Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 097
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Така нареченият фиброаденом беше опериран в Сливен. Ходихме в София за второ мнение и там ни казаха за сцинтиграфията на 27-ми май. Отидохме за трето мнение в Онкодиспансера в Стара Загора. След консултация с д-р Димов - хирург, той я посъветва веднага да постъпи в болницата за операция, като преди това ще й направят всички необходими изследвания. Не знам дали постъпихме правилно, че ходихме на различни места.

Последна редакция: пт, 02 май 2008, 11:39 от Help my sister

# 616
Лекарят в Сливен е добър. Проблемът тук е, че болницата не е специализирана за онкологични заболявания.

# 617
Дори и в Стара Загора пак трябва да и направят сцинтиграфия а проблема с чакането до 27-ми е изотопа който трябва да и поставят венозно/не винаги е в наличност/и затова се чака
И в Ст.Загора ще ви вземат след 7-ми ако в София са преценили че може да чака до 27 това са само 20 дни освен не дай Боже да е скоротечно развиващ се
трябва да изберете сами но според мен София си е София там са центровете за всякакви изследвания Ако първия път беше там още преди да режат испращат б.о. и когато оперират вече знаят какво е
В мед.академия така направиха с мен; упойката. испращат спешна б.о. и вече знаеха че е тумор След операцията вече чакахме 1 месец за подробни хистологични изследвания
А доктора от Сливен не е трябвало да я оперира без б.о.
Не знам страх ме е да не ви дам грешен съвет  не съм мед. лице просто така си мисля
Успех! Ще ви стискаме палци всичко да мине добре!!

# 618
Само да кажа че на мен в Онкологията в София след иглена биопсия ми казаха, че е фиброаденом и да го наблюдавам /преди това на няколко места с ехограф и мамограф ми казваха същото/. Аз настоях да го оперирам, но изчаках да мине лятото. Направиха ми операцията за фиброаденом в Онкологията - Дървеница. Чак на 14-тия ден излезе резултата че е инвазивен дуктален карцином. Никой преди това не ми е казал че съществува и 1% вероятност от такова нещо..... Нямайки и ни най-малка представа какво ме очаква, дори нямах тогава компютър в къщи да се ровя /дори не съм предполагала че има толкова инфо тук/ се оставих в ръцете на същият хирург, защото предположих че знае какво е оперирала и как да продължи.... След седмица ме оперира, не искам да я виня, но я подозирам в недобре изрязани "чисти граници"....След година и 10 м получих рецидив, точно до първичният тумор.... Това само като пример, че и в София не е гаранция ...
Значи, като се замисля е добре да я продължи ДОБЪР хирург-онколог. Ще попитам позната за такъв в Стара Загора, дано да успея да се свържа.... В София не знам как ще стане, ако дойдете направо...навярно трябва първо да се обадите но нека ако някой има идея да каже.... Преценете къде ще е най-удобно за вас и проучете за хирург-онколог с опит.

# 619
Хули, дано не те притеснявам, искам да те питам къде е рецидива ти сега. Четох-четох и намерих само, че си с рецидив на същотото място. Ако не те притеснявам може ли да кажеш какъв е и дали е същият като предишните, степен на инвазивност, хормонозависим и т.н....
Само за протокола, ако е удобно.
Извини ме за директният въпрос.

# 620
Току-що получих два линка свързани с забременяването след РМЖ.

http://www.cancer.org/docroot/NWS/content/NWS_1_1x_Pregnancy_Aft … Breast_Cancer.asp

http://www.moffitt.org/moffittapps/ccj/v6n3/article6.htm

Чела съм и други, но сега получих тези и реших да ги покажа на дугите момичета тук. На английски са обаче. 

# 621
  • София
Щом е за протокола, готово  Grinning
Абсолютно същите.
Нали знаеш, че при мен са и двете гърди ?
Направих преди години два рецидива вдясно и сега е вляво.
А теб коя те е оперирала ?

# 622
Да, зная че и двете.
Преди 13 години ти беше в дясно и сега след 13 в ляво. И все хормонозависими ли? Като си с мастектомия къде излизат, на гръдния мускул някъде ли?
Мен ме оперира колежка на твоята, не е твоята... Ама да не се сметне като антиреклама... Аз си я уважавам, но си имам едно наум...
И ако прочете и ме познае   Embarassed  newsm78
Сигурно вече ме знаеш ква съм паника  Laughing От предния път със срещата  Embarassed

# 623
Относно забременяване след РМЖ, прочетете и тази статия на лекари от Мичиганския университет:

http://www.cancer.med.umich.edu/news/hm_pregnancy_cancer07.shtml

# 624
  • София
Значи, да уточня !
През 1992 год.- секторална резекция вдясно.
1993 г. двустранна мастектомия.
94-95 г. рецидив вдясно.
1995 - 2008 ремисия.
януари 2008 г. рецидив вляво.
Рецидивите са локално подкожно.
Хормонозависими.
И какво от това, че ще прочете ?
Нямаме ли право да сме доволни или недоволни ?
А мен няма начин да не ме познаят, нали !

Последна редакция: пт, 02 май 2008, 16:44 от Баба хулиганка

# 625
Разбрах Хули. Странно ми е тия хормонозависими рецидиви къде се пръкват като си с двустранна мастектомия и до колкото помня хистеректомия или както и да се нарича...   
Е.. .. .....а
Що се отнася до хируржката ми - и да напиша името й какво ще променя  Thinking
Както казах за нея не мога да кажа нищо - нито добро, нито лошо....
Ти си доволна от твоята, до колкото зная. И да те познае  Confused 
Абе те да си гледат работата както трябва, да четът и да се образоват, да обръщат повече внимание пък ние ще сме доволни. То колко му трябва на човек  newsm78

# 626
Само да кажа че на мен в Онкологията в София след иглена биопсия ми казаха, че е фиброаденом и да го наблюдавам /преди това на няколко места с ехограф и мамограф ми казваха същото/. Аз настоях да го оперирам, но изчаках да мине лятото. Направиха ми операцията за фиброаденом в Онкологията - Дървеница. Чак на 14-тия ден излезе резултата че е инвазивен дуктален карцином. Никой преди това не ми е казал че съществува и 1% вероятност от такова нещо..... Нямайки и ни най-малка представа какво ме очаква, дори нямах тогава компютър в къщи да се ровя /дори не съм предполагала че има толкова инфо тук/ се оставих в ръцете на същият хирург, защото предположих че знае какво е оперирала и как да продължи.... След седмица ме оперира, не искам да я виня, но я подозирам в недобре изрязани "чисти граници"....След година и 10 м получих рецидив, точно до първичният тумор.... Това само като пример, че и в София не е гаранция ...
Значи, като се замисля е добре да я продължи ДОБЪР хирург-онколог. Ще попитам позната за такъв в Стара Загора, дано да успея да се свържа.... В София не знам как ще стане, ако дойдете направо...навярно трябва първо да се обадите но нека ако някой има идея да каже.... Преценете къде ще е най-удобно за вас и проучете за хирург-онколог с опит.

Дано случаи като твоя да са малко! не мога да проумея- нали всичко им е до г..а а да допуснат такова нещо Остава да се разочаровам и от софийските лекари
Че ни разкарват много.добре. но поне да са отличници в работата си

# 627
здравейте!Има китайски гьби,които лекуват рака. има ги и в Бьлгария. Има доста слу4аи на подобрение. Има дори излекувани.

# 628
  • София
Има, да. Използвах ги известно време.
Силно казано лекуват.
Може би, хранителна добавка.
Гъби, акули, алое - не пречи да се ползват, и аз ги изпробвах.

# 629
Help my sister,ще ти дам кординати на доц.Гаврилов от Онкологията в Дървеница:гр.София кв."Гео Милев"ул."Манастирска"№8 тел за записване:0887825538 и 028702216.Дано не звучи като реклама.Всичко ще бъде наред.Успех.

Общи условия

Активация на акаунт