на хормоналните терапии нищо не би ми попречило да имам дете и това било нормално- вярно е че организма ми ще бъде много изтощен но бързо се възстанових от химиото така че не мисля че и хормоналната терапия  ще бъде голям проблем;
маленабел - съжалявам за загубата ти Cry но защо някой трябва да се разболее за да усетят другите че ще им липсва и да го оценят? В момента също имам близка - баба ми е много болна- на смъртно легло е- имам близки които се надпреварват да идват и да я навестяват сега Sick Аз не съм от тях- доволна съм защото я навестявах и бях до нея когато беше здрава но самотна newsm78 и  сме си казвали неща които не бих споделила с друг;
За мен човек трябва да се цени и уважава преди да му се случи  нещо лошо Peace

Лек  иприятен ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт