Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 115
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Благодаря момичета за сърдечното посрещане от моето много малко отсъствие.
Това значи много за мен.
Не искам оттук нататък да има отсъстващи, но няма начин, ще има понякога, защото трябва да се противопоставяме на заболяването.
Не се извинявам, само ви уведомявам, че от терапията като,че ли малко се разконцентрирам / то си го пише в страничните/ и не ми тече гладко мисълта.
От утре очаквам вече умората, болките в костите, загубата на вкус, апетит, обоняние.
Но това е бял кахър. Важното е крайната цел, нали ?

# 571
Здравейте пак   bouquet  bouquet

Хули - ама  крайната цел я знаеш по-добре от всички тук  Hug Ти си толкова борбена и смела жена че една нова прическа повече или по-малко ще ти  е в плюс  Sunglasses за да си в крак с модните тенденции  Peace

Успех мила и крайната цел  наистина си заслужава  Praynig

Успех на всички!

# 572
Здравейте всички ,много кураж има в тоя форум и малко ми се върна надеждата.Става въпрос за майка ми,прекалено много се държа без да отиде на преглед и когато се реши резултата е последен стадий рак на черния дроб.Не може да се направи химиотерапия защото е много слаба 35килограма , някой да знае нещо за препарата POLY MVA

# 573
Здравейте! Аз не съм толкова оптимистично настроена но се възхищавам на ХУЛИ само като се сетя за висенето по кабинетите ми идва да захвърля всички листя от разните изследвания Оперирана съм от рак на гърдата минах червена химиотерапия и сега чакам за легло за лъчетерапии ако са добри всички резултати които направих-ту маркер.сцинтиграфия на кости и куп ехографии; така каза професора но ще ги гледа след 7-ми май Все пак ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички борци

# 574
  • София
То висенето не само в нашето заболяване е налице, смятам.
Но трябва да се въоръжиш и с търпение и позитивизъм. Нищо лесно не се постига.
Не захвърляй листята, продължавай да се лекуваш и ще видиш, че не всичко е загубено.
Вероятно прочете, че аз съм оперирана преди много години. Правила съм и химии и пр. лечения.
И ще продължавам. Не се давам за пример в никой случай, не съм най-великата, но никога не съм губила вяра и надежда, че ще оздравея и ще продължа да бъда полезна на себе си и на другите, които имат нужда от мен.
Успех ти желая, горе главата, настрой се оптимистично и ще чакаме да ни напишеш какви са резултатите и какво лечение следва  Peace

# 575
Здравейте момичета.Искам да ви попитам нещо както по-навътре в нещата.Майка ми я оперираха преди 9мес. от карцином.Извадени и бяха 25 лимфни възли.Лекарката каза,че е имала късмет,защото е в най-лека степен.Прави 20 дни лъчетерапия септември месец,след което туморния маркер е бил 15 при норма 35. При последното изследване обаче е бил34 при норма35 .Лекарката и е казала да изчака 20 дни и пак да го повторят.Тя обаче е много притеснена а и ръката и отичала.Изчетох всичко което намерих в интернет за туморните маркери и вече не знам какво да си мисля.Четох също ,че трябва да е направен такъв преди операцията за ориентир ,но до колкото знам не е правен.Има ли повод за притеснение според вас?

# 576
Според мен е в норма, лекарката добре е казала да изчака и да се изследва пак. Много зависи от лабораторията, от блокчетата които използват за изследванията и т.н. Все още е в норма и не бива да се панирате и да си въобразява разни неща, но си направете още едно изследване на маркера. Отичането нищо не значи, за него се правят други неща-масажи, профилактика и т.н.....  Прави ли си редовно другите прегледи, ехограф и кръвните?

# 577
Да.Прави едните изследвания на 3 мес. другите на 6 мес.(не знам точно кои и кога).Тя е смутена от това,че лекарите нищо не и обясняват ,а тя се притеснява да пита ,а и не знае какво да пита.Разни познати постоянно и пълнят главата с всякакви истории  и тя така се е отчаяла сякаш вече нищо не трябва да прави.Понякога си мисля дали аз не съм жестока,че не я разбирам.Но имам познати ,които са били в много по-тежко състояние и сега продължават да си работят и да водят нормален начин на живот.Ще ви бъда много благодарна ,ако ми помогнете да разбера аз ли не съм права.

# 578
  • София
Мисля, че е в норма, макар да не си написала какъв е рака и за какво се прави маркер.
От 35 следва да мисля, че е рак на гърдата.
Маркера може да бъде повлиян от някаква инфекция. Затова трябва да се направи повторно изследване.
Защо да не пита ?
Разните познати няма да и помогнат с истории, за това кой как и колко ?
Нека да пита, да се интересува от състоянието си.
 Кой по-точно може да и даде информация, ако не лекуващите я лекари ?
Притесненията до нищо добро не водят.Отчаянието също.
А ти наистина ли не я разбираш? Как си го написала само.
И аз не те разбирам и се питам какво по-точно питаш?
Ще почакам отговор на последния  си въпрос.
Да узнаеш, че си болен от рак не е лесно......

# 579
Да рака е на гърдата.И съм напълно съгласна,че трябва да пита лекарите и да изисква повече информация,но тя не го прави а слуша ,кой познат какво и казал.Да узнаеш,че си болен от каквато и да е нелечима болест не  е лесно,но тя като ,че се е отказала да живее.Исках да дойде при мен(защото живея в друг град) за да се разсее,а тя постоянно повтаря,че не трябва да пътува много ,че не трябва да се натоварва(не разбирам какво я натоварва в случая),.Благодаря за отговорите  bouquetНяма да ви притеснявам повече.Пожелавам ви все така да помагате на хората,който имат нужда от вас.

# 580
Ракът не е нелечима болест!!!
От това което пишеш ми се струва че упрекваш майка си, вместо да я подкрепяш... Дано не съм права. Ами питай лекарите и ти, ако тя не го прави...

# 581
  • София
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ !!!
Желая здраве, здраве  и сбъднати мечти.

# 582
ВО ИСТИНА ВОСКРЕСЕ!!!
ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И ДОБРИНИ И ЩАСТЛИВИ БЪДНИНИ!!!

# 583
  • гр.София
Честит Великден! Нека здравето и доброто настроение не те напускат цяла година! Велики дела да свършиш, велики мисли да имаш, велик да си и ти! Христос воскресе!
Христос воскресе! Нека светлината на Неговото воскресение озари живота Ви! Много здраве и благополучие!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 584
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!!!Знаете ли? И на мен не ми казват нищо за изследванията Сигурно не знам как да ги питам! Например за последното изследване: сцинтиграфия на кости Първо питаха за кой са изследванията и после: понеже има на 2 места отбелязано за проблем: ми каза само че процентите са близо до нормалното И сега се лутам из мрежата да разбера нещо. но НЕ! Трябва да чакам срещата с професора след 7-ми! Може би защото винаги аз си взимам резултатите. но предпочитам.ако има проблем. да го кажат на мен а не на дъщеря ми!!                                                             

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 00:45 от бабче-45

Общи условия

Активация на акаунт