Цветята се пробуждат - цветарките събуждат!(21)

• 33 407
  • 458
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз миналата година насях семенца от петунии (кичести и каскадни) в две сандъчета от най-големите - е как едно не порастна newsm78 Накрая пак си купих няколко коренчета, та ми излезе доста скъпо удоволствието. Та и аз се чудех дали да не пробвам пак Thinking
и аз така посадих от семена. От 3 сандъчета (3 пликчета), поникнаха 2-3 коренчета и то доста късно. Казахме си с мъжа ми- стига вече такива експерименти - евтино верно, но пък държах празни сандъчета на терасата заради тях  Naughty Сега си купуваме готови, поне повече шанс има да цъфнат!

# 256
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
австралийския кестен е върха , Hugне прилича на нашите кестени ,а само не разбрах ,кестените му ядливи ли са newsm78

това само така му викат, иначе не е истински кестен. нещо друго е.
семката едва ли се яде. разтваря се като на авокадо.

иначе аз есента си засях ядливи кестени. тук ги събират и ги хапват, че по магазините са скъпи.

ако някой има ахименес различен цвят от лилав да свирка - искам!!!! Crazy

днес бях в гората и си събрах мъх, утре ще го разпределям по саксиите.
и борови иглички събирах, абе ужас.
тук има някакви иглолистни, на които им падат игличките наесен и на пролет пак порастват. клоните са тънки и висят като на плачеща върба. много е красиво. та неговите иглички събирах. Crazy

аз тази година няма да правя разсад.
ще видя колко от висящите мушката са оцелели. имам ахименес и кампанула, стига толкоз.
а сях около 10 подправки, някои цъфтят красиво да видим до къде ще ги докарам Sunglasses

# 257
asyalein  аз ще ти дам  Grinning  пиши лс  Wink

# 258
  • София
Да се похваля с теменужката бебе, има още две покарали в другите кутии, но са едва забележими. Grinning Имам вече и цъфнал цвят на едното великденче. Heart Eyes
Момичета, имам нужда от съвет за амарилиса, на този с по-големите листа, листата клюмнаха на една страна, на какво може да се дължи това. Thinking И се чудя още дали да не ги пресадя, че пръстта им е ужасна и ми е жал да ги държа в нея. Rolling Eyes

# 259
Извинявам се,че така се натрисам в темичката Ви.Аз съм малко пишман цветарка,но цветята ми оцеляват,въпреки грижите ми  Mr. Green Та да попитам - как да засадя костилка от авокадо?Търсих в библиотеката,но не намерих.Мерси  Simple Smile

# 260
Та да попитам - как да засадя костилка от авокадо?

заровен до половината в почва с острата час нагоре.

почвата да е нормална градинcка, поддържаш влажно и гледаш да не преполиваш.

# 261
Та да попитам - как да засадя костилка от авокадо?

заровен до половината в почва с острата час нагоре.

почвата да е нормална градинcка, поддържаш влажно и гледаш да не преполиваш.
Мерси   bouquet А трябва ли предварително да потопя костилката във вода?Чувала съм,че трябвало да се пробият няколко дупри в костилката или нещо такова,но не си спомням вече и не знам дали е правилно?

# 262
А трябва ли предварително да потопя костилката във вода?

моите загниваха във вода, аз ги слагам директно в почвата.

# 263
здравейте, момичета  Hug

отдавна не съм писала, но в момента нямам никакво време за форума за съжаление  Confused

та тези дни рязах мушкатата, откъснах и връхчетата на сакъзчетата и ги бучнах - не знам дали е правилно, но дано се хванат, че съм решила тази година да заложа на сакъзчета Wink

вчера пък ходихме на гости на свеки и се снабдих с кокичета, лалета, зюмбюли и нарциси - поникнали, бучнах ги в едно сандъче и се надявам да се хванат Praynig, освен това поразрових пръстта в саксиите и сложих тор - пресята, която ми даде свеки, за да ги подхраня... дано няма жертви Wink

# 264
di_p,
Аз моето авокадо (костилка),съм го натопила във вода с тъпата част надолу.
Преди това сложих две клечки за зъби кръстосани за да го поддържа над водата.
Засега не виждам нещо като коренчета да излизат,но знам че трябва време.
Натопила съм го от 10 януари.Може да изчакам още малко и да го заровя към края на март.

# 265
Аз пък имам 3 костилки от авокадо в една чашка с вода.Вече са се поразпукали.А имам и едно направо засято ама още няма признаци на живот......

# 266
TheNMaster,
откъде трябва да чакам да избият коренчета и откъде се пука?
Много глупави въпроси задавам,но не знам.
Сега гледам,че отгоре наистина се е разделило,но не оттам навярно трябва нещо да излезе.

# 267
TheNMaster,
откъде трябва да чакам да избият коренчета и откъде се пука?
Много глупави въпроси задавам,но не знам.
Сега гледам,че отгоре наистина се е разделило,но не оттам навярно трябва нещо да излезе.
Aми тези костилки дето са в чашката са се пукнали надлъжно.Всичките три са така.Още корени не се виждат,но здраво са се пукнали....вижда се беличко отдолу.И отвреме навреме ги премивам с чиста вода за да не мухлясват и да се обменя водата...

# 268
Значи аз ще чакам.
При мен е все още малко,едва има наченки.
Ти кога си ги натопила твоите?

# 269
Значи аз ще чакам.
При мен е все още малко,едва има наченки.
Ти кога си ги натопила твоите?
Ами след Нова Година,защото точно за новогодишната трапеза ми трябваше авокадо.И после ги натопих ...да е било 2-3 януари...Ще чакаме задружно..хе-хе   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт