ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 16 126
  • 494
  •   1
Отговори
# 135
Смятам че няма смисъл да се анулира регистрацията, защото така или иначе места за всички няма, но абсолютно подкрепям предложението да се направи по-ранно класиране.  Тези, които не са успели, все пак трябва да си намерим алтернатива, в повечето случаи това не е лесно решение.

# 136
Отменянето на предимствата според мен е абсурд.Не знам защо въобще го разисквате.Сутрин дори с едно дете е трудно да стигнеш навреме ,пък с две и повече и то на различни места  ooooh!
Искам кандидатстването да остане,не мога да изживея цялият ужас отново.Пък ако не приемат дъщеря ми да дадат повече време да си намеря алтернатива.Мисля че до края на май всичко трябва да е приключило.

# 137
вчера си получих потвърдителния мейл, обаче днес цял ден не успявам да вляза в сайта Crazy

# 138
  • София
Кой луд ще направи група само от бебета?

въпросът е кой луд вече е заел бройки за яслен набор 2007-ма, при положение, че според нормативната уредба това е невъзможно?! дай си труд и поразгледай обявените места за първа яслена група (набор 2007) в ОДЗ-тата - почти навсякъде свободните бройки са по-малко от наличните. е как става това? това е въпросът на майката, която репликираш.

една от точките, около които смятам, че е редно всички да се обединим в исканията си, трябва да бъде за проверка от страна на общината на обявените свободни места в яслите и градините. има явни неточности, не може да няма и скрити такива.

# 139
  • София
Видях, че някои сте против предимствата и ги възприемате като дискриминация.
Предимството на 2 -ро дете се отнася за градината, която посещава по-голямото, за останалите е на общо основание.
Не е ли логично 2-те ви (или повече ) деца да бъдат на 1 място, вместо да кръстосвате няколко различни краища на града ,

Логично е ако има места за всъчки, като няма - не  не е логично...
ама е все едно нали....

# 140
  • In the jungle out there..
Най-после някой да разясни нещо. Чудя се защо не се разбира?!Когато  яслената група има капацитет 20 деца това не означава, че ще бъдат изписани всичките 20. Изписват се само тези, които навършват 3 годинки. Така може да се окаже, че група с капацитет 20 места има свободни 5. Останалите деца няма да напуснат яслата. Или просто казано:
   капацитет                         20 места
                                           -
   навършващи 3 годинки      5 деца
-------------------------------------------
   в групата остават             15 деца
                                           +
   обявени свободни места    5
-----------------------------------------
   запълнен капацитет        20 места

Надявам се да стане ясно защо яслени групи с капацитет 20 места обявяват 5 за свободни, а не всичките 20.       

Не, не е ясно.

Яслените групи са 2, нали? Първа група за родените през 2007 г., втора за останалите дечица, ненавършили 3 г. Как така става, че първа яслена група е почти пълна, като дори тази директорка, която участва при Милен Цветков, каза, че от този септември ще приемат родени 2007 г.
`
Няма такова нещо в яслите, не разбрахте ли? Групите са смесени. Разделението по набори го направиха преди седмица-много родители тук настояваха да знаят кой набор точно ще приемат в яслите и ги разделиха и сега се чудите какво става. Преди това си беше-от 10 м. до 3г. В началото беше 40 места-20 свободни общо. После тия 20 ги разделиха наполовина за двата набора и се получи, че ясла 1 има вече 10 деца. Дано да съм обяснила нормално.
И директорката снощи по ББТ и тя обясни същото. Кой луд ще направи група само от бебета?

В най-близкото ни 37 ОДЗ, групите са разделени Naughty Кой луд, кои не, факт е, че има малка група и голяма група Peace

# 141
Кой луд ще направи група само от бебета?

въпросът е кой луд вече е заел бройки за яслен набор 2007-ма, при положение, че според нормативната уредба това е невъзможно?! дай си труд и поразгледай обявените места за първа яслена група (набор 2007) в ОДЗ-тата - почти навсякъде свободните бройки са по-малко от наличните. е как става това? това е въпросът на майката, която репликираш.

една от точките, около които смятам, че е редно всички да се обединим в исканията си, трябва да бъде за проверка от страна на общината на обявените свободни места в яслите и градините. има явни неточности, не може да няма и скрити такива.

Това се вижда най-ясно при местата за яслите,но според мен и другите трябва да се проверят.

# 142
  • София

Подкрепям. Това е от първостепенно значение сега. Станалото с регистрациите и кандидатстванията- станало. Каквито и да било анулирания и лотарии от тук нататък само ще доведат до по- голям хаос. Но това, което не са свършили както трябва преди кандидатстването и може все още да се поправи трябва да се изкусури.

Скрити места със сигурност има. Имало е и записвания преди 04.02. В на дъщеря ми групата този месец децата са се увеличили мистериозно с 3 бройки. За друга ДГ пък знам със сигурност, че директорката е обещала срещу спонсорство записване въпреки новата система (думите са й били " за такива хора като вас винаги имаме заделени бройки")

Другото, за което трябва да настояваме е прозрачност на регистрациите- входящите номера действителни ли са и следват ли времето на регистрирането.

Моето дете за съжаление ще остане извън яслата при това кандидатстване , но ми се ще да се надявам, че сега ще прокараме пътя следващата кампания да бъде както трябва проведена.

# 143
  • гр.София

въпросът е кой луд вече е заел бройки за яслен набор 2007-ма, при положение, че според нормативната уредба това е невъзможно?!
Може да е "луд",но е възможно. Дете,родено януари,февруари 2007-ма (майката чевръсто след родилното е отишла да го запише в градина) е тръгнало на 10-12 месеца на ясла.По наредба може да тръгне от 10месеца.
 Друг е въпросът,че не вярвам да се е случило реално.
 И не забравяйте,че през декември и януари сто на сто доста дечица са били привикани набързо да си заемат местата в градините (Хич не упреквам възползвалите се майки.Ако са имали вече подадени молби)

# 144
  • София
В новините по Нова ТВ, Бойко Борисов каза, че ще съкрати срока за строене на ДГ и вместо до другата година, до края на тази да се посторят достатъчно за всички, дори показаха материалите, от които мислят да ги правят. Да вярвам ли?
Аз се занимавам с това.Арените,и МОЛовете са строени на подобен принцип,става много бързо и чисто...Абсолютно е възможно,стига да имат желание... HugНо чухте ли Станишев?!Изсмяха му се на тази идея,а тя е реална,и изпълнима,и май единственната добра на този етап...  Peace

Ами Станишев както се смее може и да заплаче. Ако се обединим и подкрепим идеята проблемът може да стане не само на Бойко Борисов.

# 145
  • София
По- ранното класиране е добър вариант, но преди това трябва да се регистрират всички с предимство, защото не се заблуждавайте, че те са малко хора. Сигурна съм, че на места няма да останат места за други, като се запишат тези с предимство. Защото във всяка група има деца с по-малки братчета и сестрички.
Аз сега се вписвам в бройката, но и за миг не съм се заблуждавала, че ще приемат детето. При кандидатствали 631 ч. и свободни само 30 места, тези места ще се заемат от деца с приоритети. Няма как да отпаднат приоритетите и не съм съгласна, че трябва. Ако една майка има близнаци трябва да тича и да навърта километраж по кварталите ли?
не говоря за предимството за близнаци, нито за инвалиди, нито ако има за самотни родители, а за това по-голямо дете в заведението....
извинявай ама каква е разликата за предимствата при близнаци и при по-голям брат/сестра?
нали и за двете е улеснение за родителите-да не ходят в различни градини. хайде да отпаднат всички предимства тогава, ще има още повече места, а?
Аз съм против това да отпадне предимствата

# 146
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Има ли от вас още някой да не е получил потвърдителният и-мейл? В яху ми е пощата . Вече взех да се притеснявам.

# 147
  • София
тези предимства така или иначе са малко и ограничени, всъщност могат да се направят много повече

не съм се надявала дори някой с 2 деца да се съгласи с мен.....по-важно е вашето удобство, отколкото и твоето и моето дете да са на градина,пък било то твоето да не ти е на 1 крачка например, нали така...
вместо да насочваш агресията си към родителите с предимства може да вложиш енергия в решаването на основния проблем-а именно -НЯМА ДОСТАТЪЧНО МЕСТА В ГРАДИНИТЕ.

# 148
Аз също съм за съкращаване на срока до излизане на първото класиране, за да знаем какво правим и да си търсим алтернативи от сега. Но и трябва да оправят бакиите с обявените места.

Според мен всеки директор трябва да бъде проверен от комисия колко места е обявил и какво е положението по групите. Също така тази комисия няма нужда да се събира 3 месеца и после още 3 месеца да работи. Аз съм доброволка и бих участвала в такава проверка абсолютно безплатно и съвсем съвестно. За доброто на всички.

Това е и моето мнение - бих участвала доброволно в проверката, не може да продължава така
сигурна съм , че има скатани много места от директорките за бъдещи спонсори
няколко пъти писах и в другите теми, лично съм засегната от промяната на бройките в градините в последния момент, ако бяха останали първоначално обявените, почти сигурно ни приемат септември

Може да настояваме да издърпат класирането по-рано, но дали е готов софтуера за класиране се питам?

# 149
и моля ви престанете да давате отчет, кой е получил мейл и кой не - абсолютно безсмислено е, само пълните темата
може би трябва малко да се разчисти  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт