Сърцето граници не признава! - Шеста турска тема

• 30 816
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен!  Hug

Алтемада добре дошла!   bouquet

Във Варна днес пак е голям студ и е покрито с малко сняг. Бъктиса ми вече от тази зима.... Crossing Arms

Бенмари мерси за кафенцето и чая...ще си взема от чая, че нещо не мога да се стопля...  cold  Дано в най-скоро време да се оправят отношенията ви с роднините на мъжа ти.  Praynig И мен в бъдеще като се омъжа някой ден, най-много от това ме е страх. Факта че ще бъда турска снаха, и може би ще имам свекърва туркиня честно казано ме плаши...незнам какво ме чака, че като знам повечето турски свекърви какви са ми настръхва косата..  Sick #Crazy

олгарита съвет за валентинско меню точно аз не мога да ти дам, защото никога не съм го празнувала този празник, поради едни или други причини и честно казано много ме дразни точно празник...точно в него ден не излизам от вкъщи, че като ги гледам влюбените двойки се чувствам още по-самотна....  Tired ooooh!

Куиин жалко наистина за кадаифа.  Tired

Някоя от вас яла ли е марашки сладолед (maras usulu dondurma)
http://img119.imageshack.us/img119/2017/46ps7.jpg. Марашкия сладолед е лепкав, разтегателен и наподобява на дъвка...аз лично не съм яла оригинала мараш, но ядох от тези дето са в кутия...незнам дали пак е същото:
http://www.konyalife.com.tr/hr/1453.jpg

мистик много хубава професия имаш и много ти благодаря за ценната информация...научих нещо ново и интересно от теб...очаквам още интересна информация от теб за турското изкуство. Благодаря ти ogretmenim!   bouquet

А по въпроса за реинкарнацията т.е. прераждането аз лично незнам дали вярвам на това, но и е много интересно. И аз откакто се знам имам много голям интерес към арабския свят инай-вече на пустини  Crazy hahaha . Всичките ми романтични представи са от ориента.  В никакъв случай не бих се подложила на хипноза и доста е рисковано според мен, а и предпочитам да не знам нито за предишния си живот (ако въобще съм имала такъв), нито пък искам да знам какво ми предстои в бъдеще. По-добре е човек да си изживее съдбата без да знае според мен.  Thinking А и без това прераждане в Корана не се споменава и следователно е харам да се вярва в предсказания за в бъдеще или в прераждания.  newsm78

А за интереса ми към ориента незнам от къде е започнало...може би още от детска възраст, защото си спомням, че дядо ми винаги ми разказваше приказки от 1000 нощ, за султани, вълшебни лампички, килими и какво ли още не, сараи, кервани, пустини. Дядо ми толкова истински ги разказваше и аз много добре си ги представях и тези представи се запазиха и до ден днешен. Спомням си, че и в спалнята в маминка ми в стените бяха окачени 2 картини и на едната от тях беше изрисуван един султан излегнал се около басейн в пищни дрехи с наргиле в ръка. Беше на открито и имаше много момичета момичета в изящни дрехи и бижита, които танцуваха около басейна и градинката с красивите цветя (лотуси, бръшляни, рози, жасмини и още много други цветя). Чудна картина беше. А в другата картина също беше много хубава. Бяха изрисувани мъж  и жена в пустиня. Мъжът в ръката си имаше саз и беше облечен във фолклорни ориенталски дрехи, а жената беше облечена като ориенталска танциорка с кастанети в ръце и с извито тяло (изпълняваща движението вретикална осмица) - Цветето и Пина знаят за кое движение говоря... Mr. Green  Hug

бз къде си?  newsm78

# 76
Мила  принцеске  ,толкова си красива и нежна,а защо си толкова самотна!?!Не се отчайвай-няма цял живот да е така!Изживей си мъката по неосъществената любов за да си готова и физически ,и емоционално да се отдадеш и усетиш истинската и неповторима ,за цял живот обич! HugИ защо си сигурна че свекървата ще е туркиня?Аз останах с впечатлението ,че не харесваш много  ,моного мъжете от турски произход. newsm78То, не се знае и сърцето няма да пита разума каква да е националността на съпруга ти.Но може би имаш в предвид че имате някакъв обичай или пък родителите ти очакват от теб да се омъжиш за турчин?Оффф много е сложен този живот ,но един сувет от мен-послушай сърцето си и не се съобразявай с хорските мнения и приказки!Всеки сам за себе си си знае кое е най-добре!Моля те не бъди тъжна и не се отдавай на лощи мисли  bouquet
Dilqra аз твърдо вярвам в преражданията ,но за това ще си поговорим на кафе в почивката между двата часа в събота  Peace
Отивам да подремна малко че малчо днес с е кукна в 7 часа Mr. Greenс температура и 3 растящи зъба SickТрябват ми нерви от корабни въжета!

# 77
Ето ме пак .....направо не знам къде съм  #Crazy #Crazy  ,,нито коlко е часа ...ставам лягам ...няма оправия   Joy hahaha ...за пръв път сам така ....Супер jetlagged съм момичета .... до преди няколко години това упражнение го правех без проблем и на по-чести интервали, но сега ми се $^%&^*&&^*&%*&   Confused Wink ....В NY беше върха на сладоледа разбира се ....първият ден беше около 17 градуса ....всичко живо беше по тениски ,..в събота обаче ни замръзнаха задниците ,,,падна почти до нулата .... Напазарувахме, видях се с приятелите ни, останах при сестрионката ми 2 дена и то стана време да се връщаме ....сега ше ви изчета ,,,,и ше видя дали няма нови попълнения в албумчето ни Wink Лек ден ....до утре ...  Heart Eyes Laughing Peace  bouquet

НЕ МОГА ДА СИ ОТCПЯ ,,,,,помощ ....лайка ли какво да си варя и да пия Simple Smile

Алтемада - добре дошла Simple Smile

Дризе - и вие ми липсвахте Simple Smile

# 78
Принцеске, засмя ме с тази вертикална осмица.... Hug Той и аватара на Цветето май е във осмица, и то май вертикална - отгоре надолу, а??

Днес си изтеглих Belly dance superstars..., гледам и очи пълни, огледало празно... (в огледалото трябваше да е моята кръшна снага... Mr. Green ).
Я, кажи нещо за Rachel Brice, за нейния стил танц, ако ти е познат? Прилича ми на жена туарег...

А този сладолед да не е с аромат и вкус на борова дъвка? Щото пробвах нещо такова в Египет, ужасно беше. Точно бяло, разтегливо и все едно съм налапала смолата дето се отделя по кората на боровете в гората...

bz, добре си си дошла!

# 79
  • до вятърните мелници
desert princess,
значи аз съм голяма късметлийка с моята турска свекърва! newsm74 пу-пу, страхотна е - направо еталон за свекърва Blush
с нея се разбирам по-добре отколкото с майка си, представете си!
така че, не се знае какъв човек ще ти се "падне" на теб, недей от сега да се притесняваш  dance и да си втълпяваш обобщения!

bz,
welcome back! мен ако  питаш, пий едни витамини за сила   Simple Smile

п.с. момичета, един малко... интимен... въпрос... около овулацията всеки ден ли е хубаво да се бебеправи newsm78 Blush Blush Blush или е по-добре през ден ?

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 17:20 от Джорди

# 80
Все по-интересна ми става вашата тема  Heart Eyes  и следя с интерес  Hug
Докато съм гледала документалните филми/или други подобни/  за Турция и ми е било винаги интересно и много се радвах на сладоледа който е показала  desert princess  и стоях с ококорени очи първият път  Shocked  ама и те са майстори и как забавляваха хората наоколо  Simple Smile  /супер беше/

Лека вечер на всички ,много любов за desert princess  /е и на другите също/  Wink   ,и много късмет   bouquet

П.п. Относно моето прословуто търсене на красивият турски фаянс мисля че успях да намеря/с помоща на уеб преводач/ няколко фирми  ,но ми се иска да ви питам относно едната дали имате мнения /но може и по- нататък  Wink   

# 81
  • Измир
 bz, добре дошла!  Hug  ПочИнИ сИ И се порадвай на детенце! ЛИпсата тИ се усешташе!

ПрИнсес не я мИслИ бъдещата свекърва, може И да е като моята добрИчка Heart Eyes ИзжИвей сИ сега свободата, гледай от хубавата страна Wink
Сладоледа съм го яла, много мИ харесва. Обаче сестрата на мъжа мИ правИ някакво сладко с дъвкИ, което не понасям. Когато за първИ път отИдох в ИзмИр, не знаех езИка И  мИ се наложИ да Изям две порцИИ, защото мъжа мИ не беше на блИзо, а аз не 1сках да обИдя домакИнята И само кИмах.

DilQRa`, не съм се замИсляла за прераждането, но майка мИ е доста ИнформИрана Laughing

НИе ходИхме до Хасково на разходка. Далечко нИ е (65 км), но сИ заслужаваше. ОткрИхме най_хубавата пИцарИя И сИ направИхме ранен св ВалентИн трИмата Simple Smile
Колко странно същество е чавека? Уж се оплаквах от скука, пък в Хасково от едИн Кауфланд И ТехнополИс направо се чувствах смазана. Явно свИкнах на спокойствИе.

Желая вИ успешна седмИца!

ПС: ДжордИ, добре е през ден, но най_добре е да не му мИслИш много много. НИе 5 месеца ИзчИслявахме овулацИИ безрезултатно. Мъжът мИ замИна за РумънИя за трИ месеца, през коИто сИ дойде за 4 дена само И се оказа, че съм забременяла точно тогава Laughing

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 17:50 от olgarita

# 82
Здравейте момичета   bouquet

Принцеске  нямам възможност да следя и двете теми но ти  пиши от време на време   bouquet

Приятен ден   bouquet

# 83
Джорди Olgarita ти е писала.Наистина за бебеправенето не е важно кога и как го правиш/Една приятелка си вдигаше краката след секс и стоеше така като мумия по 30 мин  Grinning и все не ставаше.Важна е психиката.Отпоснете се ! Наслаждавайте се и ще стане.Ние никога не сме го планирали но то си стана когато Бог  реши.Успех и много положителни емоции и ще чакаме резултат  скоро  Peace
Bz добре си се завърнала  bouquetНай-накрая утре ще си хапнем сладко сладко закусчица  Joy.
Защо така никой не добавя нови снимки.Аз ще изтрия малко от моите и ще добавя нови но ще изчакам малкото нервно човече да заспи и тогава  Mr. Green
Айля къде си бе човек?Да не сме те обидили нещо?Липсваш в темичката!

# 84
  • Истанбул
Tsve_te,Pricess, благодаря за отзвте Party, поощрявате ме!!
Benmary, жнаг, когато скаш Hug!
bz, хошгелдн!
Малко по темата за реенкарнацията_ моя приятелка от София се занимава с това İ има доста кленти ли да кажа или паценти. Като ми беше на гости, направи и на нас с мъжо по един сеанс Crazy. Мога да кажа, че по_ефективно се получи с мъжо ми, а мен, нердейсе, не ме хвана  Shocked, но беше интересно явление! Държа да кажа, че не беше хипноза, а "сънуване будна", ако мога така да го изразя . Приятелката ми по интересен начин отива в миналото  newsm78, открива какъв си бил, била и ако от тогава е останала някаква следа, която ти пречи в този живот, изживявайки го още  веднъж, ти помага да го осъзнаеш и да го превъзмогнеш. иНТЕРЕСНО Е! newsm78

# 85
  • Истанбул
Ха_ха_ха! Забравила съм и_тата, моля, сложете си ги! Grinning Grinning

# 86
Добре дошла, bz!

mistik, чакаме следващия урок с нетърпение! Разкажи нещо за minyatür, на мен много ми и съм планувала да си купя някой ден.

Цитат
Джорди Olgarita ти е писала.Наистина за бебеправенето не е важно кога и как го правиш/Една приятелка си вдигаше краката след секс и стоеше така като мумия по 30 мин   и все не ставаше.Важна е психиката.Отпоснете се ! Наслаждавайте се и ще стане.Ние никога не сме го планирали но то си стана когато Бог  реши.Успех и много положителни емоции и ще чакаме резултат  скоро  

Ако 1 година бебе не става, то има причина и редно да се посети специалист по въпроса. Успокой се и ще стане е много хубава рецепта за загуба на ценно време. Естествено, че е важно кога се прави, а и за някой жени с обърната матка, например е важно и как! Психиката е важна, ако няма физически проблеми!
Ако знаеш кога точно ти е овулацията 2-3 преди и в деня на овулацията, всеки ден. Не знам ти как  си я изчисляваш, защото всеки месец варира.  Wink

# 87
Kaigi  имах в предвид че прекаленото вдълбаване и анализиране на нещата води до вманиачаване!А това определено не е в помощ ,нали така?Освен товва е научно доказано и всеки себеуважаващ специалист в тази област го твърди ,че много често ангажирането на вниманието с други неща и цели води до успокояване и забраменяване.Всяко физическо неразположения и проблем крие в себе си психологическо обяснение .А и момичето не споменава да имат някакъв проблем!Надявам се да е така!Но ако наистина дълго време нямат успех (дано да не се случи)е редно да се потърси специализирана помощ!
 В предишен пост писах за моя приятелка ,която стоеше с вдигнати крака -тип свещ 30 мин за да зачене.Това е само част от одисеята и.Измъчи се милата да мери температура,записва в някакви таблици и прави секс по часоеник.Стигна и до София -при незнам си коя професорка.Накрая се замислиха за зачеване инвитро.За нещастие ги сполетя беда в семейството и бебеправенето остана на заден план.Спрях ада правят бебе и започнаха да правят секс.след 2 месеца разбра че е бебе1Аз си го обеснявам с освобождаване на психиката.
При нас се получи горе долу същото.Година преди да забременея ne се пазехме  , но нямаше резултат .Не си го бяхме поставили за цел ,но след все път се чудех дали е станало?После размислих и реших ,че още ни е рано ,но то пък взе че стана!Без да сме го "правили" Grinning
Май се поувлякох! EmbarassedИзвинете!Само исках да насоча мислите в оптимистична посока!

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 22:16 от tsve_te

# 88
И като заговорихме за бебета....Мами и бъдещи мами ,живеещи в Турция,разкажете какво се прави след като се роди бебето при вас.Има ли някакви специялни обичаи?Правили ли сте  търкалянето на питката,бягахте ли да подавате парче питка след като бебокът ви проходи Grinning и все такива забавни нрави?Интересно ми е има ли някакъв турски обичай при избиране името на детето.На времето в Бг знам ,че е било хубаво ако дете е родено на някакъв празник,то да му се даде името на Светията на този празник!

# 89
От специалист по репродуктивна медицина никога няма да чуеш - "успокой се и ще стане". Това е лек, които дават кварталните гинеколози.  А дали има или не проблем си знае само тя. Но "успокой се и ще стане" е много неуместен съвет, ако не става! Джорди, питаше кога по време на овулация, а не как. Wink Не е задължително да има проблем човек, за да се образова  по въпроса с бебепраненето.

ПП
Цитат
Измъчи се милата да мери температура,записва в някакви таблици

Така се установява кога настъпва овулацията. А овулацията трае 24 часа по време на цикъл, времето когато можеш да забременееш.

Общи условия

Активация на акаунт