Цветята се пробуждат - цветарките събуждат!(21)

• 33 397
  • 458
  •   1
Отговори
# 270
Аз го натопих около 7,8 януари ,но откъде ще излязат коренчетата -
от пропуканото или от това натопено във вода?

# 271
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Aми тези костилки дето са в чашката са се пукнали надлъжно.Всичките три са така.Още корени не се виждат,но здраво са се пукнали....вижда се беличко отдолу.И отвреме навреме ги премивам с чиста вода за да не мухлясват и да се обменя водата...

засаждай ги!!!
така започва да расте авокадото!!!
какво го чакате този корен  Crossing Arms

слагай до половината заровен в пропусклива пръст. стъблото при мен за 3 дена порастна 20 см!.

# 272

Aми тези костилки дето са в чашката са се пукнали надлъжно.Всичките три са така.Още корени не се виждат,но здраво са се пукнали....вижда се беличко отдолу.И отвреме навреме ги премивам с чиста вода за да не мухлясват и да се обменя водата...

засаждай ги!!!
така започва да расте авокадото!!!
какво го чакате този корен  Crossing Arms

слагай до половината заровен в пропусклива пръст. стъблото при мен за 3 дена порастна 20 см!.
Охоооо майстора си каза думата   bouquet
'Ми де да знаем,че вече е за садене....Ние с Деси си чакаме....да дойдат партизаните..... hahaha. hahaha. hahaha
До довечера ще го бицна в пръстта,пък да видим  Whistling

# 273
  • На края на света !
леле ,човек един ден да го няма ,а те изписали темата ooooh!
Момичета ,поради невежество Аз моето авокадо си го засях както ми падне и то взе че си порасна ,за едно лято стана около половин метър и смного хубави  крехки листенца ,но като дойде зимата и го прибрах започна да съхне от върха и ,накрая стигна до корена  Tired

# 274
Я да се включа и аз в темата с авокадото. Миналото лято направих като Деси и потопих семката до половината във вода. Чак след около 3 месеца започна да пуска стъбълце и го посях. Вървеше си много добре, но есента като го прибрах му паднаха всичките листенца и изсъхна. Сега съм сяла една семка направо в пръста, но до момента нищо не е излязло - вече 2 месеца.

# 275
Сега съм сяла една семка направо в пръста, но до момента нищо не е излязло - вече 2 месеца.
Ама точно кат' мен  hahaha  hahaha  hahaha И аз с едната семка съм така....

# 276
Сега съм сяла една семка направо в пръста, но до момента нищо не е излязло - вече 2 месеца.
Ама точно кат' мен  hahaha  hahaha  hahaha И аз с едната семка съм така....

при мен също едно загина от към върха, ама беше при свеки и предполагам, че е било преполято и е било на студено.

оцелялото е на топло и поливам редовно.

Таша, Master, посетите ви семки да не са заровени целите? така могат да изгният в почвата, трябва да са до половината.

имам въпрос: алое как се гледа. на слънце или на сянка да стои?

# 277

Таша, Master, посетите ви семки да не са заровени целите? така могат да изгният в почвата, трябва да са до половината.

имам въпрос: алое как се гледа. на слънце или на сянка да стои?

Мойта семка е до половината в пръстта.Както каза....
А алоето обича слънце но не през целия ден.Аз имам алое и през лятото е на терасата(южна),но към след обяд и на сянка вече.Много добре се чувства и заяква много хубаво.В Испания обаче съм виждала по парковете едни огромни стават и с едни дълги и дебели листа....Красота!А там е по-топъл климата.....

# 278
за алоето и аз знам, че обича слънце!

я ми кажете кога трябва да вадя каменното цвете  newsm78

# 279
за алоето и аз знам, че обича слънце!

я ми кажете кога трябва да вадя каменното цвете  newsm78

ок, ще го местя, сега е на сянка и за 1 година има 1 листо!

Schneee моето започнах да го поливам, още не се е показало нищо де.

# 280
asyalein,моето алое е на слънце и май е единственото цвете,което върви както трябва,дори е огромно и разклонено.
Имам го поне от 5 години.
Съжелявам,че не съм не научила още да снимам с апарата,който си купихме от Англия.
Но довечера ще искам един урок(по обстоен) и ще заснема всичко,че имам въпроси много,а обяснявам без нагледни средства.(личи си че съм даскалица и използвам такива термини)

# 281
desi, моето алое не съм го показвала. то нали има много видове...

моето расте само на дясно и наляво, т.е. плоско, а като нe при другите, на които листата им растат във всички посоки.

ще го снимам довечера.
имам 3 малки саксийки и не остана място за тях след новите попълнения, сега им търся място.

# 282
Аз моето е от този вид на картинката
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=140

# 283
  • На края на света !
момичета на мен ми обещаха семена за еделвайс ,някой от вас има ли опит с това планинско цвете Peace

# 284
момичета на мен ми обещаха семена за еделвайс ,някой от вас има ли опит с това планинско цвете Peace

Майка ми се опита до си завъди от семенца, но опитите и бяха неуспешни. Миналото лято и дадоха в саксийка посят, но и той не отцеля 

schneee моите каменни цветя вече ги извадих и започнах да ги поливам, защото са почнали да се подават листенца

Общи условия

Активация на акаунт