Майчинството - счетоводно - 8

• 46 508
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, на първа страница на темата съм описала много общи положения. Както и мястото в сайта на НОИ с адресите, на които може да получите информация за обезщетенията си.

Моят съвет е да им пишете на мейла вместо да се опитвате да звъните по телефоните.  Peace

# 181
Питах... преди да тръгна да разпитвам по форумите питах счетоводители, четох в нета, но никой не ми дава точен отговор засега.

Благодаря!  smile3525

Значи пиши в НОИ! Wink

# 182
Колко са общо осигуровките върху 220 лв. заплата  newsm78

При трета категория труд и 0,4 ТЗПЗ 220*33,4% = 73,48 и Данък14,65 - това са ОБЩИ осигуровки

33,4% ли е сумарната осигурителна тежест тази година  newsm78

Да:
Пенсии - 17%
ОЗМ - 3.5%
Безработица - 1%
ДЗПО - 5%
ЗО - 6%
ГВРС - 0.5%
ТЗПЗБ - от 0.4% /до 1.1 ако не се лъжа/

Мерси The Sun. Това е общо за работодателя и за работника - много намалели СО - чак да не повярва човек  Mr. Green А по ДУК колко са ?

Де да бяха толкова намалели,но намалениетое сампо с 3% и то от м.октомвр 2007 година.А тук си открих и грешка. за която се извинявам,но днес бях много натоварена.Личните осигуровки сА 13%,което прави данък (220 -(220*13%))*10% =191.4810% =19.14лв.вместо както писах  14.65 лв
Колкото до ДУК - вече няма НПР и данъът вместо 15 е 10% - т.е. приравнени на трудови договори са.

# 183
Zdraveite i ot men! Az sashto sam sred chakashtite bebche no prez mesec Avgust i sam samo na 21 i ot mesec qnuari se osigurqvam na 550 za da moje 6 meseca  da se osigurqvam na po-golqma zaplatka.
Mnogo shte sam blagodarna ako nqkoi me orientira kvi sa tiq molbi i deklaracii koito trqbva da se podavat i kade  i nai vajnoto  kolko vreme sled rajdaneto. Izvinqvam se za tapite vaprosi no sam oshte nova v saita i ne moga mnogo da se orientiram v foruma. Rolling Eyes Hug

# 184
# 185
Здравейте, идвам при вас както всички с въпрос.
След изтичането на 9-те месеца кое от многото приложения трябва да се попълне за отглеждане на дете до 2 год. възраст?

# 186
  • Пловдив
Здравейте, идвам при вас както всички с въпрос.
След изтичането на 9-те месеца кое от многото приложения трябва да се попълне за отглеждане на дете до 2 год. възраст?

дай майл ще ти пратя дакументите  Peace

# 187
  • Русе
Здравейте,искам да попитам някой  знаели  дали може по интернет/не по телефона / да се прави справка за подадени документи от работодатяля към НОИ ,или въобще да се задават въпросно относно болничните към НОИ,че по телефона е ад,моля да сподели?Благодаря предварително.

Да може в сайта на НОИ на контакти има телефони и e-mail за съответния град. Ако благоволят може да ти отговорят искат ЕГН или имената ти. Поне на мен ми отговориха, телефонът им не го вдигаха два дни и друг вариант нямаше освен  e-mail.

# 188
Здравейте на всички,не сам сигурна дали мястото на моя вапрос е тук,но все пак ще бъда благодарна ако някои е запознат с подобна ситуация и успее да ми отговори
Предварително благодаря
В момента имам бебе на 5 месеца.И същевременно съм бременна.Разликата на децата ми ще е точно 1г.тъй като терминът ми е на рожденният ден на малката
Интересувам се аз трябва ли да подавам някакви документи някаде и как ще стоят нещата с майчинството ми в случай че се застъпват така

# 189
Здравейте може ли да ми кажете тези 315 дена откога се броят Embarassed от датата на раждането или датата на последния болничен.Родила съм на 12ноември 2007 последния болничен ми е до 17февруари2008.

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 12:13 от Роси-в

# 190
315 дни започват от първия ден на болничния, който издават 45 дни преди термина

# 191
Предварително благодаря
В момента имам бебе на 5 месеца.И същевременно съм бременна.Разликата на децата ми ще е точно 1г.тъй като терминът ми е на рожденният ден на малката
Интересувам се аз трябва ли да подавам някакви документи някаде и как ще стоят нещата с майчинството ми в случай че се застъпват така

Когато започне първият болничен за 45 дни преди термина, заедно с болничните ще подадеш молба за 50% обезщетение за предното дете.
Ще ти превеждат тези 50% плюс сумата за болничния за всичките 315 дни. Освен това за тях може да ползваш дневното обезщетение, което взимаш сега ако е по-благоприятно за теб.
Може би не го обясних много разбираемо! 

# 192
аз забравих датата сега как мога да разбера кога трябва да подам следващата молба или може и без нея

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 13:01 от Роси-в

# 193
Здравейте мили мами.
Моля ви, ако можете да ми дадете отговор на този въпрос:
Голямата ми дъщеря сега стана на 3г и 6м (на 1ви февруари) и сега през март месец трябва да подам новата молба-декларация за детски добавки. Обаче същевременно чакам бебе, което до 1-2 седмици ще се роди. Как стои въпросът с подаването на документи за него? Мога ли март месец да подам документи и за двете деца, или трябва да подавам две отделни декларации?
Ако някой има информация по въпроса моля да сподели.
Благодаря ви предварително.
Тъй като преди явно никой не можа да отговори на въпроса ми, ще изнахалствам да попитам още веднъж  Embarassed . А нашето второ бебче се роди на 08.02.08. Моля ако някой знае да ми каже.  Praynig

# 194
извинявайте но нали плащат 9 месеца 90% от заплатата аз си мисля че като ми изтиче последния болничен и оттогава започват да текат тези 9 месеца или греша моля ви кажете че немога да се оправя с тези закони Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт