Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 082
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Доколкото знам, ХЕР-2 е особено агресивна форма на рак. (Казано с простите думи на неспециалист). Може да й се въздейства с едно ново лекарство, но не мисля, че ще го предлага здравната каса, защото е много скъпо (към 30 хикяди англ. лири на година идва).
Значи липсата на този протеин Хер-2 е добра новина.

Хормонално зависим рак е донякъде добра новина, защото значи, че може да му се въздейства чрез хормонална терапия.

Оптимистче, в кой град си, не можеш ли да отидеш на лекар да ти разшифрова и обясни всичко, да не се терзаеш. Мога да препоръчам в Пловдив лекар.

Абе, няма справедливост. Имам приятелка която е с рак, при условие че под 30 години, не само вегатарианка е, ами веган (нищо животиско не лизва), изключително здравословно винаги е живяла, нито пие, нито пуши; бяга маратони (!). Кофти късмет.

# 76
Oт Варна съм и ще намеря лекар тук, но не ме свърта до тогава....яд ме е, че когато ми връчиха документите никой нищо не обясни. Трябваше да се прибера да се ровя в нета да гадая и т.н. Въпросите възникнаха след като прочетох документите. На момента в болницата нищо не се сетих да питам. Дори не знам колко лъчетерапии са ми предписали. Знам само че химиотерапиите са 6.

# 77
СТРАХ МЕ Е....къде изчезна...имам дате питам толкова неща...

# 78
Дано някой ме обори, но така е в България. Болните си мислят, че след като имат такова серозно заболяване, ще им се обръща внимание, ще се грижат за тях и ще им помагат и насочват. Друг път. Всеки продължава битката сам ( и интернет). Не ми се мисли как се оправят хорицата по селата или с много ниски доходи...

# 79
  • Варна
Oт Варна съм и ще намеря лекар тук, но не ме свърта до тогава....яд ме е, че когато ми връчиха документите никой нищо не обясни. Трябваше да се прибера да се ровя в нета да гадая и т.н. Въпросите възникнаха след като прочетох документите. На момента в болницата нищо не се сетих да питам. Дори не знам колко лъчетерапии са ми предписали. Знам само че химиотерапиите са 6.

Оптимистче, хващай лекуващия ти лекар накъсо, да ти обясни всичко, което е описал в епикризата, какво предстои, какво са назначили, колко курса и т.н. Не се притеснявай да питаш, той е длъжен да ти обясни подробно всичко. Ако има частен кабинет д-ра, отивай там, на спокойствие да говорите. Не го оставяй на мира, докато не получиш отговори на всичко, което те интересува!  Hug

# 80
Добро Утро момичета  Hug

Надявам се всички да сте добре   bouquet

Лек и успешен ден на всички

# 81
Здравейте милички тук съм,изкарах 4 курс химиотерапия.Чаках както бях писала 3 дена за лекарство нямаше.Всеки ден киснех там.По принцип комисията ми беше назначила 4 и след това Лъч етерапия,но ми говорят сега за 6 такава била световната практика.Една лекарка ми каза след като я попитах трябва ли  да ги правя а тя каза"може и една да ти помогне,а може и 8 да не ти помогнат"така че аз си решавам.От 4 март ще почвам Лъчето така,че поне засега няма да се мъка по болници, а след лъчето се правили стандартните изследваия  който се правят преди операция и може би тогава ще се види дали ще има още Химио,боже ако знаете как не ми се връща пак в Химиотерапията,за  мен лично е най ужасното.
optimische тук сам така че може да питаш за всичко  bouquet  bouquet  bouquet
А по междудругото отново говорих за хормоналните и имането на деца и една химиотерапевка каза,че става вид кастрация на яйчниците,но тя е за периода на приема на лекарства и понеже за мен това е изклучително важно,всеки път доктори от Онкологията ми разказват как си имат родени бебета след това и то близнаци. newsm78

# 82
Така е момичета - и аз ги пия в момента както Ви писах преди
Питах и разпитвах и ми казаха че трябва да ги приемам а след това е напълно естествено и нормално да имам деца-  Peace

Гадничко е но е наложително  bouquet

# 83
Здравей СТРАХ МЕ Е
исках да те питам, колко голям беше тумора и какъв ти беше резултата от HER 2.
В часния онкодиспансер в София ходели от време на време специалисти от различни страни. Смятам да се консултирам с някой такъв, за лечението. Просто не искам да се разделям с надеждата да имам дете, дори деца... Cry 
Аз съм на 34 г. и нямам време за хормонална терапия, която както разбрах  е около  5г....на този етап съм решила да я откажа ако ми я предпишат, а като гледам на всички предписват едно и също. Химио и лъчетерапиите достатъчно увреждат организма. Аз дори не знам дали това няма да е достатъчно унищожително за мен.

В Пловдив имало някакъв дядо който слагал някакви инжекции на вече оперирани раковоболни, с превантивна цел. Утре ще ми кажат повече и името му. Ако пловдивчанки са чували нещо...нека споделят

# 84
  • София
С риск да ме намразите, ще ви напиша:
Защо да имате деца, след като те няма да имат майка ?
Оптимистче, време за всичко има, стига да го искате !
А като си помислим, то и антибиотиците са химиотерапия. Лекуват едно, увреждат друго.
А дядовци и баби, които уж лекуват има много  newsm78
Още има какво да Ви кажа, но за тази вечер стига   love001

# 85
Зная...но за мен това е смисъла на живота....ако знам, че съм го изгубила по-добре и мен да ме няма. Много съм отчайна. Нещата никак не вървят добре на нито един фронт. Чудя се цялата тази суетня има ли изобщо смисъл... Господи...още не мога да повярвам...ще се побъркам

# 86
  • София
А уж беше оптимистче  newsm78

# 87
Здравейте момичета- Честит празник на всички които са влюбени или празнуват на този ден  bouquet

Optimistce - не се предавай- трябва да се излекуваш -има време за всичко, а консултантите съм сигурна че ще ти кажат да продължиш терапията

Не се доверявай на дядовци и баби които уж лекуват Thinking Съмнително си е ConfusedЗа консултация - същата че и по-добра може да ти даде доц. Цекова - аз съм ходила при нея Peace

Успех и хубав ден

# 88
Здравейте  и честит празник на всички ви  bouquet  bouquet  bouquet.Мила optimische моя тумор беше около 1 см по принцип ако бях на повечко години световната практика гласяла че не се прави химиотерапия при такива рамери,но ми казаха докторите че заради възреста ми трябва да я направя,защото в младия организам всичко се развива прекалено бързо,а при мене всичко е отрицателно и Хер-2 също.Споменаваха ми че може и да не се стигне до хормонално лечение,но незнам защо си мисля че няма да ми се размине.Ако знаеш колко те разбирам относно детето,всички ми казват и доктори и близки,че сега е важно да се опази живота ми да остана между живите,но за мене детето е най важно,то беше планирано 8 месеца преди да се случи това с мене,но явно Господ си знае работата и е решил че не ми е писано.А относно хормоналното лечение аз също съм сколонна да ги откажа.Защото другото което ми казаха докторите ,че при една бременност рискат да се върнр болеста е огромен и тогава кажете ми какъв е смисала от пиенето на тези лекарства 5 години.Много съм обаркана чак сега започвам да осмислям какво ми се случи,тези дни сам много тъжна,всички казват след всяко зло идва добро,а при мене нещата не вървят в доста отношения.Но нека не си разваляме празника дожечера ще пия червено вино за здравето на всички ви.Целувам ви

# 89
Честити празници и от мен.
Пийте червено вино и правете любов  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Днес съм маааалко по-добре. Постригах си дългата коса, че ако ще пада да не чистя много от възглавницата.
Ходих и по доктори, питах, разпитвах, слушах им упреците, че не съм била родила навреме...ноооо такива работи по план не стават. Гледах перуки - ужасни са...много им личи, че са изкуствени...ама кво да прайм   Wink
Цял ден съм по улиците и съм умряла от студ.
Довечера и аз ще пия едно червено вино за здравето на всички и ще се помоля на Св. Трифон и Св.Валентин да изпратят малко щастие и на мойта душица, че съвсем я окъсах напоследък. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт