ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 16 049
  • 494
  •   1
Отговори
# 225
Това е защото приеха, да се приемат само деца, които същата година ще навършат 3г. По принцип би могло да се направи компромис, щом е толкова в началото на годината, но сега при този хаос едва ли им се занимава...
тъпото е че ми предлагат вариант, който заобикаля техните правила, даже май ги нарушава  ooooh!

# 226
Някои разбра ли дали ще  Embarassed или поне кога ще кажат

# 227
анулират кандидатстването

# 228
  • Ланкър, планините Овнерог
Някой беше предложил да има прием и през пролетта. И аз съм за, но за яслите. В градините не знам дали е възможно, защото, колкото и да е смешно, децата си имат учебен план от 1гр. нагоре. Но за яслите трябва да може. Не казвам да се кандидатства на два пъти-я има места, я не, но сега, като се кандидатства мисля, че е възможно родителя да има право да уточни от кога иска детето му да тръгне. Защото моето дете през септември ще е едва на 1.2г, а ще има деца на по 2г в групата. Разликата е от тук до небето м/у тези възрасти. А до септември 2009г не знам дали някой ще ме чака в работата. Айде да речем ще хитрувам-бележки от лекар и провлачване, докато преценя, че е готова, но ми спират майчинството, а аз дефакто ще я гледам в къщи. Нито така, нито иначе се получава. А знам, че не е само мой проблема.

Това от къде го разбра?

# 229
  • София
 Гита Ог - мисля че никол83 искаше да попита дали някой е разбрал дали ще анулират кандидатстването и кога ще кажат, но е разделено в 2 поста......

# 230
  • София
Пас да попитам, че ще се пусна от притеснение-
1.в имейла ми пише- предстои проверка на личните данни-трябва ли да правя нещо, да звъня на директорките, да нося акт за раждане?
2.Аз нямам входящ номер в съобщението-и други ли са така?

# 231
 Embarassed да питам дали някои знае нещо за анулиране защото ми се обади 1 приателка и каза че е гледала по новините че няма да го анулират а аз никаде не съм го чула.sorry ако сум всяла паника  Embarassed Embarassed Embarassed

# 232
  • София
Да вече не веднъж се каза и писа, че няма да го анулират....

# 233
Момичета, разбирам че основното е липсата на места в градините, но нека помислим реално  - ДГ не е задължителна, т.е общината не е длъжна да осигури места за всички. Мое мнение е, че трябва да взема като предимство постоянния адрес на семйството. И след това ако останат места за другите.

# 234
  • София
Някой беше предложил да има прием и през пролетта. И аз съм за, но за яслите. В градините не знам дали е възможно, защото, колкото и да е смешно, децата си имат учебен план от 1гр. нагоре. Но за яслите трябва да може. Не казвам да се кандидатства на два пъти-я има места, я не, но сега, като се кандидатства мисля, че е възможно родителя да има право да уточни от кога иска детето му да тръгне. Защото моето дете през септември ще е едва на 1.2г, а ще има деца на по 2г в групата. Разликата е от тук до небето м/у тези възрасти. А до септември 2009г не знам дали някой ще ме чака в работата. Айде да речем ще хитрувам-бележки от лекар и провлачване, докато преценя, че е готова, но ми спират майчинството, а аз дефакто ще я гледам в къщи. Нито така, нито иначе се получава. А знам, че не е само мой проблема.

Това от къде го разбра?
И аз съм в това положение. Но знаеш ли какво ми обясни директорката. За да приемат по всяко време в яслата, или поне на два пъти, трябва и да изписват деца. Ама ако изпишат ясленче май или юни и в градината не го искат. И затова директорките не изписват деца от яслите, дори и при навършени три години. И е права в това отношение.

# 235
  • София
Момичета, разбирам че основното е липсата на места в градините, но нека помислим реално  - ДГ не е задължителна, т.е общината не е длъжна да осигури места за всички. Мое мнение е, че трябва да взема като предимство постоянния адрес на семйството. И след това ако останат места за другите.
Не е задължителна, но е наложителна. А да не говорим, че се издържа от нашите данъци, т.е. е услуга, която всеки платил данък трябва да може да ползва. А за постоянният адрес няма как да стане, има голямо разминаване м/у броя на детските градини и децата по квартали.

# 236
  • In the jungle out there..
Момичета, разбирам че основното е липсата на места в градините, но нека помислим реално  - ДГ не е задължителна, т.е общината не е длъжна да осигури места за всички. Мое мнение е, че трябва да взема като предимство постоянния адрес на семйството. И след това ако останат места за другите.

Тя и работата не е задължителна, но понеже всички много искаме да работим, се налага някъде да си оставим децата, нали newsm78 А това за районирането е обсъждано безброй пъти и е безумно Naughty Би ли ми казала, при положение че съм на работа до 18ч в Слатина, как да си прибера детето от детската градина в Павлово, където живеем?

# 237
  • Ланкър, планините Овнерог

И аз съм в това положение. Но знаеш ли какво ми обясни директорката. За да приемат по всяко време в яслата, или поне на два пъти, трябва и да изписват деца. Ама ако изпишат ясленче май или юни и в градината не го искат. И затова директорките не изписват деца от яслите, дори и при навършени три години. И е права в това отношение.

Ами до сега беше така-подаваш молба, в която пишеш от кога искаш да тръгне детето. Не казвам да се кандидатсва два пъти, а да има възможност децата от ясленска възраст да тръгват по всяко време. Например сега съм кандидатсвала, ако я приемат, да има възможност да тръгне по-късно от септември, един вид да й се пази мястото.

# 238
  • София
Момичета, не съм юрист, но в тази материя нещата се логични. Щом имам право да ползвам нещо, то би трябвало да има условия да упражня това право...Не знам, греша ли? А що се отнася до задълженията на общината и в по-глобален план държавата, то тя е длъжна да се съобразява с потребностите на обществото, стига те да не противоречат на закона (да не говорим колко пъти променяха закони, само защото противоречат на интересите на далеч по-малко хора, отколкото сме ние - родителите на бъдещото на това общество) Така че се чувствам напълно в правото си да искам и хич не ми изглежда нахално - ако не поискаш, няма да ти се даде (да ме прощава библейския текст за перефразирането)

# 239
децата се изписват от ясла по всяко време, ако няма места
на градина се взимат септември
това ми е проблема на мен
за да си гледам детето то януари до септември, трябва да напсна работа
общината предпочита да съм безработна на помощи, вместо да съм работеща и да плащам данъци

Общи условия

Активация на акаунт