ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 16 118
  • 494
  •   1
Отговори
# 120
До колкото разбрах няма да се анулира кандидатстването,а просто ще бъдат изчистени всички дублирани регистрации.Сформиран е екип който ще следи за подадените сигнали за нередности и ще ги оправят,а Сирма ще бъдат санкционирани.Така че тези които са успели честито!!!!А на другите да пият 1 студена вода #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 121
Аз мисля,че за" 6" обявени свободни места за дадена група предимства освен за близнаци не трябва да има. Ами то тогава кандидатстването се обезмисля. Нека първия ден се класират тези с предимство и ако случайно останат места за другите деца... Да опр.две дати .Някак си просто не е чесно. Нека и това го обмислят тези отгоре.А иначе тези градини дръо ще се строят в кои райони ще са. Нека да са във всички,за да са достъпни за майките от всички райони. Ще дойда в мола ако остане там уговорката.

# 122
Хич не съм от София и даже нямам дете Sad ама дано поне малко помогна.
В предаването наМилен Цветков в понеделник шефът на фирмата създала софтуерната програмата за детските градини, каза че са направили тест на системата с 5000 абонати едновременно.
На следващата сутрин, същият този г-н в предаването "Тази сутрин" по БТВ каза че са правили тест на системата с 10 000 потребители едновременно.
Не стига, че не са си обмислили ипреценили ситуацията, ами и Ви лъжат най-безцеремонно.

# 123
  • Sofia
В новините по Нова ТВ, Бойко Борисов каза, че ще съкрати срока за строене на ДГ и вместо до другата година, до края на тази да се посторят достатъчно за всички, дори показаха материалите, от които мислят да ги правят. Да вярвам ли?

# 124
  • София
Най-после някой да разясни нещо. Чудя се защо не се разбира?!Когато  яслената група има капацитет 20 деца това не означава, че ще бъдат изписани всичките 20. Изписват се само тези, които навършват 3 годинки. Така може да се окаже, че група с капацитет 20 места има свободни 5. Останалите деца няма да напуснат яслата. Или просто казано:
   капацитет                         20 места
                                           -
   навършващи 3 годинки      5 деца
-------------------------------------------
   в групата остават             15 деца
                                           +
   обявени свободни места    5
-----------------------------------------
   запълнен капацитет        20 места

Надявам се да стане ясно защо яслени групи с капацитет 20 места обявяват 5 за свободни, а не всичките 20.       

Не, не е ясно.

Яслените групи са 2, нали? Първа група за родените през 2007 г., втора за останалите дечица, ненавършили 3 г. Как така става, че първа яслена група е почти пълна, като дори тази директорка, която участва при Милен Цветков, каза, че от този септември ще приемат родени 2007 г.

# 125
В новините по Нова ТВ, Бойко Борисов каза, че ще съкрати срока за строене на ДГ и вместо до другата година, до края на тази да се посторят достатъчно за всички, дори показаха материалите, от които мислят да ги правят. Да вярвам ли?
Аз се занимавам с това.Арените,и МОЛовете са строени на подобен принцип,става много бързо и чисто...Абсолютно е възможно,стига да имат желание... HugНо чухте ли Станишев?!Изсмяха му се на тази идея,а тя е реална,и изпълнима,и май единственната добра на този етап...  Peace

# 126
Такаааа....успях да вляза със същата парола с два различни номера на цифрите след ЕГН-то, тоест в имейла се съдържа един юзър + 4 цифри, а мъжът ми като е регистрирал детето с други цифри накрая е успял да кандидатства за градини, де факто само той е успял...сега какво правим, как ще изберат кои регистрации да анулират???И аз съм се занимавала с информационни системи и с програмирането им, но такова чудо не бях виждала...най-малкото трябваше автоматично системата да сигналлизиа, когато се опитва да се регистрира едно и също ЕГН, а не да произвежда нови юзърски номера за опашка към ЕГН-то #Cussing out

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 20:32 от msbilt

# 127
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз се занимавам с това.Арените,и МОЛовете са строени на подобен принцип,става много бързо и чисто...Абсолютно е възможно,стига да имат желание... HugНо чухте ли Станишев?!Изсмяха му се на тази идея,а тя е реална,и изпълнима,и май единственната добра на този етап...  Peace

А къде мислят да ги правят. Чух, че в Казичане щяли......

# 128
В Казичене ще е първата-тестова.
Аз съм за по-ранно обявяване на класирането.Също така да се направи контрол на директорите дали са обявили точните бройки места.Много ме съмнява.Как може никой да не ги контролира Crossing Arms

# 129
# 130
  • Sofia
Аз живея в Обеля и в началото на януари ходих да подавам молба в нашето ОДЗ, та от директорката знам, че в Обеля трябва да започнат да строят тази есен 2 ДГ.

# 131
Смятам, че протеста трябва да излезе с предложения, както правят повечето протестиращи. Като се предлага анулиране, каква ще е алтернативата?
Аз също ще застана зад протестиращите, подкрепяйки желанието на всички ни за повече детски градини, площадки и паркове. Но трябва да имаме и готови предложения затова как точно мислим че би могло да се случи.

Не сме се разбрали явно, аз писах и по рано, че съм против анулирането. Не защото съм с някакви шансове за приемане, а защото не вярвам да има подобрения при ново кандидатстване. А и защото не виждам кой ще ни върне изгубеното време и нерви.
Според мен трябва да има яснота срещу какво протестираме и какво искаме да се промени. И дори това да са по далечни цели като повече нови градини и ремонтиране на неизползваните и просто място за нашите деца, то поне ще има шанс за в бъдеще да не ни правят на маймуни.

# 132
  • София
Най-после някой да разясни нещо. Чудя се защо не се разбира?!Когато  яслената група има капацитет 20 деца това не означава, че ще бъдат изписани всичките 20. Изписват се само тези, които навършват 3 годинки. Така може да се окаже, че група с капацитет 20 места има свободни 5. Останалите деца няма да напуснат яслата. Или просто казано:
   капацитет                         20 места
                                           -
   навършващи 3 годинки      5 деца
-------------------------------------------
   в групата остават             15 деца
                                           +
   обявени свободни места    5
-----------------------------------------
   запълнен капацитет        20 места

Надявам се да стане ясно защо яслени групи с капацитет 20 места обявяват 5 за свободни, а не всичките 20.       

Не, не е ясно.

Яслените групи са 2, нали? Първа група за родените през 2007 г., втора за останалите дечица, ненавършили 3 г. Как така става, че първа яслена група е почти пълна, като дори тази директорка, която участва при Милен Цветков, каза, че от този септември ще приемат родени 2007 г.
`
Няма такова нещо в яслите, не разбрахте ли? Групите са смесени. Разделението по набори го направиха преди седмица-много родители тук настояваха да знаят кой набор точно ще приемат в яслите и ги разделиха и сега се чудите какво става. Преди това си беше-от 10 м. до 3г. В началото беше 40 места-20 свободни общо. После тия 20 ги разделиха наполовина за двата набора и се получи, че ясла 1 има вече 10 деца. Дано да съм обяснила нормално.
И директорката снощи по ББТ и тя обясни същото. Кой луд ще направи група само от бебета?

# 133
  • Sofia
Видях, че някои сте против предимствата и ги възприемате като дискриминация.
Предимството на 2 -ро дете се отнася за градината, която посещава по-голямото, за останалите е на общо основание.
Не е ли логично 2-те ви (или повече ) деца да бъдат на 1 място, вместо да кръстосвате няколко различни краища на града , докато ги заведете до различните  детски заведения и да стигнете до работа накрая ?
А многодетните майки? Да водят 3-4 деца в толкова различни градини или просто да си стоят вкъщи дружно?
Разбирам гнева на всички, които трудно ще се класират, но за това нямат вина останалите родители.
Нека не се настройваме едни срещу други, проблемът е на друго място!  Peace

# 134
  • Sofia
Като гледам какво строителство се развива в Студ. град и какъв е напливът в съществуващите 2 детски градини още преди да бъдет населени блоковете, 1-2 нови градини в този район са просто наложителни.

Общи условия

Активация на акаунт