Сърцето граници не признава! - Шеста турска тема

• 31 210
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Дано не дърпаме дявола за опашката пу пу пу и да няма сериоани проблеми!Но аз още от училище помня ,че овулацията наистина е 24 часа,но времето на зачеване е около 3 денонощия,т.е.сперматозоидът може да е "изпратен" до 12 часа преди настъпване на самата овулация и да чака за атака  Grinning.(има си някакъв период от време ,в който сперматозидите са активни )Kaigi Ако имаш някаква по- подробна информация пусния да я рагледам.Стана ми интересно,че чак започнах да издирвам кашона с учебниците по биология на братовчедка ми.Ако не ме е срам ще и звънна веднага-нали е медик,ама е малко късничко!

# 91
Така или иначе съм се намесила в темата и като човек от семейство с диагноза "Стерилитет", мога да кажа че спокойствието в най-малкото което ще помогне АКО има проблем. Само да подчертая първото и основно- за период от 6 месеца вероятността при жената да насъпи бременност при всеки цикъл е 25%, дори и да няма проблем и при двамата партньори. Иначе- овулацията не е задължително на 14 ден- цикъла има три фази, като сравнително постоянна е лутеалната или третата фаза- от настъпване на овулацията до настъпване на менструалния цикъл, самата овулацие е около 2 часа, последните проучвания показват,че отделената яйцеклетка е годна за оплождане около 12 часа. Повече може да научите на сайта на сдружение Зачатие

# 92
цвете  Hug мерси много за милите думи и аз се надявам, че в бъдеще ме чакат само хубави неща.  Praynig
А на това за 30мин. с вдигнати крака нагоре ми стана много смешно  Joy ама не е работа, да не му се случи на човек.
Интересни неща научавам от вас за зачеването....  Laughing не че сега това ме вълнува ама да си знам аз...за по-напред ще ми е нужна информация сигурно...  Blush Mr. Green

А това за свястна свекърва, дано и на мен ми се случи, че както ме  е страх.....  Laughing

Пина да и на цветето мацката на аватара й май прави осмица ама така в замръзнало състояние не мога да разбера коя точно ....  ooooh! hahaha
А Рейчъл Брайс и на мен ми харесва. Тя танцува в стил трайбъл фюжън (tribal fussion).  Модернизиран американски бели денс: http://en.wikipedia.org/wiki/Tribal_Fusion_Style_Belly_Dancehttp://en.wikipedia.org/wiki/Rachel_Brice

А за сладоледа, който си го яла в Египет със сигурност не е същия. Мараш е типичен турски сладолед, т.е. от гр. Кахраман мараш и от там идва явно неговото име мараш дондурмасъ. Много е вкусно това чудо...  Crazy

олгарита иншаллах се окаже като твоята.  Praynig

свеар  Hug радвам се да те видя тук. Ще пиша и при вас......там има много други момичета, които много ги уважавам и ценя.....    Hug Heart Eyes

sisa g ако можем да ти бъдем полезни относно фаянса давай насам...  Simple Smile

бз добре си ни дошла....отсъствието ти се усещаше.  Hug

# 93

Добро утро 

# 94
Привет пак красоти Simple Smile

Ха дано тази седмица успея да влеза в ритам и да си чаттим като преди ....Аз нали казах, че искам да идем до Еminonu с Benmary и Дризе, но тази събота сме канени на birthday party на едно от хлапетата от цласа на детето ....Та ше пропуснем ...а апк др. седмица идва майка, та май шет отложим ходенето до март месец Wink

Хайде лей сладък и по-топъл ден Simple Smile    bouquet

Целувки на бонбончовците Simple Smile  Hug  baby_neutral Heart Eyes

http://www.turkishcookbook.com/images/KlasikTurkKahvaltisi.jpg

http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://lh3.google.com/_qWs … amp;tbnw=143&прев=/имагес%3Фя%3Дтуркиш%2БТеа%26старт%3D36%26ндсп%3D18%26ум%3Д1%26хл%3Дбг%26са%3ДН

http://www.washingtonian.com/block_dbimages/7114/lemontree1.jpg

пс: цВЕте аз правих престъпулка на детето като проходи .,.с питка, халва сирене, дечурлига ..беше супер .....а за тук знам че има цяла тема за т.н. lohusa ....за 40 дена е като при  нас ....бебето не се изкарва навън , жената да се пречисти ...след 40 жената си взима вуду като след секс ....а да и първите 40 дена има червена кърпа на леглото на родилката .... и родилкaта не трябва да е сама първите няколко дена , и вратaтa на банята не трябва да е отворена ....моjeш да прочетеш тук  повече ....

http://www.mothering.com/discussions/showthread.php?t=569545
http://tr.wikipedia.org/wiki/Alkar%C4%B1s%C4%B1

LOHUSA ŞERBETİ = http://img.blogcu.com/uploads/mutfaksaatim_28082007.jpg  (İÇİNDE ŞEKER,SU,KARANFİL,ÇUBUK TARÇIN,LOHUSA BOYASI.SERVİS YAPARKEN ÜZERİNE BADEM VE CEVİZ İÇİ EKLENİYOR)

http://www.bebisko.com/organizasyonlar.asp

ps2: Tyk sahsto ima svetci...no e malko po-razlichno ....EVLIYA = http://tr.wikipedia.org/wiki/Evliya
http://tr.wikipedia.org/wiki/Alfabetik_Evliyalar_listesi
http://en.wikipedia.org/wiki/Auliya

Peace  bouquet Grinning

# 95
Добро утро и от мен сладури!Макар времето навън  и собственото ми настроение отново да са мрачни ,желая на всички ни добър ден!

Относно обичаите свързани с малките бебета и деца,мога да споделя собствения си опит.След изписването ни от болница-на следващият ден след като родих си ,майка ми ни посрещна в къщи със здравец  и усмивка....на Ати вързахме червен конец на ръчичката (За всеобщо недоумение на всички,които идваха да го видят  Simple Smile Постоянно ме питат какъв е този конец на ръката му  Rolling Eyes и ми писна да обяснявам,сега,като по-голям му връзвам на крачето-поне не се вижда  Wink)
Иведох го навън на разходка на 20 ден-защото времето макар и февруарско бе хубаво...

Когато направи първите крачки ,месих питка и тичайки я раздадох на съседите...а
 прощъпулника направих  на  първият му рожден ден.Отново с търкулване на питка и нареждане на предмети.Общо взето си следвам българските традиции.
 Ето сега чакам с нетърпение Баба Марта да си вържем и мартеничките Simple Smile

bz-Добре дошла и от мен!За Еминьоню и без това времето не е подходящо,така,че не  се притеснявай...

# 96
Bz  Благодаря!Отново страхотна закуска си поднесла!А за чайя нямам думи..........Еххххххххх Heart Eyes
А какво хванаха дечковците ви на прощапулника?Иво веднага стисна паричките и химикала ,а аз толкова се радвах ,че е хванал химикала,а баща му подскачаше заради паричките.Детето се шашана и замръзна като гледаше окорено шантавите си родители  Joy
Bz защо вратата на банята трябва да е затврена?Много ми стана интересно newsm78.А червената кърпа на леглото на родилката?Това против уроки ли е?
Заповядайте и от мен едно късно кафенце,че аз нещо не мога да се разсъня още!

# 97
  • до вятърните мелници
Добър ден на всички и хиляди благодарности за напътствията  Hug

не исках да предизвиквам спорове, само ми беше любопитно да споделите мнение, защото четох на различни места - някои казват "хубаво е да се прави секс всеки ден около овулацията, че шанса да е по-голям", а други - "през ден е по-добре, че сперматозоидите да се обновяват" - за това ми беше дилемата  newsm78

иначе, не мога да кажа че имаме проблем (да чукна на дърво) - само един месец сме се старали до сега, но аз съм много ентусиазирана и искам да знам всичко по въпроса  Blush

отново страхотно кафе гледам  Crazy, мерси Цвете  Simple Smile

темата за обичаите свързани с новороденото още предстои да я разгледам (да си призная, трудно ми е да чета на турски Embarassed), но на мен ми направи впечатление, че никой не спазва 40те дни след раждането - даже на едни приятели ходихме на свиждане в болницата и ни дадоха да докоснем бебчо, който беше едва на няколко часа Shocked
не мисля, че аз бих искала на моето бебе да му се радват толкоз от близо и толкоз скоро Naughty

# 98
Това с пипането на малки бебета в Турция много ме ядосва. Тук много обичат децата и особено бебетата. Като ни идваха на гости да видят дъщеря ми и все искаха да я прегръщат и целуват. Като излезем навън винаги има желаещи да я пипат. Колко пъти съм се карала с разни непознати и познати по въпроса. Наистина кошмарно  ooooh!  Добре, че започна да плаче от непознати последните няколко месеца.

# 99
Джорди   споко,няма спорове,само си говорим ,обсъждаме  Peace
А това с пипането на новородено от всеки срещнат е наистина много неприятно.И в Бг.има тенденция в родилните домове да пускат роднини на родилката веднага след раждането.Уж им дават калцуни и ги карат да си мият ръцете ,но наистина не е много хигиенично!Слава Богу ние нямахме проблем ,но бебебото в съседната стая пипна някакъв вирус на 2 ден след раждането и спряха посещенията!

# 100
  • до вятърните мелници
kaigi , ти ме подсети и за още едно странно нещо - не само ги пипат бебетата ами ги и "потупват" така бая силно по дупето - много се бях изненадала първия път като станах свидетел .... но по всяка вероятност заради памперса едва ли се усеща от детенцето и въпреки това изглежда доста грубо Confused

в контраст, да спомена за много интересния почин на приспиване на малките вързопченца  Simple Smile изключително хитроумно майките (а и които и да е друг, заел се с приспиването) сядат с опънати напред крака и подпрян гръб, слагат си една възлавница върху краката (в долната част, след колената) и върху нея бебо и почват да люлеят - така ръцете им остават свободни да пият чай или вършат други полезни дейности  Peace - къде къде по-лесно и неуморително от приспиването "на ръце", дондуркането и  краченето напред-назад, което се среща у нас

# 101
  • Измир
Когато СевИ стана на 8 месеца за първИ път отИдохме в ИзмИр(жИвеехме в Букурещ тогава) Лято беше И нИе доста се разхождахме. Не можех да опазя детето от непознатИ. Започваха да ахкат И охкат каквИ сИнИ очИ Имала И продължаваха с щИпане на бузкИ И целувкИ.
Срам не срам прИнудИх се да послъжа малко за да се отърва. Като вИдех, че посягат към детето казвах, че Има алергИя И молех да не я пИпат. Всъщност тя се беше подсякла около вратлето от жегИте И Изглеждаше като обрИв.
Най_фрапИрщИят случай беше, когато една непозната жена мИ се скара как можело да не давам да се пИпа бебето, като само Искала да се порадва  #Crazy

ДжордИ, ТР домове са много чИстИ И могат да сИ позволят да седнат на земята Laughing
Но лИчно аз не прИемам децата да заспИват в стаята, в която няколко възрастнИ гледат ТВ, пИят чай И обсъждат нещо.
ОбИчам да сИ правИм рИтуала с песнИчката, прИказката гушнатИ с малката в леглото Heart Eyes

# 102
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Добър ден и от нас!
Благодаря за кафетата! ММММ как ухаят!  Party
bz, добре дошла! Ние пък март месец може да ходим до България, та да отложим за неопределено време, най-добре! Като му дойде времето, ей го къде е Еминьону!  Hug
За бебетата, лоша работа наистина. На 7 дена й вързах гривна с червен конец и назар бонджук! До сега е на ръката й. Е оплетох нова на 4 месеца, че предната омаля.  baby_neutral Селин когато я пипаха много много и баща й я вземаше и не я даваше на никой!  Joy Тук родилките носят червена панделка на косата, за да покажат, че са родилки. Аз не съм носила и Селин я изведох на 15 ден, едва дочаках  ooooh! Моята дъщеря има ГЬОБЕК АДЪ, Емине. Прадядо й й чете нещо и го повтори 3 пъти на ухото й и така. То не е записано никъде, казват, че е мюсюлманското й име! Ние правим и турските и българските неща. Така е весело по-често  Joy
Джорджи успех с бебепарвенето и ние сме на този хал сега. Да видим, може да родим заедно!  Peace
в контраст, да спомена за много интересния почин на приспиване на малките вързопченца  Simple Smile изключително хитроумно майките (а и които и да е друг, заел се с приспиването) сядат с опънати напред крака и подпрян гръб, слагат си една възлавница върху краката (в долната част, след колената) и върху нея бебо и почват да люлеят - така ръцете им остават свободни да пият чай или вършат други полезни дейности  Peace - къде къде по-лесно и неуморително от приспиването "на ръце", дондуркането и  краченето напред-назад, което се среща у нас
Само да спомена, че този тип люлеене е вреден, тъй като може да се прекъсне някой нерв на малкото бебе и да остави трайни последици, защото аз съм виждала как ги люлят, никак не е лекичко, то реве а те яко люлеят, че да заспи! Ами и мен да ме мятат така 20  минути и аз ще заспя!  Naughty Аз съм портив това люлеене и когато Селин е при свеки изрично казвам да не се люлее!
Вярно всеки сам решава за детето си! За да няма спор около това!
benmary 2 бързо да огрее една голяма усмивка на лицето ти!  Hug  Hug  Hug
olgarita, а мен ме е страх да не ми я урочасат!  #2gunfire И аз казвам да не се бута, но има големи нахалници, даже да я вземат искат! Веднъж един мъж посегна да я вземе от баща й! Лелелел горкия човек, само с караница се отърва, малко му остана да го нашамари!

# 103
  • до вятърните мелници
drize, и на вас ви стискам палци  Wink ще е супер да бременеем заедно  Simple Smile
не знаех че има опасност за нервите, но силното люлеене само потвърждава факта за "леко" грубото отношение към бебоците, което ми е направило впечатление... предполагам ако се прави нежно няма да има нежелателни последици  Thinking

olgarita, права си за чистите домове (възхищавам им се на отдадеността), но аз съм виждала да люлеят бебета и по дивани, не е задължително да е на земята

# 104
и аз съм забелязала, че всички пипат бебетата тука. Като видят бебе и се нахвърлят отгоре му и всички вкупом започват маимунски гримаси и да му викат от всички страни на име.
Drize викаш малко остана да го шамароса а? Laughing Laughing Laughing
Olgarita наистина домовете са страшно чисти. Мъжът ми също страда от мания за чистота.В къщи идва жена да чисти, а през останалото време той е или с прахосмукачката в ръка или с мопа.Аз му пригласям, какво да правя Crazy Crazy Crazy
Проблем става за една троха или прашинка на масата. Отначало се втрещих, сега съм свикнала и чистим в несвяст

Общи условия

Активация на акаунт