ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 16 111
  • 494
  •   1
Отговори
# 150
Днес се обадиха лично да ми кажат входящия  номер по телефона.За това не ми е било в пощата Shocked newsm78

# 151
  • София
Не сме се разбрали явно, аз писах и по рано, че съм против анулирането. Не защото съм с някакви шансове за приемане, а защото не вярвам да има подобрения при ново кандидатстване. А и защото не виждам кой ще ни върне изгубеното време и нерви.
Според мен трябва да има яснота срещу какво протестираме и какво искаме да се промени. И дори това да са по далечни цели като повече нови градини и ремонтиране на неизползваните и просто място за нашите деца, то поне ще има шанс за в бъдеще да не ни правят на маймуни.

Даааа, грешката е моя   bouquet както си писала " Според мен трябва да има яснота срещу какво протестираме и какво искаме да се промени." Подкрепям те напълно.

# 152
  • София
тези предимства така или иначе са малко и ограничени, всъщност могат да се направят много повече

не съм се надявала дори някой с 2 деца да се съгласи с мен.....по-важно е вашето удобство, отколкото и твоето и моето дете да са на градина,пък било то твоето да не ти е на 1 крачка например, нали така...
вместо да насочваш агресията си към родителите с предимства може да вложиш енергия в решаването на основния проблем-а именно -НЯМА ДОСТАТЪЧНО МЕСТА В ГРАДИНИТЕ.

много съм далече от прояви на агресия...ама верно как не се сетих, утря стягам гащи и отивам да строя една детска градина....
ама ти нали сега се бориш един вид и за двете си деца....ясно що си така ужилена от мнението ми...което даже не е и предложение, а просто разсъждение...

# 153
  • София
Е. Момичета. Стига с тези нерви. Аз имам едно дете, но много ясно, че трябва да има предимство за второ дете в същата градина, в която ходи и голямото. Като гледам при познати как цялото семейство се организира да води и прибира едно дете навреме от ясла/градина, представям си пък какво ще е да се търчи на сто места.
Проблемът е ясен. В липсата на места. Стига сме се самоизяждали тук  Praynig

# 154
  • София
Получих заветния мейл в абв-то. Междудругото не е актуализаран, защото снощи през ноща реших да допиша още една градина, а тя не фигурира в списъка им. newsm78
Всъщност да кога може да си вкарваме нови желания или да им сменяме приопитетите?

В мейла ми пише-Здравейте,

Вашето дете Александра .................e
регистрирано успешно в системата за детските градини на Софийска община.
Предстои проверка на личните данни
Каква проверка, имате ли и вие такова изречение?И на кого и кога да показвам документи?
Влизам си с оригиналното ЕГН, не знам, а и те не пишат да имам 2 регистрации.

# 155
  • София
Извинявам се, но пак ли не работи страхотната система, или проблема е в моя телевизор?

# 156
Не работи! Аз се опитвам от два часа да я отворя,но не става!

# 157
  • София
Извинявам се, но пак ли не работи страхотната система, или проблема е в моя телевизор?

Докато говореха при Миленчо, също не работеше и нямаха логично обяснение ...все пак бяха в студиото  Mr. Green

# 158
Малко в страни от темата.
Сайта kg.sofia.bg пак не се отваря, ама и да се отваря все таз. Идеята е, че се побъркахме от въпроси и догадки, кой какво чул кой какво разбрал, а никой не сметна за нужно да напише по 2 реда в тъпия сайт за най належащите въпроси.
=колко реални ЕГН та са кандидатствали
=какво се прави с празните и неизползвани регистрации( те 15 хиляди регистрации отчитат, ама те 50% може да са повтарящи се и всъщност да има още деца които по ред причини да не са записани)
=какво всъщност е положението в яслите- къде и колко са бройките-от общината ме уверяваха че няма разделение, тука в последния момент се оказа, че има разделение на яслените групи...
=директорката на всяка градина да изкара списъци с имената на децата и отсреща от кога са на ясла(детска градина) - няма как да се излъже, има присъствени дневници и от общината да обявят за колко и какви деца са давали субсидии
=а сега освен всичко хора, които са успели да регистрират децата си с по малки номера от 2 места , небрежно могат да изтрият едното и на негово място да се вкара друго дете т.е. ако за едно и също дете е направена регистрация 29 и 33, изтриват 33 и на негово място се вкарва "спонсор" и децата след това си остават по местата- така "ни лук ясли ни лук мирисали"...
И въобще задаваме си едни и същи въпроси, на които могат да дадат конкретни отговори черно на бяло, а вместо това те трият от това което преди това са предоставили....
P.S. сайта наистина ПАК не работи!

Имаше нещо че всяка седмица ще вадят в детските градини кандидатствалите, ама какво беше ...пълна мистерия....

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 22:19 от nasya

# 159
Най-после някой да разясни нещо. Чудя се защо не се разбира?!Когато  яслената група има капацитет 20 деца това не означава, че ще бъдат изписани всичките 20. Изписват се само тези, които навършват 3 годинки. Така може да се окаже, че група с капацитет 20 места има свободни 5. Останалите деца няма да напуснат яслата. Или просто казано:
   капацитет                         20 места
                                           -
   навършващи 3 годинки      5 деца
-------------------------------------------
   в групата остават             15 деца
                                           +
   обявени свободни места    5
-----------------------------------------
   запълнен капацитет        20 места

Надявам се да стане ясно защо яслени групи с капацитет 20 места обявяват 5 за свободни, а не всичките 20.       

Не, не е ясно.

Яслените групи са 2, нали? Първа група за родените през 2007 г., втора за останалите дечица, ненавършили 3 г. Как така става, че първа яслена група е почти пълна, като дори тази директорка, която участва при Милен Цветков, каза, че от този септември ще приемат родени 2007 г.
`
Няма такова нещо в яслите, не разбрахте ли? Групите са смесени. Разделението по набори го направиха преди седмица-много родители тук настояваха да знаят кой набор точно ще приемат в яслите и ги разделиха и сега се чудите какво става. Преди това си беше-от 10 м. до 3г. В началото беше 40 места-20 свободни общо. После тия 20 ги разделиха наполовина за двата набора и се получи, че ясла 1 има вече 10 деца. Дано да съм обяснила нормално.
И директорката снощи по ББТ и тя обясни същото. Кой луд ще направи група само от бебета?

Еврика!!! Още някой да ми помогне да осветлим народа!!!Точно така - в яслените групи децата не са по наборииииии!!!!!Колко пъти трябва да го кажат хората, че да ги чуе някооооой!!! Защо всички слушат, а никой не чува?!?!?!?Представяте ли си в една група 20 едногодишни деца???? Ужас! Та много от нас само нашето си дете не можем да изтърпим, а какво остава с 20 деца на по 1 годинка ooooh!

# 160
цял ден е така

# 161
  • София
Аз искам да вляза, за да проверя, дали нямам 2 регистрации...
marissha в моя мейл също пишеше, че предстои проверка на данните.

цял ден е така
Не е цял ден - аз по обяд влязох, за да видя, дали всичко е наред - да не са ме изместили, че и такова чудо се чу...

# 162
цял ден е така
явно трият дублажите  Laughing малко да се хванат и те в работа  Close Twisted Evil

# 163
  • София
аз и към 8 вечерта влизах без проблем, сега не мога...

# 164
  • На края на вселената!
аз пък се чудя имат ли право да пипат системата, докато й се извършва одит?

Общи условия

Активация на акаунт