Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 103
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Бабче, току що говорих с моята докторка.
Каза ми, че няма проблем да взимаш оспамокс 1000 мг два пъти дневно.
Ако кашлицата е суха -бромхексин, ако е мокра -мукосолван или АСС на прах и стрепсиус за смучене.
Малко лаишки ти го обясних, ама нали не съм лекар, а само пациент  Grinning
А края ?  Е, нали всяко начало има и край !
И, нали цялото това лечение е, за да има един наистина добър край.

# 601
 newsm10

Браво. благодаря и на твоята докторка
Аз си купих същото/защото преди взимах само оспамокс когато пипнех някой вирус/ но друго си е да ти кажат че може да го взимаш сега  Испих само две преди 5-6 дни и спрях сега ще започна пак МЕРСИ МЕРСИ МЕРСИ!!!!!! ОБИЧАМ ТЕ!!!!!!

smile3501  love001

# 602

Абигейл, благодаря ти много, че се отзова!   bouquet
Днес излязоха резултатите, но за съжаление не са категорични. Според лекаря най-вероятно става въпрос за “нискодиференциран плоскоклетъчен карценом“ от типа на Регошминке (извинявам се, но си нямам идея как се пише тази дума  Rolling Eyes а още по-малко какво значи  newsm78). Препращат ни в друга лаборатория за доизясняване, но това може да стане чак след 6-ти май. След което ни предстои консултация с онколог. Защо всичко се случва тооолкова бавно Rage

# 603
Не знам дали съм помогнала с нещо, но знам, че информацията е от изключително значение. Използвайте това време докато чакате да търсите още инфо, поровете в нета, търсете близки- не се знае откъде може да изскочи шанса. Успех! Praynig

# 604
Преди месец и половина сестра ми откри на гърдата си (близо до аксилата) бучка. Още на следващия ден отиде на лекар и беше поставена диагноза фиброаденом  (вкл. и на мамограф). Според лекарите доброкачествен и не е нужна оперативна намеса, а само проследяване. Но тя реши да се оперира. На 16-ти април "топчето" беше отстранено. Тя беше изписана от болницата на следващия ден. На 24-ти април излязоха резултатите от хистологията - инвазивен дуктален карцином на гърдата. Препоръка - радикална операция. На 29-ти бяхме в София. След повторно хистологично изследване - лимфен възел с атипични клетки и най-вероятна диагноза инвазивен дуктален карцином на гърдата. При повторен преглед на ехограф и мамограф отново не се открива нищо (вече няма фиброаденом). Мамологът постави диагноза вероятен окултен инвазивен карцином на гърдата и препоръчва сцинтиграфия на гърдата, но това може да стане най-рано на 27-ми май. На 30-ти потърсихме трето мнение за резултат от хистологичното изследване (умишлено не казахме каква е поставната другаде диагноза) и отново инвазивен дуктален карцином. Потърсихме мнение и на друг онколог. Той препоръча операция възможно най-бързо. Не мога да Ви обясня ужаса на сестра ми. Тя трябваше да избира дали  да се оперира след празниците (а те са толкова много дни) или да чака 27-ми май. А тя е съсипана от неяснотата и от дилемата, която трябва да реши. Получи уртикария. Майка ни рухна - вече дори не плаче, а само вие. Моля Ви, помогнете на моята сестра! Някой имал ли е сходен проблем с диагнозата? МОЛЯ ВИ!

Последна редакция: чт, 01 май 2008, 15:19 от Help my sister

# 605
Преди месец и половина сестра ми откри на гърдата си (близо до аксилата) бучка. Още на следващия ден отиди на лекар и беше поставена диагноза фиброаденом  (вкл. и на мамограф). Според лекарите доброкачествен и не е нужна оперативна намеса, а само проследяване. Но тя реши да се оперира. На 16-ти април "топчето" беше отстранено. Тя беше изписана от болницата на следващия ден. На 24-ти април излязоха резултатите от хистологията - инвазивен дурактален карцином на гърдата. Препоръка - радикална операция. На 29-ти бяхме в София. След повторно хистологично изследване - лимфен възел с атипични клетки и най-вероятна диагноза инвазивен дурактален карцином на гърдата. При повторен преглед на ехограф и мамограф отново не се открива нищо (вече няма фиброаденом). Мамологът постави диагноза вероятен окултен инвазивен карцином на гърдата и препоръчва сцинтиграфия на гърдата, но това може да стане най-рано на 27-ми май. На 30-ти потърсихме трето мнение за резултат от хистологичното изследване (умишлено не казахме каква е поставната другаде диагноза) и отново инвазивен дурактален карцином. Потърсихме мнение и на друг онколог. Той препоръча операция възможно най-бързо. Не мога да Ви обясня ужаса на сестра ми. Тя трябваше да избира дали  да се оперира след празниците (а те са толкова много дни) или да чака 27-ми май. А тя е съсипана от неяснотата и от дилемата, която трябва да реши. Получи уртикария. Майка ни рухна - вече дори не плаче, а само вие. Моля Ви, помогнете на моята сестра! Някой имал ли е сходен проблем с диагнозата? МОЛЯ ВИ!
Сестричката ти е опериранот киста но хистологичните изследвания са показали друго и затова трябва да се оперира пак ПРОЧЕТИ моята диагноза и хистология на 29 страница описана е подробно да видиш дали има нещо сходно
Но вие с майка ти не трябва да плачете пред нея а да и давате кураж УСПЕХ!!

# 606
  • София
Аз съм с тази диагноза.
Не ми се описва подробно и отново. Някъде в темата съм го направила.
Само ще ти кажа, че от 1992 година съм с тази диагноза .След 13 години ремисия болестта се върна и започнах отново лечение.
Някъде някой беше написал - рака не е нелечим !
Тук дилема няма.
Мисля, че сестра ти трябва да се оперира веднага.
Вие трябва да помогнете на твоята сестра, за да не рухне психически.
А майка ти вместо да вие, да се стегне, защото дъщеря и все още е жива и тя е човека, който трябва да и окаже тъй необходимата и психологическа помощ , да и даде сили и кураж да издържи в трудното лечение, което и предстои.
Стискам палци и желая хубави новини оттук насетне.

# 607
нА 30 страница е описанието Моето топче беше от страни и лимфните възли под мишницата и не е отрязана цялата гърда но тава което имам си го имам независимо дали е отрязана цялата гърда
Може да и назначат първо химиотерапия и после да решават дали да я оперират щом като е извадено топчето но да не се плаши много лечението е дълго/и мен ми омръзна вече/но ако е хванато отначало ще се оправи
какъв е размера на извадения карцином/топчето/

# 608
Топчето беше доста отстрани. Но на мамографа и ехографа не се откриват никакви изменения и не може да се локализира. Но според патоанатомите това е лимфен възел. Имало вероятност огнището да е било там. Това ме притеснява, че нищо не се вижда. Дали да чакаме 27-ми май или да се оперира веднага?

# 609
Според мен трябва да направите това което е препоръчал първия хирург
Той най добре знае от къде какво е извадил
Моят хирург когато ме оперира каза че е имало цяла мрежа под мишницата и 6 лимфни възли
какво значи тази мрежа не знам но и при мен се виждаше само едно топче
И сега като са го извадили може би са нещо дребно и затова не се вижда нищо
според патоанатомите топчето не е било киста/тя е доброкачествена/ а тумор

Но според мен хирурга който я е оперирал най добре знае какво точно е
Вие решавате но аз не съм за смяна на лекар защото така само им даваме повод да се оправдаят при евентуална грешка
Всички ВИ стискаме палци и трябва да го приемате по спокойно без паника
Ще ви чакаме ТУК!!! Peace

# 610
Моето мнение е де се оперира колкото може по-бързо, защото времето минава, а лечение не е назначено....едно е сигурно операцията няма да навреди така, че ако има къде и от кого да се оперира.
И никакви ревове и вайкане около нея...нямате представа колко зле влияе това.
Моят карцином беше отчасти същия, но в лимфните възли нямаше нищо. Бях първи стадий и гърдата ми е съхранена...така,че ....смело напред. Страшното е минало.
Успех

# 611
За съжаление повечето ми познати "наборки" сме с "фиброаденоми", които са ни казали да наблюдаваме.... Аз мисля, че чакане до 27-ми май е много.... Не си писала в кой град е сестра ти и на колко е години. Трябва да се действа, а вие в никакъв случай не бива да се панирате. Проучете за добри специалисти в града ви, направете всичко възможно да се доберете бързо и да вземете решение. Подкрепям, че е добре да продължи същият хирург, но ако се налага може и друг. Важното е да се направи необходимото и най-доброто възможно най-бързо. Дори и да е извадено допчето, трябва да се разшири операцията. Операциите за фиброаденом и за тумори за различни. Нормално е на ехограф да не се вижда нищо сега. Не се плашете от операциите и от последващото лечение.  Както каза Оптимистче - смело напред!!! Страшното е минало. Успех!!!

# 612
Сестра ми е на 51 г. Аз живея в Сливен, а тя в малко градче наблизо. Неомъжена е. Най-притеснителното е, че не могат да го диференцират. Непрекъснато се ровя в Интернет, но не мога да открия подобен случай.

# 613
Не мога да твърдя с категоричност, че е най-добре да оперира първия хирург. Както казаха по-горе едно е да оперираш фиброаденом, друго- тумор. Моята логика е да се смалят рисковете максимално във всеки един аспект. Затова търсете много опитен и добър хирург, а такива според мен има повече в големите онкологични центрове. Дори и да има данни определен хирург е по-добре и да има опит, нали?!

# 614
Къде е оперирана първия път?
Ако хирурга не е онколог наистина трябва да потърсите друг
Иначе аз започнах химиотерапия месец и половина след операцията и не можеха да ми назначат нищо хормонално заради тези показатели;
Естроген и прогестерон рецептор; отрицателна реакция
HER2 експресия; 1+/негативна/
Сега също съм вече месец и половина даже и повече след химията и професорката не ми даде нищо пак заради тези показатели и пак нямам никакво лечение в момента
Но ако имате дори и малко съмнение в първия доктор потърсете друг
Защо не в София Вземете направление от личния лекар и в София
Нашия онко център е малък и аз отидох направо в София
Може да избирате къде да отидете не сте длъжни да е във вашия град

Общи условия

Активация на акаунт