ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 16 105
  • 494
  •   1
Отговори
# 165
 яд  ме е основно на общината, защото си е факт,че ще има деца, които няма да влязат, ние сигурно също няма да влезем, но ние ще се оправиме, защото не е опрял ножа до кокала. ами тия дето нямат вариант.. и Бойко ще ми строи барачки, за да заврем децата като кучета, еми не става така.. А на Добромир Хриз детската ясла пустее (реституирана отдавна, сега завита с найлони).
И да построят барачките, откъде ще намерят персонал да гледа 3000-те деца за 2 седмици????
ЗА по- ранно класиране!Да знаем  #Cussing out

# 166
  • София
От кой мейл получавате потвържденията - аз още нямам, в Яху съм?

Сайта не работи определено! Явно нещо правят, а дали ще резберем какво ще излезе...???

Аз също съм за по-ранно класиране!

За срещата какво стана - като се съберем и какво?

# 167
  • Ланкър, планините Овнерог
Не работи! Аз се опитвам от два часа да я отворя,но не става!
цял ден е така
явно трият дублажите  Laughing малко да се хванат и те в работа  Close Twisted Evil

Не знам на какъв принцип ги трият, но аз като си трия из пощата, не увисва цялото АБВ  newsm78 Както и тук като се трият теми и мнения. Де да знам всъщност

# 168
  • София
аз пък се чудя имат ли право да пипат системата, докато й се извършва одит?

Не би било редно, но....

# 169
  • София
...
 И не забравяйте,че през декември и януари сто на сто доста дечица са били привикани набързо да си заемат местата в градините (Хич не упреквам възползвалите се майки.Ако са имали вече подадени молби)

Да, аз познавам лично едно такова привикано дете. Това наистина се случва. Tired

========================================

Хубаво. Набелязахме основните моменти. Давайте да решаваме от тук нататък какво правим. Протест ли, подписка ли, да си формулираме ясно и точно исканията:

- Проверка на всички ОДЗ-та и ЦДГ: колко деца имат към момента, кога са приети тези деца и колко ще са свободните места към 01.09.2008 г.
- Изтегляне на класирането по-рано
- Потвърждение на обещаното от г-жа Фандъкова, че тази учебна година градините няма да почиват по 2 месеца лятото
- .... дописвайте и да действаме, време няма

# 170
  • Ланкър, планините Овнерог
...
 И не забравяйте,че през декември и януари сто на сто доста дечица са били привикани набързо да си заемат местата в градините (Хич не упреквам възползвалите се майки.Ако са имали вече подадени молби)

Да, аз познавам лично едно такова привикано дете. Това наистина се случва. Tired

Хубаво. Набелязахме основните моменти. Давайте да решаваме от тук нататък какво правим. Протест ли, подписка ли, да си формулираме ясно и точно исканията:

- Проверка на всички ОДЗ-та и ЦДГ: колко деца имат към момента, кога са приети тези деца и колко ще са свободните места към 01.09.2008 г.
- Потвърждение на обещаното от г-жа Фандъкова, че тази учебна година градините няма да почиват по 2 месеца лятото

-откриване на нови/стари градини в най-скоро време

# 171
  • София
Тръгна сайта.
По моята регистрация и позициите в ДГ няма промени.

# 172
Тръгна сайта.
По моята регистрация и позициите в ДГ няма промени.
да и при мен няма промяна,все още си седят и двата дублирани регистьра  Rolling Eyes  ooooh!
явно нищо не са правили  Naughty

# 173
От кой мейл получавате потвържденията - аз още нямам, в Яху съм?

Сайта не работи определено! Явно нещо правят, а дали ще резберем какво ще излезе...???

Аз също съм за по-ранно класиране!

За срещата какво стана - като се съберем и какво?
провери си в спама. моят мейл беше там.

# 174
...

да има прием целогодишно,а не само на септември ИЛИ поне на пролет и на есен Peace

# 175
  • София
Ето нещо което намерих в Интернета:
Документация за проведена обществена поръчка за избор на изпълнител
http://www.sofia.bg/pressecentre/images/procedura_sirma.pdf

Техническо предложение на Изпълнителя
http://www.sofia.bg/pressecentre/images/sirma.pdf

Договор
http://www.sofia.bg/pressecentre/images/dogovor.pdf

Това е.

# 176
лелеееее, като си помисля, че и в събота така ще бъде - всеки ше си знае своето и ше тъпчеме на едно място  Twisted Evil
Ним,

Предлагам да поискаме списък със затворените, пустеещи, продадени и тн детски градини и ясли.
Всички пустеещи градини да се ремонтират и да отворят врати септември месец. Ама няма няма пари! Ако не стигат - да вадят от джобовете на тия дето са взели рушвети, за да сме на това дередже  #Cussing out
Ранно класиране не виждам какво ще помогне, ако решим да се борим за осигуряване на липсващите места още за тази година!
Да се взема спешно решение и да се субсидират и частните градини, както държавните - те ще отворят места за доста деца..
Да се помисли отново върху предимствата - определено смятам, че трябва да остане само родители с по-голямо дете в градина, инвалиди - само ако са самотни родители. И първо се записват родителите с предимство - срок 1 месец, и за нас после 1 месец и класиране.
Целогодишен прием на деца в градините и яслите.
Да се увеличат заплатите на лелките в градините. Да се назначават на 2 смени, а не да ми работят само до 16.30ч и после - идвайте да си вземате децата по-рано..
Осигурявайки места на децата ни да върнат старата наредба, а не да се водят по последната с плюс още 6 и незнам колко си деца извънреден прием и групите да се пукат по шевовете

И не на последно място - тия дето ни докараха до тук - на съд!!!!!!! тия дето знаят, че сме на това дередже и се чешат - и те на съд... ааамааа хааа

и следващата стъпка е овреме да се обърне внимание на бройките места в училищата, щотоооооо не ми се мисли....

това от мен..

събота и аз ще дойда, но с детенце...

# 177
  • гр. София
...

-откриване на нови/стари градини в най-скоро време

Определяне на срокове за откриването на нови градини, възстановяването на стари, какво ще се случи ако не се спазят сроковете и мисля че е редно да се отчитат за дейността си , все пак ние - данъкоплатците сме им един вид работодатели. Всичко това в писмен вид, за да не ставам нахална и да не искаме медии да записват и излъчват обещания.

# 178
............Определяне на срокове за откриването на нови градини, възстановяването на стари, какво ще се случи ако не се спазят сроковете и мисля че е редно да се отчитат за дейността си , все пак ние - данъкоплатците сме им един вид работодатели. Всичко това в писмен вид, за да не ставам нахална и да не искаме медии да записват и излъчват обещания.

хихихихи, плащат на родителите, чиито деца са извън класацията, за детегледаааачкиии  Outta Joint

# 179
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
има ли други, които след регистрация и кандидатстване, да не са получили мейл - аз от понеделник, все още нямам?

Общи условия

Активация на акаунт