ЮЛСКОТО дете в коремчето расте!

• 11 034
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте,
вчера додох и аз кръв за БХС, резултатите - в сряда. Сега почнах да изпадам в паника дали ще са добри...
Да ви се оплача, вчера много ме ядосаха от Закрила. договора им с Вита изтекъл на 31.01 и до вчера никой не се сетил да го поднови. И на мен, след прегледа ми съобщяват, че картата ми е отхвърлена и трябва да си платя. Просто изпитах ужас. Представих си как този договор изобщо няма да го подновят и цялото удобство ми отива на кино.  #Cussing out Избрах Вита заради договора им със Закрила, защото са ми близо, защото са любезни и не на последно място заради д-р Илиева. Причерня ми. Крещях по всички телефони, до които имам достъп. Това за мен е безотговорност към осигурените лица. Обещаха да подпишат в най-скоро време, имали спор  за някакви нови цени. За парите, които платих вчера, пуснах молба за възстановяване и сега си ги чакам. Но цялата история ми беше много неприятна и я споделям с вас, за да не се окажете в подобна ситуация, или ако се случи - реагирайте! Знам, че здравноосигурителните дружества настръхват като чуят за бременна жена, защото им излизаме доста скъпо. Друго си е да осигуряваш само мъже, до 25 годишна възраст, които не боледуват, а и да им има нещо не ходят да харчат парите на фонда. Ама ме ядосаха....
Голям ферман написах, ама...
Сега не разбрах, ще има ли среща в София или не? Аз събота и неделя съм свободна, мъжа ми ще работи и си търся компания  newsm78. Днес за първи път обух бременни дънки. Много съм смешна  Laughing Ако се видим и вие може да ми се посмеете  hahaha

# 106
Добро утро и от мен!
Днес е голяма лудница в службата!И естествено от сутринат ми лазят по нервите!
Но ще ми мине!

Много ми хареса тази възглавница!И аз ще си взема,стига да си намеря,че в нашия малък град е трудна работа!
Клкото до пола на бебока и аз още не го знам.На 18.02 съм на лекар и се надява,силно се надявам да го видят  Praynig !А дали познават,незнам!Имам познати,на които им казват 100% момче,а като роди -момиче Shocked!Така че,само май на 3Д е сигурна работата!

# 107
  • София
Аз затова не мисля да си правя изобщо. Има ли и други като мен?
Има. Аз. При наличието на достъпна фетална морфология, която директно диагностицира конкретния орган, "оценка на риска" ми се струва напълно безпредметна.
И все пак, да ни пази Господ е най-важното Praynig Всички помним темата в здравния за бебенцето с аномалиите, които не бяха хванати нито от ФМ, нито от БХС. И то при условие, че ФМ е правена 2-3 пъти, последната в напредналите месеци...То като има да става... Sad

# 108
Спах с новата възглавница нощес, добре ми беше, но определено трябва да е доста по-дълга, за да мога да си я слагам м/у краката и в същото време да ми подпира кръста. За кърмене - много е мека, не е като на показаните снимки тук, на които личи, че са твърди.
Шада, Пигис Хаус се намира на новия булевард в кв.Света Троица, перпендикулярен е на Щросмайер. Не знам точен адрес. Има много халета от едната страна, Мартинели има, Карпет Макс, а от другата страна ще правят Кауфланд и е още строеж. Ако идваш от Централна Гара, магазина ти е от дясно, ако идваш от К.Величков, е от ляво. Дано съм ти била полезна Simple Smile Хубав е магазина, има много колички, дрехи, чиковски неща, играчки, детски кът и кафе Simple Smile

Аз затова не мисля да си правя изобщо. Има ли и други като мен?
Има. Аз.
И аз.

# 109
Белинда, Дуци, радвам се, че има сред нас така мислещи хора, че около мен няколко познати ме обявиха за луда как няма да си правя изследването. Наистина ако има да става ще стане, но и аз узнаеш със 100% че нещото е станало, много ми е интересно, каква сила трябва да има човек да направи аборт в тези седмици. Не искам да продължаваме дискусията, че може да е неприятна тема за много хора.....По-добре да си говорим за манджи! Аз вчера късно разбрах, че било ден за лунна диета и цял ден ядох какво ли не, добре че предимно плодове бяха.....
А днес и аз пак повръщах - направо ужас, тъкмо мислех, че мина тази гадост. Даже мислено съчувствах на тези, които още са в тази фаза.....
Да ви кажа - коремът ми е станал огромен, направо като че ли преди бях така в 6 месец...много странно, дали не помня много добре или не ми се иска още да ми е голям корема....Не съм се мерила скоро колко кг съм станала, но си мисля, че доста качвам навсякъде, не само на корем.... Cry Последно бях само +2 кг, а бях със същите слонски усещания...

# 110
  • София
Здравейте мами,
колкото повече чета, толкова повече и аз се шашкам. В понеделник ще ходя за БХС и почвам да се чудя имам ли нужда от тази допълнителна емоция. Лекарката ми каза, че не държи толкова, но да отида профилактично. Каза ми да отида за ФМ при Марков, неговото мнение било важно, само дето имаше свободен час чак за 18.03... има да си чакам дотогава  Sad. Иначе вчера ходих на преглед, малкото човече е добре Simple Smile неспря да подскача и "да си бърка в носа" ама се оказа срамежливо, затова че и аз съм в графата неизвестен пол.
Пожелавам ви хубав ден на всички, а аз ще се надявам да свърши по-бързо, че днес от сутринта се чувствам изморена - все пак изкарах цяла работна седмица   Tired

# 111
Коколина, отправям към теб питането , че гледам си си направила,но и към всеки, който знае. Искам да си направя мини лентичка за каката. Но не мога да намеря, такава за 3 рожден ден, само големи има....Или аз не мога да намеря Rolling Eyes

# 112
Аз също се отказах от БХС...... така прецених за себе си, а и всичко от ФМ е супер, така че реших че не е нужно БХС
Иначе бебето започвам все повече да го усещам, такива ритници ми раздава  Joy Joy Joy А корема продължава да ми расте, нямате си на идея на какво приличам вече. Все едно съм в шести месец.

# 113
Да ви кажа - коремът ми е станал огромен, направо като че ли преди бях така в 6 месец...много странно, дали не помня много добре или не ми се иска още да ми е голям корема....Не съм се мерила скоро колко кг съм станала, но си мисля, че доста качвам навсякъде, не само на корем.... Cry Последно бях само +2 кг, а бях със същите слонски усещания...
И аз съм така. Изглеждам както предишната бременност в 6 ти месец. Ама какво да правя. Качила съм около 3 кг, така си мисля. Обаче се учещам някак си, тромава.
Момичета, не се шашкайте с този БХС. За мен най-важното е на феталната морфология всичко да е нормално.

# 114
ооох, отдъхнах си!  Laughing
Кажи сега за лентичката  Heart Eyes От къде да си я направя мини Laughing

# 115
Слизам преди малко по стълбите и гледам 5 минути пред мен един кръгъл, добре оформен голяяям корем - моя Embarassed
Аз съм в началото на 4-ти месец, а все едно съм в края на 6-ти. Ама какво да правя?! Щом и бебето не усещам още, гаранция сланините там са ми в повече Crossing Arms

# 116
  • София
При мене е обратното. С първата ми бременност още по Нова година си бях една дундеса Crazy Сега вече сме февруари, а още ми стават някои поли отпреди забременяването. Реало коремче се вижда само като съм по бельо. Качила съм килца, но май са на бедрата и циците Sad Сутиенът ми вече е цял номер по-голям Shocked А като знам, че най-сериозния растеж тепърва предстои ooooh!

# 117
Коколина, отправям към теб питането , че гледам си си направила,но и към всеки, който знае. Искам да си направя мини лентичка за каката. Но не мога да намеря, такава за 3 рожден ден, само големи има....Или аз не мога да намеря Rolling Eyes
Ето тук би трябвало да са:
http://www.lilypie.com/4th_birthday_mini.php

Дуци, как така ще си в началото на 4ти месец. Аз съм в началото на 5ти???!? newsm78 Нещо май се бъркаш. Grinning

# 118
На 23-ти февруари влизам в 5-ти Thinking

# 119
При наличието на достъпна фетална морфология, която директно диагностицира конкретния орган, "оценка на риска" ми се струва напълно безпредметна.

Искам да попоравя тук, че при БХС не се прави оценка на риска самите органи да са увредени, а оценка на риска бебето да е с хромозомни малформации - синдром на Даун (тризомия 21), Синдром на Едуардс (тризомия 18) и Спина Бифида. Спина Бифида се вижда при фетална морфология принципно, за Синдром на Даун се прави специалното измерване на гънката на врата, но за тризомия 18 изобщо не знам как и дали се вижда на ехограф Thinking

Общи условия

Активация на акаунт