Здравейте , моята история с хемороидите е от преди 3-4 години . След много тежък запек имах голяма фисура придружена с няколко хемороида . Особено в ляво имам един доста голям и подут . Минах през може би 4-5 доктора . 4 от тях казаха , че това са нормални хемороидиални възли . Макар , че понякога някои от тях си бяха дори лилави . В Света Анна ми казаха , че имам обаче хемороиди и ми предложиха операция по THD метода . Съгласих се .  Минах операция по THD , която за жалост не ми реши проблема . 1-2 години мажех с какво ли не . Преди година и малко минаха изцяло . Всички се прибраха с изключение на този големия . Остана си ей така . На пипане беше мек и не изпитвах болка , дискомфорт и т.н.  . Нямах кървене и т.н. . Преди 2 дни обаче след малък запек този хемороид се възпали .На пипане е мек , но като натисна вътре усещам твърд кръвоносен съд който е дълъг  може би около 2 см . Усещам парене и най-вече нещо като придърпване от самия кръвоносен съд . Дискомфорт при сядане , лежане и даже ходене . Пръскам през няколко часа с душа на студена струя ( чел съм , че така се свивали по-бързо) и мажа с Хеморел . Хеморела за сега успокоява болката и сърбежа/паренето , но хемороида си седи един такъв подут и твърд . Като се сетя през какво преминах преди години и буквално се отчайвам и депресирам . Ще започна да правя бани със смрадлика тези дни . Някакви препоръки ? За колко дни ще изчезне ? Понякога под него ми излизат същите малки съсирени хемороиди , но за около 5-10 дни ми минават . И с този ли да очаквам същото ?  Ще карам 1-2 седмици само на супи за да гарантирам леко изхождане . Не знам дали е вътрешен или външен . За мене лично си е външен ( точно на изхода е ) . Попринцип храната не беше твърда която бях ял , а самото СРЧ ми прави проблеми . Наскоро ми откриха дискова херния и доста съм изнервен/притеснен . Лечението е бавно а пък и ме дърпа левия крак . В момента съм на физиотерапия , но движенията са ми малко ограничени . Не излизам много .

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 22:56 от queens123