Майчинството - счетоводно - 8

• 46 519
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 150
Имам следния въпрос : необходимо ли е след като детето навърши една година да подавам някакви доълнителни молби а да продължават да ми исплащат майчинството и ако да моля посъветвайте ме откъде да ги намеря и в какъв срок да ги подам   bouquet
п.с. счетоводителката на фирмата е много  #2gunfire и не ми обяснва нищо затова се обръщ към вас благодаря предварително   bouquet

# 151
  • София
Здравейте,
Имам един въпрос ,  но не знам дали му е тук мястото Blush
Трябва ли да предупредя социалните, че съм започнала работа, за да ми спрат детските или при тях си пристига инфото, че се осигурявам.

А и още нещо Flutter Като си осигуряваш на висока заплата, след раждането губиш ли еднократната помощ Rolling Eyes

Ако питаш за детските надбавки - не е важно дали се осигуряваш или не, а дали доходът на член от семейството надвишава 300лв. месечно.

А за коя еднократна помощ питаш? Ако е тази за раждане на дете - тя не зависи от дохода.

Да за тази еднократна помощ. Която за второ дете е 600лв.

А доходът ни е повече от 300лв на човек. Аз съм с 1500лв. Мъжът ми с 380лв. 3-ма човека Peace
Интересува ме дали да кажа в Социалните че ни е увеличен дохода и нямаме право на Детски newsm78

# 152
Къде е тоя телефон в НОЙ? Защо не го написа направо? Не мога да го намеря.Гледах гледах и не го намерих.

# 153
  • Бургас
Къде е тоя телефон в НОЙ? Защо не го написа направо? Не мога да го намеря.Гледах гледах и не го намерих.
Заповядай http://www.noi.bg/content/news/Izn_rabMesta.html  Peace

# 154
  • София
Имам нужда от малко помощ. За съжаление нямам копие от последния болничен и не мога да си сметна кога ми изтичат 315-те дни, а се притеснявам да се изпусна срока за подаването на необходимата декларация. Първият болничен ми е издаден на 27.04.2007г. Предварително ви благодаря.

# 155
Здравейте!!!Ще се радвам,ако получа отговор на въпроса си!!!
Бременна съм и от две години не се водя на трудов договор,т.е. безработна съм.При това положение зная,че ще взимам една година майчинство в размер на 100лв.Интересува ме дали има възможност да прехвърля майчинството на бащата на детето,и ако да,какви пари и колко време ще ги взима?Той е на договор и се осигурява на 430лв.
Благодаря предварително!!!

# 156
Здравейте!!!Ще се радвам,ако получа отговор на въпроса си!!!
Бременна съм и от две години не се водя на трудов договор,т.е. безработна съм.При това положение зная,че ще взимам една година майчинство в размер на 100лв.Интересува ме дали има възможност да прехвърля майчинството на бащата на детето,и ако да,какви пари и колко време ще ги взима?Той е на договор и се осигурява на 430лв.
Благодаря предварително!!!

С новите промени има "болнични поради бременност и раждане" - 315 дни, а не 'отглеждане на дете до 2год"което е т.нар. майчинство. Болничните НЕ могат да се прехвърлят.

# 157
Питах... преди да тръгна да разпитвам по форумите питах счетоводители, четох в нета, но никой не ми дава точен отговор засега.

Благодаря!  smile3525

# 158
  • София
Имам нужда от малко помощ. За съжаление нямам копие от последния болничен и не мога да си сметна кога ми изтичат 315-те дни, а се притеснявам да се изпусна срока за подаването на необходимата декларация. Първият болничен ми е издаден на 27.04.2007г. Предварително ви благодаря.

Отваряш EXCEL и смяташ. До 06.03.2008 г. вкл.

# 159
  • София
Момичета за пореден път си чааааааакам обещетението /както казва Юлиан Вучков/, този път за януари, а то не идва ли не идва. В справката на НОИ може да се видят изплатените обезщетения за 2007, но къде може да се провери за 2008? Аман вече от това чакане и този четвъртък няма нищо!

# 160
  • София
Отваряш EXCEL и смяташ. До 06.03.2008 г. вкл.

Благодаря ти!   bouquet  Не се бях сетила. Laughing

# 161
Момичета имам въпрос и предполагам че вече е обсъждан, за което предварително се извинявам. Моя братовчедка е по майчинство и получава минимално обезщетение, като осигуровките и се внасят от фирма, в която не работи, така че тя всеки месец сама си плаща сума от около 10 лева, която счетоводителката на въпросната фирма внася. Ще съм ви благодарна, ако може да ми кажете колко време трябва да се внасят тези пари, за да се счита осигурена и да си получава майчинските.

# 162
  • София
Колко са общо осигуровките върху 220 лв. заплата  newsm78

# 163
здравейте и от мен.Бих искала да попитам дали ми се полага някакво парично обезщетение  освен болничния,изплащан от НОИ,тъй като от днес съм 45 дни преди термин по майчинство.

# 164
Здравейте,искам да попитам някой  знаели  дали може по интернет/не по телефона / да се прави справка за подадени документи от работодатяля към НОИ ,или въобще да се задават въпросно относно болничните към НОИ,че по телефона е ад,моля да сподели?Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт