Сърцето граници не признава! - Шеста турска тема

• 30 819
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте приятелки Simple Smile...снега се топи Sad..днес може би за последно тази година се пързаляхме с Ати...ама беше страхотна емоция Simple Smile

bz,благодаря ,че се зае с организацията...Аз като габровка Laughing да попитам...какво включва тази цена?Нали знаете габровският анекдот за студента и таксито? Simple Smile
Иначе аз се сетих за едно друго място подходящо за мами и дечковци.http://www.theplaybarn.com.tr/tr.asp..там сме ходили с Ати и е супер..децата ще могат да си играят на воля,и ще има кой да се грижи за тях докато си бъбрим..има и кафе,ако не се лъжа...но трябва да се провери.. Thinking.защото е предназначено за детски игри и партита,а не за среща на форумки Simple Smile Хвърлете по едно око за всеки случай..
Янита вече са ти отговорили,но да добавя,ако децата предпочетат хамбургери McDonalds ,Burger King или KFC менютата са около 8-10 лири...Лекарства по-добре и нагласи от България,защото тук лекарствата са с други наименования,а и сама трудно ще се справи,макар ако се наложи съм сигурна ,че ще и окажат пълно съдействие и ще намерят начин да и помогнат във всяка аптека
Не знам в кои музеи ще ходят,но таксите са доста високи..Преди години Света София бе с 15 лири вход + допълнителен вход за 2 етаж ,така е бе и Топкапъ-там се плаща отделно за всяка зала...
Но нека тези които са ходили скоро ти кажат актуалните цени...

# 211
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Получих и даже записах!  Hug
Ами да ви кажа, ако се съберем 8 човека по 50 лири е 400 лири. Според мен на ресторант, ако сме ще изкараме много повече време и по-добре! Това само стаята без консумация ли е? Не знам не ми се струва рентабилно!  newsm78
Давайте други идеи! Аз предлагам у дома!  Hug  

Варненките и не само а всички в България, вие няма ли да се включите?

# 212
  • до вятърните мелници
Здравейте хора  Simple Smile

много се вълнувам, след малко тръгваме за концерта на Йълдъз, ако мога ще правя снимки и ще ви ги пусна  Simple Smile иначе в момента качвам "снежни" фотки в албума Crazy

Бз, тея 200 утл. общо ли са или на човек, предполагам общо де, но да питам за всеки случай Crazy и само резервация ли се включва или има и меню... незнам, не съм ходила, само съм чувала името...  знам че е горе долу на централно място, но къде точно се намира, също нямам представа... и наистина час е много малко, то ние докато се запознаем и айде ще трябва да си ходим  Cry

а с тея софри ще ме убиете значи  Crazy човек как да не му се прияде... онзи ден заради марашкия сладолед ходих специално сладолед да си купувам  Blush

Бенмари, разглеждах рожденденските ви снимки - много ви е хубав иконостаса! а малкия Ати е още по-хубав  Simple Smile

# 213
Хайде, аз съм съвсем сериозна! Помислете, с децата, ще играят, ще им се доспи, ще тичаме подир тях където и да сме! За това предлагам у дома, всяка като донесе по нещо да се почерпим, децата ще играят, ако искат има къде да спят, а и ние ще се наприказваме на воля! Joy 
В някоя от нас е най-добре! Аз предлагам у дома, повечето ви познавам, бенмари, бз, соняз, есрет, има една цвете е писала в 3 тема, тя ми е комшиика, така че решете! Аз предлагам у дома, вие кажете!  bowuu 
Останалите миситик, шенай, джоржди, кой още остана  newsm78 

# 214
Здр пак Laughing

Djordi = mnogo gotini snimki  Peace

Значи мацки , аз също съм по-навита на др. място .... Мен най не ми стига този 1 час Simple Smile .... И май нищо не предлагат ..жената Елиф бе много любезна на телефона, но тя просто по-скоро беше преводача Simple Smile ...и питаше по  др. и телефон моите въпроси, но така и не ми каза какво включват тези САМО 200 Лири Simple Smile ....Разгледах страницата на Play Барн ...по-става .... не може ли да кажем че е за party но не birthday party ....Давайте идеи Simple Smile Значи Атлантис отпада .... ше звънна на Play Барн тогава утре ...този в Левент/Sisli май е най-добре за всички, точно по средата е ...Дризе , ша та возя , немай грижа Simple Smile

Дризе изпреварuлa си ме пак, кака Mr. Green Ми не знам , аз не искам да те притесняваме , 100 човека да ти се изръсим ,,,чакам мнения и от др, момичета ....

Целувки, лека вечер  Heart Eyes

http://www.zwani.com/graphics/good_night/images/2.gif

# 215
Oлекна ми за това с визата  Party Hug   мерси   olgarita , а даже и няма да сме с нашата бракма /което е по-добре/
Разбрах, че има болни което хич не е добре  Sad  да се оправяте по-бързо   Hug  ,че иде време за разходки а не е приятно да си болен

Като чета как се уговаряте за събирането и ви се радвам  Party  ,мен друго ме вълнува сега и нещо хич не ми е до партита  ooooh!  ,но дано ми дойде и на мен музата за парти  Thinking 
Където и да отидете се забавлявайте много ,че даже и с малките да сте пак ще падне веселба  Party

лека от мен и успешен ден   bouquet

п.п.  Blush  момичета ако случайно наистина взема,че пътувам към Турция ще може ли да ме упътите за някои неща ,по специално за Истанбул ако отидем  newsm78 ,че нали бил много голям

# 216
Първо  :

http://www.linthwaite.com/img/seasons/hdr-breakfast.jpg

а сега това :

http://www.aroversrest.com/images/photos/breakfast-1-circle.jpg

Лек ден момичета ...обратно към реалността : на работа и school ....  Heart Eyes Hug  bouquet

пс: Сиса= всичко може, питай  Hug

# 217
Ох, и аз като чета за истанбулски срещи и аз току ви завидя... Tired   Аз направо за целия Истанбул ви завиждам, пък какво остана за срещите! Laughing

bz, все по-елегантно начало даваш на деня! Peace

# 218
bz, благодаря  Hug
Все още не сме се свьрзали с посолството, не отговарят. За какво са им тези телефони, като не ги вдигат  Rolling Eyes

Приятен ден моми4ета     bouquet

# 219
  • София
За забележителностите, включени в екскурзията, имам списък със съответните цени за вход - общо ги сметнах 78 лири + 15 евро за корабче по Босфора. Това е за Истанбул. За Одрин не са ни дали цени. А, и родителската среща щяла да бъде другата седмица чак.

Не разбрах, за плащане в Истанбул само турски лири ли приемат или може и друга валута (става дума за официално плащане на каса)? Сигурно е тъп въпросът, но преди време знам, че можеше на места (в хотела и ресторанти например) да се плаща в долари.

# 220
Добро утро момичета!  bouquet
Страхотно е че се организирате за 8 март -Супер!!!Може и изненада да си организирате! -shegichkaaa Joy!
Dilqra Виз времето сез атопли.дори слънчо се показа и усмухва./Дано все така да се задържи и да изкараш един вълшебен уикенд в Истанбул! .Ще чакаме снимки и разкази.Айде Лек път и много късмет!!!!
Pina разписа се най-накрая-оздравя ли?Дано да се видим тази събота.
desert princes ти съвсем се загуби SadДа няма някое ново хабиби?АААА ще я видим ние тази работа.ела да драснеш 1-2 реда ,че взех да се притеснявам за теб!
А за  Айля вече и не знам какво да мисля newsm78Къде изчезна това момиче?Някой засичал ли е Айля из други темички?
Истанбулски мамиии давайте сериозно с организацията , че да сте подготвени после за форумската среща  Grinning
Лелееее какво слънчице пече навън -отиваме на разходка

# 221
Янита, най-добре е с турски лири! Особено ако е плащане на каса, както си се изразила, друга валута няма да вземат. Долари и евро взимат частни търговци, правят компромис просто, но ги смятат на неизгоден курс. То и в БГ някой собственик на магазин или заведение като улучиш може да ти вземе валута, но не е официално прието.
Вече в БГ спокойно се обменя турски лири, та най-добре от тук да си тръгне с тях. Само за фрий шопа са необходими долари или евро, ако ще купува нещо от там.

За допълнителните екскурзии, да, трябва да ви е обявена цена, която включва входния билет на обекта, който се посещава. Там всичко си струва да се види, да знаеш, приказно е! Hug
За Одрин - те там ще спрат за няколко часа само и ще посетят Селимие - най-голямата джамия в Турция, построена от Синан, по поръчка на Селим (Пияния - нали така му беше прозвището??). Там вход не се плаща, джамията е работеща. Това е най-големия шедьовър на Синан. Строена е по подобие на Св. София в Истанбул, от която се е вдъховил Синан за работата си като архитект изобщо.
Знаете ли легендата за Синан, или по-точно за Майстор Манол, както е наричан в България? Твърди се, че е родом от Родопско село, от там е взет за еничар и т.н. Рожденното му име било Манол, та затова в БГ е популярен като Майстор Манол.
Работата е там, че официални данни няма за произхода на Синан, но се твърди, че е грък или арменец. Явно всеки дърпа към себе си... Laughing  така е, велик архитект.

Има още много интересни неща, Янита, ама доколко тийнейджърите ще се интересуват от тях... Confused Tired

Цвете, тука съм бе! Hug Не съм спряла да пиша! Мисля, че вече съм здрава, чувствам се като човек! Peace

# 222
Е това е  #Cussing out никаква разходка-свеки цъфна вкъщи!Сега се залепям за компа и няма мърдане!А тя да гледа малчо Mr. GreenЕххх така ми се изкаше да се разходим малко CryЩе прехвърля темата ДиС тук  #Cussing out #2gunfire
Момичета давайте отзиви за турските курорти PraynigВремето се позатопли и мен пак ме обзе една ваканционна вълнаааа,че чак се замечтах ,ама .коби(свеки) ме върна към реалността!Но наистина ще чакам мненията ви за готини местенца за почивччица!
Вчера изпратих мартинички на едни приятели -българи ,които живеят в Турция!днес по-късно или утре ще пратя и на едно семейство-турци,с които се запознах това лято в Анталия,но английският им не е много добър и се чудех как точно да им обясня смисъла на мартеничките!Може ли някоя от вас да ми пише (може и на лични),но може и тук -няколко изречения на турски ,че мартеничките символизирата здравето и щастието или нещо такова и да ги мятам в един плик!Благодаря предварително!  bouquet

# 223
Честит Рожден Ден, kaigi!

Нека изворът на щастието
ръси с кристалните си води
пътя на твоите мечти.
Живей, протестирай в обятията
на младостта и нека всяка твоя мисъл
бъде сбъдната мечта!!!

# 224
Tsvete Simple Smile - http://tr.wikipedia.org/wiki/Martenitsa , a za kroki (sorry kobi:), ama sam gadna ....  Hug Hug

Kaigi - http://struga-rdrt.ios.st/IOS/Users/struga-rdrt.ios.st/PagesImg/ … appy-birthday.gif
http://img148.imageshack.us/img148/1719/niver0523xc5ht.jpg

Da si jiva i zdrava , i mnoogoooooo obichana i naceluvana ot lybimi hora Simple Smile  Heart Eyes Hug  bouquet

ps: Sorry za latinicata ....na rabota sam ....nEma kredor ....

Общи условия

Активация на акаунт