Отговори
# 150
  • Бургас
Вени, честит ти рожденик  bouquet
Бебкобуб, благодаря за инфото Hug Аз само чакам да мина още веднъж 3Д да няма изненади и ще я поръчвам. Хвърлила съм и око от преди да забременея Crazy

# 151
[asja ти колко време стоя на четири крака? аз го правех тоя номер, ама не повече от 2-3 минути да речем и то само, когато усетех, че бебка шава.  И освен това не съм си навеждала главата към ръцете. Ох, в понеделник съм на консултация - да я видим момата дали е още с главата надолу  Praynig

Не стоях много, защото започна да ме боли ужасно коремът. Явно нещо не бях застанала както трябва, затова.
Иначе мен днес бебо много ми притиска диафрагмата и като съм седнала или легнала, едва дишам! Ужас!!!
А и бебето е неспокойно, защото вече му е тясно, пък не е се обърнало още... Как да му помогна, не знам...

# 152
Здравейте и от мен! Едва ви изчетох  #Crazy
Галиво, ето един линк, който силно ти препоръчвам - всичко за слинговете е описано там. Аз съм вече страшен фен Simple Smile http://estestveno.com/index.php?pageid=4&langid=0&itemid=-2&cid=7000
mary_rus, можеш ли да дадеш линк към количката crago mosaik? Hug

Да ви се похваля - най-накрая купихме кошарка. В крайна сметка взехме Бертони. Ще е вкъщи чак в понеделник - тогава ще пусна снимка Wink

вени, честит ти рожденник Hug

сладка мама, някакви новини от Дари?

# 153
Добро утро  и от мен. Днес пак съм на работа  Tired
Склоних мъжо другата събота да пазаруваме  Crazy за бебка.
Момичета много киселини имам направо до гърлото ми се качват  #Crazy и много пари. Утре ще питам доки дали мога да пия Талцид, че съм чула че много помага.
reiana  от едно хапче нищо няма да ти стане, аз минала седмица пих аналгин, ама доки ми каза защото имах много висока температура.  Wink Важното е сега да си добре   bouquet

# 154
Здравейте и от мен!!!
Не бях ви чела от няколко дни и сте изписали мнооогоооо страници.Браво .....
Sisee  благодаря ти за инфото за Балев.
И специално за всички варненки ,които се интерисуват за лекциите на "9 месеца", на мен лично много ми допаднаха. Имаше много бъдещи и настоящи мами ,а и темата за мен беше интересна -"Кърменето",като в първата част,бяха поканили и педиатър от ХЕИ за да се говори относно ваксините.

# 155
Здравейте момичета! Не съм писала от доста време,защото имах доста проблеми с бременността! Моля ви кажете ми-вчера не издържах от болки в главата и изпих 1 аулин и сега адски се притеснявам да не е станало нещо с беба! Досега не съм пила нито едно лекарство! Моля ви кажете ми ДАЛИ Е ДОБРЕ Praynig Praynig Praynig

За болка най-безопасно е да пиеш парацетамол (както и всякакви други медикаменти на база парацетамол). Знам, че аналгина например е много токсичен, но от еднократно приемане на какъвто и да е медикамент едва ли ще ти стане нещо.
В първия триместър на първата ми бременност от незнание няколко дни пих аспирини, защото
бях с температура. Слава богу нямаше никакви последствия..
Все пак преди да употребиш каквото и да е занапред се консултирай с някой (най-добре с лекаря си).

От едно хапче нищо няма да стане, но наистина само парацетамол се препоръчва. Аспирина не е вреден 3а бебето, но той има други странични действия поради които не се ра3решава по време на бременността.

Момичета много киселини имам направо до гърлото ми се качват  #Crazy и много пари. Утре ще питам доки дали мога да пия Талцид,

И а3 съм много 3ле Close Нищо не мога да ям. Спирам с храната към  17 часа, 3а да мога да спя пре3 нощта. Всъщност ям много малко и пре3 последния месец не съм наддала и3общо. Док се притеснява. Талцид не ми дават от аптеката, 3ащото не бил 3а бременни. Дадоха ми Гавискон, ментов, гъст сироп, но е толкова противен, че като го пия повръщам Close. Ще чакам да кажеш, какво ти е ка3ал твоя лекар.

# 156
  • Варна
Здравейте, мацки!

Засега съм жива след последният пост, който ви писах. В петък вечерта направих бъбречна криза, болката беше отвратителна и непоносима в продължение на 2 часа. Пих Но-шпа, налагах топли кърпи и горе-долу нещата поотихнаха, така че успях да заспя. Вчера звъннах на наблюдаващата ми лекарка и веднага в Майчин дом, дадох урина, естествено резултатите бяха много лоши, имаше и кръв в урината - лаборантката каза, явно кървиш от някъде, най-вероятно бъбреци. Включиха ме на система 3-4 часа и се прибрах. Изписаха ми също антибиотик Дурасеф и още едно лекарство да пия. Снощи горе-долу положението беше добре, но днес като се движа из къщи пак усещам болките в кръста, но не толкова остри. Утре ще търся среща с нефролог, да видим той какво ще каже?!?

Дано всичко поотихне, но май вече се съмнявам в това, даже изпитвам страх от това което предстои! Cry Cry Cry

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 157
Здравейте, момичета! Не съм писала отдавна, но то при мен не се и случват много неща като лежа по цял ден. Така открих, че мъжът ми е много добър домакин   food002 1ironing wash 1dishes newsm79 Аз само за прахосмукачката знаех, че умее, а то се оказа, че готви, мие чинии, страшен е  Heart Eyes

Киселините ги моря само с Talcid - не се пие, дъвче се. Има ментов вкус на дъвка и лекарство ooooh!

Гледам, че сте говорили за упражненията за обръщане - аз съм правила 7-8 пъти за по 2-3 минути, като си навеждам главата надолу. Обаче напоследък ми е трудно, защото коремът ми висва с цялата си тежест надолу и започва ужасно да ме боли гърба, докато стоя така. Бебетата не съм ги усещала да шават, правейки упражнението.
Те душичките и без това толкова се въртят, че и да правя и да не правя - гаранция няма. Бяха и двете главично, после се врътнаха на едното главичката около пъпа ми, на другото под ребрата. Сега това, което беше с главичка под ребрата се е обърнало с главата надолу към малкия таз. И цялата тази въртележка за десетина дни.
Как си намират място за маневри ми е много чудно? Mr. Green
Сега като прочетох, че има и известна опастност при това упражнение и няма да го правя.
Гледах на клиповете с йога, че от тази поза си вдигат назад краката ...  Rolling Eyes Само веднъж пробвах, обаче не можах да помръдна  Laughing
Вчера накупихме на бебенцата и козметиката за баня и ни останаха сравнително малко неща за докупуване. Такива, с които и отбора татко+свеки+майка ми да може лесно да се справи, без риск да объркат нещо Mr. Green

alokazia вярвам, че с антибиотика ще блокирате инфекцията и ще се излекуваш бързо. Болките по-трудно отшумяват. Нефролога ще ти даде най-ясна представа за състоянието ти и ще назначи, ако е необходима допълнителна терапия.
Леко възставяване ти желая!

# 158
alokazia  бързо оздравяване и повечко да си почиваш....  bouquet

# 159
Vercho, аз нямам линк към колички Грако, но вчера бях в SKY City мол и там на полседния етаж има голям магазин Хипо ленд - там имаше модели на Грако, а също и на Макларън.

Alokazia - даноо бързо се оправиш, звучи ужасно това с болките и инфекцията!

Разглеждах снимките на новите покуоки - страхотни са, поздравявам всички мами!

# 160
Здравейте!
alokazia, много бързо въстановяване ти пожелавам!  bouquet
Мартенките вече си имат две бебенца...уф, че сладко smile3501

Момичета, не успях да открия в коя от предходните теми някои от Вас писаха за една книга, отнасяща се до възпитанието на детето.
Снощи с мъжа ми установихме, че ние много добре се запознаваме с протичането на бременността, но хич няма да е зле да започна да се просвещавам и за след раждането. Уж все си казвах, че има време Whistling, ама то малко остава Rolling Eyes
didimora, даваш ли съгласието си да ми станеш вестителка? newsm03

# 161
Момичета да ви се похваля нали си пуснах втора стерилна урина заради тези ентеробактерии, и сега проверих резултатите -      Не се изолират микроорганизми
newsm44 newsm68 newsm74
Камък ми падна от сърцето, в такива филми се бях вкарала  ooooh! Много се радвам  Party
Бях откачила че бебка може да пострада  ooooh!
Alokaziaпожелавам ти бързо да се оправяш, с антибиотика ще стане бързо  Wink Не се притеснявай много момичета към края на бременносста получават такива кризи, бъбреците се натоварват много. Една приятелка така получи бъбречна криза ама много остра и лежа 1 седмица в болница, оправи се и си я износи до термин без проблеми и си има една малка сладка бебка вече на годинка  Peace Стискам ти палци  fingerscrossed

# 162
  • Русе
Здравейте момичета  Hug !!!

Вчера цял следобед бях на гости на една приятелка,която роди в края на октомври.Голямо дондуркане на бебата падна  Joy .Пуснах 2 снимчици в "разни" на албумчето.Малакта успя и два пъти да повърне върху мен и веднъж ме напишка(памперса пропусна чак  Crazy ).Моята приятелка ме бъзика,че вече нямало съмнение,че ще си имам мома  Heart Eyes.

Приятен ден от мен   bouquet

# 163
  • София
Здравейте Simple Smile

Ние тъкмо се завърнахме от едно гости, изкарахме си супер ама за мен това бе поредната безсънна нощ Sad Защо така немога да спя  Cry Направо съм изтощена вече, сега ще ям и пак ще пробвам да поспя....

reiana много се радвам че ни писа, аз се бях притеснила къде изчезна. Нищо няма да стане от един път спокойно. Ако имаш възможност пиши ни пак, стискам палци да сте добре с бебка  Praynig

alokazia стискам палци бързо да се оправиш  Praynig :fingerscrossed

Дали скоро ще имаме новини от Салдка Мама ... Simple Smile

Хубав ден Simple Smile

# 164
  • в илюзия
alokazia почивай си и дано всичко да се оправя
aquariel Браво дано сега всичко да е добре.
Аз сега тръгвам за София , че утре в 10 часа имам изпит при едим бивш министър , малко се притеснявам . Да стискате палци.

Общи условия

Активация на акаунт