ПРОБЛЕМИ С БЪБРЕЦИТЕ И ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА-10

• 60 911
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ЩЕ Е ДОСТА ПО-РАЗЛИЧНО ОТПРЕДИ. СЛЕД СТАЧКАТА И КОРУПЦИЯТА СИГУРНО ГИ Е СТРАХ. НО КАТО ЦЯЛО НА ТЕЗИ ХОРА ИМ ЛИПСВА ЧОВЕЧНОСТ. КАКТО И СА ИЗВЪН ВСЯКАКВИ ХИГИЕННИ НОРМИ. БУКЕТА ОТ ВЪТРЕБОЛНИЧНИТЕ ИМ ИНФЕКЦИИ Е НЕСРАВНИМ МИ СЕ СТРУВА.

# 91
Ana2 , КАКВО ИМАШ ПРЕДВИД КАТО ГОВОРИШ ЗА РОДИЛНОТО?  И АЗ ЖИВЕЯ В БЛАГОЕВГРАД.

# 92
Какво имам предвид ли? Ами аз бях в Родилно към 20 дни - 10 преди да родя и десет след това. Гадеше ми се и не можех да ям, затова влязох преждевременно. В началото ми се стори приемливо, макар че е доста мизерно - това мисля, че никой не може да го отрече. Не мога да разбера защо няма дори един ехограф, та ме карахо по нощница ноември месец да ходя по поликлиниката - там беше пълно с кашлящи и кихащи, а нали уж говорят за стерилност. Когато нещата се оправиха и вече бях добре, вместо да ме изпишат, Динов реши да остана, защото съм в девети месец и ако имам някакво разкритие, да предизвикат раждането. Това беше на 4 ноември, моят термин беше на 20. Аз по време на почти цялата бременност имах разкритие, затова пиех все магнизий и Но-шпа, така че, без да ме питат искам ли, не искам ли, решиха да не ме изписват, а да раждам. После дойде д-р Калоянова, която ми следеше бременността, и ми обясни, че аз това разкритие си го нося от месеци, но щом шефът е решил, единственото, което може да направи за мене, е да раждам във вторник, когато е нейната смяна. Тъй като влязох преждевременно, никой не беше ме прегледал свястно, за да види какъв ми е таза - водеше се тесен, но те на всички така пишат. Никой не взе на сериозно и това, чи ехографът в поликлиниката показваше голямо бебе - казаха, че той е мн стар и показва +/- 25%, че и повече. Така във вторника ме включиха, аз бързо получих разкритие, качиха ме на магарето, и там се почна една история - между 10 и 14 ч. аз бях на магарето. Мъчиха, мъчиха, сядаха ми на корема (Калоянова поне  е слаба, но се намеси огромния д-р Митев), бърка ме кой ли не, и най-накрая дойде и Динов, видя, че тоновете на детето заглъхват и решиха да ме режат. Така родих секцио. Детето проплакало трудно, като се родило и разбрали, че няма как да излезе - роди се обиколка на главата 39 см., при норма 33-35, а аз съм с тесен таз. Дотук не се оплаквам, въпреки че някои неща можеха да бъдат избегнати.
След това обаче почна страшното. Аз много трудно се възстанових - не толкова от операцията, колкото от болките в гърдите и гърба от магарето и натискането.После малкия започна жълтеница и не ми го даваха изобщо - можех да го виждам за 15 мин. дневно, и то права, а аз права почти не можех да стоя. Имаше дни, в които неонатоложките не идваха на визитация и аз не знаех какво става с детето ми - слагаха го на лампа, даваха глюкоза и т.н. Аз хвърлях коластра, която е най-доброто лекарство за жълтеницата, но наистина нямах никакво съдействие от лекарките там. След куп молби ми дадоха детето чак в понеделник - т.е. след седмица...
Това, което усещах там, е, че детето ми не е мое - нямах никакви права над него. Никой не ме питаше какво може и не може. Като се прибави, че много пъти не даваха да се видим с мъжа ми, защото сме имали право на 15 мин., и то само на прозорчето - ако има повече от една родилка там, не става. Не можех да опиша как се чувствах. Аз съм силен характер, но това ми идваше повече. добре, че повечето акушерки бяха свестни - имам забележки само към една. Санитарките обаче постоянно ни навикваха за какво ли не. Може да ви звучи нормално, но аз накрая ревях постоянно. Добре, че детето не се отказа от цокането, въпреки, че толкова време беше на шише, та мога да го кърмя вече повече от година. Мисля си, че аз съм жена, решила съзнателно да има дете, копняла за този момент (както и мъжът ми), и че може по по-цивилизован начин да се случи срещата с малкото човече. Има още много неща, които са и нелогични, и нечестни, но стана много дълго. Та в Детска урология нещата не бяха по-лоши.

# 93
MDM, Успешна операция! Д-р Момчилов е добър хирург!  Peace

# 94
 Благодаря, Елеонора_76 ! Стискайте палци всичко да е наред.

# 95
Благодаря ви за съветите
И аз като  Н а т и  съм много търпелива, но от сега се подготвям психически за гадостите в тази болница а от инфекциите как да се предпазя ако може да ми кажете вие от какво сте ги хванали
Идват ли да чистят стаите всеки ден?
Ке се включа пак по-късно ако мага

# 96
привет на всички Simple Smile
нас ни оперираха днес при Момчилов и понеже предварително се бях информирала от вас сега мисля,че е чесно да ви кажа как мина при нас.Отиваш в 8,00 и си почакваш до 9,30,когато слиза анестезиолога и започва един по едни да разглежда документи и преглежда деца.Оформят се около 10документа единият ,от които е за избор на екип.Ако на въпроса имате ли претенции отговорите с *да* или *с вас имаме уговорка*,ще ви коства 325лв./на детето след нас/,този въпрос ми го зададе Момчилов.След около 1час вече се качваме на 4ия етаж и чакаме да се качат всички вкл. и лекарите.Ние бяхме най-малки затова бяхме първи и операцията започна към 10,15 и в 11,00 го свалиха м полубудно състояние.Рев,липса на храна,липса на информация,липса на лекар/в операционната са/ и така до 15,30 успешно доктора се добра до нас и ни пусна.
Не са ни искали пари,но утре е свалянето на превръзката така,че има шанс да се проявят.

# 97
янамед пожелавам ви бързо възстановяване и дано скоро ви изпишат.Относно това как да се предпазите от вътреболничните инфекций-просто няма начин .Ние имахме участа да ги прихванем тези гадни бактерий по време на престоя си там и после 1година се лекувахме.Най интересното беше  две седмици след като ни изписаха ни се появиха бактерий и като се обадих на д-р Димова тя вместо да ни прати в педиатрията ни извика да лежим в Пирогов да си лекуваме бактерийте .Това се повтори няколко пъти,и така през няколко седмици си пътувахме до София,лежахме в Пирогов за седмица,две.Цялата тази одисея  трая 6 месеца докато накрая не се свързах с Буева ,та тя ме светна че не трябвало да си лекуваме там инфекцийте а в педиатрията .

# 98
  • в мъжки прегръдки
Янамед, радвам се че операцията е минала успешно. Дано се възстанови бързо детенце и да забравите за болницата.
MDM, ще стискаме палци на 4-ти. Дано да мине леко операцията и да се възстанови бързо детето.

# 99
По отношение на инфекциите- настоявайте за стерилност. А именно да работят с индивидуални ръкавици и да пипат само със стерилни марли със спирт. Инфекциите ги пренасят от мързел и напрактика това , коато вършат е  подсъдно. На настоящия етап в НЦЗПБ от няколко месеца има лаборатория , която доказва вътреболничните инфекции и на база на тяхните резултати можете да ги съдите.
Колкото до самите инфекции:
1. Не са безобидни .  Самите бактерии увреждат бъбреците , а антибиотиците имат различни странични ефекти.
2. Това е поредния жесток тормоз за децата. Влачене по болници, абукати и т.н.
3. Всичко това може да се избегне с малки усилия в насока стерилност.
Не им позволявайте да си вършат работата немърливо, пазете си децата доколкото можете и бъдете категорични.

Стаите почти не се чистят, а когато това стане като видиш калния парцал ........

# 100
Ana2
Аз съм раждала по същия начин в АГ София

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 12:53 от denyco

# 101
 Ана2     Като гледам сме раждали с тебе по едно и също време в Благоевград.Мартинчо е роден на 6 ноември 2006

# 102
здравейте. на моето дете откриха недоразвит пикочен мехур ,чрез уратрометрия. изсписаха ни калмин. това лекува ли се и опасно ли е ?  :)

# 103
Трябва да ти каже уролог.

# 104
доцент Кън4ев ни направи това изследване, но ми се иска6е, ако някои знае не6то пове4е, за6тото тои не ми обясни ни6то подробно

Общи условия

Активация на акаунт