Майчинството - счетоводно - 8

• 46 198
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Здравейте отново!Доста четох но не открих отговор на въпроса ми.
Бременна съм в трети месец.Ще бъда в болнични през цялата бременност.Ще получавам 80% от нетната ми заплата.В какъв размер ще ми бъде изплащано обезщетението за майчинство по време на 315-те дни-90% от тези 80%(т.е от размера на болничните които ще получавам-нали се взимат последните  6 месеца назад или 90% от заплатата ми каквата ми е)Дано сте разбрали въпроса ми .Благодаря за отговора предварително

Обещетението за 315 дни ще ти бъде смятано на база на 6 те месеца назад преди да излезнеш в болничен.Няма да се взимат месеците,в който си била в болничен,а преди това.

# 691
Благодаря за бързия отговор Елфита!!!

Исках да попитам дали това означава че увеличението на заплатата ми от 1 март, т.е по време на болничния няма да се отрази на изчислението на обезщетението за майчинство.Още веднъж благодаря

# 692
не знам дали е за тук но да попитам 
значи родих преди 2 месеца а още не са ми преведени нито болнични нито маичинство
горе-долу има ли някви срокове ,знам че ги бавят но кога да очаквам първия транш така да се каже  Rolling Eyes

Здравей,
хубаво е да провериш дали работодателят ти е занесъл болничните ти в НОИ, дали са ти платени осигуровките, дали няма някакъв проблем с болничните (объркани номера и др.). Достаа често се случва. И аз роих преди два месеца, а вече имам преводи. Иначе сега ги обработват по-бързо от преди, но пак зависи кога ги е подал работодателят.

# 693
  • София
Родих през декември и съм подала януари молба за детски надбавки и еднократна помощ като съм си дала и банковата сметка. Понеже очаквам и изплащане на закъснели болнични, а видях, че имам преведени някакви пари, може ли да направя справка на някой банкомат от къде са ми дошли парите в дебитната карта? В сайта на НОИ за справка за изплатени обезщетения може ли да се направи такава справка за изплатени детски и еднократна помощ?

# 694
Здравейте момичета, сигурно вече е коментирано, и моля да ме извините, ако повтарям въпрос!
Мога ли да прехвърля майчинството на майка ми, ако работи по трудов договор, въпреки, че е пенсионерка?
Благодаря предварително!

# 695
  • София
Здравейте момичета, сигурно вече е коментирано, и моля да ме извините, ако повтарям въпрос!
Мога ли да прехвърля майчинството на майка ми, ако работи по трудов договор, въпреки, че е пенсионерка?
Благодаря предварително!

Мисля, че може отпускът за отглеждане на малко дете да се прехвърли на бабата, ако работи по трудов договор и е пенсионерка.

# 696
Здравейте,
да попитам за някакъв линк за прехвърляне на майчинство?
Как стоят нещата, татко ни не се води никъде на работа,
а аз май ще трябва да се върна на работа, малката е на 7 месеца и 2 седмици, така че още взимам 90 % от заплатата си? А после за до края на втората година тия 220 лв??
Благодаря предварително!!!!!

# 697
  • София
Здравейте,
да попитам за някакъв линк за прехвърляне на майчинство?
Как стоят нещата, татко ни не се води никъде на работа,
а аз май ще трябва да се върна на работа, малката е на 7 месеца и 2 седмици, така че още взимам 90 % от заплатата си? А после за до края на втората година тия 220 лв??
Благодаря предварително!!!!!
Тук съм качила подробно описана процедура за прехвърляне на майчинство
Процедура за прехвърляне на майчинство
email: aniita76@gmail.com
парола: aniita761215
Има и документите които трябва да се попълнят - Заявление по чл.164 ал.3 от бащата, Декларация заползване на отпуск по чл.164 от бащата и Справка от предприятието
 Peace

# 698
Родих през декември и съм подала януари молба за детски надбавки и еднократна помощ като съм си дала и банковата сметка. Понеже очаквам и изплащане на закъснели болнични, а видях, че имам преведени някакви пари, може ли да направя справка на някой банкомат от къде са ми дошли парите в дебитната карта? В сайта на НОИ за справка за изплатени обезщетения може ли да се направи такава справка за изплатени детски и еднократна помощ?

AKo имаш интернет банкиране, може да следиш всяко движение по картата.
Детските и други помощи от социалните ги няма в сайта на НОИ. Но пък там по ПИК може да си видиш болничните.  Peace

# 699
  • София

Детските и други помощи от социалните ги няма в сайта на НОИ. Но пък там по ПИК може да си видиш болничните.  Peace
А ако нямам интернет банкиране има ли начин да разбера от къде са преводите в дебитната ми карта? По какъв начин да направя справка дали и кога ще ми бъдат изплатени детските и еднократната помощ при раждане?

# 700
  • София

А ако нямам интернет банкиране има ли начин да разбера от къде са преводите в дебитната ми карта? По какъв начин да направя справка дали и кога ще ми бъдат изплатени детските и еднократната помощ при раждане?
Дирекция "Социално подпомагане" превеждат парите около 20 число на месеца, най късно 25, следващ месеца на подаване на молбата. Можеш да се обадиш в банката, за друго не се сещам. Или в ДСП.

# 701
  • Пловдив
Осигуровките от бюрото по труда важат ли?Например ако майката е безработна и взема обезщетение за безработица остава и  1 месец и после 5 на трудов договор-достатъчно ли е да вземе 2 год майчинство? newsm78Или трябва да се откаже от помощите последния месец.

# 702
Тъй като скоро се върнах на работа ме интересуват следните въпроси:
1. Мога ли да прехвърля майчинството си на детегледачката, която се грижи за детето ми (и по този начин да намаля разходите по заплащането й)? Жената е в трудоспособна възраст, назначена на трудов договор, но не ми е роднина.
2. Имам желание всеки месец да правя дарения за болни дечица (вече преведох парички по сметките на три деца от галерията на настоящия сайт). Въпросът ми е - как трябва да се оформят документите (аз имам само платежните нареждания, на които като основание е посочено "дарение за лечение"), така, че тези суми да се признават като разход, с който да се намалява годишният ми облагаем доход. Така, спестените данъци ще мога отново да даря за лечение на деца, вместо да потънат в държавната  хазна и да отидат за нови гуми на някой депутатски мерцедес.

# 703
Здравейте!Скоро излизам в болничен 45 дни преди термина,въпросът ми е какви други документи трябва да си подготвя?

Подаваш декларация приложение номер 7 и удостоверение от банката за твоята банкова сметка.Това се прави еднократно.Ако си ползвала болничен през 2007,това вече е направено и не се налага пак да го правиш.
Мога да ти пратя на майл приложение 7

привет, би ли пратила и на мен моля! bili_kaneva@abv.bg

# 704
  • София
Има ли някой, който все още да не е получил парите за януари? Чаках, чаках ама то и търпението си има край, кой март сме вече?

Общи условия

Активация на акаунт